Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

θα αφαιρεσω το μπροστα πιατο ετσι κι ααλλωις δεν χρησιμοποιειται πλεον και θα σας πω αν δω βελτιωση. Αυτο που με ενοχλει ειναι που εχω δωσει ενα καρο λεφτα και δεν σεβεται ο εγκαταστατης τα χρηματα που πηρε. δεν μπορει να βαζει το πιατο πισω απο αλλο. δυστυχως δεν γνωριζω απο αλφαδια και τα σχετικα. Εχω προβλημα αναπηριας καιτετοιες δουλειες δεν μπορω να τις κανω μονος. μου ζητησε 70 ευρω για να μετακινησει το πιατο 4 μετρα δεξια μου πηρε εργατικα 50 ευρω και 20 για καλωδιο δεν εκανα παζαρια απαιτω μοως επαγγελματισμο απο ενα επαγγελματια. δυστυχως Καστορια οι επιλογες ειναι μετρημενα κουκια

Last edited:

αισθανομαι πολυ ασχημα που σας πριζω ενω δεν φταιτε?

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Αφού δε φαίνεται να είναι θέμα δέκτη, καλό είναι να αλλαχθεί.

Ολα οκ Σεραφείμ το αλλαξε ο φιλος σήμερα και τελείωσαν τα προβλήματα. Σε ευχαριστω

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

:a0210:

καταρχην το σιδερο που πιανει πανω το δικο σου πιατο ειναι απολυτα ευθυγραμισμενο πανω στο καγκελο?
δοκιμασε με ενα αλφαδι να δεις!
Δεν είναι κεφαλαιώδες θέμα στη σταθερή λήψη (αντίθετα με την κινητή).

Καλησπερα στην παρεα.Ειμαι κοντα στο να γινω συνδρομητης και εχω 2 αποριες.

1)
Ειμαι Θεσσαλονικη(δεν ξερω αν παιζει ρολο στην απορια μου)και ο ΟΤΕ TV θα μπει(το "ματι" καλυτερα)σε πιατο 1,20μ.Ποια θα πρεπει να ειναι η ισχυς σηματος και η ποιοτητα σηματος στην περιπτωση μου?Μην ερθει ο τεχνικος(δικος μου,οχι του ΟΤΕ)και μου κανει προχειροδουλεια και με δουλεψει!

2)Κατα καιρους διαβαζω εδω μεσα να μιλατε για "σπασιματα" εικονας και αλλες φορες ειναι θεμα προσωπικο του εκαστωτε συνδρομητη(προβλημα με τον καιρο,προβλημα με το "πιατο" η' θεμα με το LNB)η' αλλες φορες εχω διαβασει να λετε οτι ειναι προβλημα απο τον ΟΤΕ η' το βαν της μεταδοσης εχει θεμα.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΓΩ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΠΑΣΙΜΟ" ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Η' ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η' ΤΟΥ ΟΤΕ?Περα εννοω απο το να παρω τηλεφωνο φιλο μου που εχει και αυτος ΟΤΕ TV.Υπαρχει τροπος να καταλαβαινω σε τεχνικο προβλημα,ποτε ειναι δικο μου το προβλημα και ποτε του ΟΤΕ?

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Με 1.20 πρεπει να εισαι κοντα στο 100% οποτε
δεν πρεπει να ανησυχεις για σπασιματα.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Καλησπερα στην παρεα.Ειμαι κοντα στο να γινω συνδρομητης και εχω 2 αποριες.

1)
Ειμαι Θεσσαλονικη(δεν ξερω αν παιζει ρολο στην απορια μου)και ο ΟΤΕ TV θα μπει(το "ματι" καλυτερα)σε πιατο 1,20μ.Ποια θα πρεπει να ειναι η ισχυς σηματος και η ποιοτητα σηματος στην περιπτωση μου?Μην ερθει ο τεχνικος(δικος μου,οχι του ΟΤΕ)και μου κανει προχειροδουλεια και με δουλεψει!

