Σχετικα με αγορα κατοπτρου 1.20

firefighter

Established Member
20 September 2007
124
Παιδια καλησπερα.Θελω να ρωτησω κατι .Σκεφτομαι να αγορασω ενα κατοπτρο 1.20 ,τι να παρω(μαρκα) .Μενω στο Καρπενησι και θελω να πιασω τον SKY DIGITAL γιατι μεγαλος ντορος γινεται γι'αυτον.Τι παιζεται με τα οffset του πιατου γενικά ?Ποιο να αγορασω ?Θα το τοποθετησω σταθερα.Σε ενα μηνυμα καποιου ειδα οτι εχει televes 1.20 και lnb edition και ειναι ολα καλα,Βεβαια αυτος μενει στην θεσσαλονικη .Εδω ομως παιδια δεν ειναι πολλοι που ασχολουνται με αυτα και δεν μπορω να παρω καποια γνωμη απο ντοπιο.Αν μπορει καποιος να βοηθησει.Α αν ξερει και καποιος καμμια τιμούλα

Ρωτησα για gibertini 1.35 και μου ειπαν γυρω στα 120 ευρω.Στοχευουμε στους 28,2 ετσι ASTRA 2A,2C,2D ?Σωστα??

Περίπου σωστά. Ξέχασες τον Εurobird και πρόσθεσες τον ασύλληπτο Astra 2D.
Στις 28.2 Ε εκπέμπουν οι Astra και στις 28.5 ο Eurobird. Ολοι οι δορυφόροι λαμβάνονται με ένα LNB.

Ο EUROBIRD ειναι στους 28,5 τον πιανουμε με ενα lnb και τους δυο?.Απο πιατο θα παρω το gibertini μιας και εχω ενα 80αρι που πιανω τον astra kai hotbird με δυο lnb και ειμαι ευχαριστημενος. Μετα θα κοιταξω για δεκτη απο e-bay και καρτα για τα ελευθερα ή να παω κατευθειαν για HD

Last edited:
Ναι, είπαμε και τους δύο με ένα lnb.
Το Gibertini είναι πολύ καλή επιλογή.
Ελεύθερα ή HD? Δικό σου βάσανο!! Βασικά είναι θέμα κόστους και προτεραιοτήτων.

Μιας και μιλάτε για πιάτα και λήψη , σύντομη ερώτηση , για turksat και hellassat 80 εκ. φτάνουν; μιλάμε για λίγο πιο νότια από Θεσσαλονίκη .

ερώτηση και από εμένα:

με κινητό πιάτο ενός μέτρου στο ηράκλειο κρήτης χρειάζομαι ένα lnb (σωστά?)
ποιους δορυφόρους θα πιάνω? (με βασικό τον hotbird)

σε αναλογία κόστους σε σχέση με ακίνητο πιάτο και δύο lnb, ποια είναι πιο συμφέρουσα αγορά?

Αντώνη, γιατί δεν βάζεις καλύτερα ένα πιάτο 1.20 ή 1.40μ? Οι τιμή δεν νομίζω να είναι πολύ μεγαλύτερη και θα πιάνεις και πολλά περισσότερα.

με το moteur πιάνεις πολλούς δορυφόρους , αλλά στο zapping κρατάει μέχρι και 10 λεπτά , ενώ στο σταθερό όσο χρειάζεται ο δέκτης , το θέμα είναι εσύ τι κυνηγάς; θέλεις nova και χαλαρά ή free feeds ?

με το moteur πιάνεις πολλούς δορυφόρους , αλλά στο zapping κρατάει μέχρι και 10 λεπτά , ενώ στο σταθερό όσο χρειάζεται ο δέκτης , το θέμα είναι εσύ τι κυνηγάς; θέλεις nova και χαλαρά ή free feeds ?

δεν κατάλαβα, 10 λεπτά για να κάνει τι? να γυρίσει η κεραία σε άλλο δορυφόρο?

για το μέγεθος θα το ήθελα όσο το δυνατόν πιο μαζεμένο αφού η τοποθέτηση του μάλλον θα είναι δύσκολη (στέγη ή κατακόρυφος τοίχος).

Ναι , όταν γυρνάει πχ από 30 δυτικά στα 45 ανατολικά του παίρνει μπόλικη ώρα ...

ΥΓ ακόμα δεν μας είπες τι θες να βλέπεις ...

αν σου πω τα πάντα (όπως είπε φίλος μου) θα γελάσεις και θα κοροϊδέψεις (όπως του την είπα και εγώ).

κυρίως αθλητικά και HD κανάλια.

Και εγώ τα πάντα θέλω να βλέπω , αλλά είμαι πιο προσγειωμένος ...

Αφού το ψάχνεις free watch sports

www.liveonsat.com για να βρίσκεις αυτό που θες και μάλλον κινητό πιάτο ...

Εγώ προς το παρόν είμαι με ένα πιάτο και 2 lnb , καυτό και άστρα , αλλά πριν το καλοκαιράκι προβλέπεται 2ο πιάτο για τουρκ και ελλάς ...

Τα 10' για την περιστροφη του μοτερ ειναι υπερβολικα. Για ενα απλο Diseqc 1.2 μοτερ οπως το Moteck SG2100A ισχυει 1.9°/s(@13V) - 2.5°/s(@18V). Το 36V μοτερ Jaeger 1224 (EL) οπως μου εγραψε μολις ενας κατοχος κανει την 1° σε 1.1s. Οποτε για την περιστροφη απο 30W-45E χρειαζεται στη χειροτερη περιπτωση >80s. Φυσικα δεν ευνοει το zapping αν ειναι μακρια οι δορυφοροι αλλα δεν ειναι και απελπιστικη η κατασταση. Επειτα μπορεις να χεις ενα παρακεντρο LNB π.χ. για 13Ε/19.2Ε (για zapping) και οποτε γουσταρεις αλλαζεις δορυφορο γυριζοντας το και λαμβανοντας με το κεντρικο σου LNB.

Σε πιατο 1,25/1,34 τι μοτερ μπορουμε να βαλουμε?Αγορασα σωληνα 2 ιντσων βαρεως τυπου (το παχος της ειναι 4 με 5 χιλ,30 ευρω τα τρια μετρα γαλβανιζε)την οποια θα στηριξω στην πλακα της ταρατσας και θα περναει μεσα απο την σκεπη,ψηλα θα στηριζετε με αντηριδες για καλυτερα.Α ξεχασα το πιατο θα ειναι gibertini το βρηκα 125 ευρω φιλικη τιμη απο ενα φιλο.