Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

εγω πρωτη φορα απο αρχες του χρονου δουλευω pace οποτε δεν μπορω να εχω ακριβης συγκριση με τις περασμενες χρονιες/δυνατες μπορες.
στο δεκτη του σαλονιου,κατεβαινουν 2 καλωδια απο το quad της Nova.Diseqc δεν υπαρχει-μονο hotbird εχω σε αυτον.
ισως να ειναι και θεμα Tuner των pace και ο dreambox 500hd που ειχα επανω πριν,να την εβγαζε καλυτερα στα δυσκολα.
αλλα και παλι υπερβολικο,γιατι και οι 2 μπαρες σηματος του Pace,ηταν στο 0.οποτε τοσο μεγαλη διαφορα tuner,αποκλειεται να υπαρχει.
σημα στον pace παιζω Σταθμη σηματος 75-80% και Ακριβεια σηματος 100% καρφωμενο.
αρα θεμα εγκαταστασης πιατου δεν νομιζω οτι υπαρχει.

Σε κάποιες περιοχές είναι πολύ έντονη η βροχόπτωση, είναι λογικό να χάνεται το σήμα...

Καλά, για νωρίτερα που έγινε ο χαμός δεν το συζητάμε.
Όμως εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα και γι' αυτό ρώτησα γενικά τι συμβαίνει (για όποιον ξέρει και όχι εσένα αποκλειστικά Δημήτρη).
Δηλαδή μήπως είναι παράξενο το tuner του δέκτη ή αν φταίει η συνδεσμολογία (Astra 1 , Hotbird 2), γιατί ο φίλος μου έχει χάσει το σήμα και σε άσχετες φάσεις με καλό καιρό.

Όταν χάνεις το σήμα σε άσχετες φάσεις τότε τσεκάρεις την εγκατάσταση.. μπορεί να φταίει το diseqc.. κλασσική περίπτωση

Θα του πω να το ελέγξει, γιατί πρέπει να το έχει αρκετά χρόνια το διακόπτη.
Θα του το είχα πει από την πρώτη στιγμή, αλλά επειδή ξέρω πόσο "προβληματικοί" είναι οι Pace, ήθελα να αποκλείσω πρώτα την πιθανότητα να του δημιουργεί το πρόβλημα ο δέκτης.
Σ' ευχαριστώ AFam.

Καλημερα. Εκανε κ σε κανεναν αλλο διακοπη η μεταδοση; Πριν 5/10 λεπτα απο 100% στο 0. Επειτα επανηλθε μονο του. Δε τιθεται ζητημα εγκαταστασης ή τοπικου καιρου.

Last edited by a moderator:
Και όσοι άρχισαν να ψάχνονται αν οφείλεται σε αυτούς, έχασαν και το γκολ του Παναθηναϊκού!

Last edited by a moderator:
Kαλημερα σας.....εχτες στο 1 ημιχρονο στον αγωνα με τον παο εχασα το σημα τελειος για κανενα 2 λεπτο και μετα επανηλθε μονο του.....μηπως ετυχε και σε κανενα απο εσας το ιδιο...περιοχη ΧΑΙΔΑΡΙ.....

Εσύ έχασες το σήμα για 2 λεπτά, τι να πει και ο ΠΑΣ Γιάννινα που συνετρίβη με 2 γκολ διαφορά, 3-1 συγκεκριμένα.:beatnik2:
Άμα βρέχει πολύ, πέφτει και το σήμα, λογικό είναι.

λογω βροχης προφανως.

παντως το 65αρι εμενα με εβγαλε γενικα ασπροπροσωπο. μονο κανα 5λεπτο στις πολυ εντονες βροχες