2)Κατα καιρους διαβαζω εδω μεσα να μιλατε για "σπασιματα" εικονας και αλλες φορες ειναι θεμα προσωπικο του εκαστωτε συνδρομητη(προβλημα με τον καιρο,προβλημα με το "πιατο" η' θεμα με το LNB)η' αλλες φορες εχω διαβασει να λετε οτι ειναι προβλημα απο τον ΟΤΕ η' το βαν της μεταδοσης εχει θεμα.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΓΩ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΠΑΣΙΜΟ" ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Η' ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η' ΤΟΥ ΟΤΕ?Περα εννοω απο το να παρω τηλεφωνο φιλο μου που εχει και αυτος ΟΤΕ TV.Υπαρχει τροπος να καταλαβαινω σε τεχνικο προβλημα,ποτε ειναι δικο μου το προβλημα και ποτε του ΟΤΕ?

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Ουκ ολίγες φορές σου έχει γίνει παρατήρηση από την Δ.Ο να μην χρησιμοποιείς κεφαλαία όταν θέλεις να τονίσεις κάτι το οποίο και απαγορευται από τους κανόνες του φόρουμ.

Επόμενη φορά που θα συμβεί το ίδιο θα σημάνει και ολιγοήμερο αποκλεισμό (ban).

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

KingLuther, υπάρχει πλήκτρο στο rcu με το οποίο βλέπεις το σήμα ανά πάσα στιγμή. Έτσι είναι εύκολο να καταλαβαίνεις αν το πρόβλημα είναι δικό σου.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Σεραφειμ θες να πεις οτι αν το σημα ειναι κοντα στο 100% και κανει "κολπα" η εικονα,τοτε υποθετεις οτι το προβλημα ειναι του ΟΤΕ?Δηλαδη απο την ισχυ και την ποιοτητα σηματος καταλαβαινεις αν ειναι δικο σου το προβλημα η' του ΟΤΕ?

Καλησπερα και παλι.

Εκανα την αιτηση και μου παραδοθηκε ο εξοπλισμος.Την Τριτη ερχεται τεχνικος δικος μου(οχι του ΟΤΕ)για να το εγκαταστησει στην ταρατσα.Ερωτηση ομως κομβικη:Στην ταρατσα εχω ηδη προυπαρχουσα δορυφορικη εγκατασταση που εγινε καλοκαιρι του 2013,αποτελουμενη απο 2 δορυφορικα πιατα 1,20μ. και στο καθε ενα πιατο εχω 2 LNB,αρα συνολικα 4 δορυφορους επιανα.Τωρα που θα εχω μονο ΟΤΕ,εχω αποφασισει να βγαλω ολους τους αλλους δορυφορους και να εχω μονο ΟΤΕ TV,μηπως θα ηταν καλυτερα να αλλαξω και το καλωδιο ουτως ωστε το καινουριο καλωδιο να ερχεται κατευθειαν απο το LNB στον δεκτη,διχως την παρουσια διακοπτη DiSEqC?Αυτη την στιγμη,αν δεν αλλαξω καλωδιο,το καλωδιο απο το LNB θα περναει αναγκαστικα μεσω του διακοπτη DiSEqC και μετα θα ερχεται στον αποκωδικοποιητη.Δεν θα ηταν καλυτερα αν αλλαζα καλωδιο,ουτως ωστε να μην πρεπει να περναει το σημα μεσω του DiSEqC,αλλα να πηγαινει κατευθειαν στον αποκωδικοποιητη?Ο διακοπτης DiSEqC,απο την στιγμη που θα εχω μονο OTE TV,δεν ειναι αχρηστος?Ειναι νομιζω!Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν η παρουσια του αποτελει τροχοπεδη στην ποιοτητα της εικονας που θα εχω και αν θα ειναι καλυτερα για εμενα και για την εικονα που θα εχω,αν και θα ειναι κουραστικο σιγουρα,να αλλαξω καλωδιο για να μην περναει το σημα μεσω ενος τετοιου διακοπτη!Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?

