Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Με την εγκατασταση που εχουμε πιανουμε ολα τα γερμανικα και το ert world και το ρικ επισης..αρα πρεπει να ειναι μονο για astra και hotbird αυτο που υπαρχει..σωστα?

Re: Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ναι το ertworld και το ρικ ειναι στον hotbird.

αρα δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει εδω..μονο αν αγορασουμε ενα αλλο πιατο και το εγκαταστησουμε..η υπαρχει καποιος αλλος εναλλακτικος τροπος??

αρα δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει εδω..μονο αν αγορασουμε ενα αλλο πιατο και το εγκαταστησουμε..η υπαρχει καποιος αλλος εναλλακτικος τροπος??

Φιλε δεν χρειαζεται αλλο πιατο, εγω με το πιατο του οτε και 3 lnb τα πιανω και τα καναλια του astra, hotbird και του οτε στο eurobird.

Απάντηση:Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Μια απο αυτες τις μερες θα ερθουν για να μου εγκαταστησουν το OTE TV. Αν μπορουσατε να μου δωσετε μερικα Tips για το τι πρεπει να προσεξω και να πω στο τεχνικο ετσι ωστε να εχω το καλυτερο αποτελεσμα (μοιρες κτλ.)

Ευχαριστω!

Last edited by a moderator:
Αυτα τα tips εψαχνα κι εγώ αλλά δεν ήρθαν...τελικά τα κατάφερα με μια πυξίδα, μια αλφαδογωνιά , το satlex, το google earth και ένα ζευγάρι walkie-talkies. Αποτέλεσμα...σήμα 255 (100%) , BER 10.0E-7 (95%). Αν βοηθήσει κάποιον ... στόχευση (Σπάτα) 199,6 μαγνητική , ανύψωση οφσετ 26 μοίρες , πόλωση LNB 18 μοίρες.
Εδώ και το αποτέλεσμα στη ταράτσα....
http://www.avclub.gr/forum/asset.php?fid=88710&uid=43133&d=1364909911

Τώρα απο τη στιγμή που θα έρθει τεχνικός φίλε comoesta... δύσκολο να του κάνεις υποδείξεις....ξέρει καλύτερα!

Και τελικό κόστος υλικών, Tecatel alg90 + Lnb maximum single XO-11 + 12m vector sat plus 140 + μούφες και connectors f + Hama HDMI fast = 70
Η βάση μου κόστισε 0,50 (η πλαστική τάπα)....:ernaehrung004:

Attachments

• 20130330_191023.jpg
    20130330_191023.jpg
    70.9 KB · Views: 209

Μπράβο kostis4x4 πολύ καλή και περιποιημένη δουλειά.
Αυτό το Hama HDMI fast τι είναι; που το χρειάστηκες;

Φίλε "lamia" ευχαριστώ....το Hama είναι το καλώδιο HDMI που πήρα για τη σύνδεση του ΚΑΟΝ με την τηλεόραση....δεν ήξερα ότι το πακέτο ήταν πλήρες σε καλώδια οπότε αυτό μην το υπολογίσεις στο κόστος.
Παίδες θα ήθελα και μια συμβουλή από τους γνώστες....όπως έγραψα το σήμα μου είναι σε κάθε περίπτωση καρφωμένο στο 100%.Το BER είναι από "2 μέχρι 4.0Ε-7 (παίζει)" έως "10 μέχρι 21.0Ε-7" σε όλα τα κανάλια. Χθές βράδυ το History και το travel έπεσαν στο "47 με 95.0Ε-7" και το History μονο έκανε αραιά και πού μερικά "πιξελιάσματα". Σήμερα το πρωι το συγκεκριμένο κανάλι είναι πάλι στο 2 με 4.0Ε-7 αλλά εξακολουθεί να κάνει αραιά κάποια "πιξελιάσματα". Επίσης έχουμε πολύ αέρα σήμερα εδώ και ο αποκωδικοποιητής όταν είναι standby χάνει ξαφνικά την ώρα (άρα τη σύνδεση) και μόλις τον ανάβω κάνει boot και πιάνει αμέσως πάλι τα πάντα με τα νούμερα που είπα πριν. Πρέπει να κάνω κάποια μικροδιόρθωση? και αν ναι που? ανύψωση , στροφή ή lnb skew?
Thanks!!!

Απάντηση:Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Χθές βράδυ το History και το travel έπεσαν στο "47 με 95.0Ε-7" και το History μονο έκανε αραιά και πού μερικά "πιξελιάσματα". Σήμερα το πρωι το συγκεκριμένο κανάλι είναι πάλι στο 2 με 4.0Ε-7 αλλά εξακολουθεί να κάνει αραιά κάποια "πιξελιάσματα".
Τα υπόλοιπα κανάλια της συχνότητας 12380 πιξελιάζουν;

Re: Απάντηση:Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Σεραφείμ δεν έιδα σε κανένα άλλο κανάλι πιξέλιασμα. Η αλήθεια είναι πως την περισσότερη ώρα έβλεπα History.....πάντως όταν ξεκίνησε να το κάνει έκανα ζαπ σε πολλά και δεν είχαν πρόβλημα...μόνο σ'αυτό και στο travel είδα το ber να χει αλλάξει....και μόνο στο History είδα τα σπασίματα...
Να σημειώσω ότι χθές κατά τις 5 το history πάγωσε σε εικόνα (είχε κανονικά ήχο και υπότιτλους) για κάνα μισάωρο...

