Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

otesport 5 hd αυτή την στιγμή: ισχύς σήματος στο 72% και ποιότητα στο 40%. Θεωρητικά θα έπρεπε να βλέπω στην καλύτερη περίπτωση με σπασίματα, μα βλέπω μια χαρά. Άρα, τι σημασία να δώσω στις ενδείξεις;

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Έκανε ναι.
Α οκ γιατι νομιζα οτι φταιει που ειμαι ακομα στην εκδοση Recelver SW Version: 1.1.3.001 Ιουλ 15 2015 .

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Στην νεα συχνοτητα 11843 η ισχυς σηματος ειναι στο 85% σε αντιθεση με τις αλλες που ειναι γυρω στο 95% δηλαδη 10% κατω απο τις αλλες
γιατι αυτο?

Πότε σε κανένα δορυφόρο η συχνότητες δεν έχουν όλες την ιδία ποιότητα σήματος, άλλες είναι πιο δυνατές και άλλες πιο αδύναμες. Άρα σε αυτά τα πλαίσια είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, άρα δεν ισχύει ότι σε όλες πρέπει να είναι ιδία η ένταση του σήματος.

Έχω πάψει πλέον να ασχολούμε με τις ενδείξεις του δέκτη, αφού ξέρω πως είναι λανθασμένες.

Ήταν λανθασμένες, μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Απέχουν βέβαια από το τέλειο αλλά είναι σχετικά κοντά.

otesport 5 hd αυτή την στιγμή: ισχύς σήματος στο 72% και ποιότητα στο 40%. Θεωρητικά θα έπρεπε να βλέπω στην καλύτερη περίπτωση με σπασίματα, μα βλέπω μια χαρά. Άρα, τι σημασία να δώσω στις ενδείξεις;

Το 40% δεν είναι καλό σίγουρα θες ρύθμιση στο πιάτο ή φταίει κάποιος άλλος παράγοντας π.χ. LNB, καλώδιο, βύσμα τύπου F (δεν είναι κουμπωμένα καλά στο καλώδιο).

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν έχει πρόβλημα η εγκατάστασή μου. Το software των δεκτών έχει.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Έχεις μήπως κάποιον δέκτη που δείχνει db για να δεις σίγουρα?
Γιατί την τελευταία φορά που το κοίταξα οι ενδείξεις ήταν σχετικά κοντά στην πραγματικότητα(η ποιότητα).

Σε μένα πάντως και η ποιοτητα του σήματος και η ακρίβεια του σήματος ειναι στο 90% και έχω και μετρημένες απώλειες απο το καλωδιο 5dB πράγμα που σημαίνει ότι στο πιατο κατευθείαν με μικρό καλωδιο ένταση και ποιοτητα θα ειναι στο 95%. Τι σε κάνει να πιστεύεις ακράδαντα ότι φταίει ο δέκτης και οχι ίσως η εγκατασταση; Πεδίομετρο έχεις να μετρήσεις κάτω στο καλωδιο του δεκτη το σήμα;

Η εγκατασταση ειχε γινει απο εμενα, αν απο τοτε επεσε κανα τουβλο πανω στο κατοπρο αυτο μονο ο Πανος το ξερει !!!

να ρωτησω και εγω pvr exv στα σπορτ 1 2 3 ισχυς απο 75-85 και ποιοτητα 98 στα σποτ 4 5 6 η ποιοτητα πεφτει στα 40-45 και στα σινεμα ισχυς 70-75 ποιοτητα 40 περιπου τα ιδια στα ντοκυμαντερ απο την αρχη που πηρα το pvr αυτες ηταν οι τιμες καλες ειναι η να φωναξω τεχνικο? την βοηθεια σας παρακαλω! 😃

Αυτή την στιγμή ο ΟΤΕ έχει 3 αποκωδικοποιητές: τους 2 ΚΑΟΝ και τον technicolor. Οι ενδείξεις, ανάλογα τον δέκτη, μπορεί και να πλησιάζουν στην πραγματικότητα.
Είμαι συνδρομητής otetv εδώ και περίπου 3 χρόνια. Οι ενδίξεις πάντα λανθασμένες ήταν, το BER (όταν είχα τον ΚΑΟΝ) μέχρι και κάποιες χιλιάδες/s έδειχνε. Το κορυφαίο ήταν πως όταν είχε έρθει ο Afam να βάλει το 2ο lnb για Astra του λέω να κοιτάξει την στόχευση του Eutelsat μην τυχόν και κουνήθηκε τίποτα. "Καμπάνα", μου λέει ...και γελάγαμε με τις ενδείξεις του δέκτη.

