Schiit Mjolnir ενισχυτής ακουστικών full balanced

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Επιτέλους... εδώ και μια εβδομάδα είμαι ευτυχής κάτοχος του Schiit Mjolnir...

mjolnir_01.jpg

mjolnir_01_04.jpg

mjolnir_01_08.jpg

mjolnir_01_11.jpg

Frequency Response: 20Hz-20Khz, -0.1db, 2Hz-400KHz, -3dB
Maximum Power, 32 ohms: 8.0W RMS per channel
Maximum Power, 50 ohms: 5.0W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 850mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 425mW RMS per channel
THD: <0.006%, 20Hz-20KHz, at 1V RMS
IMD: <0.008%, CCIR
SNR: >104db, unweighted, referenced to 1V RMS
Crosstalk: >-75dB, 20 Hz-20KHz
Output Impedance: 1.5 ohms
Gain: 8 (18db)
Topology: Fully discrete FET, cross-shunt push-pull Crossfet output stage, no overall feedback, noninverting, single voltage gain stage
Power Supply: specific Circlotron 4-primary output stage transformer with over 65,000uF filter capacitance, plus dedicated transformer for high-voltage asymmetrical discrete-regulated front end stage with 90V/25V rails and over 15,000uf of filter capacitance
Inputs: one pair balanced XLR, one pair single-ended RCAs, choose one
Outputs: one 4-pin balanced female XLR, one pair dual 3-pin female XLR, and one pair male XLR preamp outs
Power Consumption: 45W
Size: 16 x 8.75 x 2.25”
Weight: 13 lbs

http://schiit.com/products/mjolnir

Στο μικρό διάστημα που είχα την ευκαιρία να τον ακούσω... τι να πω... απόλυτος ελεγχόμενος και δυναμικός ήχος... εξαιρετική στερεοφωνική εικόνα...

Είναι σαν να έφυγε ένα σεντόνι μπροστά από την μουσική... και ταυτόχρονα σαν να έχω ένα δωδεκακύλινδρο κινητήρα με υπερσυμπιεστή να οδηγάει τα ακουστικά μου... απίστευτες εντάσεις χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση... απίστευτο headroom.

Με πολύ λεπτομέρεια χωρίς να κουράζει.

Πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου αυτή, νομίζω ότι έκλεισα από ενισχυτή ακουστικών για πολλά πολλά χρόνια...

Ισως απο τα καλυτερα (αν οχι το καλυτερο) vfm στην οδηγηση ακουστικων. Εξαιρετική αγορα Χρηστο, καλες ακροασεις!

Με αυτο τον ενισχυτη περιμενουμε και συγκριση μεταξυ HiFiMan, Fostex και Sennheiser.

(Φροντισε να εχει στρώσει μολις ερθω για εκεινα τα ουισκακια που λέγαμε.)

Αυτά είναι! Καλορίζικος και καλόστιφτος!
Φαίνεται πως σκίζει και από ποιότητα κατασκευής από τις φώτο.
Επαληθεύεται η εντύπωση από το ριλ θινγκ;
Το πραγματικό του μέγεθος; Φούλ φέτα είναι Χρήστο ή κάτι λιγότερο;

Καλές ακροάσεις Χρήστο!
Προσοχή στις εντάσεις, καμία φορά σε παρασύρει η μουσική και προσωπικά εμένα σε σημείο να βουήζουν τα αυτιά μου μετά!

Ευχαριστώ παιδιά!

Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική και πολύ έξυπνη.

Είναι κανονική φέτα αν όχι λίγο στενότερος (δεν έχω πρόχειρο υποδεκάμετρο ή μηχάνημα κανονικού πλάτους).

Το βάρος του είναι αρκετό μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλον ενισχυτή είχα.

Πράγματι με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχει τίποτε φτηνότερο, αλλά και ουσιαστικά ούτε ποιοτικότερο από άποψη σχεδιασμού υλικών κλπ... γιαυτό και είναι τρελό value for money.

Σημειώνω ότι ο ενισχυτής είναι full balanced zero feedback και δεν έχει την δυνατότητα να δουλέψει με ακουστικά που δεν έχουν συνδεσμολογία και βύσμα balanced xlr (4pin or 2x3pin)... οπότε είναι υποχρεωτική η αλλαγή των βυσμάτων σε xlr... δεν δουλεύει με μετατροπείς από stereo jack σε xlr, διότι βραχυκυκλώνει την γείωση (που είναι τελείως ξεχωριστή για τα δύο κανάλια) και ο ενισχυτής μπαίνει σε κατάσταση προστασίας.

Εξαιρετικός λένε ότι είναι και σαν προενισχυτής... και μπριζώνομαι να αντικαταστήσω τα παλαιά Creative του υπολογιστή μου με τίποτε πολύ καλά μικρά near field αυτοενισχυόμενα ηχεία...

Η απόκτηση του ήταν μια μικρή περιπέτεια... πέρυσι τον Νοέμβριο είχα πει σε έναν γνωστό μου να μου τον φέρει από Αμερική...
τελικά μετά από ατυχείς συνεννοήσεις δεν απέδωσε αυτή η μέθοδος και φτάσαμε Γενάρη...
αποφασίζω να τον παραγγείλω από Audiphonics από Γαλλία... (σημειωτέον ότι κανένας Ευρωπαίος συνεργάτης δεν είχε stock ούτε και αυτοί)... 20 μέρες αναμονή έλεγε το site...
τους πλήρωσα 795 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά και περίμενα να επιβεβαιωθεί η παραγγελία...
δυστυχώς μετά το πέρας των 20 ημερών, λαμβάνω mail, που λέει ότι δεν υπάρχει stock, και μπορεί να περιμένω ή να παραγγείλω κάτι άλλο... τσαντίστηκα πολύ και ζήτησα τα χρήματα μου πίσω, τα οποία και μου επέστρεψαν άμεσα.

