Σχετικά με τη λειτουργία και λειτουργικότητα των νημάτων με videoclips

Αυτο που με ανησυχει είναι γιατι εγινε ολο το σκηνικο ΤΩΡΑ....??!!!

όποιος θέλει να δει κλιπάκια πάει στο γιουτουμπ και στα τόσα που υπάρχουν και βρίσκει ό,τι θέλει.
Το να έρχεται κάτι εδώ σημαίνει 3 τουλάχιστον πράγματα:
1. ο συντάκτης έψαξε το βρήκε και το αγαπάει
2. θέλει να το μοιραστεί με άλλους που θα μπορούσαν να το βρούν ούτως ή αλλως
3. βοηθάει την κοινότητα γιατί δεν ψάχνουν όλοι να ξαναβρούν την Αμερική.
Δεχόμαστε αναμφισβήτητα την χαρά και το δικαίωμα του 2. σε όλους.
Θέλουμε όλοι να μοιραστούμε.
Αν όμως βομβαρδίσουμε τον ακροατή δεν πετυχαίνουμε.
Από την άλλη δεν γίνεται να μας αρέσουν σήμερα 10-20. Σημαίνει ότι είτε δεν ξέρουμε τι θέλουμε είτε ότι δεν μας αρέσουν πραγματικά.
Αν είναι να εξυπηρετήσει το 3. τότε ίσως αρκεί να ανοίξουμε ένα thread και να τα βάλουμε τα λινκς που βρήκαμε στη σειρά σε text λέγοντας "βρήκα πχ γιά τον Barney Kessel 4 σπάνια κλιπς για όποιον ενδιαφέρεται"
Όμως να δει κάποιος 4 κλιπς του Kessel στη σειρά ανάμεσα στους μετάλικα και τον Θαλασσινό το πιό πιθανό είναι να μην τα δει ποτε και αντίστοιχα να μην δούν τους μετάλικα και τον Θαλασσινό όσοι τους ήθελαν.

Τα νήματα αυτά έχουν χάσει κάθε νόημα, κοντεύουν να φτάσουν τα όρια της τερατογένεσης διότι κανείς δεν μπορεί σήμερα να βρεί κάτι στο now playing στο videoclip της ημέρας ή στις soul funk βραδιές παρά το εκάστοτε τελευταίο. Κάθε φορά που πατάω να πάω στο επόμενο που είχα σταματήσει μου βγάζουν 4-5 σελίδες των 10 τουλάχιστον και απλά...φεύγω.

Είναι ΚΡΙΜΑ.

Κατα τα άλλα μπαμπούλες δεν είμαστε και δεν είστε μικρά παιδιά.
Κάνουμε αυτή τη δουλειά εδώ σχεδόν 5 χρόνια και το ότι υπάρχει ακόμα το σαιτ και η κατηγορία σημαίνει ότι την κάναμε καλά.
Καλή συνέχεια.

Α και το chat όπως έχει εξελιχθεί ( ο Μπάϊρα έχει δίκιο) είναι τελείως ξένο με την κατηγορία.

Η "εξέλιξη" -θετική ή αρνητική- είναι κάτι φυσιολογικό για ένα thread, το αντίθετο θα ήταν πιο ανησυχητικό κατά τη γνώμη μου. Το θέμα είναι λοιπόν ποιος και πως την ορίζει αυτή ως αρνητική. Σύμφωνοι, το chat κι ο βομβαρδισμός με clips είναι ξένα με την κατηγορία όπως αυτή είναι κι όπως πιστεύω θέλει η πλειοψηφία να συνεχίσει να είναι. Θεματικά κι εννοιολογικά λοιπόν έχετε δίκιο. Προσωπικά όμως βρίσκω την καταστολή πιο ενοχλητική απ' το chat. Προτιμώ να μη βγάζω νόημα παρά να ξέρω ότι κάποιος δεν εκφράζεται ελεύθερα εδώ μέσα.
Γι' αυτό σε προηγούμενο post πρότεινα να ανοιχτεί ένα νέο πιο "χαλαρό" thread έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της κατηγορίας, αλλά ταυτόχρονα να μην "πνιγεί" η όποια τάση του καθενός να σχολιάζει, να λέει καλημέρα μ' ένα τραγούδι, να εκδηλώνει κάποια συναισθήματα κι εν τέλει να συμμετέχει. Με μουσικά και θεματικά κριτήρια μπορεί να μην είναι όμορφο, με ιδεολογικά όμως είναι.
Ένα forum είναι τα μέλη του κι ο χαρακτήρας του θα ήθελα να διαμορφώνεται από αυτά, έτσι ώστε να συνεχίσει να τα εκφράζει. Όλα αυτά με φιλική διάθεση.

