Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Σήμερα παρατήρησα σπασίματα και ένα κόλημα στην εικόνα του History. Πατώντας το κουμπί του κοντρόλ για το σήμα είδα ότι η στήλη της ποιότητας σήματος αντί για 100% έπαιζε από 60 σε 70%. Η ισχύς παραμένει στο 100% Προφανώς απ τα 10 μποφόρ έγινε η ιστορία γιατί την Κυριακή είχα και ποιότητα 100%. Τί να κάνω για να το φτιάξω?

Last edited by a moderator:
Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ποιο ειναι ενα αποδεκτο επιπεδο ποιοτητος (δεξια μπαρα μετρησης) για ενα κατοπτρο 80cm στην δυσκολη συχνοτητα (20-40-60+)?

Σήμερα παρατήρησα σπασίματα και ένα κόλημα στην εικόνα του History. Πατώντας το κουμπί του κοντρόλ για το σήμα είδα ότι η στήλη της ποιότητας σήματος αντί για 100% έπαιζε από 60 σε 70%. Η ισχύς παραμένει στο 100% Προφανώς απ τα 10 μποφόρ έγινε η ιστορία γιατί την Κυριακή είχα και ποιότητα 100%. Τί να κάνω για να το φτιάξω?

Η βάση του πιάτου που είναι; Έχει μετατοπιστεί το πιάτο ή έχει στραβώσει η βάση. Σε εμένα είχε τύχει να στραβώσει η βάση και να χάσει την ανύψωση καθώς έπεσε αρκετές μοίρες.

Ποιο ειναι ενα αποδεκτο επιπεδο ποιοτητος (δεξια μπαρα μετρησης) για ενα κατοπτρο 80cm στην δυσκολη συχνοτητα (20-40-60+)?

Καλό είναι να κοιτάς τα BER, το νουμεράκι από κάτω. Η μπάρα αυτή τη στιγμή παίζει σωστά (σε 80άρι την έχω γεμάτη) αλλά στο παρελθόν υπήρχε θέμα με το f/w και η μπάρα ήταν στον πάτο.

καλησπερα
μετα απο 2 μηνες απροβληματιστης θεασης του οτε tv ανοιγω πριν λιγο την τηλεοραση κ μου λεει :"ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ο αποκωδικοποιητης δεν λαμβανει σημα.".Να παρω τον τεχνικο αμέσως ή μπορώ να βρω λύση?

έχω ote tv και αημερα δεν λαμβάνει σήμα ο αποκωδικοποιητής. Έχω κάνει reboot αλλά τίποτα. Τι παίζει να φταίει; δεν έχω πειράξει κάτι στην εγκατάστηση, την οποία την έχω απο το 2007. υπάρχει πέρίπτωση να τα χει φτύσει το καλώδιο ή το lnb;

ευχαριστώ

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί. Στόχευση κατόπτρου, βλάβη lnb, ακόμα και ο δέκτης (λιγότερο πιθανό) μπορεί να έχει το πρόβλημα.

έχασες το σήμα; αν οι τεχνικοί του οτε δεν σου στερέωσαν καλά το πιάτο τότε πιθανό να έχεις πρόβλημα σε κάθε κακοκαιρία. εγώ την έχω πατήσει έτσι

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Victor240, χρειάζεται έλεγχος της εγκατάστασής σου. Προφανώς το κάτοπτρο δεν είναι άριστα κεντραρισμένο στο δορυφόρο.

Ναι καθε φορα που εχει δυνατή βροχη χανω το σημα.

Εχω βαλει σε ενα κάτοπτρο nova & ote μαζι, με τον οτε αν θυμαμαι καλα,παρακεντρα. Τωρα πχ η νοβα εχει σταθμη και ακρίβεια σηματος 82% και 100% αντίστοιχα και ο οτε 100%
Ειναι δυνατον να εχει μετακινηθεί το κατοπτρο ?

Αν είναι πολύ δυνατή η βροχή, τα προβλήματα λήψης είναι φυσιολογικά. Διάβασε και εδώ.

Καλησπέρα!

Σε μένα δεν παίζουν όλα τα κανάλια, με εξαίρεση τα: ΔΤHD, (το αναλογικό ΔΤ δεν παίζει), το MEGA, STAR, ALPHA, SKAI και το ΟΤΕΤV 3 (με τις παλιές ελληνικές ταινίες).
Πριν 2-3 μέρες ακόμα κι' αυτά έπαιζαν με διακοπές, αλλά σήμερα επανήλθαν.
Χρειάζομαι τεχνικό για το πιάτο, ή κάτι κάνω λάθος εγώ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

παρατηρησα σήμερα με τον δυνατο αέρα ότι έκανε διακοπές τα καναλια fox. Τωρα το βραδυ που ελέγχω το σήμα βλέπω ότι η ποιότητα στα fox και τα κινηματογραφικά του ΟΤΕ είναι χαμηλή χωρίς όμως σπασίματα ενώ σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια και κυρίως τα αθλητικά πλησιάζει στο 90%

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αύριο κιόλας θα τον αναζητήσω.

παρατηρησα σήμερα με τον δυνατο αέρα ότι έκανε διακοπές τα καναλια fox. Τωρα το βραδυ που ελέγχω το σήμα βλέπω ότι η ποιότητα στα fox και τα κινηματογραφικά του ΟΤΕ είναι χαμηλή
Πριν πόσο ήταν;

Η αλήθεια είναι οτι πριν δεν το είχα παρατηρησει γιατι δεν μου έκανε διακοπές...

Γειά σας,
έβαλα και εγώ πριν 2 μήνες περίπου το πακέτο του OTE TV και γενικά παίζει καλά.
Εχω όμως κάποια ψιλοπροβληματάκια με το σήμα. Σε μερικά κανάλια παρουσιάζονται διακοπές πολύ μικρής διάρκειας. Πρόσφατα άλλαξα και LNB αλλά χωρίς καμιά αλλαγή. Αυτά συμβαίνουν ανεξαρτήτως καιρού. Βέβαια όταν βρέχει τα προβλήματα είναι εντονότερα.
Εχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ?

Το πιο πιθανό είναι να θες καλύτερο κεντράρισμα.

Το κεντράρισμα έχει ελεγχθεί 2 φορές από τεχνικό. Την πρώτη από αυτόν που ήρθε και έκανε την εγκατάσταση και τη δεύτερη με την αλλαγή του LNB.
Επίσης η κεραία μου είναι παραβολική και αρκετά μεγάλη.