Προέβην λοιπόν τελικά στην παραγγελία κατευθείαν από Αμερική, εν γνώση μου ότι θα περάσει τελωνείο.

Την ίδια μέρα που παράγγειλα και πλήρωσα τον Αμερικάνο, με ενημέρωσαν ότι την επομένη θα αποσταλεί και έτσι και έγινε (επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μου για τον Γάλλο ότι επίτηδες καθυστέρησε τις 20 ημέρες που έπρεπε να χρησιμοποιήσει για την διεκπεραίωση της παραγγελίας του από Αμερική...) σύνολο $825= 600 ευρώ...

Μετά από 20 ημέρες περίπου (και ενώ ήδη ήταν στην Ελλάδα για 6 μέρες) επικοινώνησε μαζί μου ο υπεύθυνος ΕΛΤΑ αεροδρομικού, για να του επιβεβαιώσω το ποσό πληρωμής, το οποίο και έκανα με φαξ (απόδειξή από Schiit μαζί με απόδειξη paypal)... εξαιρετική επικοινωνία και πολύ καλή διάθεση να με εξυπηρετήσουν ταχύτατα... το τελωνείο ήταν συνολικά 155 ευρώ (τελωνείο, φόροι, τελωνειακά)... οπότε 600+155=755 ευρώ... δηλαδή 40 ευρώ φτηνότερα από τον Γάλλο που μου έκανε και κόλπα...

Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει από την Schiit, απευθείας είναι ο καλύτερος τρόπος και ο ασφαλέστερος... το τελωνείο είναι πολύ τυπικό και βάση νόμου (το συζήτησα μαζί τους) χρεώνουν ακριβώς αυτό που πρέπει για τις ηλεκτρονικές συσκευές αυτού του τύπου.

Last edited:
Χρηστο καλοριζικος και καλα μουσικα ταξιδακια :-)

Καλορίζικος και καλές ακροάσεις Χρήστο!!!
Έχεις περάσει σε πολύ υψηλό high-end στο σύστημα των ακουστικών σου.. Όχι πως στα αλλά δεν είσαι δλδ χα χα!

Πάντως αν κρίνω από τον ενθουσιασμό του Χρήστου κι αν συνυπολογίσω πως πολύ σπάνια δείχνει τέτοιο ενθουσιασμό,υποψιάζομαι πως ο ενισχυτής θα είναι ακόμα καλύτερος από όσο λέει...
Και πάλι συγχαρητήρια για την επιλογή!

Τα μηχανακια της εταιριας σε ολα τα φορα αποσπουν εξαιρετικες κριτικες,και οι ενισχυτες ακουστικων και τα ντακ της,
το σκεφτομουν πολυ σοβαρα πριν κανα χρονο να παρω το ακριβο της το ντακ αλλα με σταματησε το οτι ερχεται απο Αμερικη,δηλ.αργοπορια τελωνεια κλπ.
Παντως αν αντιπροσωπευονταν εδω θα καναν καλες πωλησεις.
Αλλα μου φαινεται οτι δεν το θελει η ιδια η εταιρια να εχει αντιπροσωπο γενικως.

Λέτε να έχει δίκιο ο φίλος? :)

http://www.head-fi.org/t/603218/schiit-mjolnir-headphone-amplifier/1425

"That amazing moment when you realize that your audio nirvana has not been reached but you just got several steps closer...I am in awe at how good this combination sounds this early on. I have not heard the HE-6 from a speaker tap, but from the Mjolnir, even without much burn in at all, it sounds simply amazing...Seriously. It's amazing."

Re: Απάντηση: Schiit Mjolnir ενισχυτής ακουστικών full balanced

Πάντως αν κρίνω από τον ενθουσιασμό του Χρήστου κι αν συνυπολογίσω πως πολύ σπάνια δείχνει τέτοιο ενθουσιασμό,υποψιάζομαι πως ο ενισχυτής θα είναι ακόμα καλύτερος από όσο λέει...
Και πάλι συγχαρητήρια για την επιλογή!

χαχαχα... ευχαριστώ, περιέγραψα αυτό που άκουσα, αν και είναι αναμενόμενο να έχει πολύ δύναμη και ικανότητα οδήγησης, όπως επίσης και καλό διαχωρισμό καναλιών διότι είναι full balanced... κατά τα άλλα είναι διαυγής και ζωντανός, χωρίς να κουράζει... αυτά...

μετά χαράς ακροάσεις για όποιον θέλει!:earmuffs:

Καλορίζικος και καλοάκουστος -bye-
Αναρωτιέμαι πως να παίζει με τα HIFIMAN 500 ...

Μια περιγραφή του σκεπτικού του Mjolnir από τον κατασκευαστή και σχεδιαστή του Jason Stoddard εδώ

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για τον mjolnir αλλά και γενικά για ενισχυτές...

Στο headfi υπάρχει το πολύ ενδιαφέρον νήμα: Schiit Happened: The Story of the World’s Most Improbable Start-Up By Jason Stoddard Co-Founder, Schiit Audio διαβάστε το είναι πολύ ενδιαφέρον...

Φώτη έχω κάνει και ακροάσεις με τα HE-500 αλλά κυρίως ακούω με τα HD 800... όλα παίζουν καλύτερα σε αυτόν τον ενισχυτή...