Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Αφού είναι έτσι, ανάφερε ποια κανάλια εννοείς. Ίσως το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτά.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Καλησπέρα!

Σε μένα δεν παίζουν όλα τα κανάλια, με εξαίρεση τα: ΔΤHD, (το αναλογικό ΔΤ δεν παίζει), το MEGA, STAR, ALPHA, SKAI και το ΟΤΕΤV 3 (με τις παλιές ελληνικές ταινίες).
Πριν 2-3 μέρες ακόμα κι' αυτά έπαιζαν με διακοπές, αλλά σήμερα επανήλθαν.
Χρειάζομαι τεχνικό για το πιάτο, ή κάτι κάνω λάθος εγώ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Ακριβώς το ιδιο συνέβη και σε εμένα. Επανήλθαν μετά απο δυο μέρες...

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Γεια σας!
Εχω μια απορια για την ισχυ σηματος και την ποιοτητα σηματος,που βρισκω στις ρυθμισεις του οτε.Τι ειναι το καθενα απο αυτα αν μπορει καποιος να μου εξηγησει παρακαλω.Ρωτω γιατι εχω πολλες συχνες διακοπες σε συγκεκριμενα καναλια,και τοτε πεφτουν και οι δυο μπαρες που βλεπω γιατι γινετε αυτο;
ευχαριστω!

Last edited by a moderator:

Υπάρχει σχετικό κουμπί κάτω δεξιά στο τηλεκοντρόλ, τι δείχνει?

Δειχνει για την ισχυ σηματος 40-50% και ποιοτητα σηματος ειναι συνεχεια στο 100%,αλλα καποιες στιγμες πανε και τα δυο στο μηδεν και χανεται η εικονα και ο ηχος γιατι γινετε αυτο;Δεν γινοταν παλιοτερα αυτο,και δεν εχω αλλαξει κατι.Ευχαριστω αν μπορειτε να βοηθησετε

Δοκιμασε να κανεις reboot στον δεκτη...:a0210:

μπορεί να κουνιέται το πιάτο να έχει πάθει κάτι το καλώδιο να έχεις κάποια παρεμβολή και άλλα...

Καλησπερα σε ολους,εχω πιατο γυρω στο 1 μετρο(μπορει και 0,80π) και σχεδον σε ολα τα καναλια στις μπαρες δειχνει ισχυς περιπου 60% και ποιοτητα 100% .Ειναι ενταξει η θελει επιπλεον ρυθμιση? Ειμαι περιοχη Κερατσινι και μονο σε αερα η πολυ βροχη εχω προβλημα. Ευχαριστω
ΥΣ......Χρειαζεται γυρισμα-ρυθμιση και το LNB??

Last edited:

με τον αέρα κουνιέται το πιάτο ή / και το LNB με αποτέλεσμα να χάνεις στιγμιαία το σήμα, βάλε το πιάτο σε μέρος απάνεμο...

επίσης ένα μικρότερο πιάτο θα είχε λιγότερες παρενέργειες λόγω της μικρότερης επιφάνειας!!

Καλησπερα σε ολους,εχω πιατο γυρω στο 1 μετρο(μπορει και 0,80π) και σχεδον σε ολα τα καναλια στις μπαρες δειχνει ισχυς περιπου 60% και ποιοτητα 100% .Ειναι ενταξει η θελει επιπλεον ρυθμιση? Ειμαι περιοχη Κερατσινι και μονο σε αερα η πολυ βροχη εχω προβλημα. Ευχαριστω
ΥΣ......Χρειαζεται γυρισμα-ρυθμιση και το LNB??

Δεν υπάρχει πρόβλημα στόχευσης του δορυφόρου. Ποιότητα 100% είναι η στόχευση. Ισχύς είναι από το LNB ως τον receiver. Πόσα μέτρα καλώδιο έχεις από το πιάτο μέχρι τον αποκωδικοποιητή; Δες αν η καλωδίωση είναι σωστή και δεν έχει τσακίσει το καλώδιο.

Μη σε ανησυχει η σταθμη. Σε ενα noname πιατο με inverto black ultra ο αποκωδικοποιητης της νοβα μου εδειχνε σταθμη 5%. Ποιοτητα 100% να εχεις και ελεγχος το καλωδιο για εκδορες και τσακισματα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στόχευσης του δορυφόρου. Ποιότητα 100% είναι η στόχευση. Ισχύς είναι από το LNB ως τον receiver. Πόσα μέτρα καλώδιο έχεις από το πιάτο μέχρι τον αποκωδικοποιητή; Δες αν η καλωδίωση είναι σωστή και δεν έχει τσακίσει το καλώδιο.
Τα καλωδιο ειναι περιπου 20 μετρα και ειναι σε αρκετα καλη κατασταση οπτικα.Οταν τα τοποθετησα στοχευσα μονο το πιατο που το ειχα πριν hotbird(nova) και δεν πειραξα-γυρισα καθολου LNB το οποιο ειναι τελειως καθετα προς την γη.Μηπωσ θα ηθελε και αυτο ψιλογυρισμα για καλυτερη ισχυ??? Ευχαριστω και παλι

δεν πειραξα-γυρισα καθολου LNB το οποιο ειναι τελειως καθετα προς την γη.Μηπωσ θα ηθελε και αυτο ψιλογυρισμα για καλυτερη ισχυ??? Ευχαριστω και παλι

Ναι θελει ρυθμιση. Μπες στο http://www.dishpointer.com/ και δες ποσες μοιρες ειναι το LNB skew για το μερος που ζεις. Πχ για Αθηνα, θελει 21.5 μοιρες αριστεροστροφα οπως κοιτας το πιατο απο μπροστα.

Σε ενα 60αρι πιατο της nova με lnb mti η σταθμη και η ποιοτητα σηματος ειναι στο 100% και το BER δειχνει 10.0Ε-7 (μπαρες δεκτη)
Παρολα αυτά κάποια καναλια σημερα που εριχνε καρεκλες δεν επαιζαν(πχ discovery history κτλ) ενω άλλα επαιζαν απροβληματιστα
ειναι φυσιολογικο?

Περιοχή;Πάντως Αθήνα, κάποιες στιγμές έριχνε πάρα πολύ νερό.Είχε μαυρίσει πολύ ο ουρανός και κάποιες στιγμές είχα κι εγώ προβληματάκια.
Δεν εβλεπα όμως αυτά τα κανάλια.

Αθηνα...αλλα υπάρχουν ακόμα ψιλο-θεματα

Αν εξαιρέσω τις πρωίνές ώρες που κανά 2-3 φορές είχα σπασίματα και ψιλοδιακοπές, όλα είναι μια χαρά.Δε ρίχνεις μια ματιά στην εγκατάσταση;

τελικά παίζωντας με το scew ολα καλά.
Βεβαια ανέβηκε το ber στο 990.0Ε-7 απο 10.0Ε-7 αλλά όλα παίζουν χωρίς σπασιματακια