Κι εσύ Δημήτρη να μην αγχώνεσαι. Εκτός αν με 2 συννεφάκια έχεις σπασίματα ή απώλεια εικόνας.

Προφανώς ο pvr δείχνει ό,τι του κατέβει και χρειάζεται διόρθωση...

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Παναγιώτη, ναι μεν οι ενδείξεις του δέκτη δεν είναι τέλειες, σίγουρα όμως χρειάζεται μια μικρούλα ρύθμιση. Είτε χρειάζεται ελαφρώς ρύθμιση το κάτοπτρο,πράγμα που δεν το θεωρώ πολύ πιθανό, είτε μια μικρή ρύθμιση του lnb, που μάλλον είναι και το πιθανότερο. Συμβαίνουν αυτά, δεν είναι κάτι περίεργο.

Χάρη δυστυχώς είναι οι δέκτες το πρόβλημα, σε συγκεκριμένη εγκατάσταση αλλα δείχνει ο pvr άλλα ο απλός...

Για όσους νομίζουν ότι έχουν πρόβλημα ας αναφέρουν τη μάρκα του lnb που τους έβαλε ο ΟΤΕ γιατί έχουν παρατηρηθεί προβλήματα συγκεκριμένης μάρκας με το 60άρι κάτοπτρο.

Όσοι έχουν τα παλαιά sharp δεν έχουν πρόβλημα...

Ο εξοπλισμός που δινόταν αρχικά ήταν κάτι παραπάνω από καλός. Τα sharp που έβαλαν αργότερα με τα 60άρια κάτοπτρα...

Τα sharp δεν έχουν πρόβλημα, αυτά που δίνουν τώρα τελευταία έχουν θέμα....

Έχει γίνει κάποια αλλαγή συχνοτήτων πρόσφατα; Ρωτάω γιατί τα "δυνατα" κανάλια που αντέχανε σε πολύ κακό καιρό (Otesports, Mega) πλέον κάνουν μικρά σπασίματα με την πρώτη ψιχάλα ενώ άλλα που ήταν σε αυτή την κατάσταση (ANT1) πλέον αντέχουν περισσότερο.

Δες 1-2 σελιδες πισω

τα "δυνατα" κανάλια που αντέχανε σε πολύ κακό καιρό (Otesports, Mega) πλέον κάνουν μικρά σπασίματα με την πρώτη ψιχάλα
Δε θα έπρεπε να κάνουν.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Χάρη δυστυχώς είναι οι δέκτες το πρόβλημα, σε συγκεκριμένη εγκατάσταση αλλα δείχνει ο pvr άλλα ο απλός...

Για όσους νομίζουν ότι έχουν πρόβλημα ας αναφέρουν τη μάρκα του lnb που τους έβαλε ο ΟΤΕ γιατί έχουν παρατηρηθεί προβλήματα συγκεκριμένης μάρκας με το 60άρι κάτοπτρο.

Όσοι έχουν τα παλαιά sharp δεν έχουν πρόβλημα...

Αντώνη,για να το λες για τον pvr δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου.Άλλωστε,έχω ακούσει και από άλλους σχετικά με τις μπάρες σήματος αυτού του δέκτη.Μου κάνει όμως εντύπωση να μην γίνεται να διορθωθεί το 40% της ποιότητας σήματος,που αναφέρει ο Παναγιώτης.Γι αυτό και μου "μυρίζει" θέμα με το lnb.Είτε να μην είναι "καλό",είτε να θέλει "ψιλορυθμισούλα".Δεν μπορώ να είμαι όμως απόλυτος,επειδή δεν έχω τσεκάρει προσωπικά τον pvr.Οπότε εμπιστεύομαι αυτό που λες αναγκαστικά,με μια μικρούλα επιφύλαξη όμως.

Χάρη, αυτή την στιγμή:

W9 Suisse: Ισχύς: 73% και ποιότητα 36%
ZDF HD: Ισχύς: 66% και ποιότητα 0% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 διαφορετικοί δορυφόροι, ούτε σπαίματα, ούτε μαύρο. Τι άλλο να πω;;;;;;