Σχέδιο για ψηφιακό αμπερόμετρο,βολτόμετρο.

χαρά στο κουράγιο σου !!!
το τελευταίο όργανο που έφτιαξα ήτανε κάτι αντίστοιχο ,,, αλλά πριν 25 χρόνια
και ήταν πραγματικά πρωτοποριακό τοτενες ,, σήμερα ... θα έπρεπε να έτρωγα 7 χρόνια εγκλεισμό σε φυλακή να κάνω κάτι τέτοιο
και πάλι μπράβο !!!:SFGSFGSF:

Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Τα όργανα που είδατε θα είναι απλά για ενδείξεις σε τροφοδοτικό υψηλής από 50 έως 450V σταθεροποιημένο, αλλά και απλό, που θα χρησιμοποιώ για πειραματισμό σε ενισχυτές λυχνιών διαφόρων τύπων στο μέλλον.
Το σχέδιο της σταθεροποίησης είναι ευγενική πρόσφορα του συνάδελφου Πάνου Τσιτιμάκη ο οποίος μου έδωσε και πολλές συμβουλές και τον ευχαριστώ.
Σήμερα παραγγέλθηκε και ο μετ/της πολλαπλών λήψεων από τον γνωστό κ Γιατρά.
Σας επισυνάπτω και φωτ. της πλακέτας σταθεροποίησης.

Attachments

• P3090079.jpg
    P3090079.jpg
    75.2 KB · Views: 74
  • P3090081.jpg
    P3090081.jpg
    117.2 KB · Views: 61
Συγχαρητήρια και στους δύο. Στέλιο όσον αφορά στην παραγωγικότητα εξελίσεσαι σε ChitiChris No2 μου φαίνεται. Εσύ Αντώνη λέμε τον Γιακούμπ τον π'ηγαινες μια κοντρίτσα....σε ανοιχτής πλακέτας ....έ καρδίας ήθελα να πω.....
:SFGSFGSF: :worshippy: :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Σχέδιο για ψηφιακό αμπερόμετρο,βολτόμετρο.

Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Τα όργανα που είδατε θα είναι απλά για ενδείξεις σε τροφοδοτικό υψηλής από 50 έως 450V σταθεροποιημένο, αλλά και απλό, που θα χρησιμοποιώ για πειραματισμό σε ενισχυτές λυχνιών διαφόρων τύπων στο μέλλον.
Το σχέδιο της σταθεροποίησης είναι ευγενική πρόσφορα του συνάδελφου Πάνου Τσιτιμάκη ο οποίος μου έδωσε και πολλές συμβουλές και τον ευχαριστώ.
Σήμερα παραγγέλθηκε και ο μετ/της πολλαπλών λήψεων από τον γνωστό κ Γιατρά.
Σας επισυνάπτω και φωτ. της πλακέτας σταθεροποίησης.

Εύγε!

Το mosfetάκι θα χρειαστεί μεγαλύτερη ψύκτρα νομίζω.

Απάντηση: Re: Σχέδιο για ψηφιακό αμπερόμετρο,βολτόμετρο.

υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις το σχέδιο του τροφοδοτικού Η/Τ ?

Αν ήταν δικής μου επινόησης ευχαρίστως και θα το ανέβαζα.
Αλλά επειδή είναι του Πάνου Τσιτιμάκη νομίζω ότι μόνο αυτός μπορεί αν θέλει να το κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχέδιο για ψηφιακό αμπερόμετρο,βολτόμετρο.

Εύγε!

Το mosfetάκι θα χρειαστεί μεγαλύτερη ψύκτρα νομίζω.

Το σκέφτηκα και γω Μανώλη και γιαυτό το έβαλα στην άκρη για να μπορεί ν’ αλλαχθεί εύκολα η ψύκτρα.

Re: Απάντηση: Re: Σχέδιο για ψηφιακό αμπερόμετρο,βολτόμετρο.

Αν ήταν δικής μου επινόησης ευχαρίστως και θα το ανέβαζα.
Αλλά επειδή είναι του Πάνου Τσιτιμάκη νομίζω ότι μόνο αυτός μπορεί αν θέλει να το κάνει.

Ασε που μπορεί να μην μας το δώσει. Τρέχει για να το πατεντάρει. :flipout:

Λοιπόν το σχεδιάκι δε μπορω να πώ σε καμιά περίπτωση οτι ειναι δικό μου γιατι χρησιμοποιει ολοκληρωμένο που τα κανει όλα. Δικό μου μπορω να πώ ειναι το τελικο τιουνάρισμα των τιμών των υλικών καθως και η χρήση μοσφετ αντι τρανζιστορ σαν pass element. Η αληθεια ειναι οτι με παίδεψε κάμποσο καιρο να το κάνω να καιγεται δύσκολα. Αρκετή σημασία εχει η καλωδίωση γυρω από το ολοκληρωμένο άμα επιθυμούμε κυμάτωση κάτω απο 1 mV. Γενικά ειναι ένα εύκολο στην υλοποίηση και φθηνό τροφοδοτικό με εξαιρετική συμπερισφορά όσον αφορά τη σταθεροποίηση καθώς και μετρητικά, ηχητικά δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι τάσεις που παράγει και επεξεργάζεται ειναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ και θα πρότεινα την κατασκευή αυτη σε πεπειραμένους DIYers στις υψηλές τάσεις!

Φιλικά,

Πάνος

Attachments

• 723-3cl.JPG
    723-3cl.JPG
    38 KB · Views: 61
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την αλληλογραφία μου με τον Πάνο από τις 10 Μαρτίου

Αυτές τις μέρες βρήκα την ευκαιρία και ξανακόλλησα το γνωστό κύκλωμα όπως του αρμόζει.
Οι πρώτες μετρήσεις χωρίς φορτίο δείχνουν σχεδόν μηδενικό θόρυβο,αρκετά κάτω από 1mV.Μάλλον η βελτίωση προέρχεται από την καλύτερη διάταξη των εξαρτημάτων . Πρόσθεσα ακόμα και από έναν πυκνωτή 100nF παράλληλα με τους 1000μF του LM7824.
Από αύριο θα αρχίσουν και οι δοκιμές με φορτίο. Θα σε κρατάω ενήμερο.

Ακόμα δεν αξιώθηκα να το δοκιμάσω με φορτίο .