Σχετικά με σπιράλ για "πέρασμα" HDMI

masteripper

New member
6 July 2006
73
γεια χαρά σε όλους .
Τα βασικά ηλεκτρολογικά στο καινούργιο σπίτι μου τελείωσαν και σκέφτομαι τώρα για προβολείς και άλλα χαριτωμένα.
Με ενδιαφέρει τι μέγεθος ηλεκτρολογικό σπιράλ να βάλω ώστε να μπορώ να συνδέσω το μελλοντικό player μου με τον μελλοντικό προβολέα
Το ξέρω ότι ακούγονται μακρινά αλλά δυστυχώς το σπίτι τελειώνει τα Χριστούγεννα και λογικά μέχρι να μπώ μέσα θα πάρει καλό Μαιο.
Αν κάποιος έχει ταλαιπωρηθεί ας ρίξει μια ιδέα να βοηθήσει.
Η απόσταση σε ευθεία δεν είναι μεγάλη αλλά έχει πολλές στροφές καθώς προβλέπω ότι ο προβολέας θα καθίσει στο δοκάρι και θα σημαδευει τον τοίχο απέναντι.
Αν υπάρχει επίσης κανένα κόλπο ότι μπορεί να γίνει χειροποίητα HDMI διαφωτίστε καθώς έχω αρκετό CAT 7 καλώδιο και σίγουρα για VGA είναι τζάμι αλλά για HDMI δεν βρήκα τίποτα

Εγω περασα στον τοιχο μου ενα σπιραλ με 3.5cm διατομη (εξωτερικα) το οποιο αφηνει περιπου 3cm εσωτερικη διατομη. Το Hdmi περασε πολυ ανετα χωρις να εχει ομως πολλες στροφες. Λαβε υποψη σου οτι το hdmi δεν πρεπει να κανει "εντονες" γωνιες γιατι ειναι ευπαθες οποτε βαλε το σπιραλ με οσο πιο ανοιχτες γωνιες γινεται.
Σιγουρα για το hdmi το παραπανω σπιραλ ειναι αρκετο. Δεν ξερω τι θα γινει αν στο μελλον βγει κανενα καλωδιο με ποιο χοντρο φισακι (πχ σαν του DVI). Τοτε παμε παλι για μερεμετια.

Οχι. Ηλεκτρολογικο εβαλα. Ενα γκρι ανοιχτο σχετικα δυσκαμπτο. Θα το προτιμουσα βεβαια με πιο λεπτα τοιχωματα και πιο ευκαμπτο ωστε να εχει ακομα μεγαλυτερη διατομη εσωτερικα αλλα και να ειναι πιο ευκολο στο περασμα απο μεσα στον τοιχο.
Δε νομιζω να εχει διαφορα αν βαλεις υδραυλικο αντιστοιχης διατομης (δεν ξερω μεχρι ποια διατομη πανε αυτα).

προς το παρόν βρήκα φ28 αλλά μαλλον δεν κάνει,εσύ πρέπει να έβαλες σπιράλ βαρέως τοίχου αλλά σε αυτό λογικά γλυστράει ο σοβάς ....θα δω τι θα κάνω

προς το παρόν βρήκα φ28 αλλά μαλλον δεν κάνει,εσύ πρέπει να έβαλες σπιράλ βαρέως τοίχου αλλά σε αυτό λογικά γλυστράει ο σοβάς ....θα δω τι θα κάνω

Σε εμενα ο σοβας εκατσε μια χαρα. Να σημειωσω οτι παρολο που εγινε εκ των υστερων δεν ειχε κανενα προβλημα να γεμισει το σκαψιμο και μετα το σπατουλαρισμα να μην φαινεται τιποτα. Ο τοιχος ειναι εσωτερικος (μονοτουβλος) και το σκαψιμο και εφαγε τα 2/3 του τουβλου. Δεν ξερω τι προβλημα θα βρεις σε στροφες μεσα στον τοιχο (αν χρειαζεσαι) γιατι εγω χρειαζομουνα μονο το κατακορυφο τμημα του τοιχου. Μετα μπηκε πανω απο την γυψοσανιδα και απλα δεθηκε το σπιραλ σε καποια σημεια για να μην ξεφευγει.

Συμβουλη απο παθον.Να βαλεις 2 σπιραλ αντι για ενα.Στο ενα θα μπει το HDMI το οποιο θα εχεις ηδη περασει το καλωδειο πρωτου το βαλεις στο τοιχο-τουβλα και στο αλλο σπιραλ θα βαλεις svideo,component,vga κ.τ.λ.π.
Εαν εχει μεγαλη διατομη το σπιραλ τα svideo,component,vga περνανε ευκολα αργοτερα με μια ατσαλινα αλλα με το HDMI θα εχεις προβλημα οποτε ΠΕΡΑΣΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και αστο να υπαρχει.

Απάντηση: Re: Σχετικά με σπιράλ για "πέρασμα" HDMI

Το υδραυλικό σπιράλ έβαλες...το κόκκινο-μπλε?

Στο κοκκινο μπλε υδραυλικο σπιραλ δεν χωραει το βισμα απο το HDMI.
(τουλαχιστον οχι το δικο μου)

Τελικά βρήκα φ35 που φαίνεται τουλάχιστον θηριώδες.
Για να δω τώρα θα μπορέσω νατ περάσω...