το chat εχει αρχίσει και εισβάλλει παντού.
φοβάμαι πως είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Οι άνθρωποι είναι το οχυρό! Αλλά κάποιες φορές απομακρύνονται….
Όταν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα απομακρύνονται δυστυχώς το οχυρό από κάπου μπάζει!

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουν τα πιθανά λάθη τους και θα επιστρέψουν. Ας ελπίσουμε επίσης πως οι συνθήκες θα είναι τέτοιες τότε ώστε να μην χρειαστεί να πικραθούν πάλι.

Υ.Γ.Σιδερένιος βρε!:ernaehrung004:

Η "εξέλιξη" -θετική ή αρνητική- είναι κάτι φυσιολογικό για ένα thread, το αντίθετο θα ήταν πιο ανησυχητικό κατά τη γνώμη μου. Το θέμα είναι λοιπόν ποιος και πως την ορίζει αυτή ως αρνητική. Σύμφωνοι, το chat κι ο βομβαρδισμός με clips είναι ξένα με την κατηγορία όπως αυτή είναι κι όπως πιστεύω θέλει η πλειοψηφία να συνεχίσει να είναι. Θεματικά κι εννοιολογικά λοιπόν έχετε δίκιο. Προσωπικά όμως βρίσκω την καταστολή πιο ενοχλητική απ' το chat. Προτιμώ να μη βγάζω νόημα παρά να ξέρω ότι κάποιος δεν εκφράζεται ελεύθερα εδώ μέσα.
Γι' αυτό σε προηγούμενο post πρότεινα να ανοιχτεί ένα νέο πιο "χαλαρό" thread έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της κατηγορίας, αλλά ταυτόχρονα να μην "πνιγεί" η όποια τάση του καθενός να σχολιάζει, να λέει καλημέρα μ' ένα τραγούδι, να εκδηλώνει κάποια συναισθήματα κι εν τέλει να συμμετέχει. Με μουσικά και θεματικά κριτήρια μπορεί να μην είναι όμορφο, με ιδεολογικά όμως είναι. Ένα forum είναι τα μέλη του κι ο χαρακτήρας του θα ήθελα να διαμορφώνεται από αυτά, έτσι ώστε να συνεχίσει να τα εκφράζει. Όλα αυτά με φιλική διάθεση.

Με ιδεολογικά κριτήρια επίσης, πρέπει κάποιος όταν εισέρχεται σε έναν χώρο, να προσπαθεί, αρχικά τουλάχιστον, να προσφέρει πάνω σε αυτό που έχει ήδη χτιστεί. Είναι λίγο άκομψο και άγαρμπο εξ αρχής να επιδιώκεις κάτι άλλο από αυτά που κάποιοι έχτισαν με πολύ κόπο. Και να σου πω κάτι! Έγραψες μια ολόκληρη παράγραφο παραπάνω, Κάνε την λοιπόν παρουσίαση! Θα προσφέρεις και σε εμάς και σε σένα.

Με ιδεολογικά κριτήρια επίσης, πρέπει κάποιος όταν εισέρχεται σε έναν χώρο, να προσπαθεί, αρχικά τουλάχιστον, να προσφέρει πάνω σε αυτό που έχει ήδη χτιστεί. Είναι λίγο άκομψο και άγαρμπο εξ αρχής να επιδιώκεις κάτι άλλο από αυτά που κάποιοι έχτισαν με πολύ κόπο. Και να σου πω κάτι! Έγραψες μια ολόκληρη παράγραφο παραπάνω, Κάνε την λοιπόν παρουσίαση! Θα προσφέρεις και σε εμάς και σε σένα.

