Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

τι εννοεις?

Αυτό που θα γίνει πιο έντονο τις μέρες που έρχονται...

ΝΕΚΡΑ....

Εϊμαι στην Δραπετσ'ωνα και η εμπορική κίνηση έχει πέσεις στο 30-40%

Ο αδερφός μου με ψιλικά, παλεύει να μην κλείσει...

Ο άλλος αδερφός μου παλεύει να μείνει στην δουλειά(ιδιωτικός τομέας), γιατί η εταιρία αποφάσισε να μετακομίσει στου διαόλου την μάνα και φυσικά κουβέντα για οδοιπορικά, κλπ.....
Αααα κόψιμο του μπόνους, που υποτίθεται οτι ήταν η αύξηση του χρόνου....

Τώρα στην σύζηγο περιμένουμε να δούμε πόσα κόψανε και δεν είναι δημόσιο, αλλά ιδιωτικού συμφωνιτικού που ο φορέας πληρώνεται απο το δημόσιο.......και μιλάμε για έρευνα, έτσι??

Ποσα αλλα καταστηματα με ψιλικα υπαρχουν ή (το κυριοτερο) προυπηρχαν στην ευρυτερη περιοχη που απευθυνεται ο αδερφος σου?

Κατεβασε τις τιμες σε οσα προιοντα δεν εχουν μαρκε τιμη?

Εκανε καποια αναβαθμιση/ανακαινιση στο καταστημα για να προσελκυσει περαιτερω πελατεια?

Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα στον αδερφο σου αλλα τον λαμβανω ως αφορμη για να σχολιασω την "επιχειρηματικοτητα-ανταγωνιστικοτητα" (τρομαρα τους) των περισσοτερων μικροεπαγγελματιων...

Ποσα αλλα καταστηματα με ψιλικα υπαρχουν ή (το κυριοτερο) προυπηρχαν στην ευρυτερη περιοχη που απευθυνεται ο αδερφος σου?

Κατεβασε τις τιμες σε οσα προιοντα δεν εχουν μαρκε τιμη?

Εκανε καποια αναβαθμιση/ανακαινιση στο καταστημα για να προσελκυσει περαιτερω πελατεια?

Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα στον αδερφο σου αλλα τον λαμβανω ως αφορμη για να σχολιασω την "επιχειρηματικοτητα-ανταγωνιστικοτητα" (τρομαρα τους) των περισσοτερων μικροεπαγγελματιων...

Λοιπόν....

Για τις τιμές δεν τον ρώτησα, θα τον δω το βράδυ...αλλά σε κάτι καινούριους προμηθευτές του είπαν να δούμε πως θα πάει το μαγαζί και βλέπουμε για έκπτωση...

Ανακαίνιση έκανε και με καινουρια ψυγεία παγωτών με ειδικές ντουλάπες για τσιπς,κλπ και έβαλε ναυλον για τον αέρα και για την τοποθέτηση των πργμάτων...

Υπήρχαν 3 νομίζω στην ευρύτερη περιοχή και έκλεισαν τα 2....

Λοιπόν....

Για τις τιμές δεν τον ρώτησα, θα τον δω το βράδυ...αλλά σε κάτι καινούριους προμηθευτές του είπαν να δούμε πως θα πάει το μαγαζί και βλέπουμε για έκπτωση...

Ανακαίνιση έκανε και με καινουρια ψυγεία παγωτών με ειδικές ντουλάπες για τσιπς,κλπ και έβαλε ναυλον για τον αέρα και για την τοποθέτηση των πργμάτων...

Υπήρχαν 3 νομίζω στην ευρύτερη περιοχή και έκλεισαν τα 2....

Αν και ειμαστε οφ τοπικ, ωστοσο μακαρι να τα καταφερει και να βελτιωσει τη δουλεια του...

...το σχολιο παντως το εκανα γιατι μετα απο 6 περιπου μηνες που ελλειπα εκτος Ελλαδας, γυρισα και πηγα να πιω καφε στην παραλια Θεσσαλονικης, οπου διαπιστωσα οτι ναι μεν ο καφες δεν ακριβυνε αλλα κοπηκαν τα κουλουρακια και το εμφιαλωμενο νερο.

Επισης το γυραδικο της γειτονιας, απο 2,40Ε το σαντουιτς το πηγε στα 2,60Ε, αυξηση δηλαδη περιπου 10% και αυτο πριν την αυξηση του ΦΠΑ.

Και στις δυο περιπτωσεις, δεν ειδα καμμια παραλληλη "ανταποδοτικη" κινηση, ωστε να τους προτιμησω εναντι του ανταγωνισμου ή εστω για να τους επιλεξω απλα...

Το συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι οι συγκεκριμενοι επιχειρηματιες, ή δεν τραβανε κανενα ζορι ή δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα...

Αυτό που θα γίνει πιο έντονο τις μέρες που έρχονται...

ΝΕΚΡΑ....

Εϊμαι στην Δραπετσ'ωνα και η εμπορική κίνηση έχει πέσεις στο 30-40%

Ο άλλος αδερφός μου παλεύει να μείνει στην δουλειά(ιδιωτικός τομέας), γιατί η εταιρία αποφάσισε να μετακομίσει στου διαόλου την μάνα και φυσικά κουβέντα για οδοιπορικά, κλπ.....
Αααα κόψιμο του μπόνους, που υποτίθεται οτι ήταν η αύξηση του χρόνου....

Τώρα στην σύζηγο περιμένουμε να δούμε πόσα κόψανε και δεν είναι δημόσιο, αλλά ιδιωτικού συμφωνιτικού που ο φορέας πληρώνεται απο το δημόσιο.......και μιλάμε για έρευνα, έτσι??

με μπερδεψε γιατι ο φιλος ρωτησε σε ανυποπτη φαση...

οσο αναφορα την αγορα,απ`οτι βλεπω απο φιλους και γνωστους,ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα.
30 με 40 % πτωση τζιρου,ειναι μια γενικη εικονα της καταστασης....

Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι προτεραιότητά της είναι να μαζέψει χρήμα και όχι να τονώσει την αγορά. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στον δημόσιο τομέα δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα το Λογιστήριο του κράτους φερόταν ότι έκανε προσπάθειες για να προλάβουν να περαστούν οι αλλαγές πριν την καταβολή του δώρου του Πάσχα, ένδειξη ότι δεν τους ενδιέφερε η αγορά αλλά το κρατικό ταμείο. "Υπόσχεση" επίσης για παρατεταμένη λιτότητα. Μείωση της ζήτησης ώστε να μειωθεί η προσφορά και το κόστος παραγωγής.

Re: Απάντηση: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

............... Μείωση της ζήτησης ώστε να μειωθεί η προσφορά και το κόστος παραγωγής.

Συγνώμη αυτό δεν το κατάλαβα, άμα μειωθεί η ζήτηση μειώνεται το κόστος παραγωγής;