Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Το μαντεμι οντως ειναι πιο ευθραυστο απο το ατσαλι, αλλα σε μια μεγγενη παγκου 10 εκατοστων σιαγωνων τι δουλεια να κανεις εκτος απο σφιξιμο που θα προκαλεσει το σπασιμο της!!?
Εδω πουλανε αμονια απο χυτοσιδηρο. Τι παραπανω ζορι να τραβηξει μια μικρη μεγγενη πανω στον παγκο? Πρωτα θα σπασει ο ξυλινος παγκος και μετα η μεγγενη :))

Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Το μαντεμι οντως ειναι πιο ευθραυστο απο το ατσαλι, αλλα σε μια μεγγενη παγκου 10 εκατοστων σιαγωνων τι δουλεια να κανεις εκτος απο σφιξιμο που θα προκαλεσει το σπασιμο της!!?
Εδω πουλανε αμονια απο χυτοσιδηρο. Τι παραπανω ζορι να τραβηξει μια μικρη μεγγενη πανω στον παγκο? :))

Ε για αυτό είπα ο ερασιτέχνης δε θα δει διαφορά, αλλά αν με τα ίδια ή λίγο παραπάνω μπορεί να πάρει ατσάλινη, εγώ θα το προτιμούσα.

Εδω πουλανε αμονια απο χυτοσιδηρο. Τι παραπανω ζορι να τραβηξει μια μικρη μεγγενη πανω στον παγκο? :))

μάλλον δεν έχεις στραβώσει ποτέ σίδερο στη ζωή σου:P δεν έχεις ξεκολλήσει ποτέ κάτι σκουριασμένο με χτύπημα
δεν υπάρχουν καλά αμόνια απο μαντέμι...όλες οι μεγγενεσ τύπου μηχανουργού πάσχουν στο οριζόντιο νεύρο..ιδικά οι μαντεμένιες.
οι πιο καλές κατά την γνώμη μου είναι οι γύφτικες απο θέμα ανθεκτικοτητας
εγώ δεν μπορώ να σκευτω τη μέγγενη χωρίς σφυρί...
επισησ το κόστος μια μεταχειρισμενησ ατσάλινης (αθάνατης) είναι πολύ μικρο για να μην την προτιμήσεις...

μάλλον δεν έχεις στραβώσει ποτέ σίδερο στη ζωή σου:P δεν έχεις ξεκολλήσει ποτέ κάτι σκουριασμένο με χτύπημα
δεν υπάρχουν καλά αμόνια απο μαντέμι...όλες οι μεγγενεσ τύπου μηχανουργού πάσχουν στο οριζόντιο νεύρο..ιδικά οι μαντεμένιες.
οι πιο καλές κατά την γνώμη μου είναι οι γύφτικες απο θέμα ανθεκτικοτητας
εγώ δεν μπορώ να σκευτω τη μέγγενη χωρίς σφυρί...
επισησ το κόστος μια μεταχειρισμενησ ατσάλινης (αθάνατης) είναι πολύ μικρο για να μην την προτιμήσεις...

χαχαχα, Δημητρη φιλε, μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει οτι ειμαστε σε ερασιτεχνικο φορουμ και δεν απευθυνομαστε σε επαγγελματικες καταστασεις...
Eγω δουλευω σε εργοστασιο επεξεργασιας σιδηρου, οποτε εχω μια μικρη ιδεα απο ατσαλια και αντοχες των διαφορων κραμματων τους :)))

Επι τη ευκαιρια δεν διαφωνω ουτε με σενα ουτε με τον miskin επι της αρχης.:ernaehrung004:

Ατσάλινη εγγλεζικη έχω και εγώ.
Απλά την πήρε το μάτι μου και την θεώρησα καλή τιμή για κάποιον που δεν έχει και ήθελε μια.

μην λες τετοια γιατί θα με κυνηγάει η εφορία και ας είμαι ερασιτέχνης:P οποιοσδήποτε ασχολείται έστω και λίγο με το σίδερο θέλει ατσάλινη μέγγενη..ερασιτέχνης ή μη.. οι ξυλουργοί κάνουν την δουλειά τούς με μαντεμένιες.
το στράβωμα σε λαμακια , στρογγυλα και όλα τα συναφή είναι συνηθισμένο αν οχι καθημερινο.
εκτως και αν ειμαστε καθαρα ξυλουργικο ερασιτεχνικο φορουμ..

