Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Απάντηση:Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

μαλλον πηγε να πεσει ο δορυφορος!!! και το σωσανε! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

και σε εμένα το ίδιο πρόβλημα υπήρχε αλλά επανήλθε :music-smiley-005:

Καλημέρα πως θα ρυθμισουμε χωρίς πεδιομετρο το πιάτο απο nova σε ΟΤΕ τν ?

Last edited by a moderator:
Δηλαδή το ΟΤΕ ΤV χάνει ξαφνικά σήμα ή αλλάζει ξαφνικά πρόγραμμα?
Όσο έχω παρακολουθήσει σε φίλους δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο.
Πέρα από αυτό, μου φαίνεται απίθανο.

Το σήμα είναι πιο αδύναμο, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο συχνές (σε σχέση με νόβα που είναι ευκολότερη η λήψη) διακοπές, κυρίως λόγω καιρικών φαινομένων (συννεφιά/βροχή), και αναφορές στο εδώ φόρουμ. Είναι στο νήμα "κυτίο παραπόνων" νομίζω.

Και το συμπέρασμα: το μεγαλύτερο πιάτο θα βοηθήσει... :smile: Δεν ξέρω τι διάσταση πιάτου προτείνει ο ΟΤΕ, αλλά αν τίθεται θέμα επιλογής, το μεγαλύτερο είναι προτιμότερο.

Eγώ έχω βάλει πιατέλα Πόλντο (1,05m) και δεν έχω διαπιστώσει ποτέ πρόβλημα στη λήψη.
Δηλαδή με 60cm θα υπήρχε πρόβλημα?
Να και μια φορά που τα έξτρα λεφτά πιάνουν τόπο.:grandpa:

το 60 αρι κατοπτρο θελει πολυ καλη στοχευση για να μην εχει προβληματα σε θεμα καιρου αν και παλι ισως κανει διακοπες που μπορει να οφειλονται σε αυτο λογω εντονης βροχοπτοσης η ακομα και στην μεταδοση..
το 80 αρι ειναι μια πολυ καλη λυση πιστευω μιας και η διαφορα στην τιμη ειναι παρα πολυ μικρη

αν δεν κανω λαθος ο οτε δινει 80 πιατο.ο δορυφορος ειναι δυνατος και ερχετε και στην θεση καινουριος δορυφορος.οσο για το πιατακι που δινει η νοβα που ειναι 60 εκει να δειτε προβληματα σε πολυ βαρια νεφωση και βροχη.σπασιματα και εξαφανιση της ληψης.

Για να είμαστε ακριβείς ο ΟΤΕ δίνει 65 cm και η Nova 80.
Πιο παλιά γινόταν το αντίθετο.

αν δεν κανω λαθος ο οτε δινει 80 πιατο.ο δορυφορος ειναι δυνατος και ερχετε και στην θεση καινουριος δορυφορος.οσο για το πιατακι που δινει η νοβα που ειναι 60 εκει να δειτε προβληματα σε πολυ βαρια νεφωση και βροχη.σπασιματα και εξαφανιση της ληψης.
Ο οτε οπως και η νοβα δινουνε 60cm κατοπτρο!και τα δυο πακετα σε ακραια καιρικα φαινομενα εχουνε καποια θεματα με το σημα...η νοβα λιγοτερα ο οτε περισσοτερα.αυτο οφειλετε καθαρα σε θεμα αναμεταδοτων του εκατοστε δορυφορου αρχικα και μετα υπαρχουνε και αλλοι παραμετροι..

Για να είμαστε ακριβείς ο ΟΤΕ δίνει 65 cm και η Nova 80.
Πιο παλιά γινόταν το αντίθετο.
οταν λες παλια ποτε δηλαδη?η νοβα δεν θυμαμαι να εδινε ποτε 80cm κατοπτρο?
ο οτε μονο στην αρχη εδινε και μετα το γυρισε σε 60cm

Στην αρχή εννοώ ότι γινόταν το αντίθετο.
Η nova τώρα δίνει 80άρι.

εγώ πάντως που έχω 80άρι πιάτο εδώ και 1,5 χρόνο, έχασα σήμα 2-3 φορές μόνο κι αυτό για κάνα 10λεπτο. μιλάω πάντα για καιρό με μπουμπουνητά, αστραπές κλπ κλπ

Επειδή ο δορυφόρος είναι λίγο πιο μακριά, θέλει είτε 60άρι πιάτο με άριστη σκόπευση, είτε λίγο μεγαλύτερο, για να μην έχουμε προβλήματα. Εγώ με 1 μέτρο πιάτο είμαι χωρίς καμία διακοπή, ανεξαρτήτως καιρού !

Η διαφορά μεταξύ των 2 πακέτων στην λήψη έγκειται κυρίως στο ότι η Nova έχει πάρει πολύ δυνατούς αναμεταδότες ενώ ο ΟΤΕ μέτριους.
Γιατί σαν δορυφόροι, ο ένας θέλει για Ελλάδα 60 cm και ο άλλος 65.

Από ποια στοιχεία προκύπτει πως οι αναμεταδότες του ΟΤΕ είναι "μέτριοι";

Εγώ δεν είπα "μέτριοι", είπα για πιο αδύναμο σήμα. Αυτό προκύπτει από τα παράπονα με διακοπές, αλλά νομίζω κι από τα διαγράμματα εκπομπής.
Ο 9A δίνει 49-48 dbW στην Ελλάδα, ενώ ο 13C 50-51 dbW.

@petasis: Δεν αναφερόμουν σε σένα, ο jimmy077 ανέφερε παραπάνω πως ο ΟΤΕ έχει τους "μέτριους" αναμεταδότες, υπονοώντας πως υπάρχουν και καλοί αναμεταδότες. Κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει, οι πιο πολλοί αναμεταδότες στις 9 έχουν την ίδια ισχύ. Το ότι 1-2 αναμεταδότες βγαίνουν πιο ισχυροί δε σημαίνει πως είναι "καλοί" και οι άλλο "μέτριοι".

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Το δυνατοί και το μέτριοι προκύπτει από το πόσο εύκολα λαμβάνεις σήμα στους συγκεκριμένους αναμεταδότες σε σχέση με τον υπόλοιπο δορυφόρο.