Σχεδιάζω το Home Cinema του Εξοχικού καί θέλω τη γνώμη σας...

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Λοιπόν πρίν ακόμα πέσουν τα μπετά εγώ ονειρεύομαι το home cinema στο υπόγειο.
Στο σαλόνι έφαγα ...απαγόρευση. Τόσο το καλύτερο γιατί στο υπόγειο έχουμε σκοτάδι, ησυχία και κυρίως δεν κατεβαίνουν άσχετοι... Επίσης δεν θα ενοχλούμε και τους γείτονες (δεν έχουμε αλλά μπορεί να αποκτήσουμε!).

Ο χώρος φαίνεται στην εικόνα. Το βελάκι που βλέπετε στη σκάλα δείχνει ότι από εκεί ανεβαίνουμε στο ισόγειο...

Για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να βάλω ακριβά μηχανήματα.

Έχω ήδη μερικά:

Για κύρια ηχεία βλέπω τα Bose 901 με ενίσχυση από τον Sanyo plus P55. Εδώ μπορεί να έχουμε από πολύ καλά ώς πολύ χάλια αποτελέσματα και δεν αποκλείεται τα Bose να καταλήξουν περιφερειακά και να βρώ κανονικά ηχεία για κύρια!

Κεντρικό το JAMO 200 που πήρα από συμφορουμίτη. Σε μικρό χώρο που το δοκίμασα (2χ3μ) ακούγεται εξαιρετικά και νομίζω θα είναι μια χαρά και στο μεγαλύτερο.

Περιφερειακά τα δίπολα Klipsch RS-25 που επίσης πήρα από συμφορουμίτη. Σαν κύρια ακούγονται μάλλον άσχημα αλλά ελπίζω σαν surround να είναι εντάξει (θα δούμε).

Ο Pioneer VSX-916 θα παίζει το ρόλο control center και θα ενισχύει το κεντρικό και τα περιφερειακά.

Για πηγή υπάρχει το DV-600AV αλλά μέχρι τότε θα έχουν πέσει πολύ οι τιμές στα Bluray...

Το βασικό ερώτημα είναι το subwoofer και θέλω τη γνώμη σας. Έχω ένα Yamaha YST-SW150 αλλά δεν ξέρω αν φτάνει για τον χώρο. Όπως βλέπετε οι διαστάσεις του χώρου είναι περίπου 5,5 χ 4,7 μέτρα και το ύψος γύρω στο 2,80μ. Δηλ. τετραγωνικά γύρω στα 25 και όγκος γύρω στα 70 κυβικά μέτρα.

Εσείς που θα βάζατε την οθόνη (και κατά συνέπεια τον προβολέα και τα ηχεία);

Attachments

• ÎΒ₯Γβ‚¬ΓΕ’ΓŽΒ³ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΏ μΡ ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓΒΓΒΓΒΓŽΒΈΓŽΒΌΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    ÎΒ₯Γβ‚¬ΓΕ’ΓŽΒ³ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΏ μΡ ΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓΒΓΒΓΒΓŽΒΈΓŽΒΌΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ·.jpg
    95.7 KB · Views: 121
Πιστεύω ότι η καλύτερη θέση είναι απέναντι από τον καναπέ γωνία που έχεις. Αν και για τα πίσω ηχεία ίσως να χρειαστεί ο καναπές να τραβηχτεί λίγο πιό μπροστά για να μπορέσεις να τα βάλεις όπως προτείνουν οι περισσότεροι. Και αν θελήσεις στο μέλλον να πειραματιστείς και με ηχεία ύψους (βλέπε dolby pro logic IIz format) τότε ποιό εύκολα θα τα τοποθετήσεις εκεί παρά οπουδήποτε αλλού. όσο για το sub δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με αυτό που ήδη έχεις....

Πρωτίστως φρόντισε για εντοιχισμένα κανάλια με οδηγούς καλωδίων και/ή υποδαπέδιους οδηγούς. Το sub θα το ταιριάξεις εύκολα μη το φοβάσαι!

:offtopic:

Αν δεν έχει τελειώσει το σπίτι θα σου πρότεινα να πείς στον κατασκευαστή να μετακινήσει τον νιπτήρα αριστερά και τη πόρτα του μπάνιου στην άλλη άκρη και επίσης να ανοίγει ανάποδα... Αλλιώς θα πλένεις στη σκάφη!

Ευχαριστώ παιδιά.

Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι το subwoofer (άσχετα με την ποιότητα του ήχου του) σαν μέγεθος φτάνει για τα κυβικά του χώρου και δεν θα χρειαστώ 12ιντσο, σωστά; Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι στο φόρουμ δίνονται μερικά subwoofers και μερικά 10άρια μου αρέσουν πιό πολύ από το Yamaha, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι επαρκή.

Τι λένε οι ειδικοί subwooferάδες;

@Dalanik: Το σπίτι δεν έχει ακόμα αρχίσει. Μόλις τελειώσαμε τις εκσκαφές. Αυτό που λές για το μπάνιο καταλαβαίνω ότι αφορά στην τοποθέτηση του πλυντήριου. Ευχαριστώ. Θα το λάβω υπ όψη μου αν και νομίζω ότι το πλυντήριο μπορεί να μπεί στο ισόγειο.

Ξέχασα να πώ ότι απέναντι από τον καναπέ μπορεί να υπάρξει πόρτα οπότε η θέση για την οθόνη θα είναι είτε απέναντι από την σκάλα (κάτω) είτε στον τοίχο της αποθηκούλας (πάνω δεξια).

Μετά από πολύ καιρό έχουμε την κάτωθι (!) διάταξη Home Cinema στο υπόγειο...

100718 Home Cinema.jpg

Πως σας φαίνεται;