Σύμφωνοι, εξάλλου το ένα δεν ακυρώνει το άλλο.
(γιατί όμως νοιώθω ότι κάθε κατηγορία αντιμετωπίζεται σαν άλλο forum?)

Last edited:
Δόξα το θεό (Αλλάχ,Βούδα κλπ) στο ίντερνετ υπάρχουν άπειρα site για chatting,όπως επίσης site του τύπου Facebook,Myspace,Twitter και δεν ξέρω και γω τι άλλο...γατί θα πρέπει να μετατρέψουμε ένα φόρουμ που έχει σαν βασικό σκοπό την ενημέρωση,σε παρακλάδι του Facebook,εκεί όπου κυριαρχεί το απρόσωπο,το καραlike και το καρακιτσαριο γενικότερα...
Αν πάω στο μέγαρο μουσικής (δεν έχω πάει αλλά λέμε τώρα) ,με ένα τεράστιο μπεγλέρι και ραδιοφωνακι για να ακούσω τους Κυριακάτικους αγώνες,το πιο πιθανό είναι να με πετάξουν ευγενικά έξω....όπως και αν πάω σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού να τους μιλήσω για Όπερα...
Δεν λέω,να γίνεται chatting αλλά να είναι η εξαίρεση και όχι ο κάνονας,,γιατί αν καθιερωθεί τότε το κενό που θα δημιουργηθεί,προβλέπεται να είναι μεγάλο

Φιλικά πάντα

Nίκο είναι σεβαστή η άποψη σου. Σου απάντησε ο Γιώργος και συμφωνώ μαζί του.
Σαν πρόταση πάντως, αυτό που λες στέκει. Ίσως με κάποια άλλη μορφή.

Φίλιππα το chat που αφορά ένα κομμάτι ή ένα βίντεο εννοείται πως είναι γόνιμο. Συμφωνώ.

Οι άνθρωποι είναι το οχυρό! Αλλά κάποιες φορές απομακρύνονται….
Όταν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα απομακρύνονται δυστυχώς το οχυρό από κάπου μπάζει!

Υ.Γ.Σιδερένιος βρε!:ernaehrung004:

ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Τζόρτζ.
Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα δείς απομακρύνσεις πολύ πιο μακροχρόνιες από το 6μηνο που η Κατηγορία άλλαξε μορφή.
Καθώς και άλλους που ήταν εδώ αλλά έγραφαν με κρύα καρδιά. Ξεπέτες. Διεκπεραιωτικά κείμενα. ή ένα video με δύο γραμμούλες απο κάτω.
Η μουσική που αγαπάμε, κατά τη γνώμη μου, αξίζει πολλά περισσότερα.
Αποψή μου βέβαια και ...μη με ακούτε: εγώ είμαι certified καμμένος. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Δεν θα ξαναγράψω δημόσια την άποψη μου για λόγους σεβασμού.
Το θέμα εξάλλου ( βίντεο) είναι τεχνικό, λειτουργικό ,αισθητικό.
Δεν τρέχει τίποτα.

Για μένα και ελάχιστους ακόμη μουρλαμένους υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Αλλά είμαστε λίγοι. Πάντα θα είμαστε λίγοι. Το βιώνω από τα 17 μου. Και αφήνω και λίγα ούρα από τη χαρά μου γι αυτό.

Και απαντώντας και στον Σπύρο Α,να πω πως πολλοί μουρλοί άγνωστοι μεταξύ μας από πολλές χώρες της Ευρώπης , ανταλλάσουμε μουσικές άγνωστες, εκπληκτικής ''ομορφιάς'' στο καταραμένο facebook. Γι αυτό μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν φταίει το μέσο. Ο καθένας μας καθορίζει τις επιλογές του.:guitarist:

