Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

καλησπερα εχω ενα πιατο 90 cm noname το εχω βαλει στο μπαλκονι εδω και 5 χρονια , εχω δυο Lnb πανω ενα χοτμπιρδ και ενα αστρα αυτα ειναι αρκετα παλια λιγο σκουριασμενα γινετε να βαλω διπλο Lnb ; οταν το βγαλω και βαλω το κανουριο θα το αφησω ετσι η χρειαζετε πεδιομετρο να βρει τις συνοχτητες ; ευχαριστω .

Δύο ξεχωριστά LNB είναι η καλύτερη συνταγή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, δε θα είχε 89% ακρίβεια σήματος στην 11823. Δε λέω να μην αλλαχθεί το καλώδιο, αν είναι παλιό, αλλά εδώ είναι θέμα κεντραρίσματος.
Το ιδιο ειχε παθει και καποιος φιλος μου που εχει nova παλαιοτερα, δεν ειχε καλο σημα (ειχε αποκλιση) και τελικα ειχε κουνηθει το κατοπτρο, μολις του το κεντραρισα και εσφιξα λιγο παραπανω τις βιδες, παλι δεν του ξανακουνηθηκε.

Όλοι συμφωνούμε για το κεντράρισμα, είναι το σημαντικότερο απλά εγώ το παίρνω ως δεδομένο και πάω λίγο παρακάτω για να βοηθήσω τον φίλο μας.
Serafeim, τα σάπια καλώδια έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά, εκεί που κλείνουν κύκλωμα ξαφνικά με λίγο πτώση της θερμοκρασίας ανοίγουν το κύκλωμα ή με υγρασίες βραχυκυκλώνουν και οκτώ χρονών καλώδιο σίγουρα κάποιο τμήμα του θα έχει αλλοιωθεί και συνήθως το πρόβλημα είναι στο σημείο που βιδώνει στο LNB, νομίζω να συμφωνείς.

Θα βαλεις κεντρο τον astra και παρακεντρο τον hotbird
και συνήθως το πρόβλημα είναι στο σημείο που βιδώνει στο LNB
Ναι, αν ειναι σκουριασμενο, η εχει αλατα, καλα θα κανει στην συνεχεια να τα περασει μεσα απο καποιο σπιραλ, για προστασια.

Last edited:
Μετα απο μια πτωση τασης και επανεκκινηση του 831 δεν μου βγαζει στην λιστα των καναλιων τα Eurosport SD/HD/2...
Η σταθμη σηματος ειναι στο 81% και η ακριβεια στο 90%
Στην εγκατασταση δικτυων εχω συχνοτητα 11823, symbole rate 27500, πολωση οριζοντια και FEC 3/4 χρειαζεται κατι να πειραξω απο αυτα?
Εχω κανει 3 σαρωσεις και τιποτα...

Edit: Τα επιασε στην 5η!

Last edited:
Σε μια εγκατάσταση με πιάτο 1,20 όπου υπάρχουν η 3 lnb., 1 quad σε eutelsat, 1 quad σε hotbird και ένα μονο σε Astra, μπορεί να μπει τσόντα ένα ακομα διπλό lnb για hotbird ώστε να εξυπηρετηθεί και ένας ακομα συγκάτοικος του κτιρίου που θέλει nova multi view χωρις τον 865.
Απο τα λίγα που ξέρω καταλαβαίνω οτι το πιο τακτοποιημένο και σωστό θα ηταν να αλλάξουμε το quad του hotbird με ένα εξάρι ή οκταρι αλλα ο συγκάτοικος δεν μπορεί να ανεβεί τόσο οικονομικά.

Εχει καταιγιδες στην Αθηνα; H' η 11938 κανει νερα..;

Edit: Ακυρο... ο αερας του Σ/Κ αφησε το σημαδι του..

ειναι κανα 2 μερες παρατηρω ασταθεια στην 12130 με την ακριβεια να πεφτει στο 90%. συμβαινει και σε αλλους??

ειναι κανα 2 μερες παρατηρω ασταθεια στην 12130 με την ακριβεια να πεφτει στο 90%. συμβαινει και σε αλλους??
Το ιδιο και σ εμενα απο εχτες το βραδυ.

Και σε εμένα το βράδυ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα που κάθισα να δώ τον Παναθηναϊκό μού έκανε σπασίματα η εικόνα στην παραπάνω συχνότητα και δεν μπορούσα να δώ. Μάλιστα έβαλα τον δέκτη και σε άλλο πιάτο που έχω μεγαλύτερο και ενώ στην αρχή φάνηκε να μην κάνει μετά έκανε και σε αυτό. Ελπίζω να είναι παροδικό. Περιοχή Καλλιθέα.

Όντως είναι πεσμένο το σήμα στη συχνότητα. Αναφέρθηκε και από μέλος στο "official support". Και όσο χειρότερη είναι μια εγκατάσταση, τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα (σπασίματα εικόνας π.χ.).

Φρέσκια,πριν ένα μήνα εβαλα multiview.

Lnb?