Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Συμβαινει το ίδιο και στους αλλους ενοικους; Η εγκατασταση ειναι παλιά; Εγινε καποια εγκατασταση κεραιας κινητης προσφατα στην περιοχη;

Συμβαινει το ίδιο και στους αλλους ενοικους; Η εγκατασταση ειναι παλιά; Εγινε καποια εγκατασταση κεραιας κινητης προσφατα στην περιοχη;

Δε τη χρησιμοποιεί κανείς άλλος και δε νομίζω να έχει μπει και καμία κεραία πλησίον.
Αν θα ηταν το θέμα η κεραία φανταζομαι θα ήταν τις περισσοτερες ώρες της ημερας.
Αυτο εμφανίζεται σποραδικα και δε μπορώ να το συνδιασω με κάτι.

Αν ειναι απολυτα σποραδικό, μπορει να σχετιζεται με τον καιρό-ζεστη υγρασια. Θα ελεγα να δοκιμάσεις μια επαναστοχευση του κατοπτρου και στη συνεχεια αλλαγή του LNB αν το ζητημα παραμενει.

Λήξη συναγερμού!

Τελικά το πρόβλημα ήταν το ασύρματο τηλέφωνο, μόλις το απομάκρυνα λίγα εκατοστά από το δέκτη, σταματήσανε οι παρεμβολές.

ευχαριστώ kostikos για τις υποδείξεις.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

Τελικά το πρόβλημα ήταν το ασύρματο τηλέφωνο, μόλις το απομάκρυνα λίγα εκατοστά από το δέκτη, σταματήσανε οι παρεμβολές.

Ένα πρόβλημα απλό σε λύση που μπορεί όμως να σε τρελάνει. :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατό

Ευτυχώς είστε και εσείς εδώ στο forum γιατί αλλιώς θα είχαμε τρελαθεί όντως. :2thumb22sup:

ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ μάγκες .... (ή έστω πείτε μου σε ποιο τόπικ να ψαχτώ για βοήθεια)
Έχω βάλει τον ασύρματο exterder που προτείνει ο cosmote ( TP-LINK+WA850 ), συνδέετε κανονικότατα με το δίκτυό μου ( έχω VDSL 50 χωρίς προβλήματα), αλλά κάθε φορά που πάω να δω κάτι από το ON DEMAND cosmote tv plus μου λέει πως δεν επαρκεί η ταχύτητά μου. Έχω πάρει εννοείτε τηλέφωνο στις βλάβες, μου λένε πως βλέπουν το δύκτυο μου / ταχύτητα όλα κομπλέ και ότι την στιγμή που τραβάει ο extender παίρνει κάπου .....3 Mbps!
Ο extender πάνω έχει κάτι ενδείξεις που δείχνουν ΦΟΥΛ σήμα , του έκανα επανεκκινήσεις και resets, αλλά πάλι το ίδιο!
Έχω δοκιμάσει όλα τα κανάλια σχεδόν από τον ρούτερ, αλλά πάλι τίποτα.
Κάποιος ""ειδικός"" να μου πει τι ρυθμίσεις να κάνω στον extender ή στο ρούτερ?
Έχω πελαγώσει εδώ και 4 μέρες. Από τα κεντρικά πάντως δεν μπορούν να με βοηθήσουν, όσους και αν πήρα.
(Η απόσταση του extender/κωδικοποιητή με το ρούτερ είναι μόνο ένα δωμάτιο απόσταση)

Last edited:
Εχεις ο ιδιος συνδεσει υπολογιστη στο powerline αντι του δέκτη και να μετρησεις την ταχυτητα (απλα, απο το speedtest.net); Ξερεις αν οι δυο πριζες (ρουτερ και powerline) ειναι στην ιδια φαση ρευματος; Χωρις να αλλαξεις ρυθμισεις, παρε το powerline και δοκιμασε το σε διαφορες πριζες, αλλων δωματιων για να σιγουρευτεις πως δεν ειναι θεμα της ηλεκτρικης εγκαταστασης. Αν οχι, βλεπουμε τι κανουμε.

Καταρχήν σ' ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την άμεση απάντηση. Τώρα να σου πω από ηλεκτρολογικά δεν είμαι expert, αλλά δε νομίζω πως είναι εκεί το πρόβλημα μιας και θα σου πω τι συμβαίνει. Τις 2 πρώτες μέρες που το σύνδεσα ήταν ΟΛΑ ρολόι. Έπαιζε το on demand τέλεια και συγχρόνως ήταν και άλλες συσκευές που κατέβαζαν αρχεία και ότι άλλο. Στα ίντερνετ τεστ που έτρεχα από το λαπτοπ που είναι κοντά στην τηλεόραση (και αυτό ένα δωμάτιο μακρυά από το ρούτερ) έδειχνε να κατεβάζει καμιά 40ρα.
Μετά από 2 μέρες και χωρίς να πειράξω τίποτα, λες και άλλαξε το δίκτυο κάποιος είδα μείωση ταχύτητας στο λαπτοπ (τα τεστ δείχνουν 4-6 μόνο) και τότε άρχισε να μην παίζει και το demand.
Σε ένα πρόγραμμα που έχω στο android μου δείχνει το δίκτυό μου .... διπλό, με το ίδιο όνομα όμως! ΕΚΕΙ πρέπει να είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρω πως, αλλά οι συσκευές επιλέγουν να συνδεθούν με το ένα από τα 2 δίκτυα που δεν τραβάει καθόλου! Το κουφό είναι πως τα διπλό αυτό δίκτυο που σου λέω το βλέπω μόνο από το πρόγραμμα αυτό (ανίχνευσης δικτύων) Από το λαπτοπ για παράδειγμα βλέπω μόνο ένα!
Είμαι 100% σίγουρος πως το λάθος μου είναι κάπου στις ρυθμίσεις του extender. (δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ και τώρα το μαθαίνω πως λειτουργεί)
Βασικά το σύνδεσα αυτόματα με τον εξπρές τρόπο / wps button !
Κάπου διάβασα πως για να δουλέψει πρέπει να κάνω χειροκίνητο set up και να φτιάξω ένα νέο δίκτυο, με άλλη ονομασία! (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό)
Ή έστω κάτι να κάνω στην ip.
Τώρα το έχω κάνει reset και το έχω στο laptop με etherneτ για να το σετάρω από την αρχή.
Οποιαδήποτε βοήθεια από δω και πέρα θα ήταν τέλεια.
Είδα και το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως να το κάνω , εννοώ να το ονομάσω αλλιώς, το κάνω...., αλλά μετά που βάζω τον extender στον κωδικοποιητή δεν μπορώ να βρω νέο δίκτυο που είχα δημιουργήσει.
Έτσι μου ρχετε να τα πετάξω όλα μαζί από το παράθυρο ! :p
https://www.youtube.com/watch?v=PPPkcLhbUes

Η ποιότητα (που ενδιαφέρει βασικά) καλό είναι να δείχνει τουλάχιστον 90%.

Μπορεί να δείχνει 75% σε ελάχιστα κανάλια η ποιότητα αλλά ουσιαστικά δεν έχει το παραμικρό πιξελισμα ή σπάσιμο.

Μόλις δώ οτι κάνει νερά τότε ίσως φωνάξω άλλο τεχνικό να το κεντράρει με υπομονή.

Του ΟΤΕ ηταν λίγο βιαστικός αλλά με διαβεβαίωσε οτι έκανε οτι καλύτερο μπορούσε στο θέμα συντονισμού.

Το θέμα είναι να "αντέχει" στον κακό καιρό (γι' αυτό και η ένδειξη της ποιότητας σήματος πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη). Παρακολούθησέ το και σε βροχή και βλέπεις.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

Το θέμα είναι να "αντέχει" στον κακό καιρό (γι' αυτό και η ένδειξη της ποιότητας σήματος πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη). Παρακολούθησέ το και σε βροχή και βλέπεις.

Με ψιλοβρόχι δεν είχα θέμα θα το παρακολουθώ σε έντονα καιρικά φαινόμενα και το βλέπω..

Σε ευχαριστώ.

Παιδια στις περισσότερες συχνότητες εχω 5% ισχυ σηματος και 90%ποιοτητα οποτε και ανοιγουν αλλα στην 12475 εχω μηδενικα.τι γίνεται;

Δεν υπαρχει κατι με ασυρματη μεταδοση στον χωρο.δεν αλλαξε κατι. Υπαρχει περιπτωση να χαλασε το lnb;

Πραγματιλα δεν μπορω να καταλαβω. Γυρισα το πιατο ωστε να δω μηπως κουνηθηκε αλλα τιποτα. Το μεγιστο στο ισχυς ειναι 5. Το σημα απο την ταρατσα κατεβαινει με ενα καλωδιο, εχω μεικτη δορυφορικου επιγειου (που τον αλλαξα σημερα με καινουργιο) και μεσα στο σπιτι με αλλο combiner παει σε δεκτη και τηλεοραση. Οταν συνδεσα το καλωδιο κατευθειαν στον δεκτη δεν αλλαξε κατι.