Τοσο ειναι και το δικο μου και περασε ανετα το Hdmi. Με λιγο τροχισμα στο πλαστικο του φις περνα και το vga (ορισμενα καλωδια).
Προσεχε κι αυτο που λεει ο Στρατος. Μην περασεις μονο ενα. Εγω περασα τρια! Καλυτερα να υπαρχουν παρα να κανεις μερεμετια σε λιγο καιρο.

Το πρόβλημα είναι ο ηλεκτρολόγος που άλλα είπαμε στην αρχή και άλλα γίναν και τώρα κάθομαι εγώ και σκάβω για να περάσω δίκτυο και καλώδια για ηχεία.
Παρεπιμπτόντως για τα περιφερειακά ηχεία έβαλα 2χ1 το διάφανες ,φτάνει ή πρέπει να βάλω πιο χοντρό??

Εξαρταται απο τις απαιτησεις που εχεις απο τον ηχο αλλα και απο τα μηαχανηματα σου. Για περιφερειακο ηχειο και για χρηση home cinema, θεωρω οτι, το 2χ1 ή το 2χ1,5 καλυπτει τον μεσο χρηστη.
Αυτο βεβαια ειναι προσωπικη μου εκτιμηση και οι απαιτησεις μου απο τα πισω ηχεια δεν ειναι υψηλες.
Για περισσοτερες και εγκυροτερες γνωμες κανε την ερωτηση στην αντιστοιχη κατηγορια.

γεια χαρά σε όλους .
Τα βασικά ηλεκτρολογικά στο καινούργιο σπίτι μου τελείωσαν και σκέφτομαι τώρα για προβολείς και άλλα χαριτωμένα.
Με ενδιαφέρει τι μέγεθος ηλεκτρολογικό σπιράλ να βάλω ώστε να μπορώ να συνδέσω το μελλοντικό player μου με τον μελλοντικό προβολέα
Το ξέρω ότι ακούγονται μακρινά αλλά δυστυχώς το σπίτι τελειώνει τα Χριστούγεννα και λογικά μέχρι να μπώ μέσα θα πάρει καλό Μαιο.
Η απόσταση σε ευθεία δεν είναι μεγάλη αλλά έχει πολλές στροφές καθώς προβλέπω ότι ο προβολέας θα καθίσει στο δοκάρι και θα σημαδευει τον τοίχο απέναντι.
Αν υπάρχει επίσης κανένα κόλπο ότι μπορεί να γίνει χειροποίητα HDMI διαφωτίστε καθώς έχω αρκετό CAT 7 καλώδιο και σίγουρα για VGA είναι τζάμι αλλά για HDMI δεν βρήκα τίποτα

Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα εφόσον είσαι σε αυτό το στάδιο να περάσεις σωλήνα ΚΟΥΒΙΔΗ βαρέως τύπου 5Φ. Ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά θα περάσεις με άνεση όλα σου τα καλώδια και αφήνοντας και 2 οδηγούς μέσα θα μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στο μέλλον!

Και αν γκρινιάξει ο ηλεκτρολόγος σου, σε ενημερώνω ότι εγώ την πέρασα σε μονό πλάγιο τούβλο. Απλά απέφυγε τα ζιγκ ζαγκ.

Όσο για τα καλώδια ηχείων θα σου συνιστούσα να περάσεις ή 4 χ 1 ή 4 χ 1,5 ακόμη καλύτερα για τυχόν μελλοντικές αναβαθμίσεις...

Καλό κουράγιο.....

Αυτό το 4χ1 με σκότωσε αλλά μάλλον τουλάχιστον για τα πλάγια περιφερειακά με τις διπλοκαλωδιώσεις που οφείλω να ομολογήσω τις ξέχασα μάλλον τελικά θα περάσω σωλήνα αν μπορέσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Αυτόν τον 5φ δεν το ξέρω θα το κοιτάξω...σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Επίσης είναι σημαντικό όταν υπάρχουν στροφές να βάλεις κουτί. Πολύ σημαντικό για να έχεις πρόσβαση αργότερα να αλλάξεις/διορθώσεις οτιδήποτε χρειαστεί στα καλώδια. Οσο και χοντρή σωλήνα να περάσεις, αν δεν υπάρχουν κουτιά στις στροφές, ξέχασέ τες τις αλλαγές μετά.

Νομίζω ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί καλύπτουν την ερώτηση απλά κάποιες παρατηρήσεις: Πολύ σωστό το θέμα με το κουτί όπου υπάρχουν γωνίες. Βοηθάει να περάσεις το καλώδιο ειδικά όταν περνάς καλώδιο μαζί με το βύσμα. Υπάρχουν HDMI που το βύσμα έχει αρκετά εκατοστά σκληρού πλαστικού. Σε γωνιά είναι πολύ δύσκολο να περαστεί. Σκέψου την περίπτωση να κολλήσει το βύσμα πάνω στην γωνία (δράμα). Καλό είναι να βάλεις δύο σωλήνες ένα για τα υψηλά ρεύματα (τροφοδοσία, ηχεία) και ένα για τα χαμηλά (HDMI, VGA). Αυτά τα κανάλια δεν θα πρέπει να είναι παράλληλα. Πάντως λόγο μη πρόβλεψης για HDMI χρειάστηκα να κόψω HDMI καλώδιο να το περάσω από μικρής διατομής σωλήνα και να το συγκολήσω στο άλλο άκρο. Ευτυχώς έπαιξε. Καλή επιτυχία με τα μερεμέτια.

γεια χαρά σε όλους .