Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Ένα χαρακτηριστικό των Ελλήνων ανδρών είναι πως από τα πρώτα ήντα και πέρα, ξαφνικά μεταλλάσονται όλοι από σχετικά διστακτικοί νέοι που έκαναν σκληρό αγώνα να βγουν ένα ραντεβού (κι αυτό μέχρι να παντρευτούν), σε χορτασμένους ώριμους επιβήτορες που δίνουν συμβουλές "ορμάτε" αναπολώντας τη θραύση που έκαναν στα νιάτα τους :)

Χα χα...

Μιας και μπήκα, από την aerin πάντως περίμενα πολύ ουσιαστικότερη συμμετοχή.

Ίσως να φοβάται λιγάκι και να παίζει εκ του ασφαλούς. Ποιος ξέρει? :)

Mάλιστα !!

Και ?

Τι και ? Θα αφησουμε την στατιστικη να μιλησει .Ειναι γνωστο επισης , οτι ο ανδρας ως..ψαρας, οφειλει στις εξομολογησεις του να αυξανει τα ποσοστα των κατακτησεων του απο τοσα σε τοσαααα .Αν χρειαστει , με την χρηση greek statistics , μπορει να τα φθασει και σε δυσθεωρατα επιπεδα.Ειναι απολυτως θεμιτο :)

Kαλά μου παιδάκια δεν ξέρω τι να σας πω, για μένα όλα ήταν εύκολα και κυρίως ΑΠΛΑ !
Άμα αρχίζεις να το φιλοσοφείς πολύ (ισχύει και για τα δύο φύλα) γίνεται κάπως.. " όλο
λάδι λάδι και τηγανίτα τίποτα".

Φυσικά εγώ δεν αποτελώ κανενός είδους μέτρο αλλά γενικεύοντας θέλω να πω ότι η εντύπωση
από την πρώτη προσέγγιση είναι το ήμισυ του παντός. Εξυπνάδα, ευγένεια, λέγειν, άνεση, χιούμορ
(χιούμορ, όχι πλάκα) σε λογικές ποσότητες είναι η συνταγή. Άμα η άλλη σε βρει αμήχανο, λαπά
ή διστακτικό**, σε τσάκισε.. αν έχει όρεξη, αν δεν έχει, έχεις φύγει για το παράλληλο (σύμπαν)
ανεπιστρεπτί και one way.

Να διευκρινίσω.. το αντίθετο του διστακτικός** δεν είναι το "θρασύς" ή μπορεί και να είναι, αλλά
με την καλή έννοια.

Α και χαμηλώστε λίγο τις προσδοκίες σας, δεν μπορεί να είσαι ο Μήτσος από τα Κάτω Πατήσια και να
έχεις βλέψεις σε.. Κλώντιες Σίφερς και Λίντες Εβαγγελίστες.. Να είμεθα λογικοί !

Eν τω μεταξύ λέω τα ίδια και τα ίδια γιατί δεν έχω ιδέα τι διημείφθη στα προηγούμενα post και τέλος
πάντων ποιό είναι το ζητούμενο. Αδύνατον να τα διαβάσω όλα.

Γεγονός είναι πάντως πως αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν δεν μου αρέσουν. Αυτές οι γενιές των
30something και εντεύθεν και λίγο πριν είναι ΠΟΛΥ καμμένες, σε σημείο να αναρωτιέσαι δηλαδή.

Συνήθισέ το - είναι οι μόνες που ασχολούνται ακόμα με τις γυναίκες...

Συνήθισέ το - είναι οι μόνες που ασχολούνται ακόμα με τις γυναίκες...

Tώρα... έτσι που το διαβάζω, φαίνεται κάπως... και ίσως παρερμηνευτεί. Εννοούσα κυριολεκτικά ασχολούνται... Οι νεότερες ηλικίες για ένα πήδημα και πολύ είναι (και ίσως καλά κάνουν), και δεν είναι τόσο ανεκτικές στην γκρίνια και στις πιέσεις. Εχουν άλλες, μεγαλύτερες προτεραιότητες να σκεφτούν τώρα, και σοβαρότερα υπαρξιακά προβλήματα - καμμιά δουλειά, πως θα πληρωθεί το νοίκι και το ρεύμα, η μείωση στη σύνταξη του παπού...

