Σχολές ήχου.

Εγώ που έχω ζήσει όμως κάποια χρόνια στην Αμερική, θυμάμαι τα σπίτια (όχι τα διαμερίσματα..) να ήταν αρκετά μεγαλύτερα από 100τμ, αλλά το σημαντικότερο, κατά κύριο λόγο ξύλινα.

Τουλάχιστον στο ξύλινα συμφωνούμε(και στην επιροή του στον ήχο φαντάζομαι).

Ο αμερικανικος τροπος ειναι "ουαου "
Ο γιαπωνεζικος "τα εχω ολα"
Ο εγγλεζικος " δεν βλεπομαι ,αλλα ακουγομαι"
Ο γερμανικος "τι να μας πουνε οι εγγλεζοι"
Ο γαλικος "σερβιρεται με κρασι"
Τη Δανέζικη σχολή τη ξεχάσατε!!!!!!!

Επίσης χωρίς να φανώ σωβινιστής κάποια από τα καλύτερα τονικά ηχεία που άκουσα ποτέ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!

Tα Rock Box και Rock Monitor (Ελληνικό tuning της Wharfedale? νομίζω), κάποια άλλα bookshelf Ελληνικά tuned Wharfedale και τέλος τα εξαιρετικά ηχεία της Ηχοδιάστασης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σχολές ήχου.

Τη Δανέζικη σχολή τη ξεχάσατε!!!!!!!

Επίσης χωρίς να φανώ σωβινιστής κάποια από τα καλύτερα τονικά ηχεία που άκουσα ποτέ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!

Tα Rock Box και Rock Monitor (Ελληνικό tuning της Wharfedale? νομίζω), κάποια άλλα bookshelf Ελληνικά tuned Wharfedale και τέλος τα εξαιρετικά ηχεία της Ηχοδιάστασης.

Σωστός μην ξεχνάμε και την ελληνική σχολή (Audio Spectrum, Roister και
Analysis) Ειδικά η Analysis με τα Omega κάποτε και τα Amphitrion και τα
Orion τώρα, έχει γράψει ιστορία!
Τα Rock Box & Rock Monitor ήταν Celestion, Εκτός αν αναφέρεστε σε
κάποια άλλα, που δεν τα γνωρίσω!

Έχω τη εντύπωση οτι οι διαφορές που καθόριζαν τις ηχητικές ταυτότητες των διάφορων σχολών ήχου έχουν μειωθεί αισθητά και σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαφανιστεί.

Οι Γερμανοί π.χ. αρχίζουν και ακούγονται πιό "Αμερικάνοι" σε ισχύ και χαρακτήρα.

Οι Ιταλοί πιό Εγγλέζοι σε ουδετερότητα.

Οι Γιαπωνέζοι πιό μερακλήδες (όσοι απέμειναν) αλλά τιμολογιακά απλησίαστοι με εξαίρεση αρκετές κεφαλές που έχουν κορυφαίο κατ εμέ value for money.

Οι μικρότερες σχολές (Σκανδιναβία, Καναδάς, Γαλλία) που δείχνουν τα δόντια τους με μεγαθήρια που παλιότερα μόνο Αμερικάνοι θα τολμούσαν να φτιάξουν.

Οι Εγγλέζοι που (ως επι το πλείστον) μένουν προσκολλημένοι στις δάφνες του παρελθόντος και κάποιοι επαναλαμβάνονται χωρίς να έχουν να πουν πολλά. Εξαίρεση κάποιες εταιρείες που κοίταζαν πάντα και κοιτάζουν ακόμη μπροστά (Meridian, ATC, Wilson Benesch, Chord, Linn).

Το ίδιο και οι Αμερικάνοι που μάλλον τους έχει φάει ο μαξιμαλισμός του home theater χωρίς να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις (αν και οι πολλές απο μη αμιγώς Αμερικάνους σχεδιαστές π.χ. Lamm, BAT). Αυτό φαίνεται εξάλλου και στους Αμερικανούς καταναλωτές που έχουν πέσει στα Ευρωπαϊκά προϊόντα σαν τρελλοί. Παραδείγματα όπως τα mbl και τα Ελληνικά Analysis λένε πολλά.

Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους!
Λίγοι κατασκευαστές έχουν διατηρήσει εντελώς αναλοίωτη την ταυτότητά
τους, πολλοί υιοθετούν ήχο Modern Classic.

Re: Απάντηση: Re: Σχολές ήχου.

Σωστός μην ξεχνάμε και την ελληνική σχολή (Audio Spectrum, Roister και
Analysis) Ειδικά η Analysis με τα Omega κάποτε και τα Amphitrion και τα
Orion τώρα, έχει γράψει ιστορία!
Τα Rock Box & Rock Monitor ήταν Celestion, Εκτός αν αναφέρεστε σε
κάποια άλλα, που δεν τα γνωρίσω!
Ναι Celestion ήταν!

fortsa England

αγγλίκος ηχος, ιταλικη εμφανιση

η παγκοσμιοποιηση αλλοιωνει τη κουλτουρα καθε λαου
οι ιταλοι στα αυτοκινητα ηθελαν να εχουν τα προτερηματα των γερμανικων και καταφεραν να διατηρήσουν τα δικα τους μειονεκτηματα και να φορτωθουν και τα μειωνεκτηματα των γερμανων...
αλλοι τα πηγαν καλυτερα

τα rock box τα ειχα και εγω στο μαγαζι αρχες 90
μαυροκοκκινα, ημιεπαγγελματικά με πολλα db, σπιτι δεν ακουγονταν με τιποτα
celestion

celestion

celestion
Σίγουρα δεν έκαναν για το σπίτι!!!!

Για επαγγελματικά όμως ήταν πάρα πολύ καλά και από τα καλύτερα που είχα ακούσει μέχρι τότε.

Να υποθέσω οτι λες αυτα ή λαθος κάνω..?
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=20649

προσωπικα παντως προτιμω τα ελληνικα, και οχι για πατριωτικους λογους. Εχουν φτιαχτει για τα σπιτια μας, τι αλλο θελουμε?

Last edited: