Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Γιατί όταν βρέχει επικρατεί το μαύρο σκοτάδι. Μπορεί να παίζει το euronews με σπασίματα πχ, ενώ τα της νόβα να μην κατεβάζουν σήμα καθόλου.

Τότε αλλάζει. Πάρε τηλέφωνο και ανάφερε ότι έχεις 60άρι κάτοπτρο πολλών ετών και προβλήματα λήψης μετά τις αλλαγές σε dvb-s2.

εχω τα hd καναλια μου συμβενει το εξεις κυριως τις βραδινες ωρες δεν εχω σημα καθολου,τι φταιει?

Last edited by a moderator:
Μαλλον ο Λιαπης φταιει :HTEHETH63: . Το σημα μεταβαλεται κατα τη διαρκεια της ημερας. Ιδιαιτερα τα ΗD που ειναι πιο απαιτητικα σε σταθμη σηματος μπορουν σχετικα ευκολα να μη παιζουν. Τι σημα έχεις σε αυτα; Το πιο πιθανο ειναι να θελει λιγη διορθωση η στοχευση του πιατου σου.

ποιοτητα σηματος στα 80 και ξαφνικα παει στο 0 τισ βραδινες ωρες,,να φταιει ο δεκτης?

Γεια σας.Διαθετω 80αρι πιατο με διπλο lnb για οτε και nova multiview συν αλλη μια ληψη για απλο νοβα.Στην χτεσινη βραδινη κακοκαιρια,ο οτε δεν ειχε κανενα προβλημα.Η νοβα ομως δεν εδειχνε τιποτα για παραπανω απο 2 ωρες.Εμποδια δεν υπαρχουν,το πιατο βρισκεται σε ταρατσα.Σε καλο καιρο η σταθμη σηματος νοβα ειναι στο 80%.Τι κανω διοτι δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο.Ευχαριστω.

Από την μικρή μου εμπειρία, θα έλεγα ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο πιάτο και καλύτερη στόχευση (αν ειναι δυνατόν). Επίσης, ίσως να ρύθμιζες διαφορετικά την παράκεντρη λήψη. Τον Hotbird τον λαμβάνεις παρακεντρα, έτσι δεν είναι?

Πάντως, από φίλους και γνωστούς, ακούω πολλά παράπονα για τη λήψη υπό βροχή (και χωρίς να έχουν παράκεντρη λήψη).

To παρακεντρη ληψη σημαινει οτι ειναι λιγο δεξια η αριστερα το καθε lnb και οχι στο κεντρο? Αν ναι τοτε ετσι ειναι.Με προβληματιζει το γεγονος οτι ο οτε δεν ειχε θεμα ενω η νοβα ηταν παντελως off για ωρες.Παιζει ρολο που κατεβαινουν πολλα καλωδια απο το lnb της νοβα ενω απο τον οτε μονο ενα?

Γεια σας.Διαθετω 80αρι πιατο με διπλο lnb για οτε και nova multiview συν αλλη μια ληψη για απλο νοβα.Στην χτεσινη βραδινη κακοκαιρια,ο οτε δεν ειχε κανενα προβλημα.Η νοβα ομως δεν εδειχνε τιποτα για παραπανω απο 2 ωρες.Εμποδια δεν υπαρχουν,το πιατο βρισκεται σε ταρατσα.Σε καλο καιρο η σταθμη σηματος νοβα ειναι στο 80%.Τι κανω διοτι δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο.Ευχαριστω.
Τι ακρίβεια σήματος έχεις;

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

80%

Το μεσημερι θα στα γραψω ολα γιατι δεν ειμαι σπιτι.Ευχαριστω!

Επεξεργασία:
Σταθμη 61-63 % Ακριβεια 80-90%

πιθανό είναι να έχει κουνηθεί λίγο το πιάτο και να έχασε την στόχευση. ρώτα καλύτερα στο forthnet support στο forum

Η πλακα ειναι οτι η μια εγκατασταση εγινε πριν μια βδομαδα και ρωτησα τον τεχνικο αν εχω καλη ληψη και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.Ευχαριστω

εμένα φίλε μου είναι μια χαρά είναι το nova δεν έχω πρόβλημα. αν τα σπασίματα συμπίπτουν με κακοκαιρία τότε το πιθανότερο είναι μια μικρή ταλάντευση που κάνει το κάτοπτρο.σ εμένα πάντως είχε συμβεί αυτό ,φυσικό είναι, λίγο καλύτερη στερέωση θέλεις

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για το θέμα, αλλά όταν βρέχει έντονα ενώ έχω σήμα 91% και ακρίιβεια 90% πάει στο 0% και φυσικά δεν έχω εικόνα ή έχω με διακοπές στο HD κανάλια με κολλήματα στα άλλα και βλέπω κανονικά τα ελεύθερα (χωρίς διακοπές), όταν σταματήσει η βροχή (ΜΟΝΟ Η ΕΝΤΟΝΗ) όλα γίνινται όπως πρίν. Έχω το πιάτο το 80άρη και πολύ καλή στερέωση. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό; Υπάρχει λύση;