Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Τελικά πάλι σήμερα 21:01 ώρα δέκτη κόλλησε για 5 δεύτερα χωρίς μεταβολή στην 11823 στάθμη σήματος στάθμη 80% ακρίβεια 90%.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;

Το κάνει κάθε μέρα. Το έχω παρατηρησει στον άλφα που εχω συνηθως εκεινη την ωρα. Δεν έχω ιδεα που οφειλεται.

Σε μενα το κανει στον ant1. Στην ωρα του καιρου στο δελτιο ειδησεων. Την ιδια ωρα ακριβως.

Φαντάζομαι έχουν και άλλοι προβλήματα λήψης λόγω καιρού σωστά ; περιοχή Μαρούσι

Λογικο δεν ειναι με τις τραπεζαριες που ριχνει εξω ??? Ρεματιά εδω...

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

και εμεις με το χιονακι εχουμε λιγο θεμα , Μακεδονια

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Το σημαντικό είναι να μην "κάθεται" το χιόνι στο lnb.

Και στο κατοπτρο !!!
Σωστά, εκεί πού είναι η εγκατάσταση δύσκολα πας, δε ρισκάρεις, στην αρχή είχε κάποια σπασίματα η εικόνα για κάνα 5λεπτο μετά όλα 👌 και ας έριχνε χαρτοπετσέτες

Εδω και μερικές μέρες (και με καλό καιρό...) μετά απο σπασίματα χάνονται όλα τα κανάλια.Επανέρχονται μετά απο σάρωση,αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι γίνεται συγκεκριμένες ωρες (13.30-14.00) Στην εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν να μην κλείνω το βραδυ τον αποκωδικοποιητή...

Σωστά, εκεί πού είναι η εγκατάσταση δύσκολα πας, δε ρισκάρεις, στην αρχή είχε κάποια σπασίματα η εικόνα για κάνα 5λεπτο μετά όλα ο‘Œ και ας έριχνε χαρτοπετσέτες
Αν εχει χιονι το κατοπτρο, ριχνεις νερο χωρις πιεση εφ'οσον μπορεις, εγω παλαιοτερα εβαζα το λαστιχο με την πιεση:p...και δεν εμενε τιποτα

Προσοχη με το νερο. Ας ειναι απολυτως η τελευταια λυση. Το νερο μπαινει σε κοιλοτητες του lnb και παγωνοντας μπορει να δημιουργησει προβληματα (δυστυχως το διαπιστωσα ο ιδιος.. the hard way!). Οσο για το κατοπρο, ενα λεπτο περασμα με κερί ή λάδι το κραταει καθαρο για αρκετο διαστημα.

Δεν ειπα νερο στο lnb, (λες και οταν βρεχει η χιονιζει δεν παει νερο), αλλα στο κατοπτρο

Μιλαω μονο για στιγμες που παει νερο και παγωνει αμεσα. Αν ριχνεις στο κατοπρο με πιεση και να εχει αρκετους μειον βαθμους, το παιρνει η μπαλα και το lnb. Εμενα ειχε μπει στο πωμα σιλικονης.. Δοκιμαστε το κερι παντως. Το προβλημα μου ειναι πως κάθεται πανω στο lnb.. Ειχα μια "ομπρελα" αλλα δυστυχως εσπασε..

Τεσπα, σε παρομοιες περιπτωσεις ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα, και μαλιστα σε κατοπτρο οχι σταθερο, συνδεδεμενο σε diseqc μοτερ, δεν κουνιοτανε...χιλιοστο.

Σήμερα λόγω της βροχής και ως συνήθως (οχι καταιγίδας) δεν βλέπω τίποτα...συνεχή σπασίματα και μαύρο...εκτός απο τα κανάλια της Digea...Σε επικοινωνία με το τεχ.τμήμα της Nova μου είπαν οτι φταίει ο καιρός...τους ρώτησα δηλ.οταν βρέχει δεν θα βλέπω τίποτα; καλέστε τεχνικό μου είπαν...κάλεσα πριν 2 μήνες και βρήκε τα πάντα σωστά! Αν υπάρχει κάποια άποψη για το πρόβλημα ευπρόσδεκτη! Ευχαριστω!