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του πακέτου: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ

Δεν αποκλείεται να είναι πρόβλημα των καναλιών. Αλλά ας μας δώσουν την αναφορά λήψης τους και άλλοι συνδρομητές του πακέτου.

Ευχαριστώ για την απάντηση ....η αλήθεια είναι ότι η εικόνα μου είναι τέλεια και δεν θα θελα να αρχίσω τα πειράγματα στη κεραία αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος....ίσως ασχοληθώ λίγο τ απόγευμα με τη στροφή του lnb... (και εν αναμονή καμμιάς δυνατής βροχής βέβαια).

Έχω κινητό πιάτο και δέκτη Humax5400. Πως μπορώ να συνδέσω και τον δέκτη του Ote TV χωρίς να κατεβάσω άλλο καλώδιο;

Από το loop του Humax δίνεις σήμα στον δέκτη του ΟΤΕ Την κίνηση του μοτέρ την κάνεις με τον Humax και όταν θέλεις να δεις τον ΟΤΕ παρκάρεις το πιάτο στις 9 μοίρες, σβήνεις τον Humax και ανοίγεις τον Kanon

παιδιά το σήμα μου ειναι 238 και η ποιότητα 5.0 0e-7.καμιά φορά σε μερικά κανάλια πηγαίνει 13 με 23 στη ποιότητα σηματος.δεν έχω ιδέα απο δορυφορικά.πρέπει να ανησυχώ?

Ας μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει. Στις τελευταίες μέρες, κάθε βράδυ ( 20:30) περίπου, σταματάει η λήψη ορισμένων καναλιών. Κυρίως είναι τα κανάλια που προστέθηκαν τελευταία ( History, Travel, Mad, Eurovision, Apt, Zoom κ.τ.λ). Την άλλη μέρα εκπέμπουν. Τι συμβαίνει; Λες και φταίει ο αναμεταδότης ή ο δορυφόρος.

Έχεις μάλλον οριακή λήψη του πακέτου, και επηρεάζεται από τις καιρικές μεταβολές (π.χ. υγρασία).

Ας μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει. Στις τελευταίες μέρες, κάθε βράδυ ( 20:30) περίπου, σταματάει η λήψη ορισμένων καναλιών. Κυρίως είναι τα κανάλια που προστέθηκαν τελευταία ( History, Travel, Mad, Eurovision, Apt, Zoom κ.τ.λ). Την άλλη μέρα εκπέμπουν. Τι συμβαίνει; Λες και φταίει ο αναμεταδότης ή ο δορυφόρος.
Τι πρέπει να κάνω;

Να δεις αν η λήψη σου είναι οριακή, και αν ναι, να εστιάσεις καλύτερα το πιάτο. Τι μέγεθος πιάτου έχεις, και τι σήμα δείχνει ο δέκτης;
(Αν ξέρεις και σε ποιο αναμεταδότη είναι τα κανάλια που κόβονται, και δώσεις στάθμη/ποιότητα για εκείνον, ακόμα καλύτερα).
Το πιάτο το έχει ρυθμίσει ειδικός;

Μια ερώτηση και παρακαλώ τα φώτα σας! Είχα σήμα 238-239 με ΒΕΡ 7.0 Ε7! Χθες είχα ελευθερο χρόνο και είπα να παίξω λίγο! Βρἠκα επίπεδο σήματος 229 με το BER να παίζει μεταξύ 0-1 και κάποιες φορές 2-3 εξαρταται από την συννεφιά! Τι είναι προτειμότερο?Να έχεις χαμηλότερο επίπεδο και μηδενικό BER ή υψηλότερο επίπεδο και μεγαλύτερο ΒΕΡ?

Επεξεργασία:
Σήμερα το απόγευμα παρατήρησα το εξής! Εκεί που έβλεπα και ήταν ολά ΟΚ ξαφνικά χάνονται όλα τα κανάλια! Τσεκάρω τους αναμεταδοτες και μηδέν σήμα! Μετά από 3-4 λεπτά επανήλθε ο αναμεταδότης1 και μετα από λιγο ο 2 και μετα από λιγα δευτερα οι 3-4! Αυτό έγινε 2 φορές! Πρώτα κατα της 7:30 και μετα στις 8:30! Παρατήρησε κανείς το ίδιο ή λόγο το οτι πειραξα την κεραία όπως ανέφερα μου κάνει τρελά? Να σημειώσω οτι αυτά το κάνει εν μέσω βροχής αλλά και η επαναφορά γίνόταν πάλι εν μέσω βροχής χωρίς να κάνω κάτι! Ήταν κάτι σαν επανεκκίνηση στους αναμεταδότες!