Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Λαμβάνω τον Hotbird με παράκεντρη λήψη σε ένα πιάτο Gibertini 1m με κέντρο τον Astra 19.2. Το LNB είναι το Inverto Black Ultra. Το σήμα που λαμβάνω στο σημείο που βρίσκεται ο δέκτης 831 της Nova για τη συχνότητα 12130 H μετρημένο με πεδιόμετρο SatLink είναι: Signal 87%, Quality 84%, BER 1.0E-9, CN 14 dB, PWR 75 dBuV. Και για τις υπόλοιπες συχνότητες της Nova οι μετρήσεις είναι παραπλήσιες. Ο δέκτης της Nova σε όλες τις συχνότητες μου δίνει ακρίβεια σήματος 100%, όμως στις βροχές της περασμένης εβδομάδας το σήμα χανόταν εντελώς. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό ή πρέπει να αλλάξω κάτι στην εγκατάστασή μου; Αν βάλω κέντρο τον Hotbird θα βελτιωθεί η κατάσταση;

Μάλλον μιλάς για τον καταράκτη που έριξε και όχι τη βροχούλα !! :D Λογικό να κοπεί το σήμα, δεν ήσουν ο μόνος.

Μια χαρά είναι η μετρησή σου.

Serafeim Θα μπορούσες να λύσεις την οποιαδήποτε απορία σου με pm. Είναι κρίμα να χαλάμε το νήμα με προσωπικές απορίες, που δεν το απασχολούν.

στην αρχη καθε καταιγιδας και εγω χανω το σημα με 1 μετρο κατοπτρο, νομιζω ειναι φυσιολογικο διοτι μεσα σε τρια με πεντε λεπτα το σημα επανερχετε και ας εξακολουθει να βρεχει εξω, δε συμβαινει το ιδιο και σε σας?

lak100 βγάλε μια φώτο το κάτοπτρο με την "πατέντα" έτσι για να δούμε πόσο πατεντιάρης είναι ο μάστορας !!!
οριστε

Attachments

• 20140921_164924.jpg
    20140921_164924.jpg
    87.8 KB · Views: 147
  • 20140921_165355.jpg
    20140921_165355.jpg
    157.6 KB · Views: 147
Να σου πω ότι κατάλαβα ποια είναι η πατέντα θα σε γελάσω !!

Άσε που στραβολαίμιασα !!! :flipout:

Επίσης, μέγα λάθος τα καλώδια που κάνουν πιρουέτα !!!

Όχι, σου άφησε περίσσευμα καλώδιο. Αυτό που έχει κάνει πάνω στο μπράτσο δεν είναι σωστό, στο παράκεντρο lnb σώζεται λίγο η κατάσταση, το κεντρικό όμως δεν.
Μάζεψε τα σωστά πάνω στο μπράτσο και στον ιστό.

Ακόμα να καταλάβω που είναι η πατέντα που έκανε !!!

το παρακεντρο (ΟΤΕ) ειναι το δεξια οπως το βλεπουμε? βασικα εγω δεν μπορω να τα μαζεψω για διαφορους λογους αν το αφησω ετσι υπαρχει θεμα? ειμαι ασχτος με τα τεχνικα οτι μου ειπε σας ειπα για την πατεντα

Ναι, αν κέντρο είναι η νοβα τότε παράκεντρα είναι ο οτε.

Δες εδώ πως πρέπει να είναι δεμένα τα καλώδια πάνω στο μπράτσο. Εύκολο είναι.

Sat%20dish%20installed%202%20small.jpg

να πω εδω οτι αλλος εκανε την εγκατασταση της nova και αλλος του ΟΤΕ θα βαλω τον πατερα μου να σημασει χωρανε ομως 8 καλωδια στο μπρατσο? εχω 4 για nova και 4 για ΟΤΕ

Δεν σε πειράζει, αρκεί να μαζευτούν γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει και να κρεμαστεί πάνω στο πιάτο !!!

1364134068-0.jpg

Καλησπέρα,
έχω στάθμη 75%-80% και ακρίβεια 69%.
Παρόλα αυτά η ποιότητα είναι πολύ ικανοποιητική,(αν εξαιρέσουμε Αντ1-NS 3,4 κλπ)
Το ερώτημα είναι αν πρέπει να ψαχτώ για καλύτερα νούμερα η αφού βλέπω καλά το αφήνω?
Ευχαριστώ!

Καλησπέρα,
έχω στάθμη 75%-80% και ακρίβεια 69%.
Παρόλα αυτά η ποιότητα είναι πολύ ικανοποιητική,(αν εξαιρέσουμε Αντ1-NS 3,4 κλπ)
Το ερώτημα είναι αν πρέπει να ψαχτώ για καλύτερα νούμερα η αφού βλέπω καλά το αφήνω?
Ευχαριστώ!
Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με την ποιότητα στην εικόνα των καναλιών, αλλά με προβλήματα στην λήψη πχ διακοπές και σπασίματα στην εικόνα. Αν έχει καλοκαιρία μπορεί να μην έχεις πρόβλημα, αλλά με την πρώτη κακοκαιρία και βροχή μπορεί να ξεκινήσουν τα προβλήματα. Αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ακρίβεια κι όχι η ισχύς. Καλό θα ήταν η ακρίβεια να είναι 100%.