Σχετικά με θέματα media players/servers

kard

New member
16 July 2010
30
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα σε όλο το forum!
Έχω μερικές απορίες/ερωτήσεις πάνω σε θέματα media player/server και θα ήθελα την βοήθειά σας!

Καταρχήν να σας εξηγήσω τι θέλω να κάνω.
Θα ήθελα να συνδέσω μια οποιαδήποτε συσκευή, η οποία να παίζει τα πάντα απο αρχεία Audio και Video.

Να συνδεθεί μέσω τις τηλεόρασης για τα Video, και μέσω ενός απλού ενισχυτή, για τα Audio.

Θα ήθελα όμως να έχει αυτή την δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να έχω και ανοιχτό επιπλέον τον υπολογιστή.

Ψάχνοντας λοιπόν στο Internet, ανακάλυψα τις media player συσκευές που υποτίθεται οτι κάνουν αυτή την δουλειά.
Συσκευές όπως το popcorn hour, το WD TV Live και τα λοιπά.

Εάν διέθετα μια τέτοια συσκευή, θα μπορούσα να δώ στην τηλεόραση ή να ακούσω μουσική (μέσω ενισχυτή) αρχεία χωρίς την παρουσία υπολογιστή;

Απο την άλλη, διαθέτω ήδη το PS3.
Μπορεί το PS3 να παίξει το ρόλο μιας τέτοιας συσκευής;

Κάτι διάβαζα οτι μπορεί να γίνει ως media server αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα τι είναι αυτό το media server;

Εάν δεν χρειάζεται να αγοράσω έναν media player, πως μπορεί να γίνει αυτό μέσω του PS3;

Σας ευχαριστώ πολύ!! :smile:

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα σε όλο το forum!
Έχω μερικές απορίες/ερωτήσεις πάνω σε θέματα media player/server και θα ήθελα την βοήθειά σας!

Καταρχήν να σας εξηγήσω τι θέλω να κάνω.
Θα ήθελα να συνδέσω μια οποιαδήποτε συσκευή, η οποία να παίζει τα πάντα απο αρχεία Audio και Video.

Να συνδεθεί μέσω τις τηλεόρασης για τα Video, και μέσω ενός απλού ενισχυτή, για τα Audio.

Θα ήθελα όμως να έχει αυτή την δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να έχω και ανοιχτό επιπλέον τον υπολογιστή.

Ψάχνοντας λοιπόν στο Internet, ανακάλυψα τις media player συσκευές που υποτίθεται οτι κάνουν αυτή την δουλειά.
Συσκευές όπως το popcorn hour, το WD TV Live και τα λοιπά.

Εάν διέθετα μια τέτοια συσκευή, θα μπορούσα να δώ στην τηλεόραση ή να ακούσω μουσική (μέσω ενισχυτή) αρχεία χωρίς την παρουσία υπολογιστή;

Απο την άλλη, διαθέτω ήδη το PS3.
Μπορεί το PS3 να παίξει το ρόλο μιας τέτοιας συσκευής;

Κάτι διάβαζα οτι μπορεί να γίνει ως media server αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα τι είναι αυτό το media server;

Εάν δεν χρειάζεται να αγοράσω έναν media player, πως μπορεί να γίνει αυτό μέσω του PS3;

Σας ευχαριστώ πολύ!! :smile:

Αγαπητέ φίλε,
Αυτήν τη δουλειά κάνουν τα media players. Δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτό τον υπολογιστή σου.
Εφ'όσον έχεις αποθηκεύσει , είτε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό δίσκο (ανάλογα με τις δυνατότητες του player που θα επιλέξεις ) τα δεδομένα σου -video και audio files - θα μπορείς να αναπαράγεις όποιο από αυτά επιλέξεις . Εάν μας πεις τι set up έχεις ( μοντέλλο ενισχυτή , τηλεόραση , κτλπ.),αλλά και τι απαιτήσεις σε σχέση με το είδος των αρχείων που θέλει να αναπαράγεις ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου media player

Αγαπητέ φίλε onlineN :smile:

Καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου, αλλά και για το πολύ ευγενικό ύφος της.