Ευχαριστω προκαταβολικα!

To diseqC λειτουργει με τους δεκτες του ΟΤΕ και δεν προκαλει
προβληματα στην εικονα.
Νομιζω μαλιστα οτι κατεβαζει κανονικα καναλια απο τους αλλους τρεις δορυφορους.

Αν θελεις παντως να βγαλεις το diseqc, θα συνδεσεις το υπαρχον καλωδιο με μουφα
και δεν θα εχεις και παλι προβληματα στην εικονα. Μην τραβηξεις αδικα νεο καλωδιο.

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός στις εγκαταστάσεις, οπότε για τις λεπτομέρειες θα σου απαντήσει κάποιος άλλος πιο πεπειραμένος από εμένα, αλλά μου γεννήθηκε μια απλή και λογική ερώτηση.
Αφού έχεις ήδη σχετικά πρόσφατη χρονολογικά εγκατάσταση (λίγο παραπάνω από 2 χρόνια) με πιάτα των 1.20 και έχεις αποφασίσει ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσεις από εδώ και στο εξής για όσο θα έχεις το ΟΤΕtv, τι την θέλεις τη νέα εγκατάσταση με τον κατώτερο εξοπλισμό του ΟΤΕ;
Γιατί να βάλεις ένα μικρότερο πιάτο (60άρι ή 80άρι), όταν θα μπορούσες απλά το 1 από τα 2 υπάρχοντα 1.20 πιάτα σου, που λογικά θα χρησιμοποιούσες για παραπλήσιους δορυφόρους (π.χ. hotbird, eutelsat κτλ.), να το ρυθμίσεις ανάλογα και να κεντράρεις κάποιο από τα υπάρχοντα 2 lnb του πιάτου στις 9 μοίρες για να κάνεις τη δουλειά σου;
Κι αν υπάρχει απώλεια από το DiSEqC, εννοείται ότι εφόσον θα χρησιμοποιείς το ένα μόνο από τα δύο υπάρχοντα lnb του πιάτου, μπορείς να το καταργήσεις (το DiSEqC) και το καλώδιο που υπάρχει ήδη και πάει στο σπίτι σου να το κουμπώσεις απευθείας πάνω στο lnb που θα βλέπει στις 9 μοίρες. Υπάρχουν επαγγελματικές μούφες γι' αυτές τις δουλείες χωρίς απώλειες.
Άσε δε που και το κόστος θα είναι μικρότερο (γιατί αναφέρεσαι σε τεχνικό εκτός ΟΤΕ), εφόσον άλλο είναι το κόστος (μικρό) στην υπάρχουσα εγκατάσταση να γίνει μικρορύθμιση και φυσικά άλλο (πολύ μεγαλύτερο) να σου γίνει καινούρια εγκατάσταση.

Edit: Έγραφα την ίδια ώρα με το φίλοskysound από πάνω. Απ' ότι διαβάζω κι αυτός ουσιαστικά το ίδιο σου αναφέρει, να χρησιμοποιήσεις την ήδη υπάρχουσα εγκατάστασή σου, είτε μέσω του DiSEqC, είτε απευθείας...

Last edited:

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια!Δεν ηξερα οτι υπαρχει τροπος να καταργησεις το DiSEqC,διχως να τραβηξεις νεο καλωδιο!Γι'αυτο ανεφερα να αλλαξω το καλωδιο!Τωρα που μου ειπατε οτι υπαρχουν αυτες οι "μουφες" που κουμπωνουν πανω στο LNB,καταργωντας το DiSEqC,αυτο θα κανω και δεν θα μπω στην διαδικασια αλλαγης καλωδιου!Ευχαριστω!

Οι μουφες βασικα χρειαζονται για να επεκτεινεις ενα
υπαρχον δορυφορικο καλωδιο που για διαφορους
λογους ειναι κοντο.

