Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

κατεβάζεις τα κανάλια που θέλεις; γιατί το 100% μπορεί να αφορά άλλον δορυφόρο, συνήθως είναι ο αστρα 19 αυτός με τον οποίο μπερδευόμαστε όταν ψάχνουμε τον hb

Οχι, ειμαι hotbird και βλεπω κανονικα τα καναλια της NOVA.

Αν ειναι θεμα καλωδίωσης γιατι επηρεαζεται μονο η σταθμη και οχι και η ακριβεια σηματος;

Η ακρίβεια με τη σταθμη περιγραφουν δυο διαφορετικά πραγματα. Η ακρίβεια σχετιζεται με την επικοινωνια με το δορυφόρο και την συνέχεια μεταφοράς πακέτων. Η σταθμη σχετίζεται με την επικοινωνια μεταξύ lnb και δεκτη.

Αρα το συμπερασμα ειναι οτι εχω πιασει σωστα το δορυφορο αλλα η καλωδιωση μου μειωνει το σημα...επομενως ο satfinder δεν μου χρειαζεται...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Last edited by a moderator:
Άλλαξε κανάλι, βάλτο σε κάποιο από τα σπορ ή σίνεμα και δες πάλι στο μενου τι μέτρηση σου δίνει....

Δε χρειαζεται να κανεις τιποτα. Αν καποια στιγμή η σταθμη πεσει υπερβολικά κ κανει σπασιματα τοτε κοιταξε καλώδια κ lnb.

Κοστικο υπάρχει περίπτωση να έχει βάλει κανάλι που βρίσκεται σε αδύναμο transponder..

Και εγώ υπέθεσα:ADFADF1: ότι με το αεράκι θα είναι χαλαρά σήμερα αλλά άρπαξα σαν κοτόπουλο στο φούρνο !!!

καλησπέρα
το κάτοπτρο πόσα εκατοστά είναι????

60cm. Με δυσκολία το μετράει ο Γαλιλαίος.:grandpa:

Πάντως,σε 2 συγγενείς μου που έβαλαν την καλοκαιρινή προσφορά,τους έβαλαν το 60άρι. Στον ένα μάλιστα ήμουνα παρών και ρώτησα αυτόν που το έφερε και μου είπε ότι αυτό του έδωσαν να φέρει!

μαλλον ξεστοκαριζαν ακομα.. στη γειτονια μου παντως εχω δει 2 80αρια...

Στην πολυκατοικία μου σε μία καινούρια εγκατάσταση είδα 65άρι.

Στο σπίτι μου στην επαρχία μας έδωσαν 80άρι.

Εξαρτάται που θα πέσεις συνεπώς.

Για να μην χάνεται εύκολα το σήμα στην βροχή υποθέτω.
Ειδικά στις πιο ανατολικές περιοχές της χώρας.