υγ σε καμιά 20ια μέρες θα είμαι ρουμανια...

Με το στραβωμα σε λαμακια δεν παθαινει τιποτα απολυτως η μαντεμενια μεγγενη. Σε διαβεβαιω για αυτο!
Ειπαμε, ειναι πιο ευθραυστο το μαντεμι αλλα δεν ειναι και γυαλι! Για τις αναγκες ενος εργαστηριου ειναι μια χαρα.

Για του λογου το αληθες ελα να κοπανησεις λαμακι σε μια μαντεμενια μεγγενη στο εργοστασιο, οταν με το καλο ελθεις. Να σε ξεναγησω κιολας :))

Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Όχι ρε παιδιά μαντεμένια μέγγενη...
Αν θές για πάγκο ξυλουργού πάρε μια ξύλινη, να μην κάνεις και ζημιά στο ξύλο.

Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Όχι ρε παιδιά μαντεμένια μέγγενη...
Αν θές για πάγκο ξυλουργού πάρε μια ξύλινη, να μην κάνεις και ζημιά στο ξύλο.

Σωστα το λες, αλλα ολο και κατι θα θες να χτυπησεις, να λυγισεις.

Αν αρχίσεις να χτυπάς Μιχάλη δεν σταματάς στα λαμάκια... Κι όταν αρχίζεις να χτυπάς, συνήθως, έχεις και νεύρα. :flipout:

Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Αν αρχίσεις να χτυπάς Μιχάλη δεν σταματάς στα λαμάκια... Κι όταν αρχίζεις να χτυπάς, συνήθως, έχεις και νεύρα. :flipout:

χαχαχα, ετσι ειναι, γιαυτο εχω απ'ολες και ξυλινες και ατσαλινες και μαντεμενιες και αλουμινενιες και πλαστικες!!! :flipout:

Με το στραβωμα σε λαμακια δεν παθαινει τιποτα απολυτως η μαντεμενια μεγγενη. Σε διαβεβαιω για αυτο!
Ειπαμε, ειναι πιο ευθραυστο το μαντεμι αλλα δεν ειναι και γυαλι! Για τις αναγκες ενος εργαστηριου ειναι μια χαρα.

Για του λογου το αληθες ελα να κοπανησεις λαμακι σε μια μαντεμενια μεγγενη στο εργοστασιο, οταν με το καλο ελθεις. Να σε ξεναγησω κιολας :))

τα λαμακια είναι τα εύκολα..τα συναφή είναι τα δύσκολα:P πάντως εγώ είμαι σίγουρος πως άμα είχα μαντεμένια θα την είχα σπάσει...δεν είναι λίγες οι φορές που η βαριά έχει χτυπήσει με δύναμη την μεγγενη

Ή ποιότητα της λαμας και η ακρίβεια στη ρυθμιση

Ή ποιότητα της λαμας και η ακρίβεια στη ρυθμιση

Σωστος.

Η λαμα τουλαχιστον στο stanley ειναι σταμπαρισμενη made in England. H βιδες ειναι διαφορετικες (μοιαζουν ανοξειδωτες) ενω στο κινεζικο ειναι μαυρη ντιζα με μπρουτζινο καπακι που καποια στιγμη θα κλωτσησει.

Σε αυτο το αντικειμενο δεν χρειαζεσαι περισσοτερες διαφορες.
Τα χερουλια δεν θα χαλασουν ποτε και στα δυο αλλα και εκει φαινεται η διαφορα.

εδω το stanley που ειναι απο μηχανη. ενω του κινεζου απο κινεζο φοιτητη με λιμα.

normal_75.JPG

Γενικά το θεωρώ από τα πιο άχρηστα εργαλεία. Χίλιες φορές ρασπα λιμα γυαλοχαρτο ηλεκτρικη λιμα ή σαντινιερα

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας. Ο μάστορας ο Αχιλλέας με κάλυψε.

Οταν βρεθουμε θα σου δανεισω ενα να βγάλεις δικά σου συμπεράσματα