Σχεδιασμός Δικάναλου Σύστηματος+ pc

antonis_xadios

New member
12 October 2011
3
Καλησπέρα και απο μένα.Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις σκέψεις μου οσο το δυνατόν πιο κατανοητά.
Το σετ-απ που έχω στο μυαλό μου είναι ένας ενισχυτής με 2 ηχεία πατώματος(τουλαχιστον για αρχη).Στον οποιο θα παίζει ένα Ιμακ συνδιασμένο με κάποια κάρτα ήχου η media player?
Θα ήθελα να είναι μια επένδυση για τα επόμενα χρόνια και με ενδιαφέρει αρκετά και το design .Κυρίως θα παιίζει ιντερνετικους σταθμούς αλλά θα ήθελα να φτιάξω και μια mp3 database και να τα αναπαράγει οσο το δυνατόν ποιοτικότερα.

Το συνολικο κόστος το υπολογίζω γύρω τα 2χιλ+ .Σαν εταιρίες δε σας κρύβω οτι με έχει εντυπωσιάσει η XTZ και το κοιτάω για κάποιο συνδιασμό απο εκεί,οπότε περιμένω τις γνώμες σας..

Ο χώρος που θα στηθεί δεν υπάρχει ακόμη αλλα θα είναι ένα τυπικό σαλόνι παραλληλόγραμο 20-25 τμ??

ο ΧΤΖ ειναι δοκιμασμενος σε συστημα φιλου με IMac και υπαρχει και αναλογο thread στην κατηγορια Παρουσιασεις συστηματων. Συνδεεις το Mac με οπτικη κατευθειαν στο ενσωματωμενο dac του ΧΤΖ και ακους παπαδες με κοστος μηδεν. Ηχεια του ταιριαζουν Ιταλικα (γλυκοηχα) μιας και ειναι macho ενισχυτης, τσεκαρε αυτα

http://www.sonusfaber.com/en/collection/toy/

http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=101

http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=252

Ευχάριστο το γεγονός οτι ο μακ μπορεί να κουμπώσει πάνω στον xtz απευθείας οπότε μάλλον θα κατασταλλάξω εκεί διότι τον βρίσκω πολύ καλό.

Οσο για τα ηχεία
μου άρεσαν επίσης τα Focal Chorus 826 V, B&W CM-8. Τα Chario Constellation CYCNUS δεν τα ήξερα αλλά απο τι βλέπω πρόκειται για πολύ καλό ηχείο .Ποια η γνώμη σας επισης για τα xtz 99.38 mk2 και xtz 99.36 mk2?

έχω στο μυαλό μου έναν τίμιο και απλό συνδιασμό απο τα άνωθεν.Τι λέτε?

το 99.36 εξαιρετικο

προσωπικα ο ηχος της Focal με αυτα τα πολυ ιδιαιτερα πριμα που με κουραζουν δε μου αρεσει. Μαλλον ουτε ο ηχος της B&W μου αρεσει πια, σαν να χει γινει λιγο ψυχρος.. Αυτο βεβαια δε λεει τιποτα, παρε τον ενισχυτη και κανε ακροαση τα ηχεια αλλα μαλλον δεν θα κατσει καλα τετοιο ηχειο με τον ΧΤΖ. Ο ενισχυτης εχει αρκετα τρανζιστορατο ηχο και θελει λιγο "στρογγυλο" και γλυκοηχο ηχειο για να ερθει εκει που πρεπει. Μην υποτιμας τα premium 2000T και τα Toy tower, ειδικα τα πρωτα μπορει να μην "δειχνουν" στο ματι αλλα στην τιμη που ειναι παιζουν σουπερ. Σε ενημερωνω οτι τα Chario εκτος απο τα μεγαφωνα που βλεπεις εχουν κ μεγαφωνο χαμηλων στη βαση του ηχειου που πυροβολει προς τα κατω και κανει τη διαφορα στο βαθος στερεοφωνικης εικονας και στον ογκο χαμηλου.

το 99.36 εξαιρετικο, εξαιρετικες μοναδες.

Last edited:
Τα Focal 816 WSE (περιπου 1300 ευρω) ειχα ακουσει προσφατα και μου αρεσαν. Αν ανεβασεις λιγο εντασεις ειναι λιγακι τονισμενες οι ψιλες οχι σε σημειο να σε κουραζουν (αυτο ειναι υποκειμενικο βεβαια). Επιπλεον μπορεις να τα συνδυασεις με καποιο "γλυκο" ενισχυτη.

Αν πας για δαπεδου ριξε και μια ματια στην Αθηνά της Audio Spectrum
Την εχω ακουσει με advance και παει καλα, με τα xtz πρεπει να ειναι σαφως ανωτερη

Καλησπέρα και απο μένα.Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις σκέψεις μου οσο το δυνατόν πιο κατανοητά.
Το σετ-απ που έχω στο μυαλό μου είναι ένας ενισχυτής με 2 ηχεία πατώματος(τουλαχιστον για αρχη).Στον οποιο θα παίζει ένα Ιμακ συνδιασμένο με κάποια κάρτα ήχου η media player?
Θα ήθελα να είναι μια επένδυση για τα επόμενα χρόνια και με ενδιαφέρει αρκετά και το design .Κυρίως θα παιίζει ιντερνετικους σταθμούς αλλά θα ήθελα να φτιάξω και μια mp3 database και να τα αναπαράγει οσο το δυνατόν ποιοτικότερα.

Το συνολικο κόστος το υπολογίζω γύρω τα 2χιλ+ .Σαν εταιρίες δε σας κρύβω οτι με έχει εντυπωσιάσει η XTZ και το κοιτάω για κάποιο συνδιασμό απο εκεί,οπότε περιμένω τις γνώμες σας..

Ο χώρος που θα στηθεί δεν υπάρχει ακόμη αλλα θα είναι ένα τυπικό σαλόνι παραλληλόγραμο 20-25 τμ??

Όσο αφορά την πηγή, οι απαιτήσεις σου δείχνουν περισσότερο προς Squeezebox Touch. Εξαιρετική λύση.