Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

όσο θέλουν το τιμολογούν το πακέτο... του Κυριακου θεώρησαν ότι κάνει 100..

Εδω θελω μια διευκρινηση....

Κυριακο, ειδες σε εντυπα οτι το κοστολογησαν 100 ευρω ωστε να βαλουν 24 φορο και 12 ο εκτελωνισμος?
Γιατι αν το κοστολογησαν 50 ευρω οσο δηλαδη το πηρες μπορει να πηγε 12 ο φορος και 24 ο εκτελωνισμος.

Το λεω γιατι μου φαινεται αυθαιρετο να διπλασιασαν την τιμη ενος αντικειμενου που οντως εκανε 50 ευρω.

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Παιδιά από φίλο που ο πατέρας του είναι τελωνειακός έχει αλλάξει λίγο η πολίτικη τους και ανοίγουν πάρα πολλά πλέον πακέτα. Αν δείτε και σε διάφορα φόρουμ έχει γίνει ψιλό χαμός

Εδω θελω μια διευκρινηση....

Κυριακο, ειδες σε εντυπα οτι το κοστολογησαν 100 ευρω ωστε να βαλουν 24 φορο και 12 ο εκτελωνισμος?
Γιατι αν το κοστολογησαν 50 ευρω οσο δηλαδη το πηρες μπορει να πηγε 12 ο φορος και 24 ο εκτελωνισμος.

Το λεω γιατι μου φαινεται αυθαιρετο να διπλασιασαν την τιμη ενος αντικειμενου που οντως εκανε 50 ευρω.

απο οτι έχω ακούσει ,επειδη γνωρίζουν οτι τα καταστήματα βάζουν πλασματικές αποδειξεις για μικρότερους δασμούς. δεν τισ λαμβάνουν υποψιν...μόνο την αποδειξη του paypal αλλά δεν ειμαι σιγουρος...ουτε το gift τους ενδιαφέρει ..

Τα 12 (8+4) είναι τέλη εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ. Από εκεί και πέρα πληρώνεται ο ΦΠΑ, επί της δηλωμένης αξίας ή βάσει ελέγχου, συν των μεταφορικών.
Όμως μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το ποσό, εφόσον έχει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Π.χ. για συνολική αξία (αγορά + μεταφορικά) 50 , τα συνολικά τέλη είναι 24 .

Από 11/11 έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν και είμαι της γνώμης ότι έπρεπε εξαρχής να είναι έτσι.

Τα 12 (8+4) είναι τέλη εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ. Από εκεί και πέρα πληρώνεται ο ΦΠΑ, επί της δηλωμένης αξίας ή βάσει ελέγχου, συν των μεταφορικών.
Όμως μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το ποσό, εφόσον έχει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Π.χ. για συνολική αξία (αγορά + μεταφορικά) 50 , τα συνολικά τέλη είναι 24 .

Από 11/11 έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν και είμαι της γνώμης ότι έπρεπε εξαρχής να είναι έτσι.

Πληρωνεις τελωνειο τα μεταφορικα?
Και πως θα παω τα αποδεικτικα στο τελεωνειο απο το νησι? ή απο αλλη πολη εκτος Αθήνας?

Τα όποια τέλη, υπολογίζονται στην άξια CIF που περιλαμβάνει και τυχόν μεταφορικά, ασφάλιστρα κλπ.
Εσύ έχεις να κάνεις με τα ΕΛΤΑ. Εκεί θα απευθυνθείς.

Κι επειδή έγινε πολύ ντόρος τον τελευταίο μήνα, έχουμε νέο κανονισμό, που ουσιαστικά προσπαθεί να σουλουπώσει την τρύπα στα έσοδα, με τις αγορές από τρίτες χώρες.

:chinscratch: I see....:chinscratch:

Να πανε να μαμηθουν τα κ@ριολι@.

Τελος οι αγορες απο τριτες χωρες για αντικειμενα αξιας αλλα και γενικοτερα.

100 εβαλε η κυρια την αξια του προιοντος αυθαιρετα ετσι επειδη ηταν στις καλες της δλδ να λεω καλα που δεν την εβαλε και 200.

Εχω νευρα τωρα.

Κι εγώ περιμένω 4 πακέτα, ευτελούς αξίας, τα οποία κάπου έχουν σκαλώσει! Στο ένα μου ήρθε μήνυμα από το banggood ότι χάθηκε και μου έκαναν refund. Βέβαια το βλέπω κανονικά να κινείται στο tracking. Τα άλλα 3, είναι μέσα στο περιθώριο των ημερών που δίνουν. Όλα ήταν παραγγελίες Νοεμβρίου!

Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Εγώ μια πένσα που πήρα από Ιαπωνία ευτυχώς πέρασε αναίμακτα από τελωνείο. Με Japan Post και tracking number μου το έστειλε ο Ιάπωνας. Πλήρωσα βέβαια 6$. Και μιας και είμαστε στις προσφορές να δώσω και το λινκ, να μη ξεφύγουμε από το θέμα.
http://www.ebay.com/itm/272245754247?redirect=mobile

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εγώ περιμένω 4 πακέτα, ευτελούς αξίας, τα οποία κάπου έχουν σκαλώσει! Στο ένα μου ήρθε μήνυμα από το banggood ότι χάθηκε και μου έκαναν refund. Βέβαια το βλέπω κανονικά να κινείται στο tracking. Τα άλλα 3, είναι μέσα στο περιθώριο των ημερών που δίνουν. Όλα ήταν παραγγελίες Νοεμβρίου!

Το ίδιο και γω, περιμένει η γυναίκα μου και γω 4 δέματα από Banggood που τα πήραμε τον Νοέμβρη και αγνοείται η τύχη τους.

Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Κι επειδή έγινε πολύ ντόρος τον τελευταίο μήνα, έχουμε νέο κανονισμό, που ουσιαστικά προσπαθεί να σουλουπώσει την τρύπα στα έσοδα, με τις αγορές από τρίτες χώρες.

Έχοντας διαβάσει τη νέα ΚΥΑ κατάλαβα ότι, δεν θεσπίζει νέες διατάξεις αλλά επικαιροποιεί τις υφιστάμενες, με βάση το νέο φορέα (ΦΠΚΥ) των ΕΛΤΑ. Άλλωστε,η ισχύς της αρχίζει μετά από 6μηνο από την 20/12/2016, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

κια οπως εχω γραψει απο αλλου ηταν γνωστο απο το καλοκαιρι οτι απο φετος θα πεσει ΣΑΦΑΡΙ

Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Έχοντας διαβάσει τη νέα ΚΥΑ κατάλαβα ότι, δεν θεσπίζει νέες διατάξεις αλλά επικαιροποιεί τις υφιστάμενες, με βάση το νέο φορέα (ΦΠΚΥ) των ΕΛΤΑ. Άλλωστε,η ισχύς της αρχίζει μετά από 6μηνο από την 20/12/2016, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Ακριβώς. Όπως γνωρίζεις καλά, ο κανονισμός για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες είναι πανευρωπαϊκός και απλά για Χ λόγους δεν εφαρμοζόταν πιστά στα ΕΛΤΑ.

Έτσι ακριβώς, ανεξάρτητα αν αυτή η τακτική των ΕΛΤΑ μας συνήθισε στο προηγούμενο καθεστώς και τώρα μας κακοφαίνεται που κάποια δέματα σταματάνε στο τελωνείο.

Δείτε υπερπροσφορά στο Αμαζον uk και δεν το στέλνουν @#$#^%##@

https://www.amazon.co.uk/dp/B00EKK6S16/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=

και το ίδιο από Γερμανία:

https://www.amazon.de/dp/B00EKK6S16/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=

Παναγιώτη από τον Werkzeugalarm μπορείς να πάρεις το ίδιο σετ στα 170 ευρώ (υπολόγισε και κάποια μικρή έκπτωση 4-5 %) με τρυπάνια, μύτες και 2 θήκες για παντελόνι.

Ευχαριστώ Νικόλα, ας το δούνε οι ενδιαφερόμενοι. Όντως καλή προσφορά. Εγώ περιμένω να παραλάβω το τριβείο λεπτές ταινίας από ομαδική και κάποια άλλα ψιλοπράγματα
οπότε μαζεύεται ένα ποσόν.

Ποιος το εψαχνε????????
http://n4md.trk.elasticemail.com/tr...tinyurl.com/jhzpbs5&v=QFaBAnFJHnLiVZa3t7GO5Q2

00400987.jpg

Αν το θελει καποιος ας το πει αυριο θα περασω.