Scalers...

Απάντηση: Re: Scalers...

Αυτοι οι LUMAGEN καλλοι μου ακουγονται... η διαφορα που φερνουν ειναι τοσο φανερη?

Ναι, αλλά σαν κάτοχος που είμαι, σου εφιστώ την προσοχή ότι για να δεις αυτή την διαφορά πρέπει να τον ρυθμίσει και κατάλληλος άνθρωπος διότι θα "χαθείς" μέσα στην πλειάδα των ρυθμιστικών, είναι αδύνατον ΧΡΩΜΑΤΙΚΑ να τον φέρεις με το μάτι.
Με το μάτι μπορείς να πειράξεις κανά sharpness.
Κατά τ' άλλα έχω να πω ότι κανένας ενισχυτής δεν μπορεί να κάνει τις δουλειές που κάνει ένας dedicated scaler. Μιλάω πάντα για απαιτητικούς χρήστες όχι απλά για χρήση σαν multi switch.

Ακουγεται οτι ενας Lumagen αξιζει για εναν JVC 350 αλλα οχι τοσο για τον 750 γιατι ο 750 εχει καλο ενσωματιμενο CMS... Καλα τα ακουω? Τι μπορεί ενας Lugamen να φερει στον 750??

Ακουγεται οτι ενας Lumagen αξιζει για εναν JVC 350 αλλα οχι τοσο για τον 750 γιατι ο 750 εχει καλο ενσωματιμενο CMS... Καλα τα ακουω? Τι μπορεί ενας Lugamen να φερει στον 750??
Ο Lumagen θα δου δώσει καταρχήν το εκπληκτικό sharpness και στις 2 περιπτώσεις.

Στον 350 επιπρόσθετα θα σου δωσει και το βέλτιστο CMS.

Από εκεί και πέρα ο 750 απλώς θα σου δώσει το καλύτερο μαύρο βασικά.

Με βάση τα παραπάνω, εφόσον είσαι οικονομικά ΟΚ, ο 350 με τον Lumagen αποτελεί την βέλτιστη επιλογή απόδοσης προς τιμή (μιας και εκμεταλλεύεσαι και το CMS που δεν έχει ο 350, παίρνεις το sharpenning, όλα τα υπολοιπα 'χρηστικά' καλούδια (switch κλπ) και το βασικότερο, σου μένει και ο Lumagen και για τις επόμενες αναβαθμίσεις σου).

μεγα λαθος .
οποιοδηποτε scaler lumagen /crystalio ειναι πολυ καλυτερο απο οποιον βιντεοπροβολεα , πηγη η ενισχυτη τα βαλεις ...
με αυτο βελτιωνεις και παιρνεις το μεγιστο απο ολα τα αλλα . αρκει να τα ρυθμισεις σωστα ...

Εχει γινει καμια συγκριση μεταξυ lumagen και crystalio? Εχω δει το lumagen και μπορω να πω οτι κανει θαυματα αλλα εχει και πολυ δυσχρηστο μενου. Αντιθετα δεν εχω δει καθολου τον crystalio αλλα ναμιζω οτι τα χρηματα που ζηταει ειναι υπερβολικα.
Παντως δεν ξερω αν σε ενα ποσο κατω των 2000 θα αξιζε και η αγορα του dvdo vp50 (αν και υστερει σε σχεση με το lumagen).

Re: Απάντηση: Scalers...

Εχω δει το lumagen και μπορω να πω οτι κανει θαυματα αλλα εχει και πολυ δυσχρηστο μενου.

Βασικά το menu του δεν είναι δύσχρηστο, τουναντίον μάλιστα, αλλά απλώς είναι πολύ λιτό και δεν είναι fancy (με σχεδιάκια, φωτογραφιούλες κλπ).

Αν σκεφτεί κανείς πόσες δυνατότητες έχει να ‛εξυπηρετήσει’ το menu αυτό και κατά συνέπεια πόσο ‛βάθος’ έχει και κατανοήσει και την όλη ‛λογική’ του μηχανήματος (κάτι το οποίο, εκ πρώτοις, δεν είναι εύκολο από έναν μέσο χρήστη - και εμένα που πήρε καμπόσο να το ''χωνέψω'') θα συνειδητοποιήσει ότι το menu είναι πολύ έξυπνα στημένο και ιδιαίτερα αποδοτικό.

Προσπαθώ να φανταστώ πχ πως θα μπορούσαν όλες αυτές οι δυνατότητες να ‛χωρέσουν’ σε ένα ‛εντυπωσιακό’ menu, τύπου Denon πχ και απλώς συνειδητοποιώ πόσο δύσχρηστο θα ήταν κάτι τέτοιο (και χωροταξικά και μόνο πχ θα υπήρχε πρόβλημα).

συγκριση δεν εχω κανει μεταξυ τους γιατι δεν εχω δει το lumagen .
ξερω ομως οτι τα εχει δουλεψει και τα 2 ο δημητρης (vip cinema) .
εαν θα μπορουσε να πει κατι καλο θα ηταν ...
το crystalio εχει διαφορα μοντελα αναλογως που φτανει το χερακι σου .
το μεγαλο μοντελο vps3800 εχει μεχρι και ενσωματωμενο σκληρο για γραφεις οτι θελεις , sdi θηρες επεξεργασια blu ray σηματος κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Scalers...

Βασικά το menu του δεν είναι δύσχρηστο, τουναντίον μάλιστα, αλλά απλώς είναι πολύ λιτό και δεν είναι fancy (με σχεδιάκια, φωτογραφιούλες κλπ).

Οταν λεω δυσχρηστο ειναι προσωπικη εκτιμηση παντα. Οταν το ειχα δει στην παρουσιαση που ειχαμε κανει αισθανομουν οτι εχανα τον μπουσουλα :flipout:.