Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

Όταν θέλεις να πεις κάτι σε κάποιον νομίζω μπορείς να διαλέξεις το ύφος και τον τρόπο που θα το πεις.
Στα ίσια, ψυχρά και σταράτα αλλά με κίνδυνο να προσβάλεις τον άλλον, ή αλλιώς με διακριτικό τρόπο και έμμεσα.

Π.χ. κάποιος φίλος μου που έβλεπε κάτι στην οθόνη του PC δίπλα μου και μύριζαν άσχημα τα χνώτα του, εγώ του πρόσφερα 2 τσίχλες.
Δεν ήθελε αλλά επέμενα να του τις κεράσω και τότε το κατάλαβε και απομακρύνθηκε.
Και πήρε και τις τσίχλες να μασήσει.
Αλλιώς θα ήταν, αν του το έλεγα κατάμουτρα.

Δυο ή περισότερες αντίθετες απόψεις ίσως να είναι λανθασμένες ή σωστές στο συνολό τους.
Για αυτο υπάρχει η συζήτιση και για αυτό ο καθένας παραθέτει τα επιχειρηματά του.
Οταν κάποιο μέλος της συζήτισης ξεφέυγει απο τα υγειή και πολητισμένα πλαίσια αυτο δείχνει αδυναμία και κατ' επέκταση έλειψη επιχειρημάτων.
Κάνεις δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει την αποψή του όπως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί κατι που δεν το πιστέυει.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι υγειής διάλογος είναι αυτός που δεν προσβάλει κανέναν ουτε έμεσα ούτε άμεσα και πάνω απ' όλα δέν προσβάλει με το επιπεδό του τούς γύρω μας.
Ολα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις γραμμένες καλοπροαίρετα και δεν φωτογραφίζω κανέναν και τίποτα.

Φαντάζομαι Δημήτρη ότι δεν αναφέρεσαι σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Αναφέρεσαι στον τρόπο που ανταλλάσσονται απόψεις σε ένα forum σαν το δικό μας.

Πέρα από το προφανές - που κατά την γνώμη μου είναι η στοιχειώδη ευγένεια να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και τον χώρο που σε φιλοξενεί – πιστεύω ότι πρέπει να ισχύει το « Παν Μέτρον Άριστο» του φίλτατου Μπάμπη.

Αν όμως «αναγκασθώ» να διαλέξω, θα προτιμήσω την Ορθότητα της Άποψης, ακόμη και αν είναι διατυπωμένη με «απαράδεκτο» τρόπο.
Ο αντίποδας – η ευγενικά διατυπωμένη αρλούμπα – με αφήνει αδιάφορο.

πολυ ωραιο θεμα μαγκες!!!!!

Larry, καλημέρα!!!
Δεν ξέρω εάν το θέμα είναι ωραίο ή όχι, πάντως αυτό που ίσως θα μπορούσε να αλλάξει θα ήταν ο τρόπος που γράφουμε όλοι , διότι τις περισσότερες φορές " εκλαμβάνεται ", αρνητικά, μια απάντηση με την έννοια ότι ο γραπτός λόγος τις περισσότερες φορές ενέχει " κακοτοπιές", απίστευτες, κιαυτό διότι μπορεί άλλο να εννοείς, γράφοντας και άλλο στο τέλος να "εκλαμβάνεται ".
Σίγουρα παρεξηγήσεις γίνονται και θα γίνονται σκοπός είναι να φωτίζονται όλες οι πλευρές, ώστε να αποσαφηνίζεται πλήρως η αλήθεια.
Εδώ ίσως θα χρειαστεί η βοήθεια των ψυχραιμοτέρων και εάν αυτοί είναι Διαχειριστές ακόμα καλύτερα.:ernaehrung004:

Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο: Τελευταία μου επιβεβαιώνεται διαρκώς μία τάση να είμαστε στην τσίτα - και δεν αναφέρομαι μόνο στο club. Θεωρούμε γενικώς εκ προοιμίου ότι ο άλλος έχει κακή πρόθεση απέναντί μας. Στο δρόμο, ότι θα μας φάει τη θέση του parking, ότι θα μας κάνει σφήνα, ότι θα μας τρακάρει και θα ζητήσει και τα ρέστα. Στα μαγαζιά και στις υπηρεσίες, ότι τη βρίσκει να μας λέει ψέμματα ή να μας ταλαιπωρεί. Στο εστιατόριο ή στο καφέ, ότι γουστάρει να μας κάνει να περιμένουμε. Στο internet, ότι θέλει να μας μειώσει, να μας προσβάλει. Είμαστε πάντα έτοιμοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να προστατεύσουμε την τιμή μας και με το παραμικρό αρχίζουμε το βρισίδι.

Έτσι και εδώ, συχνότατα επιλέγουμε τη χειρότερη δυνατή ερμηνεία των λόγων (και των πράξεων, στην περίπτωση των διαχειριστών) του άλλου. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος κάνει κάτι καλοπροαίρετα, με το καλό του club κατά νου. Προτιμάμε να θεωρήσουμε ότι "θέλει να το παίξει κάπως" ή "κάποιον καλύπτει" ή "δε με χωνεύει".

Εγώ δεν το μπορώ αυτό το πράγμα. Έχω μεγαλύτερη εκτίμηση σε αυτόν που γυρνάει το άλλο μάγουλο από αυτόν που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Προτιμώ να συζητάω ήρεμα και αφελώς με 10 ανθρώπους, και ας βρεθεί ένας από αυτούς που θα με εκμεταλλευτεί και άλλος ένας που θα ικανοποιήσει το κόμπλεξ του μειώνοντάς με. Η καλή σχέση με τους υπόλοιπους 8 μου αρκεί.

Νομίζω ότι και εδώ, οι 8 (και παραπάνω) στους 10 έχουν καλή πρόθεση, αν και κάποιοι καμιά φορά κάνουν ό,τι μπορούν για να την κρύψουν. Ας χαλαρώσουμε λιγάκι, λοιπόν.

Η τιμή τιμή δεν έχει, και χαρά στον που την έχει.

Καλο ειναι να λεμε/γραφουμε αληθειες αλλα με τροπο που να μην προσβαλουν τον συνανθρωπο μας. Δεν νομιζω κανεις να προτιμα τις μπουρδες κτλ. επειδη γραφονται/λεγονται πολιτισμενα.

Επισης κανεις δεν εκτιμα την υποκρισια !

(αλλα δυστυχως σβηστικαν ολα επιμελως και δεν μπορω να γραψω τιποτα αλλο....)

Φίλε Lepton, όντως ισχύουν τα παραπάνω και συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.
Η λύση είναι προφανής (αν σκεφτούμε τον βασικό λόγο που οι άνθρωποι είναι στην τσίτα): Ζωή στην επαρχία.

Προσωπικά, όσες φορές έχει χρειαστεί να ζήσω Αθήνα για κάποιο διάστημα πραγματικά απορώ πως την παλεύει ο κόσμος σε αυτή την πόλη. Προτιμώ να πάω στο Λονδίνο αν πρέπει να τρώω στη μάπα μία μεγαλούπολη κι αν πρέπει να βγάζω το άπειρο χρήμα.

Ίσως κάποιοι απο σας με βρουν υπερβολικό ή ισοπεδωτικό ή άδικο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά αν κάποια στιγμή κάνετε το μεγάλο βήμα και περάσετε 1-2 χρόνια σε μία επαρχιακή πόλη, θα είχε ενδιαφέρον να ξαναδιαβάσετε αυτό το thread.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

Φίλε Lepton, όντως ισχύουν τα παραπάνω και συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.
Η λύση είναι προφανής (αν σκεφτούμε τον βασικό λόγο που οι άνθρωποι είναι στην τσίτα): Ζωή στην επαρχία.

Προσωπικά, όσες φορές έχει χρειαστεί να ζήσω Αθήνα για κάποιο διάστημα πραγματικά απορώ πως την παλεύει ο κόσμος σε αυτή την πόλη. Προτιμώ να πάω στο Λονδίνο αν πρέπει να τρώω στη μάπα μία μεγαλούπολη κι αν πρέπει να βγάζω το άπειρο χρήμα.

Ίσως κάποιοι απο σας με βρουν υπερβολικό ή ισοπεδωτικό ή άδικο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά αν κάποια στιγμή κάνετε το μεγάλο βήμα και περάσετε 1-2 χρόνια σε μία επαρχιακή πόλη, θα είχε ενδιαφέρον να ξαναδιαβάσετε αυτό το thread.