Και απαντώντας και στον Σπύρο Α,να πω πως πολλοί μουρλοί άγνωστοι μεταξύ μας από πολλές χώρες της Ευρώπης , ανταλλάσουμε μουσικές άγνωστες, εκπληκτικής ''ομορφιάς'' στο καταραμένο facebook. Γι αυτό μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν φταίει το μέσο. Ο καθένας μας καθορίζει τις επιλογές του.:guitarist:

Που είναι αυτοί οι άγνωστοι βρε Δημήτρη,γιατί εμένα οι γνωστοί μου στο Facebook με Καρρα με νανουρίζουν και με Γονιδη με ξυπνούν:flipout:

Σε καταλαβαίνω Σπυράκο. Εμένα πάλι όχι. Οι μουσικές παρέες μου είναι με τρελές εξειδικεύσεις στην πλάτη. Μαθαίνω συνέχεια. Και από γυναίκες (απίστευτο).:guitarist::flipout::guitarist::flipout::guitarist:

Μιλάω συχνά για π.χ με τον Jordan από τους MONO IN VCF. Μόλις του είπα ότι τους παρουσίασα σε Ελληνικό φόρουμ έπαθε σοκ.
Μιλάω με τη Βεατρίκη από τους Beastellabeast κ.τ.λ.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού. Άντε και στο myspace.

Γι αυτό σου λέω. Εμείς καθορίζουμε το περιβάλλον που ξεσκάμε ή ενημερωνόμαστε.

Σε καταλαβαίνω Σπυράκο. Εμένα πάλι όχι. Οι μουσικές παρέες μου είναι με τρελές εξειδικεύσεις στην πλάτη. Μαθαίνω συνέχεια. Και από γυναίκες (απίστευτο).:guitarist::flipout::guitarist::flipout::guitarist:

Μιλάω συχνά για π.χ με τον Jordan από τους MONO IN VCF. Μόλις του είπα ότι τους παρουσίασα σε Ελληνικό φόρουμ έπαθε σοκ.
Μιλάω με τη Βεατρίκη από τους Beastellabeast κ.τ.λ.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού. Άντε και στο myspace.

Γι αυτό σου λέω. Εμείς καθορίζουμε το περιβάλλον που ξεσκάμε ή ενημερωνόμαστε.

Έτσι ακριβώς:a0210:
Προχτές μου έκανε request φιλίας ο Tom Ashton (March Violets, Clan of Xymox). Έχουμε κοινή φίλη βέβαια.
Μεγάλος αχταρμάς το φου-μπου αλλά υπάρχουν και οι καλές μεριές.

Δεχόμαστε αναμφισβήτητα την χαρά και το δικαίωμα του 2. σε όλους.
Θέλουμε όλοι να μοιραστούμε.

Λυπάμαι αλλά δεν φαίνεται να το δέχεστε, το αντίθετο μάλιστα.

Αν όμως βομβαρδίσουμε τον ακροατή δεν πετυχαίνουμε.

Δε νομίζω οτι βάζοντας κάποιος μουσική έχει σκοπό να βομβαρδίσει,μόνο να μοιραστεί...

Από την άλλη δεν γίνεται να μας αρέσουν σήμερα 10-20. Σημαίνει ότι είτε δεν ξέρουμε τι θέλουμε είτε ότι δεν μας αρέσουν πραγματικά.

Σε αυτό είστε, για μένα, εντελώς λάθος....
Η μουσική θέλει ελευθερία, είναι συναίσθημα και τα συναισθήματά μας δεν πρέπει να τα καταπιέζουμε, γιατί ξέρετε τι συμβαίνει τότε...

Τα νήματα αυτά έχουν χάσει κάθε νόημα, κοντεύουν να φτάσουν τα όρια της τερατογένεσης διότι κανείς δεν μπορεί σήμερα να βρεί κάτι στο now playing στο videoclip της ημέρας ή στις soul funk βραδιές παρά το εκάστοτε τελευταίο. Κάθε φορά που πατάω να πάω στο επόμενο που είχα σταματήσει μου βγάζουν 4-5 σελίδες των 10 τουλάχιστον και απλά...φεύγω.

Σέβομαι τον τρόπο που σκέφτεστε αλλά διαφωνώ...

Κατα τα άλλα μπαμπούλες δεν είμαστε και δεν είστε μικρά παιδιά.