Τηλεόραση έχω την Panasonic TX-P42G20E 42" (είναι Plasma)
Ενισχυτή δεν έχω προς το παρόν, αλλά σκοπεύω να αγοράσω.
Για το ήχο, έχω τα ηχεία 5.1 Z-5500 της Logitech, τα οποία έχω συνδέσει με οπτικό καλώδιο με το PS3 και δουλεύουν μια χαρά!

Τον ενισχυτή τον θέλω περισσότερο για να ακούω μουσική (με ακουστικά) και όχι μέσω τηλεόρασης!
Βασικά θα με ενδιέφερε μια συσκευή να παίζει FullHD αρχεία και απο μουσική, αρχεία FLAC.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου! :smile:

Αγαπητέ φίλε onlineN :smile:

Καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου, αλλά και για το πολύ ευγενικό ύφος της.

Τηλεόραση έχω την Panasonic TX-P42G20E 42" (είναι Plasma)
Ενισχυτή δεν έχω προς το παρόν, αλλά σκοπεύω να αγοράσω.
Για το ήχο, έχω τα ηχεία 5.1 Z-5500 της Logitech, τα οποία έχω συνδέσει με οπτικό καλώδιο με το PS3 και δουλεύουν μια χαρά!

Τον ενισχυτή τον θέλω περισσότερο για να ακούω μουσική (με ακουστικά) και όχι μέσω τηλεόρασης!
Βασικά θα με ενδιέφερε μια συσκευή να παίζει FullHD αρχεία και απο μουσική, αρχεία FLAC.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου! :smile:

Αρα ...δεδομένων των συγκεκριμένων σου απαιτήσεων και κατά την δική μου άποψη το WDTV Live θα σε καλύψει απόλυτα!
1) Είναι οικονομικό.
2) Δίνει πολύ καλή εικόνα με το chip 8655 της Sigma. (Θεωρώ για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε σε αυτό το νήμα ότι τα 865Χ και 864Χ ενδύκνεινται για plasma οθόνες.)
3) Εχει καλή απόδοση στα μουσικά αρχεία και παίζει Flac μέχρι 192khz και 24bit.
4) Το βρίσκεις στην Ελληνική αγορά και δεν χρειάζεται να το παραγγείλεις απ'έξω.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθειά σου.
Για να είμαι ειλικρινής, σε μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο internet και εγώ σε αυτό είχα καταλήξει, εάν και έχω φοβηθεί, επειδή γνωρίζω οτι παρουσιάζει κάποια προβλήματα με το remote control του.
Γνωστός μου έχει αγοράσει το τελευταίο το WD TV Live Hub και ήδη το έχει αλλάξει 2 φορές διότι και στα 2 του έκανε προβλήματα το τηλεχειριστήριό του!

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθειά σου.
Για να είμαι ειλικρινής, σε μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο internet και εγώ σε αυτό είχα καταλήξει, εάν και έχω φοβηθεί, επειδή γνωρίζω οτι παρουσιάζει κάποια προβλήματα με το remote control του.
Γνωστός μου έχει αγοράσει το τελευταίο το WD TV Live Hub και ήδη το έχει αλλάξει 2 φορές διότι και στα 2 του έκανε προβλήματα το τηλεχειριστήριό του!

Το γεγονός είναι τυχαίο. Το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει είναι το remote control.

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λές!
Σε ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για όλα! :smile:

Επι τη ευκαιρία, ποιά είναι η γνώμη σου για το Popcorn Hour C-200;
Πιστεύεις οτι αξίζει τα λεφτά του ή όχι;
Απο bugs και τέτοια έχεις ακούσει καλά ή κακά λόγια;
Ευχαριστώ!

Θεωρείται εξαιρετικός media player. Επίσης με το νέο RC4 έχει αναβαθμίσει και διορθώσει πολλά bugs απ'ότι λένε . Φυσικά και αξίζει τα λεφτά του!!!!
Περισσότερα όμως θα βρείς στο νήμα του όπου υπάρχουν φίλοι που το έχουν δουλέψει και το γνωρίζουν πολύ καλά.