Schitt Valhalla και HD 650

nickperi

Established Member
14 March 2008
193
Καλησπέρα

εχω τον συνδυασμό του τίτλου, και δεν είμαι ευχαριςτημενος.
για να είμαι ειλικρινής δεν ακούω συχνά απο τα ακουστικά μου, ίσως ακριβώς επειδή δεν ειμαι ευχαριστημένος.
δεν ξέρω τι απο τα δυο ´φταεί´ Αλλά ο ήχος είναι κάπως μουντός και ´σκοτεινος´
Δεν είχα την δυνατότητα ακρόασης, οπότε και Αγόρασα με βάση reviews, λάθος? ίσως αλλα τώρα έγινε.
😥
Επίσης για αρκετό καιρό δεν ειχα και απόλυτη ανάγκη να ακούω απο ακουστικά, οπότε δεν τα είχα ψάξει και πολύ, τώρα όμως που μετακόμισα σε διαμέρισμα η ανάγκη επανήλθε!
το ερώτημα τώρα είναι, τι απο τα δυο ´φταεί´ ποιο πολύ?
αν είναι τα HD650, τι ακουστικά θα μου προτείνατε για αυτόν τον ενισχητη ?

ευχαριστω πολύ,

Δώσε μια ευκαιρία ακόμη στα 650 ... ο συγκεκριμένος δεν έχει επαρκή ισχύ, η εταιρεία τον προορίζει για ευκολότερα ακουστικάσε αντίθεση με τον λίγο μεγαλύτερο αδελφό του, τον Lyr, ο οποίος θα έκανε φύλλο και φτερό ...

Τα 600/650 με τον κατάλληλο ενισχυτή κελαϊδάνε. Μόνο που αυτός μπορεί να στοιχίζει αρκετά (π.χ. Quad στα 1800 ).

Εγώ θα πουλούσα (εύκολα) και τον Shiit και τα 650 και θα επέλεγα μάλλον αυτό στο οποίο κατάληξε ο αγαπητός Δημοκηδής (Hifiman HE-500 + Audio-gd).

...εφόσον το "θέμα" σου είναι η μουντάδα.

Οπότε, το θέμα φενεται να είναι ο ενισχυτής και όχι τα ακουστικά,
Κρίμα, γιατί τα reviews τον είχαν για πολυ καλό, και σε πολλά ο συνδυασμός ήταν επίσης προτεινόμενος.
Επίσης δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ να τον πάω πάνω απο περίπου την μέση του volume, το ξέρω ότι δεν λέει τίποτα απαραίτητα αυτό, αλλά το αναφέρω.
Δεν είμαι και διατεθειμένος να ξοδέψω πολλά για το σετ απ των ακουστικών,
Ποια ακουστικά θα μου προτείνατε αν είναι να κρατήσω τον Valhalla

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δώσε μια ευκαιρία ακόμη στα 650 ... ο συγκεκριμένος δεν έχει επαρκή ισχύ, η εταιρεία τον προορίζει για ευκολότερα ακουστικάσε αντίθεση με τον λίγο μεγαλύτερο αδελφό του, τον Lyr, ο οποίος θα έκανε φύλλο και φτερό ...

Έριξα μια μάτια στο site της Schitt, ο Lyr (2) είναι στα 660mw στα 300 Ohms ενώ ο Valhalla είναι 800mw στα 300 Ohms
Τα HD650 είναι στα 300 ohms, σωστά ?
Κάνω κάπου λάθος ? δεν είμαι ειδικός αλλά ο Valhalla στα χαρτιά φενεται πιο δυνατός ?
Επίσης βρήκα και αυτό
http://www.audiobot9000.com/sennheiser/h/hd-650
Είναι λάθος ?
Ειλικρινά ρωτάω, όλο το θέμα με τα ακουστικά μου φενεται πολύπλοκο.....

Τα νούμερα για τον Valhalla πρέπει να είναι λάθος, γιατί αν είναι σωστά επαρκεί και υπερ-επαρκεί για τα 650. Μόνο μουντά δεν θα πρέπει να ακούγονται.

Πάντα έπαιζαν έτσι ή τώρα τελευταία? Ενδέχεται ίσως να είναι κάποια λάμπα προβληματική?

Επιμένω ότι τα 650 μπορούν να παίζουν παπάδες (με τον σωστό ενισχυτή)!

Τα νούμερα (τάσης) στο λινκ που έβαλες είναι ολόσωστα.

εγω παλι θα σου λεγα να ακουσεις κι αλλα..ακουστικα, πχ HE-400, Philips Fidelio X2 κλπ

Τα 650 οπου κι αν τα εχω ακουσει προσωπικα δεν μ ενθουσιασαν

Οπότε, το θέμα φενεται να είναι ο ενισχυτής και όχι τα ακουστικά,
Κρίμα, γιατί τα reviews τον είχαν για πολυ καλό, και σε πολλά ο συνδυασμός ήταν επίσης προτεινόμενος.
Επίσης δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ να τον πάω πάνω απο περίπου την μέση του volume, το ξέρω ότι δεν λέει τίποτα απαραίτητα αυτό, αλλά το αναφέρω.
Δεν είμαι και διατεθειμένος να ξοδέψω πολλά για το σετ απ των ακουστικών,
Ποια ακουστικά θα μου προτείνατε αν είναι να κρατήσω τον Valhalla

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έριξα μια μάτια στο site της Schitt, ο Lyr (2) είναι στα 660mw στα 300 Ohms ενώ ο Valhalla είναι 800mw στα 300 Ohms
Τα HD650 είναι στα 300 ohms, σωστά ?
Κάνω κάπου λάθος ? δεν είμαι ειδικός αλλά ο Valhalla στα χαρτιά φενεται πιο δυνατός ?
Επίσης βρήκα και αυτό
http://www.audiobot9000.com/sennheiser/h/hd-650
Είναι λάθος ?
Ειλικρινά ρωτάω, όλο το θέμα με τα ακουστικά μου φενεται πολύπλοκο.....

Πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις ότι το volume δεν είναι απαραίτητο να μας δείξει την ισχύ ενός ενισχυτή.
Υπάρχουν ενισχυτές που βγαζουν την ισχύ γραμμικά και αυτό είναι το σωστό.
Δυστυχώς όμως η περισσότεροι κατασκευαστες έχουν επιλέξει την αλλο οδό ...Προφανώς για να εντυπωσιασουν .

Τα ακουστικά ...Είναι καθαρά υποκειμενικό και ο καθένας από εμάς βάζει διαφορετικά κριτήρια...Όπως υποκειμενικό είναι το πως αντιλαμβανεται ο καθένας από εμάς την μουσική σαν άκουσμα.

Σύμφωνα με μετρήσεις της fiio τα 650 χρειάζονται 160mw για να φτάσουν τα 120db. Χωρίς να είμαι ειδικός( μαλλον το αντίθετο...) οι προαναφερθέντες ενισχυτές μάλλον οδηγούν μια χαρά,απο άποψη ισχύος, τα ακουστικά. Πάντως επειδή τα έχω μπορώ να πω ότι δεν είναι ακριβώς μουντα, αλλά έχουν σε υποχώρηση τα πρίμα. Τα οδηγώ από τον little dot mk3 ( μαλλον entry level λαμπάτο) και βγάζουν πολύ γλυκό ήχο. Οταν τα συνδέω με τον φορητό e12 της fiio, τότε αλλάζουν χαρακτήρα, με πιο έντονο και σφιχτό μπασο και πιο πριμαριστά, σαν να ζωντανεύουν, με μόνο μειονέκτημα την μικρότερη στερεοφωνική εικόνα.

έχεις την δυνατότητα να ακούσεις τα 600; αν ναι κάνε το...

και εγώ ποτέ δεν "κούμπωσα" με τα 650 αν και τα έχω ακούσει πολλές φορές...

Τα 650 μουντά δεν τα λες... Τα παίζω με το Grace 903 και είναι μία χαρά.. Επίσης με το fiio kunlun .

Πάντως δεν είναι fun & joy ακουστικά τα άτιμα ... έχουν τις χάρες τους, αλλά και κάτι απωθητικό στον ήχο ... τα είχα ένα χρόνο και δεν με τράβαγαν να τα φορέσω ... τα ΗΕ500 τα έχω 10 μέρες και δεν θέλω να τα βγάζω ... όλοι στο σπίτι με κοιτούν με μισό μάτι ...

O Grace του Arcadian εχει πολυ καλο σταδιο ακουστικων, απο τα καλυτερα ενσωματωμένα στην κατηγορια του. Δεν μου κανει εντυπωση που υα πηγαίνει καλα.

Οι γνώμες για τα 650 διίστανται... Σε πολλούς δεν έκατσαν, περαν της ενισχυσης. Και εγω τα βρίσκω ενα κλικ μουντά σε καποιες συχνότητες.

Τα 600 ειναι σπιτι αυτες τις μερες, παρεα με αλλα πολυ ακριβότερα ακουστικά και δεν στέκονται ασχημα.

Έχοντας μακρά εμπειρία με τα 650 και τα 600 τα οποία έχω τώρα στην κατοχή μου, τα 600 μου έκατσαν πιο καλά. Τα οδηγώ με ένα musical fidelity x can v3 και το αποτέλεσμα μόνο άσχημο δεν είναι. Έχω ξαναγράψει ότι σημαντικό ρόλο για να ακούσεις τουλάχιστον τα συγκεκριμένα ακουστικά παίζει η πηγή.

τα HE500 απο ότι φενεται είναι πιο δύσκολα, οπότε με τον υπάρχοντα ενισχητη μάλλον δεν......
Απο ότι κατάλαβα βέβαια, αν κάνω λάθος πείτε μου😊
Επίσης απο όπως πάνε τα πράγματα δεν ειμαι για πολλά έξοδα, προέκυψε πιθανότατα αναβάθμιση του phono και cartridge, οπότε τα οικονομικα περιθώρια είναι στην για άλαγη Ακουστικών ΚΑΙ ενισχητη

και εγω θα δοκιμαζα κανα αλλο ακουστικο στη θεση σου, οσες φορες τα ακουσα λιγο αδιαφορα μου μου ακουγοντουσαν

Δεν είναι αδιάφορο ακουστικό το 650 (στα χρήματά του). Έχει έναν δικό του χαρακτήρα και είναι απαιτητικό ως προς την ενίσχυση.