Σαφέστατα μικρά παιδιά δεν είμαστε αλλιως δε θα επιλέγαμε αυτό το φορουμ....τώρα και σε αυτό μάλλον, πάιζει ρόλο η διαφορά ηλικίας αλλά δεν το προχωράω...-bye-

Κάνουμε αυτή τη δουλειά εδώ σχεδόν 5 χρόνια και το ότι υπάρχει ακόμα το σαιτ και η κατηγορία σημαίνει ότι την κάναμε καλά.
Καλή συνέχεια.

Και σίγουρα κάνετε σωστα τη δουλειά σας κ.Παναγιωτίδη, απλά πιστεύω, ότι δε είστε ανοιχτοι σε νέα πρόσωπα και ιδέες...:grinning-smiley-043

Για όλους υπάρχει χώρος.
Αρκεί βέβαια να γράφουν: να τον ορίζουν το χώρο τους.
Για το παραπανω ερωτησα και αυτο γιατι δεν ειχα καταλαβει τι εννοουσε ο Κος Λυμπεροπουλος ,μου απαντησε και με καλυψε γιατι αλλοιως το ειχα καταλαβει

και πως να το εξηγήσω αυτό Τζιμ στον Βudda;
ο φίλος πιστεύει πως 'Τα νηματα ειναι ορισμενα ηδη μια χαρα στην κατηγορια'.
κι εγώ αυτό πιστεύω btw.

Πιστευοντας και οι δυο οτι 'Τα νηματα ειναι ορισμενα ηδη μια χαρα στην κατηγορια' δεν θεωρω οτι χρειαζεται η οποια επεξηγηση

.
Απο οτι μπορεσα να καταλαβω το θεμα ειναι οτι φορτωνεται το "videoclip της ημερας" πολυ γρηγορα τοσο που κατα την αποψη της διαχειρησης δεν θα προλαβαινουν τα μελη να παρακολουθησουν ,και ετσι ειναι ,παμε λοιπον οπως λενε και μια χαρα θα ειναι θα μενουν και λιγο οι οποιοες επιλογες μας.
Αυτο το περι chat δεν το πολυκαταλαβα ,ισως γιατι δεν το εχω παρατηρησει ,δεν θεωρω παντως "κακο" να υπαρχουν δυο γραμμες πριν το κλιπ εστω και αν ειναι chat

Καλο θα ειναι επισης να ορισει καποιος το τι εννοουμε ποιοτητα /ποιοτικο ,αυτο το ζητω γιατι αρκετες φορες γινονται αναφορες σχετικα με ενα καπως "περιεργο" τροπο και θα με βοηθουσε στο να καταλαβω τι γινεται στην κατηγορια ,για παραδειγμα δεν θεωρω οτι εχει μεγαλυτερη ποιοτητα ο Edvard Grieg η ο Mahler απο τον Βασιλη Τσιτσανη η απο τον Μ.Χατζηδακη ,θεωρω οτι ολοι τους εχουν ποιοτητα,δεν θεωρω δε οτι εχει μεγαλυτερη βαρυτητα το εργο το Grieg η του Mahler επειδη ειναι της κλασσικης μουσικης,εκτος και εαν η Ελληνες Συνθετες και δημιουργοι ειναι καποιο ειδος ταμπου για την κατηγορια ,το λεω αυτο δε γιατι κανοντας ενα search δεν βρηκα καποιο νημα σχετικα (Χατζηδακης Θεοδωρακης κ.α) σε ολοκληρη την κατηγορια προτιθεμαι δε να ανοιξω (η καποιο αλλο μελος εαν εχει τον χρονο) οπως σωστα προτεινει ο Κος Λυμπεροπουλος,δεν μπορω ομως να πιστεψω οτι τα μελη που συμμετεχουν τοσο καιρο στην κατηγορια ολοι τους με αγαπη στην μουσικη και με γνωση μεγαλυτερη απο την δικη μου δεν εχουν αχοληθει με καποιον Ελληνα δημιουργο

Δεν ειμαι ανθρωπος του video, προτιμω να μην βλεπω τους μουσικους σε "κονσερβα" γιαυτο και δεν συμμετεχω ποτε στα topics αυτα. Το συγκεκριμμενο μετρο δε, ουτε καν με αγγιζει. Και φυσικα δεν μπορω να αναγνωρισω κακη προθεση ουτε στο Διονυση ουτε στον Δημητρη.

