Scale Modelling: Η τέχνη της μινιατούρας.

Τελειώνει! :award:

e8eaedc83077230a5ae47feb9755.jpg

Shenandoah Miniatures
Federal Cavalry Guidon Bearer (54mm).

το μέγεθος στη φωτ/φία, σχεδόν φυσικό.
το άλογο βάφτηκε με burnt sienna.
σκιές με burnt umber.
highlights με orange.

Μπράβο!!..Θα βάλεις και δικές σου φωτος ή να μην περιμένουμε, άδικα??:jester:

Μάλλον λαδάκια...... ή ακρυλικά?

Μπράβο!!..Θα βάλεις και δικές σου φωτος ή να μην περιμένουμε, άδικα??:jester:

Μάλλον λαδάκια...... ή ακρυλικά?

Δύσκολο: πρέπει κάποιος να μου μάθει πως να τραβάω φωτ/φίες και πως να τις ανεβάζω.
πρέπει επίσης να βρώ φωτ/φική μηχανή - δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.:nounder:

Λαδάκια πάντα: you can't teach an old dog new tricks.
αν και σκοπεύω να τα προσπαθήσω τα ακρυλικά, αργότερα, αρχίζοντας από μικρές φιγούρες fantasy του γυιού μου.

από μεγενθυντικό Δεν κατέβηκα να ρωτήσω: με σταμάτησε η ζέστη (έχουμε και ...κάποια ηλικία...).:icon15:
βολεύτηκα με δανεικό φίλου ο οποίος (φακός) όμως δεν έχει αυτόνομο φωτισμό: καλός αλλά όχι για πολλά-πολλά.
κι επειδή το χόμπυ αυτό συνήθως το εξασκείς κατά κανόνα βράδυ στο σπίτι και μόνος σου, ο καλός φωτισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Παρα πολυ ωραια η δουλεια σου Κωστα με τις μινιατουρες, ομορφο και δημιουργικο χομπυ!!!

Για κοιταξε μηπως σε βολεψουν αυτοι οι δυο φακοι που θα ερθουν στο Lidl την επομενη Πεμπτη. Ο ενας ειναι με led ο αλλος απλος αλλα με stand.
Αλλα ομως πιστευω οτι πολλες φορες ο φακος με φωτισμο ΔΕΝ θα σε βολευει, δηλαδη φωτισμος σταθερος πανω στο φακο υπο την ιδια γωνια.
Το εχω προσεξει στα γραμματοσημα και νομισματα που εχω και χρειαζεται αλλος φωτισμος για να δεις καποιες λεπτομερειες, ποσω μαλλον για να δουλεψεις σε λεπτομερεια.

fakos.jpg

Για ανεβασμα φωτογραφιων, πες μου αν θες να σου γραψω τα βηματα αναλυτικα :)
Για φωτογραφικη, και μια μικρη πιστευω θα κανει, αρκει να ειναι σε τριποδακι διοτι αν θα φωτογραφιζεις βραδυ το φλας θα καταστρεφει τις λεπτομερειες. Πρεπει να χρησιμοποιεις αλλο φωτισμο που θα τονιζει τα στοιχεια που πρεπει.

Ρε πατε καλα ρε??

Θα με βαλετε τωρα να ξαναπαιρνω μπογιες-πινελα-κοπιδια-κολλες-γυαλοχαρτα?

Με ειχε κολλησει ο πατερας μου, και αφου ειχα παθος με τα αεροπλανα δεν ηθελα και πολυ. Κρατησε μερικα καλοκαιρια αλλα γυρω στα 15 τελειωσε και η λιγη υπομονη που ειχα. Ειχα φτιαξει ολα σχεδον της ΠΑ, δυστυχως δεν εχει μεινει κανενα, ουτε φωτογραφιες.

Ο πατερας μου εφτιαχνε καραβια, μερικα ζουν μεχρι σημερα και ειναι σε επιπλο στο σαλονι, οσα επεζησαν απο τις γυναικες που κατα καιρους βοηθουσαν τη μανα μου στο σπιτι και προσπαθουσαν να τα καθαρισουν με πανι μεχρι μεσα...

edit. Μου γυαλισε ενα C-27 Spartan εκδοση ΠΑ.....

Last edited:
Λαδάκια πάντα: you can't teach an old dog new tricks.
αν και σκοπεύω να τα προσπαθήσω τα ακρυλικά, αργότερα, αρχίζοντας από μικρές φιγούρες fantasy του γυιού μου.

Υπάρχουν και λάδια υδατοδιαλυτά, αν σε ενδιαφέρει..

Τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με τα ακρυλικά..

ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ

Παιδες, για οποιον ενδιαφερει, πηρα σημερα αυτον τον φακο απο το Lidl ετσι για να υπαρχει:) Κανει και για χειροτεχνια και για μοντελισμο. Κοστος, Ε 4.99

Ειναι μεγαλος γυρω στα 30 εκατοστα και μπορει να σταθει αυτονομα η και να κρεμαστει στο λαιμο για να μπορεις να δουλεψεις ανετα μπροστα σου! Δεν εχει φως αλλα ειναι πολυ βολικος.

Ρυθμιζεται και η κλιση του βραχιωνα και η κλιση του φακου. Ο Βραχιωνας ειναι ελαστικος και η ημιπεριμετρος του ανοιγει αν θελεις να τον περασεις ευκολα πισω απο το λαιμο.

DSC_9533.jpg

DSC_9523.jpg

DSC_9532.jpg

Απο Δευτερα 13/8 στο Lidl.

Mεγεθυντινος φακος με φωτισμο, για εργασιες χειροτεχνιας και κατασκευες μοντελισμου

DSC_9766.jpg

Ο 31ος Διαγωνισμός - Έκθεση Στατικού Μοντελισμού της IPMS Hellas, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012,
στο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας - Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Α. (ΠΟΛΚΕΟΑ), , στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (στο πρώην Κτίριο Αναχωρήσεων Εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Κατόπιν συμφωνίας των ΔΣ της IPMS Hellas και του Συλλόγου Ιστορικής Μινιατούρας Αθήνας "STAR Club", ανακοινώνεται ότι παράλληλα με την έκθεση της IPMS Hellas στο ΠΟΛΚΕΟΑ (18-21/10/2012) θα διεξαχθεί η έκθεση Ιστορικής Μινιατούρας του STAR Club.
Οι δύο εκδηλώσεις θα συστεγαστούν στο χώρο του ΠΟΛΚΕΟΑ.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν η προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ:

http://www.ipms-hellas.gr/joomla/in...atid=37:2010-06-11-15-36-50&Itemid=69&lang=el

Θεωρώ ότι αν έχετε ελεύθερο το συγκεκριμένο ΣΚ, αξίζει να την επισκεφθείτε για να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο του στατικού μοντελισμού και να θαυμάσετε τις δημιουργίες των ελλήνων μοντελιστών.

μια μικρή παρουσίαση της περσινής έκθεσης στο βίντεο που ακολουθεί

http://www.youtube.com/watch?v=bcD0OO9yECI

soldsr53b.jpg

Το έτος 1965, ένας αρχαίος τάφος ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στη Δράμα.
Η επιτύμβια πλάκα του φωνάζει δια μέσου των αιώνων:

"Eίμαι o Tiberius Claudius Maximus του 2ου Παννονιακού Ιππικού.
Εγώ αιχμαλώτισα τον Δεκέβαλο".

Η πλάκα, επίσης, μας λέει ολόκληρη την ιστορία του Maximus. Κατετάγη στο ρωμαϊκό στρατό το 81 μ.Χ., στη Λεγεώνα VII 'Claudia Pia Fidelis' και πολέμησε υπό τον αυτοκράτορα Τραϊανό στους Δακικούς πόλεμους. Σαν δέκαρχος του ιππικού, είναι αυτός που αιχμαλώτισε τον βασιλιά των Δακών, τον Δεκέβαλο.

Για την ιστορία, η Παννονία (κατά τους έλληνες συγγραφείς Παιονία) είναι η αρχαία περιοχή που συνόρευε βόρεια και ανατολικά με το Δούναβη, γειτνιάζει δυτικά με τη Β. Ιταλία και νότια με τη Δαλματία και την άνω Μοισία.

η φιγούρα κυκλοφορεί από την ιταλική εταιρία Soldiers, είναι 54mm και ο γλύπτης είναι ο Adriano Larrucia.

Για την ιστορία, η Παννονία (κατά τους έλληνες συγγραφείς [I]Παιονία[/I]) είναι η αρχαία περιοχή που συνόρευε βόρεια και ανατολικά με το Δούναβη, γειτνιάζει δυτικά με τη Β. Ιταλία και νότια με τη Δαλματία και την άνω Μοισία.
[/QUOTE]

Μαρία Φέκτερ δηλαδή....

Κι ένας απίστευτα μερακλής (δεν έχω ιδέα από μοντελισμό, έχω φτιάξει στη ζωή μου 4-5 με μετριότατα αποτελέσματα, απλά με βάλατε στο τρυπάκι και χαζεύω βιντεάκια):

http://www.youtube.com/watch?v=OtIdkmNPw3g&feature=related

Δεν το λές και μινιατούρα αλλά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.