Προσωπικά τώρα που πάτησα καλά τα 40 και ζευγάρωσα, για τις λίγες νεότερες κοπέλες που συναναστρέφομαι πλέον, έχω να πω πως ενώ είναι αρκετά αξιόλογες προσωπικότητες (αντίθετα με τις περισσότερες της γεννιάς μου) το έχουν παραψάξει το θέμα, έχουν κάνει τη θεωρία του Γούντι Άλεν πράξη, αλλά χωρίς το χιούμορ των ταινιών... Φαντάζομαι πως η σεμνοτυφία έχει λιγοστέψει και οι νεαροί θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για "σαρκικές απολαύσεις", αλλά πλέον οι ρόλοι έχουν χαθεί τελείως, όχι απλά μπερδευτεί.
Μπορεί σε κάποια πράγματα να είναι θετική εξέλιξη αυτό, αλλά νομίζω πως πλέον πρέπει να είναι πολύ πολύ δύσκολο να νιώσει και ψυχική ικανοποίηση κάποιος/κάποια, πέρα από τη σωματική ανάγκη.
Κι αυτό το βλέπω ως Ελληνικό φαινόμενο. Εκτός Ελλάδας έχω δει πως οι κοινωνίες είναι πολύ πιο μοντέρνες, αλλά οι ρόλοι στο ζευγάρι παραμένουν σε πολύ πιο "παραδοσιακά" επίπεδα.

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Το ρεζουμε της ιστοριουλας ειναι οτι οι γυναικες γινονται εξυπνες οταν προσβαλλονται? 

Είναι πιο έξυπνες...μην ξεχνάμε ότι η ίδια η φύση έχει προβλέψει,γιατί διαιωνίζουν το είδος,με λίγα λόγια δίνουν ζωή

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι γυναίκες δε φοβούνται μη φύγει το κοκό? :)

Όχι,δεν φοβούνται,αυτές πάντα διαλέγουν το ταίρι.....

Aπο την μικρη μου εμπειρια .... ΚΑΜΙΑ γυναικα δεν φοβαται μην της φυγεις.
Μιλαω για το τι δειχνει/εκπεμπει ορος τα εξω ... ΟΧΙ τι νιωθει (πως να ξερω).
Απο το λιγο που κουβεντιασα με φιλους (τις τελευταιες τρεις δεκαετιες !!!)
ολοι (εκτος των παντρεμενων) ειναι κατα βαθος χεσμενοι μην τους παρατησει.
Στους παντρεμενους αλλαζει το πραγμα (για ολους τους προφανεις λογους,
οι οποιοι ομως γινονται λιγοτερο προφανεις οσο μεγαλωνουν τα παιδια).

Η αφοβια (των γυναικων) ωφειλεται ΚΥΡΙΩΣ στο οτι ακομα και η πιο χαζουλα
ξερει τοσο καλα την διπλωματια (απο την μανα της) ωστε ο εξυπνοτερος αντρας
του κοσμου να βρισκεται προ τετελεσμενου (και δαρμενος και κερατωμενος).
Μονο σε επαγγελματα (του μπαμπα) οπου το παιδι η ο εφηβος εμαθε να μεγαλωνει
μεσα σε ενα (επαγγελματικο συνηθως) περιβαλλον "εδω παππας, εκει παππας ...
που ναι η παππαδια" .... ανεπτυξε αντισωματα και αναχωματα. Δεν "μασαει". :proud:

ΟΛΟΙ οι αλλοι που μεγαλωσαν (μεγαλωσαμε) δινοντας βαρυτητα στα λογια του αλλου
και φοβουμενοι μην τυχον και κανουμε λαθος στο παραμικρο ... φαγαμε γκολ απο τα
αποδυτηρια. Χαλαρα ....

Εαν μου επιτρεπει και ο Χατζ (για να μην χαλαω το κλιμα) ...
οι γυναικες ομιλουν συναισθανομενες την συνολικη εξελιξη/κατευθυνση μιας στιχομυθιας !
Οχι τις επιμερους λεπτομερειες (χεστηκαν για αυτες). Οι αντρες .... (αντε να μην πω :icon15:)

Last edited: