sb2000 pro vs pb2000

adok13

AVClub Addicted Member
16 July 2008
1,306
εχω ενα pb1000 (το παλιο) , ο χωρος μου ειναι πολυ περιεργος .
το σαλονακι που βρισκεται η tv και τα ηχεια ειναι 16τ.μ. αλλα ειναι ανοιχτος σαλονι κουζινα τραπεζαρια οποτε αποτι εχω διαβασει και ειδα και εγω πρεπει να λαβψ υποψη ολο το χωρο συνολο και να παω σε μεγαλυτερο.
η μια λυση ειναι να παρω το pb2000 (οχι το pro ) και να κρατησω σα δευτερο και το pb1000
και αυτο που θα ηθελα ειναι να παρω το sb 2000 pro να πουλησω το pb1000 και να παρω αργοτερα αλλο ενα sb2000 pro .ο λογος που σκεφτομαι το sb2000 pro ειναι οτι ειναι πιο μαζεμενο αλλα δεν ξερω αν υπαρχει διαφορα με το pb1000 ωστε να αξιζει να το αλλαξω γιατι αποτι εχω διαβασει ειναι κοντα σε αποδοση.

επισης να ρωτησω αν θα επαορνα ενα δευτερο pb1000 αν θα ηταν μια καλη αναβαθμιση και δεν χεειαζεται να παω στα 2000.

• Like
Reactions: Panoramix
Nαι. Γιατί όχι? Αν μπορείς να το βάλεις σε ίδια απόσταση με το πρώτο αλλά σε άλλο μέρος... και στη συνέχεια αν έχεις μεράκι μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερο integration με ένα minidsp 2x4hd...

εχω ενα pb1000 (το παλιο) , ο χωρος μου ειναι πολυ περιεργος .
το σαλονακι που βρισκεται η tv και τα ηχεια ειναι 16τ.μ. αλλα ειναι ανοιχτος σαλονι κουζινα τραπεζαρια οποτε αποτι εχω διαβασει και ειδα και εγω πρεπει να λαβψ υποψη ολο το χωρο συνολο και να παω σε μεγαλυτερο.
η μια λυση ειναι να παρω το pb2000 (οχι το pro ) και να κρατησω σα δευτερο και το pb1000
και αυτο που θα ηθελα ειναι να παρω το sb 2000 pro να πουλησω το pb1000 και να παρω αργοτερα αλλο ενα sb2000 pro .ο λογος που σκεφτομαι το sb2000 pro ειναι οτι ειναι πιο μαζεμενο αλλα δεν ξερω αν υπαρχει διαφορα με το pb1000 ωστε να αξιζει να το αλλαξω γιατι αποτι εχω διαβασει ειναι κοντα σε αποδοση.

Πας σε PB2000 κατα την ταπεινή μου άποψη.

Πας σε PB2000 κατα την ταπεινή μου άποψη.
Αν το θέμα είναι να κερδίσει σε χαμηλές συχνότητες και αν η θέση του sub ευνοεί ναι. Αν είναι να κερδίσει σε ομοιομορφία απόκρισης και τελικά και σε εντάσεις λόγω λιγότερων dips καλύτερα να πάει σε δύο.
κι εγώ δύο έχω;)

• Like
Reactions: adok13
το pb2000 εχω διαβασει οτι μπορω να το ματσαρω με το pb1000. τι γνωμη εχετε?

Όσο παίζεις με διαφορετικά subs τόσο φλερτάρει με το minidsp. Αν και για τη συγκεκριμένη ερώτηση θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη του pleo που τα svs τα έχει ζήσει καλά.

.Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα avr που δε ρυθμιζει το κάθε sub ξεχωριστά προς τους χρονους. Θα παλέψει την απόκριση και μόνο. Για περισσότερα θέλεις minidsp. Με το umik αν δεν έχεις δυνατότητα μεμονωμενης ρύθμισης δε θα μπορείς να παρέμβεις

• Like
Reactions: Maestro
.Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα avr που δε ρυθμιζει το κάθε sub ξεχωριστά προς τους χρονους. Θα παλέψει την απόκριση και μόνο. Για περισσότερα θέλεις minidsp. Με το umik αν δεν έχεις δυνατότητα μεμονωμενης ρύθμισης δε θα μπορείς να παρέμβεις

Σωστά, ξέχασα ότι δεν έχει ανεξάρτητα subs.

Πρέπει να αποφασίσεις κατ' αρχάς αν σε έχει κουράσει το μεγάλο μέγεθος. Μετά είναι εύκολα τα πράγματα. Εκείνο που φτάνει πιο πολλά SPL και κατεβαίνει χαμηλότερα, είναι και το καλύτερο.

Δεν έχει ο ενισχυτής σου διαχείριση για δεύτερο sub και δεν έχει και πολύ σπουδαίο EQ (ούτε καν το ΧΤ32 που θα σου έδινε τη δυνατότητα διαχείρισης του δεύτερου sub).

Θα απέφευγα μίξη SB με PB εάν μπορούσα.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένες τις συνθήκες, κοιτάς να ισαπέχουν από τη θέση ακρόασης, όπου κι αν βάλεις το δεύτερο.

• Like
οποτε νομιζω οτι η καλυτερη σειρα αναβαθμισης ειναι να δωσω το 1000αρι να παω σε 2000 , μετα να απρω ενισχυτη με ξεχωριστη ισοσταθμιση για τα SUB και xt32 και μετα ενα 2ο sub.
Μια τελευταια ερωτηση , αν παω απτο pb1000 σε sb2000pro αξιζει η ειναι μικρη διαφορα και θα πρεπει να παω στο pb2000 pro ? δεν με πολυενδιαφερουν οι πολυ χαμηλεσ συχνοτητες αλλα πιο πολυ να εχουν δυναμη η μεσαιες αν το λεω σωστα.

Σε ενισχυτή με Dirac BC για πολλαπλά sub θα πας.

Για το μέγεθος δεν μας είπες. Εάν είναι πρόβλημα, πήγαινε σε SB. Αν δεν είναι μείνε στα PB.

• Like
λογο χωρου το ελεγα, θα ειναι πιο βολικα να βαλω 2 sb, αλλα αν θα ειμαι μια σειρα κατω με τα sb θα βρω λυση και θα παω σε port.

Για να μην απογοητευτείς θα πρέπει να πας από το SB2000 (Pro ή όχι) και πάνω. Άρα μιλάμε για δύο τέτοια.

γιατί δεν σκέφτεται και την περίπτωση δεύτερου pb1000.
και ποιο οικονομική λύση και τα 2 καλύτερα από ένα.

• Like
Reactions: Panoramix
Νομίζω ότι στο black Friday τα επανεμφανιζουν εν εδει προσφοράς και σε πραγματικά καλές τιμές. Ίσως αξίζει να το εξετάσεις κι αυτό.

• Like
Reactions: Tsagalx