Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Δεν έχει βγεί καν απ´το κουτί του, εντελώς αχρησιμοποίητο με τις ζελατίνες. Κι επειδή απ´ότι βλέπω η κατάσταση δεν θα αλλάξει, είναι κρίμα να κάθεται στο κουτί του.
Όποιος νομίζει οτι του χρειάζεται και θέλει να διαθέσει 200 ας μου στείλει ΡΜ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

20150415131340_dewalt_dct410d1.jpeg

Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Βρε κουκλε βαλτο στις αγγελιες!!!

Δίκιο Κυριάκο... Είδα "Προσφορές εργαλείων..." και τη κάρφωσα... :bang: Τάχω παίξει...

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Eπειδη αυτα τα εργαλεια δουλευουν σε δεκαδες χιλιαδες στροφες το λεπτο, καλο θα ειμαστε προσεκτικοι με την ποιοτητα του εργαλειου και επισης των αναλωσιμων.

Θα ελεγα οτι με ελαχιστα ευρω παραπανω το αντιστοιχο skil ειναι μια καλυτερη επιλογη.

Χθες που επισκέφτηκα τα Praktiker Ξάνθης το μάτι μου έπεσε στις προσφορές που είχε στα αλυσοπρίονα mcculloch (Πλέον ανήκουν στον όμιλο Husqvarna και βγαίνουν και λίγο πιο φτηνά κιόλας).

Συγκεκριμένα πέραν των υπόλοιπων προσφορών, η καλύτερη για μένα ήταν αυτή για το mc culloch cs 380 το οποίο και είναι ακριβώς το ίδιο με το Husqvarna 236 (ίδιος κινητήρας άλλο χρώμα και λίγο διαφορετικό design). Είναι ένα αλυσοπρίονο γενικής χρήσης για τον περιστασιακό χρήστη και ενώ η τιμή του ήταν 169 ευρώ, το είχε προσφορά σφραγισμένο με μόλις 119 ευρώ!

http://www.skroutz.gr/s/403270/McCulloch-CS-380.html?keyphrase=mcculloch+cs380

http://www.praktiker.gr/p/alysopriono-venzinis-mcculloch-cs380-lama-36cm-18654

Το αντίστοιχο Husqvarna 236 κοστίζει 175 ευρώ (με 40 εκατοστά λάμα αντί για 36 του mcculloch)...

Νομίζω ότι αξίζει για κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα ποιοτικό αλυσοπρίονο σε τιμή ανώνυμου...

πολύ καλή πληροφορία και φαίνεται πολύ καλή τιμή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eπειδη αυτα τα εργαλεια δουλευουν σε δεκαδες χιλιαδες στροφες το λεπτο, καλο θα ειμαστε προσεκτικοι με την ποιοτητα του εργαλειου και επισης των αναλωσιμων.

Θα ελεγα οτι με ελαχιστα ευρω παραπανω το αντιστοιχο skil ειναι μια καλυτερη επιλογη.

θα συμφωνήσω με το skil - bosch

Μπράβο φίλε Νίκο γιά τόν εντοπισμό,καί ένα αλλο που κοιταγα στο praktiker σε καλη τιμη ειναι το ηλεκτρικο αλυσοπριονο της Gardena στα 2000 watt με 99 ευρώ

http://www.praktiker.gr/p/alysopriono-ilektriko-gardena-cst-4020x-16409

Στο skroutz ενας το εχει στα 174 ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/329037/Gardena-CSI-4020-Χ.html

Πολύ καλή η προσφορά με το mcculloch. Την χτύπησα αφού το florabest το ηλεκτρικό σχεδόν διαλύθηκε μετά από ένα μέτριο κλάδεμα που έκανα.

Πολύ καλή η προσφορά με το mcculloch. Την χτύπησα αφού το florabest το ηλεκτρικό σχεδόν διαλύθηκε μετά από ένα μέτριο κλάδεμα που έκανα.

Και εγώ το σκέφτομαι λίγο είναι η αλήθεια.
Απλά φρόντιζε να βάζεις φρέσκια βενζίνη (το πολύ 1 μήνα) και καλό λάδι αλυσίδας - βενζίνης (προτίμησε oregon - universal - mcculloch).

Ευχαριστώ για τις συμβουλες Νίκο. Το κάνω πάντα με τα εργαλεία βενζίνης που έχω. Απλώς μου κάνει εντύπωση η τιμή του σε σχέση με αυτό που είδα. Δεν συγκρίνεται σε αυτή την τιμή με άλλα που έβλεπα πρόσφατα στην έρευνα αγοράς μου 200+.
Θα έχω την ευκαιρία μετά τη συναρμολογηση που έκανα και ένα μικρό τεστ χθες να δω αν έχει προβληματάκια (χαλάρωση αλυσίδας, σταθερό ρελαντί κλπ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης στο νεο φυλλάδιο του Praktiker έχει βάλει Gardena αλυσοπρίονο στην τιμή που δίνει το Lidl το florabest τη Δευτέρα με λίγο πιο ισχυρό κινητήρα.

Αυτά είναι πολύ light εκδοσεις και καλουτσικα για ελαφρυα χρηση.
Εγω μετά απο επαγγελματική χρήση διαφόρων αλυσοπριονων(Husqvarna 550XP κορυφαίο!!) σε αρκετές εταιρίες ,για κάτω απο 200 σε βενζινοκίνητα που δίνεται να πάτε στο Husqvarna 236 ή στo stihl MS 170.
Το MCCULLOCH CS 380 είναι πολύ βαρύ και υποδιεστερο ποιοτικα απο τα φτηνα παραπάνω μοντελα που προτείνω.

MCCULLOCH CS 380 1.9Hp 5.2kg
Husqvarna 236 1,9 hp 4,6 kg
stihl MS 170 1.6hp 4.1kg

Λαδι αυστηρά ποιοτικό Husqvarna 2stroke και αναλογία λαδιου καυσίμου θα την κάνετε με ένεση για να βγαινει ακριβώς.

Αυτά είναι πολύ light εκδοσεις και καλουτσικα για ελαφρυα χρηση.
Εγω μετά απο επαγγελματική χρήση διαφόρων αλυσοπριονων(Husqvarna 550XP κορυφαίο!!) σε αρκετές εταιρίες ,για κάτω απο 200 σε βενζινοκίνητα που δίνεται να πάτε στο Husqvarna 236 ή στo stihl MS 170.
Το MCCULLOCH CS 380 είναι πολύ βαρύ και υποδιεστερο ποιοτικα απο τα φτηνα παραπάνω μοντελα που προτείνω.

MCCULLOCH CS 380 1.9Hp 5.2kg
Husqvarna 236 1,9 hp 4,6 kg
stihl MS 170 1.6hp 4.1kg

Λαδι αυστηρά ποιοτικό Husqvarna 2stroke και αναλογία λαδιου καυσίμου θα την κάνετε με ένεση για να βγαινει ακριβώς.

Δεν είμαι ειδικός (σχεδόν άσχετος με αλυσοπρίονα) αλλά βλέπω το 236 και CS380 σχεδόν ίδια σε χαρακτηριστικά. Ίδιος κινητήρας, καλούπι εκπληκτικά παρόμοιο (μπορεί να ταιριάζει το ένα στο άλλο) με τη διαφορά ότι το McCulloch έχει έυκολο τέντωμα αλυσίδας.
Εσύ που βλέπεις διαφορές στα δυο (το stihl είναι από άλλη εταιρεία);
Όσον αφορά το βάρος ίσως η διαφορά γίνεται από το μπουζόκλειδο που το έχει πάνω το 380.

Δεν είμαι ειδικός (σχεδόν άσχετος με αλυσοπρίονα) αλλά βλέπω το 236 και CS380 σχεδόν ίδια σε χαρακτηριστικά. Ίδιος κινητήρας, καλούπι εκπληκτικά παρόμοιο (μπορεί να ταιριάζει το ένα στο άλλο) με τη διαφορά ότι το McCulloch έχει έυκολο τέντωμα αλυσίδας.
Εσύ που βλέπεις διαφορές στα δυο (το stihl είναι από άλλη εταιρεία);
Όσον αφορά το βάρος ίσως η διαφορά γίνεται από το μπουζόκλειδο που το έχει πάνω το 380.

Οι τιμές τoυ βαρους που δινουν είναι με τους ιδιουν ορους σε όλα,δηλαδή χωρις καυσιμο /λάδι και αξεσουαρ κοπης.
Το Stihl Και το Mcculloch που αναφέρεις , δεν εχουν καμια σχέση στο κινητήρα,δεν ειναι ο ίδιος.Διαφέρουν καταρχην στον κυβισμό τους.
Ο αυτοματος τεντωτήρας εχει επικρατήσει στις πολύ Light εκδοσεις για να λυνουν τα χερια στον ακρως ερασιτέχνη.
Ο τεντωτήρας αυτός ξεχαρβαλώνεται πολύ ευκολα και δεντο θεωρώ προσόν.Η husqvarna εχει βαλει αυτο το συστημα και σε μεγαλυτερη υποδυναμη βενζινοκινητου.
Τα επαγγελματικα πριονια εχουν παξιμαδια στο πλαι αφενως και αφεταιρου δεν το χρησιμοποιεις συνεχεια αυτο , παρα μόνο αν χρειαστει ρεγουλαρισμα οταν φουλαρεις τα τεποζιτα ή για να αλλαξεις λάμα ή αλυσίδα.
Το ονομα Husqvarna και Stihl ειναι ανωτερο .Εκτος αυτού εχω δουλεψει 3 McCulloch πριονια με πολλά προβληματα δυστηχως.

Παρακατω σου εκανα εναν πίνακα με τις βασικές διαφορές που πρέπει να κοιτάξει καποιος για την αγορα πριονιου ερασιτέχνη.Και τις διαφορες αυτες θα τις δει καποιος αν το δουλευει 4-5 ωρες σερί.
Το κυριοτερο απ ολα είναι το βάρος.

sawss.jpg

http://www.mcculloch.com/int/products/chainsaws/cs-380/
http://www.stihlusa.com/products/chain-saws/homeowner-saws/ms170/
http://www.husqvarna.com/gr/products/chainsaws/236/#specifications

Οπα παιδια.. αλλο το McCulloch σαν προσφορα οσον αφορα την τιμη (σχεδον 40% εκπτωση) και αλλο συγκριση με αλλα μηχανακια, Stihl κλπ.. εκει δεν υπαρχει συγκριση με κανενα οσον αφορα τα Stihl..

Παιδες εγώ εκανα συγκριση ,γιατι το McCulloch μπορει να ακουγεται με 40% εκπτωση αλλα τελικώς ειναι πιο ακριβό απο τα αλλα δυο που λέω!!

Οπα ! τωρα ειδα οτι το δινει το praktiker sta 119. http://www.praktiker.gr/p/alysopriono-venzinis-mcculloch-cs380-lama-36cm-18654

Last edited: