Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος
Μαλλον θα τα ζμπρωξω και γω στα sproxxon ...
Μαλλον θα τα ζμπρωξω και γω στα sproxxon ...
αντε σιγα σιγα και στην προξονοκορδελα)
Προηγουνται οι κυριες!
Δεν με επεισε δυστυχος...
Μαζευω διφραγκα για την metabo.
Διαβάζοντας για το συγκεκριμένο και εγώ έτσι το βλέπω (είναι 550 το dewalt)Αν ειναι για 450 σε ryoby καλυτερα σε deWalt στα 500.Αποψη μου..
Καλημέρα Βασιλη. Ταπεινή μου γνώμη, αλλα αν προσπεράσεις το PTS 10, φίλε αν πιάνουν τα χέρια σου, με αυτα τα λεφτά φτιάχνεις παγκοπριονο ! Με χειρός ανάποδο κι ενα χειροποίητο φράχτη κι είσαι άρχοντας. Βρίθει το YouTube απο οδηγίες και κατασκευές. Άσε που θα καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες σου για μέγεθος τραπεζιού, ύψος κοπής και δε συμμαζεύεται. Κι έδωσες το dewalt γμτ![]()
Και τι σε κανει τοσο σιγουρο οτι με το DeWalt η το Ryobi δεν θα εχεις το ιδιο μικροθεματακι με το φρακτη. Για τσεκαρε...
Μη χανεις το υπνο σου φιλε, παρε το μποσακι, δες πως σε κοιταει και σε περιμενει)
![]()
Ναι αλλά θα έχει σχεδιαστεί με δεδομένα 10+ ετών. Ένα ποιο πρόσφατο ίσος να έχει καλύψει πιθανές ατέλειες του παλιού.Το μοντέλο μπορεί να βγήκε το 2006 αλλά αυτό που παίρνεις εσύ θα έχει κατασκευαστεί μερικούς μήνες πίσω στην Κίνα, θα έχει 3 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας, και θα κάνει 360 , για μένα εάν δεν πας σε αυτό η επόμενη λύση είναι το κίτρινο που πήρε ο φίλος από την Κρήτη στα 500
Αυτό που λες είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, το να μην χάνει αφού το σφίξεις. Είναι τεράστιο θέμα. Γενικά μέχρι να σφίξεις και να δεις ότι είσαι οκ, Πόσα σφίξε - ξεσφίξε λες ότι κάνεις ?Σχετικά με το φράχτη τώρα, γιατί όταν λέμε χάνει να το εντοπίσουμε καλύτερα το θέμα και να δούμε τι γίνεται στην πράξη
ο φράχτης στο πίσω μέρος έχει ένα σύστημα με ελατήριο και λάμα και μία βίδα, μπροστά πιάνει με το μοχλό που σφίγγει
το πρόβλημα εντοπίζεται στο πίσω μέρος, αυτό το σύστημα δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο έπρεπε να είναι και την ώρα που σφίγγεις μπροστά, μπορεί, επαναλαμβάνω, μπορεί, να σου μετακινηθεί το πίσω μέρος 1-2 χιλιοστά προς την αντίθετη πλευρά του δίσκου.
η εταιρία μάλλον το είχε προβλέψει αυτό, και η βίδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του συστήματος σύσφιξης του φράχτη, μπορεί να σφίξει, να πρεσσάρει το ελατήριο και να κάνει τον φράχτη πιο δύσκολο στο να μπει και να βγει από τον πάγκο, αλλά ταυτόχρονα και πιο δύσκολο να μετακινηθεί όταν τον σφίγγεις σε αυτόν, πρέπει να βρεις λοιπόν την χρυσή τομή στο σφίξιμο της βίδας αυτής, ώστε και ο φράχτης να κινείται εύκολα αλλά ταυτόχρονα και να μην χάνει όταν το σφίγγεις στο πάγκο.
στο πρακτικό κομμάτι του θέματος τώρα
βάζεις τον φράχτη στο πάγκο εκεί που θες, μετράς 1 φορά μπροστά από το δίσκο και 1 φορά πίσω από το δίσκο, την απόσταση του φράχτη από την διπλανή ευθεία εργοστασιακή εσοχή που έχει ο πάγκος. από την στιγμή που ο φράχτης σφιξει σε ένα σημείο δεν μετακινείται και δεν χάνει χιλιοστό, το όλο χάσιμο που λέμε λοιπόν αναφέρεται μόνο στην διαδικασία σφιξίματος και όχι στην χρήση του κατόπιν.
οπότε με 2 μετρήσεις είσαι ΟΚ και μπορείς να κόβεις επαναλαμβανόμενα ακριβώς τα ίδια κομμάτια χωρίς διαφορά σε τίποτα.
νομίζω, από όσα έχω δει στο ιντερνέτ, όσοι έχουν χειροποίητους πάγκους και φράχτες κάνουμε περισσότερες από 2 μετρήσεις για να είναι σίγουροι ότι έχουν βάλει τον φράχτη στο σωστό σημείο.
Γιά πες κανένα ?φυσικά υπάρχουν και τα μηχανήματα που εκεί που μπαίνει ο φράχτης εκεί μένει, αλλά είναι αρκετά ακριβότερα.
Βασίλη θα σου το πω με παράδειγμα, έστω πως θες να κάνεις μία κοπή στους 10 πόντους, βάζεις τον φράχτη στους 10 πόντους με την ενσωματωμένη μεζούρα που έχει, στην μπροστινή μεριά είναι σίγουρα 10 πόντοι ακριβώς, στην πίσω μεριά μπορεί να είναι 10 ή 9.8 ή 10.2...δεν είναι σίγουρο τι θα προκύψει, μπορεί να είναι σωστό μπορεί και όχι....οπότε σου γίνεται συνήθεια να κάνεις 2 μετρήσεις όπως περιέγραψα πριν, σφίγγεις και είσαι ΟΚ. αυτό μόνο.
1 ή 2 σφίξεις κάνεις και είσαι ΟΚ, δεν νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα, όταν σφίξει ο φράχτης είναι ακούνητος...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.