Σχολές ήχου.

Αρα δεν παίζει οπωσδήποτε καλύτερα.Παίζει σίγουρα όμως διαφορετικά.

Δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση στην εικόνα, στον όγκο, στην ανάλυση αλλά...αυτό το "στρογγύλεμα" που είχα με τον MF δεν υπάρχει. Ισως, ακριβώς λόγω αυτής της συνολικής βελτίωσης, να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα "κακά" των εγγραφών με αποτέλεσμα να βγαίνει αυτή η ψιλο-"CDίλα" από τα ηχεία!

Είδωμεν. (καλύτερα, Ακούωμεν!):BDGBDGB53:

Εως τώρα είμαι...αγγλόφιλος,αλλά θέλω και την γαλλική πινελιά στο σύστημα.Η ποικιλία μας νοστιμεύει την ζωή πάντοτε...

Μιλήσαμε για αγγλικά μηχανήματα,άς πώ και δυό λόγια για τους φίλους μας τους Γάλλους.

Εχω ζήσει με αρκετά μηχανήματα γαλλικά.Εχουν πράγματι έναν γενικευμένο χαρακτήρα.Σαγηνευτικό,συναρπαστικό.Στις φωνές κύρια αλλά και τις υψηλές τους,σε χαϊδεύουν και σε πηγαίνουν αλλού.Χρωματισμένα;
Δεν το ψάχνω και πολύ απλά ταξιδεύω μ' αυτά.

Για να παινέψω και το σπίτι μου,δεν θ' άλλαζα τον JADIS μου κι άς μου "χάριζαν" και μηχανήματα που να κόστιζαν και τα διπλά.

Εσύ δεν πιάνεσαι, είσαι ντιούης και φτιάχνεις δική σου σχολή!

Αλήθεια, οι γιαπωνέζοι βγάζουν κανένα αξιόλογο ηχείο;
Εϊδα ότι κάτι ετοιμάζει η Esoteric...

Ωραίο θέμα !

...
Το πρώτο έχω την εντύπωση ότι είναι ρυθμισμένο με την μουσική του 'τόπου' και το δεύτερο με τον τρόπο αναπαραγωγής της.
....
Κάτσε να το διορθώσω λίγο γιατί έτσι φαίνεται αστείο :joker:
Το μουσική του τόπου είναι για την ακρίβεια "μουσική παιδεία".

Για τους Άγγλους τι να πούμε.....τα έχουν κάνει όλα και το έχουν ψάξει (θεωρεία) περισσότερο - τα αποτελέσματα, τα ξέρετε.

Επίσης σοβαρό ρόλο στη σχεδίαση, και άρα στον "ήχο" της κάθε "σχολής", παίζει και το περιβάλλον στο οποίο αναμένεται να παίξουν τα μηχανήματα.

π.χ. ο Αμερικάνος θα σχεδιάσει ηχεία έχοντας στο μυαλό του ότι αυτά θα κληθούν να παίξουν σε μεγαλούτσικο χώρο, συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο.

Ο Άγγλος από την άλλη, θα σκεφτεί ότι ο χώρος θα είναι πιο περιορισμένος από τον Αμερικάνικο, και από διαφορετικά υλικά.

Ο Γιαπωνέζος θα το σχεδιάσει έτσι ώστε να παίζει σωστά μέσα σε χώρο ντουλάπας. :smile:

Απάντηση: Re: Σχολές ήχου.

Εσύ δεν πιάνεσαι, είσαι ντιούης και φτιάχνεις δική σου σχολή!

Αλήθεια, οι γιαπωνέζοι βγάζουν κανένα αξιόλογο ηχείο;
Εϊδα ότι κάτι ετοιμάζει η Esoteric...

fc_mt.jpg ΤΑΟC.Πολύ καλά και πολύ ακριβά.

Απάντηση: Re: Σχολές ήχου.

Επίσης σοβαρό ρόλο στη σχεδίαση, και άρα στον "ήχο" της κάθε "σχολής", παίζει και το περιβάλλον στο οποίο αναμένεται να παίξουν τα μηχανήματα.

π.χ. ο Αμερικάνος θα σχεδιάσει ηχεία έχοντας στο μυαλό του ότι αυτά θα κληθούν να παίξουν σε μεγαλούτσικο χώρο, συνήθως κατασκευασμένο από ξύλο.

Ο Άγγλος από την άλλη, θα σκεφτεί ότι ο χώρος θα είναι πιο περιορισμένος από τον Αμερικάνικο, και από διαφορετικά υλικά.

Ο Γιαπωνέζος θα το σχεδιάσει έτσι ώστε να παίζει σωστά μέσα σε χώρο ντουλάπας. :smile:

Συμφωνω! Κυριαρχο ρολο παιζει το περιβαλλον (σπιτι/δωματιο/μεγεθος/υλικα) και μετα η νοοτροπια (η και η κουλτουρα?) το καθε λαου.

Επειδή ήμουν πρόσφατα στην Αμερική θα ήθελα να σχολιάσω οτι είναι λάθος η λογική οτι τα αμερικάνικα σπίτια είναι μεγάλα.
Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γύρω στα 100τ.μ. με σαλόνια περιπού στο μέγεθος ενός τυπικού ελληνικού διαμερίσματος.