σχετικα με crossover

vlahoskwn

Senior Member
26 January 2012
361
ΜΑΛΕΣΙΝΑ
γεια σας
εχω δυο 8m100 beyma τα οποια ειναι midrange και θα ηθελα να φτιαξω ενα crossover η με ενα πυκνωτη απλα να τα δουλευω ως Mid απλα
και να μπορουν να καλυψουν ολες της συχνοτητες που μπορει να παιξει
τι μπορω να κανω; ειτε ετοιμο ειτε να το φτιαξω

ααα και κατι ακομη που ξεχασα
δεν με εδνιαφερει ο ηχος πως θα ειναι αρκει να παιζουν της συχνοτητες που λεει ο κατασκευαστης ωστε να μην παιξουν και μπασσο και τα καψω

σε αυτοκίνητο θα παίξει?
με ποιον ενισχυτή?
δοκίμασε απο 22-68μF σε σειρά. δεν πρέπει να το νιώθεις καθόλου να κουνιέται στο χερι σου εαν θες να το τσιτώσεις τέρμα.
εννοείται οτι οσο ποιο χαμηλά το κόψεις τοσο καλύτερα θα παίξει αλλα θα κινδυνεύει κιόλας.(οσο μεγαλύτερος ο πυκνωτής τοσο ποιο χαμηλά το κροσαρεις)
απο πάνω δεν θέλει τίποτα.

σε σπιτι θα παιξει
τωρα για ενισχυτη δεν εχω αποφασισει αλλα θα ειναι καπου στα 200
εχω δυο και ειναι 4ohm και τα βαζω σε σειρα
εγω θελω μεσαιες για κλαρινα καταλαβες;
οποτε τι να βαλω ωστε να αρχιζει καπου στης 2500;

2500 ειναι πολυ ψηλά. εαν πας για 200βατ δεν χρειάζεται να πας τοσο ψηλά ειδικά για 2 σε σειρά. νομίζω οτι πρεπει να το ακούσεις με οχι μικρότερο απο 22μ. ειναι είδη πολύ ψηλά.

22μ ποσο κοβει;
το ηχειο δουλευει απο 150 εως 7000 εγω θελω για κλαρινα οποτε να το κοψουμε απο της 500;
και πως θα βαλω τους πυκνωτες γιατι μπερδευτηκα τωρα

02120.png

βασικά μιντ λες ότι είναι συνεπώς δεν θέλει τίποτα.
Αλλά αφού επιμένεις κάνε ό,τι δείχνει το τουήτερ, δηλ το κάτω κάτω....

ωραια αλλα το θεμα οτι δεν θελω να παιζει καθολου μπασσο αν ειναι να παιξει ας παιξει πολυ λιγο
τωρα τα εχω σε σειρα τα δυο και μου βγαινμουν ενα κοκκινο καλωδιο και ενα μαυρο εγω το πυκνωτη το βαζω στο κοκκινο που ειναι τελικος;

ή στο κόκκινο ή στο μαύρο.
πρόσεξε μην ενωθούν μαύρο με κόκκινο=ενισχυτής τέλος, καπούτ, καπνός, τζιζ, στο χέρι

http://ccs.exl.info/calc_cr.html

υπάρχουν πολλά αυτό είναι ενα στη τύχη
τον πυκνωτή πρέπει να τον βάλεις σε σειρά με τα μεγάφωνα οπωσδήποτε γιατι αλλιώς τα μιντ μπορεί να τα καψεις και με 5βατακια .
τι να το κάνεις το έτοιμο κροσοβερ????
πας σε ενα ηλεκτρονικαδικο πχ φανος τριδιμας κοντοραβδη κλπ (ο φανός έχει σίγουρα) και ζητάς 2 πυκνωτές 22μ bipolar ανευ πολικότητας για κροσοβερ.
παρε και καναν λιγο μικρότερο και λιγο μεγαλύτερο να δοκιμάσεις που σου αρεσει .

μπορεις να μου δειξεις ενα σχεδιαγραμμα ωστε να το καταλαβω πως θα τα βαλω;
απο το ιντερνετ ξερεις κανεναν να παραγγειλω;

γιατι ? που μένεις να βρούμε κανέναν κοντά σου.
λοιπόν το + του ηχείου πάει στο ενα πόδι του πυκνωτή απο το αλλο πόδι φεύγεις και πας στο + του πρώτου γουφερ. από το - του πρώτου γουφερ πας στο + του δεύτερου και απο το - του δεύτερου πάς στο - του ηχείου
ολα σε σειρά δηλαδή
http://www.ebay.com/itm/10pc-NP-Ele...848?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5bbeffc0

και απο ebay

εγω μενω μαλεσινα φθιωτιδας
τωρα αν εχεις την καλοσυνη και το χρονο ανεβασε το μου με ενα σχεδιαγραμμα απο την ζωγραφικη