Τα θεματα ομως σαν "Το video της ημερας" και "Now playing" θελω να πιστευω πως εν μερει μονο αποτελουν μουσικες προτασεις. Τα βλεπω πιο πολυ σαν, οπως στο σπιτι μας ερχονται καμια φορα δυο φιλοι με την ιδια "πετρια στον εγκεφαλο" και τους βαζουμε τα "καινουρια" μας καλουδια ετσι καπως να γινεται και εδω. Απλα εδω οι φιλοι ειναι περισσοτεροι.
Για τις πιο "σοβαρες" στιγμες (και τα εισαγωγικα ειναι απλα και μονο για να δειξουν μια διαφοροποιηση και οχι τιποτα αλλο) υπαρχουν οι παρουσιασεις.
Δεν ειναι κακο ΙΜΗΟ, και μονο ΙΜΗΟ, να μπορεις να πεις και μια "πιπερια" (οπου "ι" βαλτε "α" ) με καποιον που μοιραζεσαι κοινα ενδιαφεροντα στα ανοιχτα και να μην περισριζεσαι μονο στα PM. Εγω ας πουμε δεν μπορω τον ΡΜοδιαλογο, προτιμω το out in the open γιατι ετσι νοιωθω σαν να ειναι ολοι μερος της παρεας μου και οχι μονο μερικοι.

Προς θεου δεν το λεω με ελιτιστικη διαθεση, και ουτε πιστευω οτι παντου θα πρεπει να γινεται ετσι. Αλλα καπου θα πρεπει να υπαρχει και αυτο.

My 2 cents

Παρ´ότι δεν μου πέφτει λόγος, όντας ουσιαστικά απών από την κατηγορία για τους δικούς μου λόγους, θα πρότεινα να περιοριστεί το ένα ποστ/ημέρα μόνον στην έκφραση μέσα από κλιπάκια...
...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και άλλα νήματα που κατα καιρούς, πηγαίνοντας να πιεις ένα ποτήρι νερό, επιστρέφεις και βλέπεις 2-3 σελίδες μηνύματα...

Όχι τίποτε άλλο αλλά παίζει να επεκταθεί το μέτρο, βάση της λογικής ότι χάνουμε αυτό που θέλει να ποστάρει κάποιο μέλος?

το λεω αυτο δε γιατι κανοντας ενα search δεν βρηκα καποιο νημα σχετικα (Χατζηδακης Θεοδωρακης κ.α) σε ολοκληρη την κατηγορια

Το Search είναι αναποτελεσματικό.
Εδώ θα απαντηθούν οι απορίες σου:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μουσική, Ευρετήριο Παρουσιάσεων
και εδώ κάποια έργα ''Κλασσικής'' Μουσικής Ελλήνων συνθετών:
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ευρετήριο παρουσιάσεων

Last edited:
...το λεω αυτο δε γιατι κανοντας ενα search δεν βρηκα καποιο νημα σχετικα (Χατζηδακης Θεοδωρακης κ.α) σε ολοκληρη την κατηγορια προτιθεμαι δε να ανοιξω (η καποιο αλλο μελος εαν εχει τον χρονο) οπως σωστα προτεινει ο Κος Λυμπεροπουλος,δεν μπορω ομως να πιστεψω οτι τα μελη που συμμετεχουν τοσο καιρο στην κατηγορια ολοι τους με αγαπη στην μουσικη και με γνωση μεγαλυτερη απο την δικη μου δεν εχουν αχοληθει με καποιον Ελληνα δημιουργο

Ισως δεν έχεις υπόψη σου αυτά...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56854

;)

Να φταξετε το Search .............
Ελινα σε προλαβε ο Διονυσης ,οπως και να εχει σας ευχαριστω και τους δυο

........και να φτιαξετε το search