Scart to Component,Το έχει δοκιμάσει κανείς ?

nasmania

New member
28 November 2007
25
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς την σύνδεση LCD TV με καλώδιο Scart to component...Τι αλλάζει σε ποιότητα ? Ορατή η διαφορά ? Βελτιώνει το σήμα απο πηγές απλού scart ? (Εξομαλύνει το Pixeliasma ή απλά βελτίωνει τα χρώματα?)
Εννοείται οτι η πηγή μου το υποστηρίζει να βγάλει YPrPb απο το scart και μιας και παλιότερα είχα "παίξει" με διάφορετικής ποιότητας scart και είχα δει αρκετή διαφορά απο φτηνό σε ακριβότερο....

αλήθεια, progressive βγάζει?

Αν ναι, αυτό ειναι καλό....

Δεν εχει διακριτές εξόδους η συσκευή σου για YPrPB?

Ειναι απο τις λίγες περιπτώσεις που αντίστοιχα με την κατασκευή του καλωδίου θα δεις μεγάλη διαφορά. Για το pixelιασμα λίγα μπορουν να γινουν (to progressive πάντα βοηθά) αλλά στην εικόνα ενα Scart to component καλής ποιότητας εξαλείφει είδωλα, διαφορές φάσης ανάμεσα στις χρωμοδιαφορές και στο Υ (ή αναμεσα στα R-G-B), και δεν απαιτεί την χρήση της μήτρας χρωμάτων της τηλεόρασης για την μετατροπή απο RGB σε YPbPr που ειναι και το native των Scaler της τηλεόρασης.

Ενα καλό καλώδιο δείχνει διαφορά. (εναντι φτηνου Scart to Scart.)

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ φιλε Potis για τις απαντησεις σου!
Ξεχωριστές εξόδους για το YPrPb δεν εχει, αλλά στις ρυθμίσεις της εξόδου του Scart μπορείς να διαλέξεις μεταξυ RGB,Svideo ή YPrPb.(Εγω το έχω στη 1η επιλογή)
Δυστυχώς δεν ξέρω αν υποστηρίζει progressive η συσκευή μου (ενας δορυφορικός δέκτης είναι).

Η ερώτηση μου είναι αν θα δω διαφορά συγκριτικά με το ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Scart to Scart που ήδη εχω !! (Εντάξει δεν είναι και Monster) αλλά στην CRT σαφώς καλύτερα απο 3-4 scart που είχα δοκιμάσει...

Αφου ειναι δέκτης (και μάλιστα SD) τότε δεν νομίζω να δεις ΤΗΝ διαφορά.

βεβαια γλυτώνεις την μετατροπή YPbPr >RGB >YPbPr αλλά στα εκπεμπόμενα φορμά δεν ειναι αυτό το πρόβλημα αλλα´η τρελή συμπίεση.

Δεν πρέπει να μπορεί να δουλέψει progressive καθως ολα ειναι D1 νόρμα (CCIR601) ή υποδιαιρέσεις της οπότε την μετατροπή σε progressive... καλύτερα να την κάνει κάτι που ξέρει....(λ.χ. η TV!)