Τωρα που μου ειπατε οτι υπαρχουν αυτες οι "μουφες" που κουμπωνουν πανω στο LNB...
Η μούφα δεν κουμπώνει πάνω στο LNB. Ουσιαστικά είναι ένας σύνδεσμος για να ενώσεις 2 καλώδια.
Το καλώδιο που βγαίνει από το DiSEqC και πηγαίνει στον αποκωδικοποιητή, λογικά δεν θα φτάνει να κουμπώσει κατευθείαν στο LNB.
Εκεί λοιπόν, σ' αυτό το καλώδιο θα πάει η μούφα και από την άλλη πλευρά της μούφας θα ξεκινήσει ένα άλλο καλώδιο μερικών εκατοστών μέχρι το LNB.
Απλά, να ζητήσεις μια καλής ποιότητας μούφα για να μην έχεις απώλειες.
Ορίστε και 2 φωτογραφίες μούφας για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε:
2ni46rs.png

1zoc57s.jpg

Ευχαριστω και παλι.Μου προτεινε φιλος,για καλυτερα αποτελεσματα,αφου τα ενωσω τα καλωδια με την "μουφα",να βαλω λαστιχοταινια και μετα απο πανω θερμοσυστελλομενο "μακαρονι".Μου ειπε οτι ετσι,επειδη τα καλωδια ειναι στην ταρατσα,εξασφαλιζεται τελεια μονωση απο υγρασια και θα εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Αυτη την στιγμη,αν δεν αλλαξω καλωδιο,το καλωδιο απο το LNB θα περναει αναγκαστικα μεσω του διακοπτη DiSEqC και μετα θα ερχεται στον αποκωδικοποιητη.
Δεν μπορείς να βγάλεις το καλώδιο από το DiSEqC και να το συνδέσεις απευθείας στο lnb του 9A; Το λέω για να μη βάλεις τη μούφα στην ταράτσα.

Δεν ξερω αν φτανει το καλωδιο απο το DiSEqC στο LNB Σεραφειμ.Αν φτανει,εννοειται οτι θα το ενωσω κατευθειαν με το LNB.Αν δεν φτανει ομως,εχω 2 επιλογες:η' θα πρεπει να τραβηξω νεο καλωδιο,οποτε θα πρεπει να ξηλωσω το παλιο,πραγμα χρονοβορο απο την μια αλλα απο την αλλη εχω το κεφαλι μου 100% ησυχο απο θεμα υγρασιας/μονωσης/απωλειων η' χρησιμοποιω "μουφα",οποτε εξοικονομω χρονο αλλα δεν ξερω αν θα εχω την ιδια ασφαλεια σε θεμα μονωσης/υγρασιας/απωλειας σηματος με το να τραβηξω νεο καλωδιο.Οσο καλη δουλεια και να κανει η λαστιχοταινια και το θερμοσυστελλομενο "μακαρονι",δεν μπορει να ειναι το ιδιο με το νεο καλωδιο που δεν θα εχει ουτε "μουφα",ουτε ταινια,ουτε μακαρονι.Εσυ τι με συμβουλευεις να κανω,αν δεν φτανει το καλωδιο παντα,να βαλω νεο καλωδιο απο την αρχη η' "μουφα"/λαστιχοταινια/θερμοσυστελλομενο?Απλα,δεν ξερω αν παιζει ρολο,απλα απο την ταρατσα μεχρι το διαμερισμα μου το καλωδιο ειναι γυρω στα 30-35 μετρα.

Ευχαριστω!

Είμαι υπέρ του ενιαίου καλωδίου πλην πολύ δύσκολων περιπτώσεων. Αυτό που εννοούσα παραπάνω είναι ότι δε θα έβαζα τη μούφα στην ταράτσα αλλά σε σημείο που θα ήταν λιγότερο εκτεθειμένη (στην περίπτωσή σου κοντά στο δέκτη). Ελπίζω να έγινα κατανοητός.