Συμφωνώ απόλυτα.

… η επικοινωνία μεσω του διαδικτύου είναι σχετικά νέα για πολλούς φίλους…ειδικά σε forum που αρκετοί δεν έχουν γνωρίσει, κουβεντιάσει, μοιραστεί ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτό μεταξύ τους κλπ και έχουν με τον απέναντι μονο ένα κοινό σημείο αναφοράς… τα κείμενα τους… εκεί αρχίζουν τα δύσκολα

Α) αρκετοί από εμάς δεν έχουν εκπαιδευτεί να γραφούν (μερικές φόρες και να διαβάζουμε ;) το γραπτό λόγο…)

Β) είμαστε πάντα φορτωμένοι με τα δικά μας θέματα (σπίτι, οικογένεια, δουλειά, οικονομικά, υγεία κλπ ) και ψυχοσύνθεση που άλλες φόρες είμαστε στον ουρανό και άλλες στη κόλαση… εεε αυτό βγαίνει στα κείμενα μας ;) και καλά να είμαστε στο θετικό όταν όμως είμαστε στο αρνητικό άκρο ;) εντάξει η Αθηνά δεν είναι ότι καλύτερο να ζεις… αλλά μην το κάνουμε και θέμα, δηλαδή η Αθηναίοι είναι χειρότεροι από τους υπόλοιπους συμφορουμιτες ενώ οι φίλοι τις επαρχίας έχουν πιο ξεκάθαρη σκέψη, είναι πιο ευγενικοί κλπ για αυτό το λόγο ? εντάξει νομίζω ότι το τραβάμε σε αυτό το σημείο ;)

Γ) Η Ανωνυμία, και δεν αναφέρομαι στου φίλους που γραφούν με ψευδώνυμο όπως και εγώ, αλλά είναι γνωστοί από συγκεντρώσεις, επισκέψεις κλπ αλλά σε κόσμο που γράφει χωρίς να παρουσιάζετε πουθενά ;) επιτρέπει αρκετές φορές την εμπλοκή/τοποθέτηση σε θέματα συζήτησης που αν ήμασταν γνωστοί δεν θα φτάναμε αλλά τώρα που δεν μας ξέρει κανείς το τραβάμε στα άκρα ;)

Έχω γράψει αρκετές φόρες (και ως διαχειριστής παλιότερα αλλά και ως απλό μέλος) ότι το πληκτρολόγιο είναι δύσκολο και βαρύ, καλύτερα να σκαφτόμαστε δυο φορές τι γράφουμε ειδικά στα δύσκολα, από την άλλη δε με χαλαει καθόλου η αντιπαράθεση μεταξύ μελών… εφόσον όμως δεν θίγετε ο συνομιλητής μας σε προσωπικό επίπεδο… το forum όπως και η αρχαία αγορά έχουν τους ιδιους κανόνες… (ακόμα και εξοστρακισμό έχουμε… ;) ) είναι το σημείο που όλοι μπορούμε να πούμε τους προβληματισμούς μας, ιδέες μας, σκέψεις μας κλπ συνεπώς είναι και θεμιτό και υγιές να υπάρχουν διαφωνίες, αντιπαραθέσεις κλπ…ακρότητες όμως δεν είναι σωστό να υπάρχουν… η ευγένεια είναι κάτι που καλό είναι να υπάρχει μεταξύ μας αλλά προτιμώ τη εντιμότητα παρά την ευγένεια… αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δυο στο τέλος θα διάλεγα εντιμότητα και ευθύτητα…. ΟΚ δεν γουστάρω το Μπάμπη…του το γράφω ανοικτα, αν έχει πρόβλημα… έχει πρόβλημα μαζί μου, τουλάχιστον ξέρουμε που πατάμε στη διαδικτυακή σχέση μας… εεε δεν συνεχίσω να γράφω όμως στα thread που ανοίγει ο Μπάμπης μονο για να του τη πέσω… εδώ έρχεται η ευγένεια στο δικό μου τρόπο σκέψης… αν πρέπει να γράψω στο ιδιο thread με το Μπαμπή? ΟΚ θα πάρω θέση… Φίλε χωρίς παρεξήγηση είμαι αντίθετος με τη σκέψη σου… η δική μου θέση είναι αυτή, τέλος, τίποτα άλλο, ούτε είσαι στραβός, κουτσός, λάθος, και ζητά συγχώρεση και σου απέδειξα ότι έχω δίκιο κλπ για αυτά σε κάνα δικαστήριο… εδώ ισχύει το άποψη σου και άποψη μου, κάνεις δεν τη έχει μακρύτερη από τους δυο απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ… (για απόψεις μιλάμε πάντα έτσι ;) )

…χαλαρά, το μονό που μπορώ να πω σε όλους χαλαρά, και για τα μελή, διαχειριστές, σουπερ ντουπερ διαχειριστές κλπ δε τρέχει και τίποτα θα πούμε και μια κουβέντα παραπάνω ξύδι… εδώ είμαστε να τα ξαναβρούμε, εκτός αν όλοι σας ζείτε στο τέλειο κόσμο, ξυπνάτε το πρωί και πατε για δουλειά εκεί που ονειρευόσαστε να δουλέψετε πάντα, έχετε παντρευτεί το τέλειο ταίρι, αποκτήσατε στα 22 όσα δεν έχουν καταφέρει άλλοι στα 50+ κλπ εεε ρε παίδες τότε τι ανάγκη έχετε το avclub.gr ? επειδή όμως για τους περισσότερους δεν συμβαίνουν αυτά, και στη προσπάθεια για να φτάσουμε κάπου και θα τσαντίσουμε και θα θυμώσουμε (άδικα τις περισσότερες φόρες ίσως ;) ) καλό είναι να κάνουμε και κανα βήμα πίσω, αυτοκριτική, να ζητάμε συγγνώμη ταπεινά και φιλικά καμια φορά, γιατί άνθρωποι είμαστε δε μπορεί κάπου θα κάνουμε και λάθος εκτος αν έχουμε και φίλους με το αλάθητο… αλλά τότε η συζήτηση θα πάει αλλού ;)

Άψογος :SFGSFGSF:

GeonX;217124[B said:
]… η επικοινωνία μεσω του διαδικτύου είναι σχετικά νέα για πολλούς φίλους…ειδικά σε forum που αρκετοί δεν έχουν γνωρίσει, κουβεντιάσει, μοιραστεί ένα πιάτο φαγητό η ένα ποτό μεταξύ τους [/B]κλπ και έχουν με τον απέναντι μονο ένα κοινό σημείο αναφοράς… τα κείμενα τους… εκεί αρχίζουν τα δύσκολα
Από τότε που ο κόσμος δεν είναι μονοδιάστατος -δλδ αλλού και με άλλους εργαζόμαστε, αλλού διασκεδάζουμε, αλλού βρίσκεται η οικογένειά μας και αλλού οι φίλοι μας έχουμε την άνεση (μέχρι και αυθαιρεσία, θα έλεγα) να αλλάζουμε προφίλ συμπεριφοράς κάθε πέντε λεπτά!
Και πράγματα που μας φορτώνουν άλλοι, αλλού να τα ξεφορτώνουμε. -bye-

… άνθρωποι είμαστε δε μπορεί κάπου θα κάνουμε και λάθος εκτος αν έχουμε και φίλους με το αλάθητο… αλλά τότε η συζήτηση θα πάει αλλού ;)

Γιώργο...
"Αυτοί που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα απλά εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"... :2thumb22sup:

…χαλαρά, το μονό που μπορώ να πω σε όλους χαλαρά, και για τα μελή, διαχειριστές, σουπερ ντουπερ διαχειριστές κλπ δε τρέχει και τίποτα θα πούμε και μια κουβέντα παραπάνω ξύδι… εδώ είμαστε να τα ξαναβρούμε, εκτός αν όλοι σας ζείτε στο τέλειο κόσμο, ξυπνάτε το πρωί και πατε για δουλειά εκεί που ονειρευόσαστε να δουλέψετε πάντα, έχετε παντρευτεί το τέλειο ταίρι, αποκτήσατε στα 22 όσα δεν έχουν καταφέρει άλλοι στα 50+ κλπ εεε ρε παίδες τότε τι ανάγκη έχετε το avclub.gr ? επειδή όμως για τους περισσότερους δεν συμβαίνουν αυτά, και στη προσπάθεια για να φτάσουμε κάπου και θα τσαντίσουμε και θα θυμώσουμε (άδικα τις περισσότερες φόρες ίσως ;) ) καλό είναι να κάνουμε και κανα βήμα πίσω, αυτοκριτική, να ζητάμε συγγνώμη ταπεινά και φιλικά καμια φορά, γιατί άνθρωποι είμαστε δε μπορεί κάπου θα κάνουμε και λάθος εκτος αν έχουμε και φίλους με το αλάθητο… αλλά τότε η συζήτηση θα πάει αλλού ;)

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
Μπράβο Γιώργο (ειδικά για την τελευταία παράγραφο).

Εμενα μου εβγαλαν την εντυπωση ο πρωτος του ασυδοτου και μαγκα και ο δευτερος του μετρημενου και πολιτισμενου

( δεν μπαινω καν στο κοπο να τσεκαρω τα γελοια επιχειρηματα του Κογια μιας και δεν αφορουν το φορουμ μας πρωτον και δευτερον αν το κανω σκοπο της ζωης μου μπορω κι εγω να βρω χιλιες δυο λ@λ@κιες που θα εχει πει ο Κογιας..)

Αν ο Κογιας και καθε Κογιας θελει να συμπεριφερεται σα παιδακι μπορει να παει να "τσακωθει" οπου θελει.
Κανεις δεν θα ελεγε τιποτα αν με κομψο τροπο προβαλλε αντεπιχειρηματα στα λεγομενα του Κυριου Κωτση.
Αντ'αυτου διαλεξε τον τροπο της Αρενας που ευδοκιμει σε "αδερφικους" χωρους.
Μαγκια του και μπαι μπαι του.

Oταν κάποιος είναι μπαναρισμένος και δεν μπορεί να απαντήσει ας τον περιμένουμε καλύτερα όταν επανέλθει.
Πάντως όταν ένας άνθρωπος τολμά να γράψει δημοσίως και εντελώς παρορμητικά ´σκατόμυαλος μπορεί να είμαι αλλά σκατόψυχος ποτέ´δείχνει άνθρωπο έντιμο και παθιασμένο.Ξεροκέφαλο μπορεί,αλλά οκ.
Και παρ´ότι σε όσους παρακολουθούν καιρό είναι γνωστό οτι οι αποψεις μας σε διάφορα θέματα απέχουν παρασάγγας,εν τούτοις αυτό οφείλω να το υποσημειώσω χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε άλλα περί τού ορθού η μή τού μπαναρίσματος.
Τα λοιπά θα τα πούμε στον Κυριακάτικο coffee.:ADFADF1:

Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο: Τελευταία μου επιβεβαιώνεται διαρκώς μία τάση να είμαστε στην τσίτα - και δεν αναφέρομαι μόνο στο club. Θεωρούμε γενικώς εκ προοιμίου ότι ο άλλος έχει κακή πρόθεση απέναντί μας. Στο δρόμο, ότι θα μας φάει τη θέση του parking, ότι θα μας κάνει σφήνα, ότι θα μας τρακάρει και θα ζητήσει και τα ρέστα. Στα μαγαζιά και στις υπηρεσίες, ότι τη βρίσκει να μας λέει ψέμματα ή να μας ταλαιπωρεί. Στο εστιατόριο ή στο καφέ, ότι γουστάρει να μας κάνει να περιμένουμε. Στο internet, ότι θέλει να μας μειώσει, να μας προσβάλει. Είμαστε πάντα έτοιμοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να προστατεύσουμε την τιμή μας και με το παραμικρό αρχίζουμε το βρισίδι.

Έτσι και εδώ, συχνότατα επιλέγουμε τη χειρότερη δυνατή ερμηνεία των λόγων (και των πράξεων, στην περίπτωση των διαχειριστών) του άλλου. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος κάνει κάτι καλοπροαίρετα, με το καλό του club κατά νου. Προτιμάμε να θεωρήσουμε ότι "θέλει να το παίξει κάπως" ή "κάποιον καλύπτει" ή "δε με χωνεύει".

Εγώ δεν το μπορώ αυτό το πράγμα. Έχω μεγαλύτερη εκτίμηση σε αυτόν που γυρνάει το άλλο μάγουλο από αυτόν που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Προτιμώ να συζητάω ήρεμα και αφελώς με 10 ανθρώπους, και ας βρεθεί ένας από αυτούς που θα με εκμεταλλευτεί και άλλος ένας που θα ικανοποιήσει το κόμπλεξ του μειώνοντάς με. Η καλή σχέση με τους υπόλοιπους 8 μου αρκεί.

Νομίζω ότι και εδώ, οι 8 (και παραπάνω) στους 10 έχουν καλή πρόθεση, αν και κάποιοι καμιά φορά κάνουν ό,τι μπορούν για να την κρύψουν. Ας χαλαρώσουμε λιγάκι, λοιπόν.

Η τιμή τιμή δεν έχει, και χαρά στον που την έχει.
Πολύ Χριστιανό σε βρίσκω τώρα τελευταία.:flipout: :flipout: :flipout:
Οι αντιθέσεις και οι καυγάδες συνέβαιναν παντού και πάντα.
Φαντάζεσαι ότι εάν όλοι οι άνθρωποι ήταν εισοδηματίες και έπιναν ολη μέρα Bacardi στίς παραλίες δεν θα καυγάδιζαν??
Mπα.Τα ίδια θα συνέβαιναν.Και χειρότερα γιατί η πλήρης απραξία αποκτηνώνει τον άνθρωπο.
Εμένα μου αρέσουν πιό πολύ οι ´Λοξίες´.Μην ξεχνάς ότι τον Θεό τής Μουσικής τον Απόλλωνα τον προσφωνούσαν Λοξία.
Και βαριέμαι αφόρητα αυτούς που δεν παίρνουν ποτέ θέση αλλά σε κάθε πιθανή διαφωνία προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα πράγματα,αλλά μιά φορά εάν τούς τύχει η στραβή ξεσηκώνουν τον κόσμο,δι´ασήμαντον αφορμή.;)
Λευτέρη μου δεν μπορεί κάθε φορά νάχουμε το καλό τού club κατά νού όταν γράφουμε.
Αυτό άλλως τε οι περισσότεροι ενεργά συμμετέχοντες τόχουμε αποδείξει ποικιλοτρόπως.Σιγά μην καυγαδίσω με τον άγνωστο γείτονα.Με τον κολλητό μου ή έναν άνθρωπο τής οικογενείας μου θα καυγαδίσω και θα τα ξαναβρώ..Τώρα εάν υπάρχει και κάποιος κακοπροαίρετος,που έχει στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα σε έναν χώρο ας αντιμετωπιστεί καταλλήλως.
Μέχρις τώρα πάντως άλλους έχουν πάρει τα σκάγια...

Έχω γράψει αρκετές φόρες (και ως διαχειριστής παλιότερα αλλά και ως απλό μέλος) ότι το πληκτρολόγιο είναι δύσκολο και βαρύ, καλύτερα να σκαφτόμαστε δυο φορές τι γράφουμε ειδικά στα δύσκολα, από την άλλη δε με χαλαει καθόλου η αντιπαράθεση μεταξύ μελών… εφόσον όμως δεν θίγετε ο συνομιλητής μας σε προσωπικό επίπεδο… το forum όπως και η αρχαία αγορά έχουν τους ιδιους κανόνες… (ακόμα και εξοστρακισμό έχουμε… ;) ) είναι το σημείο που όλοι μπορούμε να πούμε τους προβληματισμούς μας, ιδέες μας, σκέψεις μας κλπ συνεπώς είναι και θεμιτό και υγιές να υπάρχουν διαφωνίες, αντιπαραθέσεις κλπ…ακρότητες όμως δεν είναι σωστό να υπάρχουν… η ευγένεια είναι κάτι που καλό είναι να υπάρχει μεταξύ μας αλλά προτιμώ τη εντιμότητα παρά την ευγένεια… αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δυο στο τέλος θα διάλεγα εντιμότητα και ευθύτητα…. ΟΚ δεν γουστάρω το Μπάμπη…του το γράφω ανοικτα, αν έχει πρόβλημα… έχει πρόβλημα μαζί μου, τουλάχιστον ξέρουμε που πατάμε στη διαδικτυακή σχέση μας… εεε δεν συνεχίσω να γράφω όμως στα thread που ανοίγει ο Μπάμπης μονο για να του τη πέσω… εδώ έρχεται η ευγένεια στο δικό μου τρόπο σκέψης… αν πρέπει να γράψω στο ιδιο thread με το Μπαμπή? ΟΚ θα πάρω θέση… Φίλε χωρίς παρεξήγηση είμαι αντίθετος με τη σκέψη σου… η δική μου θέση είναι αυτή, τέλος, τίποτα άλλο, ούτε είσαι στραβός, κουτσός, λάθος, και ζητά συγχώρεση και σου απέδειξα ότι έχω δίκιο κλπ για αυτά σε κάνα δικαστήριο… εδώ ισχύει το άποψη σου και άποψη μου, κάνεις δεν τη έχει μακρύτερη από τους δυο απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ… (για απόψεις μιλάμε πάντα έτσι ;) )

Γιώργο εύγε.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

Oταν κάποιος είναι μπαναρισμένος και δεν μπορεί να απαντήσει ας τον περιμένουμε καλύτερα όταν επανέλθει.
Πάντως όταν ένας άνθρωπος τολμά να γράψει δημοσίως και εντελώς παρορμητικά ´σκατόμυαλος μπορεί να είμαι αλλά σκατόψυχος ποτέ´δείχνει άνθρωπο έντιμο και παθιασμένο.Ξεροκέφαλο μπορεί,αλλά οκ.
:

Η περισσεια μαγκια και η παλληκαροσυνη ειναι δειγματα της φυλης.

Κανεις δεν εχει αναγκη απο τις ξεροκεφαλιες του καθενα .....Αντιθετα απο την σοβαρη αντιπαραθεση γνωσεων η εστω αποψεων ολοι βγαινουμε κερδισμενοι.....

Το να "σπρωχνεις" την κουβεντα σε μονοπατια συγκρουσης δειχνουν αν μη τι αλλο περιεργες αν οχι υποπτες προθεσεις

Μπά εμένα με ενδιαφέρει να μήν μεταφερθούν διαμάχες απο ΑΛΛΟΥ,εδώ.Και σε αυτό ήταν παραπάνω οι συμμετέχοντες,ανεξαρτητως ποιάς ´παρατάξεως´ήταν.
Αυτό είναι πιό σημαντικό.
Υ.Γ
Havoc δεν θέλω να σού θυμίσω υψηλή επίδειξη μαγκιάς και καφροσύνης εντελώς υβριστική,που παρέμεινε περιέργως πώς εντελώς ατιμώρητη και μάλιστα με πλήρη ανοχή,ενώ ηταν εντελώς καθοδηγούμενη.
Ελπίζω μόνον κάποιοι να έβαλαν μυαλό και την επόμενη φορά να προφυλάξουν τον χώρο καλύτερα και οριστικά αυτή την φορά.

Εγω πάλι ευτυχώς, έστω και αργά έμαθα να μην επιμένω σε πράγματα που δεν μου πάνε η που δεν μου βγαίνουν.Γάμος με το ζόρυ δεν γίνεται βρε αδελφέ πως να το κάνουμε;
Οταν κάτι δεν μου πάει ,έχω μάθει να το αφήνω και η πορεία, μου έχει δείξει ότι τα πιό σπουδαία και όμορφα πράγματα στην ζωή έρχονται όταν δεν τα βιάζεις.
Ετσι και εδω, όπως και σε όλα τα fora του κόσμου,όσο καλά και εαν είναι στημένα, όσο δημοκρατικά και αβίαστα και εαν λειτουργούν ,δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν σε όλλους.Μα μιά ο τρόπος γραφής πολλών η λίγων...μα μιά η αντιμετώπιση απο την διαχείρηση....μα μιά τα θέματα που ανοίγονται...μα μιά το ένα...μα μιά το άλλο, είναι απίθανο να ταιριάζουν όλα αυτά σε όλλους.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε εαν κάποιος έχει βάλει σκοπό ζωής σώνει και καλά να πρέπει να εφαρμοστεί εδω η αλλού ένας κοινός τρόπος συμπεριφοράς και αντιμετώπησης,κάτι σαν σημείο αναφοράς ας πούμε νομίζω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός και εαν αυτό υπάρχει κάπου και λειτουργεί σωστά, και καλό θα είναι να μάθουμε που θα το βρούμε.

Last edited: