Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Το πιάτο σταθερό στον τοίχο στο μπαλκόνι με πρόσβαση μόνο από μένα . Εβγαλα από ρεύμα και τους δύο δέκτες να σταματήσει να πέρνει ρεύμα το lnb μήπως επανέλθει. Δέκτες pvr , το δεύτερο tuner ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό και στους δυο στην 12130. Άρχισε να σταθεροποιείτε ή κατάσταση με την 12130 να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Γιατί παρατηρείται τόσο μεγάλη διαφορα στο σήμα, στα HD σε σχέση με το απλό, παράδειγμα στο νοβασπορτ1 HD έχει ποιότητα 47, ισχύς 60, ενώ στο απλό ποιότητα 83, ισχύς 88, έτσι πρέπει να είναι η κατι πάει λάθος?
Επίσης μετά την αναβάθμιση έχει πέσει στα περισσότερα κανάλια το σήμα, πρώτα είχα στα περισσότερα κανάλια στάθμη 90 ακρίβεια 100, ενώ τώρα χονδρικά στα περισσότερα γραφει ποιότητα 45 ισχύς 60 παράδειγμα στο κανάλι της βουλής έχει ποιότητα 47 ισχύς 55, στο μέγκα τα ίδια.
Υπάρχει περίπτωση να μετακινήθηκε το πιάτο, η είναι φυσιολογικές οι τιμές?

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Γιατί παρατηρείται τόσο μεγάλη διαφορα στο σήμα, στα HD σε σχέση με το απλό, παράδειγμα στο νοβασπορτ1 HD έχει ποιότητα 47, ισχύς 60, ενώ στο απλό ποιότητα 83, ισχύς 88, έτσι πρέπει να είναι η κατι πάει λάθος?
Επίσης μετά την αναβάθμιση έχει πέσει στα περισσότερα κανάλια το σήμα, πρώτα είχα στα περισσότερα κανάλια στάθμη 90 ακρίβεια 100, ενώ τώρα χονδρικά στα περισσότερα γραφει ποιότητα 45 ισχύς 60 παράδειγμα στο κανάλι της βουλής έχει ποιότητα 47 ισχύς 55, στο μέγκα τα ίδια.
Υπάρχει περίπτωση να μετακινήθηκε το πιάτο, η είναι φυσιολογικές οι τιμές?

Σε μένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο μετά την αναβάθμιση του 831.Έχω σε όλες τις συχνότητες της NOVA 100% και 100% σε ισχύ και ποιότητα.Και πριν η ακρίβεια ήταν στο 100%,αλλά τώρα τερματίζει και η ισχύς.Νομίζω ότι θέλεις κάποια ρύθμιση είτε στο κάτοπτρο,είτε (το πιθανότερο) στο lnb.

Ναι Σεραφείμ.Περίμενε να πάω σε λίγο να το ξανατσεκάρω.Πάντως,μου είχε κάνει εντύπωση το θέμα με το σήμα μετά την αναβάθμιση και το είχα αναφέρει όταν μου πέρασε στον δέκτη.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Στο πρώτο tuner το σήμα είναι εντάξει και στους 2 δέκτες?
Απλά και στους δύο δέκτες είχε την 12130 στο δεύτερο tuner που είχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας σήματος. Έκανα μια εγγραφή για να αλλάξει η συχνοτητα και στους δύο δέκτες. Τώρα με αυτό που έκανα που γράφω και παραπάνω επανήλθαν και λειτουργούν ένταξη.Κόλλημα του lnb υποθέτω για να το έχουν και οι δύο δέκτες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατό

Εμενα στο νοβασινεμα1 γραφει ποιότητα 81 ισχύς 87,
ενώ στο νοβασινεμα2 ποιότητα 47 ισχύς 58
Παράξενο δεν είναι τόση διαφορα,αν κουνήθηκε το lnb ας πούμε, δεν θα έπρεπε να ήταν περίπου στα ίδια
Βεβαια μπορεί να λέω και χαζομάρες γιατί συχνότητα με συχνότητα μπορεί να διαφέρει αλλα.. ρωτωντας πας στην πολη

Το μήνυμα ξαναγράφεται επειδή τα 2 προηγούμενα περιείχαν διπλές φωτογραφίες.

Χάρη, δηλαδή μετά την αναβάθμιση συνεχίζει να δείχνει 100άρια ο δέκτης;

Ναι Σεραφείμ.Περίμενε να πάω σε λίγο να το ξανατσεκάρω.Πάντως,μου είχε κάνει εντύπωση το θέμα με το σήμα μετά την αναβάθμιση και το είχα αναφέρει όταν μου πέρασε στον δέκτη.

Για του λόγου το αληθές

DSC_0035.jpg

DSC_0036.jpg

DSC_0037.jpg

DSC_0038.jpg

Ας βάλουμε και το σήμα από τα Eurosport

DSC_0040.jpg

DSC_0041.jpg

Να προσθέσω μάλιστα ότι στο καλώδιο παρεμβάλλονται 2 μίκτες (επειδή κατεβάζω με το ίδιο καλώδιο και επίγεια λήψη) και ένας διακόπτης προτεραιότητας για παράλληλη χρήση άλλου δέκτη!Το δε καλώδιο έχει μήκος περίπου 30 μέτρα.

Ωραίος!:a0210:

Αυτά είναι. !!!

Σε εμενα και τωρα και με την beta εκδοση ποτε δεν ειχα 100% αντιθετα εχει πεσει κατω απο 80%. Μου στα εληνικα ιδιωτικα εχω 100%

Επειδή κι άλλοι έχουν αναφέρει χαμηλότερο σήμα μετά την αναβάθμιση,πιθανόν να υπάρχει ένα θεματάκι.Αν όντως είναι θέμα της αναβάθμισης,πιστεύω ότι θα το φτιάξουν.Μου κάνει όμως εντύπωση το γεγονός ότι σε μένα αντίθετα το σήμα τερμάτισε.

Και σε μένα έτσι είναι. Πριν την αναβάθμιση είχα 85-90 ακρίβεια και 90+ ισχύ στα απλά novasports (τα HD τα ενεργοποίησα μετά την αναβάθμιση του δέκτη) και τώρα έχουν πέσει τα νούμερα γύρω στο 80%.
Στα HD έχω ακριβώς τα νούμερα που αναφέρεις.
Δεν έχω σπασίματα στην εικόνα. Ακόμα και όταν έβρεχε καταρρακτωδώς πριν καμιά βδομάδα έπαιζαν νεράκι.
Για καλό και για κακό όμως πέρασα από ένα κατάστημα forthnet μιας και με βγαλε ο δρόμος μου και τους είπα ότι έχω χαμηλή στάθμη/ακρίβεια και κάνει σπασίματα που και που η εικόνα. Ψεματάκι το τελευταίο αλλά αν δεν το έλεγα φοβάμαι ότι θα μου λέγανε "αφού παίζουν μια χαρά τα κανάλια δεν υπάρχει πρόβλημα".
Τέλος πάντων μου είπαν ότι από Δευτέρα θα με καλέσει τεχνικός για να ρθει να ελέγξει την εγκατάσταση μου.

Σε εμενα πριν μερικές μέρες που έριξε μια βροχη, είχα αρκετά σπασίματα, βασικά με βροχές έχω αρκετά σπασίματα.
Το θέμα είναι ότι είχε ξαναέρθει τεχνικός σε εμενα, αλλα δεν βγάζεις άκρη, τουλάχιστον εγώ δεν έβγαλα, ήταν λέει βιαστικός,
Το πιάτο το έχει βάλει σε ένα σίδερο που έχω στη ταράτσα εδώ και 20 χρονια, με το παραμικρό κουνιέται,του είχα πει την πρώτη φορα που το εγκατέστησε,μάστορα θα είναι καλά εκεί,το σίδερο αυτό είναι παλιό δεν είναι σταθερό,
και μου άρχισε τα δικά του ναι ναι μη μασάς μια χαρά είναι εκεί, άντε φεύγω μου λέει,έχω δουλειά
Μετά από κάνα δίμηνο τον ξαναφωνάζω γιατί είχα πολλά σπασίματα, ε τα ίδια, όχι μου λέει μια χαρά είναι μη το φοβάσαι, περιττό να σου πω τη δεύτερη φορα που ήρθε, οταν του ειπα μήπως να αλλάζαμε θέση το πιάτο, να το βάλουμε δηλαδή στη βάση που έστειλε η nova, με κοίταξε λες και του είπα να σκάψει κάνα πηγάδι 30 μετρα, προφανώς βαριόταν..
στο δεκάλεπτο έφυγε πάλι
Tώρα να ξαναπαρω να μου στείλουν τεχνικό, τη να λέει, τον ίδιο θα μου στείλουν πάλι

Στην περίπτωσή σου δε μας τα λέει καθόλου καλά ο τεχνικός και καλό θα ήταν να ενημερωθεί και η εταιρεία. Είναι προφανές ότι το κάτοπτρο πρέπει να μπει σε νέα, στέρεη βάση.