Σχετικά με το θέμα των κλειδαριών

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Αναδημοσιεύτηκε εδώ e-mail σχετικά με συγκεκριμένο τύπο κλειδαριών, για τον οποίο υποτίθεται πως εκλάπησαν πασπαρτού, θέτοντας σε κίνδυνο τους ιδιοκτήτες. Ο αντιπρόσωπος της εταιρίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εξηγεί ότι δεν υφίσταται θέμα και μηνύει τον αρχικό συντάκτη του μηνύματος. Ως εκ τούτου, το θέμα διαγράφηκε.

Αν θέλετε, μπορεί να γίνει κάποια γενική συζήτηση σε αυτό το thread, αλλά παρακαλώ να μη γίνει καμία αναφορά σε κατασκευαστές και αντιπροσώπους, για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα.

Ευχαριστώ.

Σβηστηκαν μηνυματα ? Δεν υπηρχαν καποια μηνυματα με τον κατασκευαστη ?

Νόμιζα ότι ήμουν σαφής. Ναι, σβήστηκε ένα θέμα που ανέφερε κατασκευαστή, διότι ο αντιπρόσωπός του, αφού εξήγησε το γιατί η κατηγορία δεν στέκει, εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει σε μηνύσεις.

Απάντηση: Re: Σχετικά με το θέμα των κλειδαριών

Τι ισχύει ακριβώς;

αυτο που λεει το γνωστο μέιλ. Εγω εβαλα συναγερμο στο σπιτι μου και στις μανας μου, γι'αυτον ακριβως το λογο.

Στη δική μου περίπτωση, ο κατασκευαστής είχε πασπαρτού για όλες τις πόρτες κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Κάθε σπίτι που πουλούσε, ο ιδιοκτήτης έπρεπε να αλλάζει κάποια ρύθμιση στην πόρτα, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πασπαρτού. Δεν γνωρίζω τη μάρκα, αλλά υποθέτω ότι όλες οι πόρτες κάπως έτσι θα λειτουργούν.

Βέβαια, δέχομαι ότι πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό και θα έχουν αφήσει τις πόρτες τους στην "ανοιχτή" ρύθμιση. Υποθέτω ότι μία αναζήτηση στο βιβλίο ή το site του κατασκευαστή θα είναι διαφωτιστική.

Έτσι ακριβώς δουλεύουν. Αλλάζει ο "κωδικός" της κλειδαριάς και βγάζεις νέα κλειδιά.
Απλώς δεν ηξερα αν τα πασπαρτού πιάνουν και σε κλειδαριές με αλλαγμένο κωδικό. Έκανα τελικά μια ερώτηση στο θείο μου, που φτιάχνει θωρακισμένες πόρτες και έμαθα.

Ο "κωδικός" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αλλαγή στην αλληλουχία των πύρων που πιάνουν πάνω στο κλειδί. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι έτσι και χαθούν τα κλειδιά, δεν αλλάζεις κλειδαριά, επαναρυθμίζεις την ήδη υπάρχουσα και αλλάζεις τα κλειδιά.

Πριν μια βδομάδα εκλεψαν το σπιτι του συναδελφου μου. Στην αστυνομία του ειπαν οτι εχει γινει με αντικλειδι που τις ανοιγει ολες και οτι τον τελευταίο καιρο εχουν πηξει σε τετοια περιστατικα. Τους πηραν χρυσαφικά και μετρητά. Η μαρκα της κλειδαριάς ήταν αυτή στην οποια αναφερθηκε στο mail που κυκλοφορεί. Για το οτι δεν υπάρχει θέμα, ας ερθει ο εκπρόσωπος της εταιρίας αν εχει τα ##### να το πει μπροστα στο συναδελφο μου που εκτος απο τα τιμαλφή, έχει χασει και τον υπνο του. Ο αλλος μου συναδελφος που ειχε ιδια κλειδαρια, βρηκε οταν παρελαβε
το σπιτι του το πασπαρτου της πολυκατοικίας μεσα στο ντουλαπι του. Υποτιθεται οτι οταν τελειωνει μια πολυκατοικία
αλλαζονται οι κωδικοι.. Ο ιδιος συναδελφος σημερα αλλαζει κλειδαρια με αλλη μαρκα.

τωρα θα μου πειτε, σου χτυπανε το κουδουνι, ανοιγεις και μπαινουν μεσα. Αλλα οχι να κυκλοφορουν και τα αντικλειδια του σπιτιου σου δεξια κι αριστερα..

σεβαστο θα το ψαξω και θα επανελθω παντως το θεμα ειναι πολυ λεπτο και δεν μπορουμε να εκθεσουμε κοσμο

Εντάξει, εμείς είμαστε σε μονοκατοικία και τους κωδικούς τους έχει αλλάξει ο θείος μου (ο πατέρας μου ήταν μπροστά).
Πιστεύω ότι δεν έχω λόγο να ανησυχώ...

το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πασπαρτου που ανοιγουν τις κλειδαριες αν δεν εχει αλλαξει ο κωδικος, ή ανοιγουν ολες τις κλειδαριες ιδιας γενιάς ανεξαρτήτως κωδικού? το θεμα ειναι λεπτο αλλά δεν προκειται να βγαλουμε ακρη. Ολα τα επαγγελματα εχουν τα μυστικά τους τα οποια δεν βγαινουν στην φορα ετσι ευκολα.

Πασπαρτού για όλες τις κλειδαριές υπάρχουν, ακόμα και των αυτοκινήτων αλλά τα πασπαρτού αυτά μπορείς να τα έχεις μόνον αν είσαι κλειδαράς και φυσικά είναι δηλωμένα στο εργοστάσιο ( αντιπρόσωπο) που τα αγοράζεις !!!!

και μην ξεχνάτε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τους κλειδαράδες .....