Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Επίσης μιας και που μιλάμε για τα CYL, στο κουτί της γράφει ότι απαγορεύεται να δουλευτούν με κρούση.

Τα CYL 9 πού έχω Νίκο αναγράφουν ότι απαγορεύεται η κρούση σέ αλουμίνιο-ξύλο-pvc-πλακάκι τά αυτονόητα υλικά δηλαδή,ενώ επιτρέπεται σέ τούβλο - σκυρόδεμα τά αυτονόητα υλικά καί πάλι,φαίνεται στήν παρακάτω φωτογραφία πού έβγαλα από σέτ τρυπάνια CYL9

Συμφωνώ ότι σέ σοβά καί τούβλο καλό είναι νά μήν έχουμε κρούση γιατί έκ πείρας όταν πάω να ανοίξω τρύπα στά παραπάνω υλικά μέ τρυπάνι π.χ 6 mm γίνεται η τρύπα 7 mm και τό ούπα τών 6 mm παίζει (έχει τζόγο),καί δέν πιάνει καλά,καί επίσης όταν κάνουμε τρύπα σέ σοβά-τούβλο όταν πάει τό τρυπάνι μέσα στό υλικό πού θέλουμε,τότε κόβουμε τίς στροφές καί το βγάζουμε έξω χωρίς στροφές η μέ ελάχιστες στροφές για να μην γίνει η τρύπα μεγαλύτερη από την περιδύνηση του τρυπανιού στόν σοβά-τούβλο κατά τήν έξοδο τού τρυπανιού.

Επίσης κάποιος είπε σέ μπετόν δέν θέλει ζόρισμα,μα άν σέ σκυρόδεμα το κρουστικό δράπανο δέν τού δώσεις ώθηση μέ τό χέρι δέν πάει μέσα τό τρυπάνι,προσωπικά επειδή ανοίγω πολλές τρύπες σέ σκυρόδεμα μέ κρουστικό δράπανο άν δέν τού δώσω ώθηση καί μάλιστα γερή ώθηση δέν πάει μέσα τό τρυπάνι 8 mm μέ τίποτα.

Ενώ μέ το πνευματικό δράπανο σέ σκυρόδεμα μέ τρυπάνι sds 8 mm πάει μέσα τό τρυπάνι χωρίς ιδιαίτερη ώθηση,όπως είναι λογικό.

cyl910.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Τα CYL 9 πού έχω Νίκο αναγράφουν ότι απαγορεύεται η κρούση σέ αλουμίνιο-ξύλο-pvc-πλακάκι τά αυτονόητα υλικά δηλαδή,ενώ επιτρέπεται σέ τούβλο - σκυρόδεμα τά αυτονόητα υλικά καί πάλι,φαίνεται στήν παρακάτω φωτογραφία πού έβγαλα από σέτ τρυπάνια CYL9

Συμφωνώ ότι σέ σοβά καί τούβλο καλό είναι νά μήν έχουμε κρούση γιατί έκ πείρας όταν πάω να ανοίξω τρύπα στά παραπάνω υλικά μέ τρυπάνι π.χ 6 mm γίνεται η τρύπα 7 mm και τό ούπα παίζει,καί δέν πιάνει καλά,καί επίσης όταν κάνουμε τρύπα σέ σοβά-τούβλο όταν πάει τό τρυπάνι μέσα στό υλικό πού θέλουμε,τότε κόβουμε τίς στροφές καί το βγάζουμε έξω χωρίς στροφές η μέ ελάχιστες στροφές για να μην γίνει η τρύπα μεγαλύτερη από την περιδύνηση του τρυπανιού στόν σοβά-τούβλο κατά τήν έξοδο τού τρυπανιού.

Επίσης κάποιος είπε σέ μπετόν δέν θέλει ζόρισμα,μα άν σέ σκυρόδεμα το κρουστικό δράπανο δέν τού δώσεις ώθηση μέ τό χέρι δέν πάει μέσα τό τρυπάνι,προσωπικά επειδή ανοίγω πολλές τρύπες σέ σκυρόδεμα μέ κρουστικό δράπανο άν δέν τού δώσω ώθηση καί μάλιστα γερή ώθηση δέν πάει μέσα τό τρυπάνι 8 mm μέ τίποτα.

Ενώ μέ το πνευματικό δράπανο σέ σκυρόδεμα μέ τρυπάνι sds 8 mm πάει μέσα τό τρυπάνι χωρίς ιδιαίτερη ώθηση,όπως είναι λογικό.

Αν και δεν έχω CYL πολύ χρήσιμα τα γραφόμενα.

Re: Απάντηση: Re: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Αν και δεν έχω CYL πολύ χρήσιμα τα γραφόμενα.

Εγώ έχω !!!! Αλλά δεν τα χρησιμοποιώ να μην χαλάσει το ωραίο μπλε χρώμα !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Εγώ έχω !!!! Αλλά δεν τα χρησιμοποιώ να μην χαλάσει το ωραίο μπλε χρώμα !!!

Άρα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμαι :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω ότι αποτελεί τρομερή ευκαιρία, για τους boschακιδες εκεί έξω και όχι μόνο.....:a0210:

http://www.cpooutlets.com/factory-r...-combo-kit/bshrclpk222-181-rt,default,pd.html

Πολυ ακυρη η προσφορα μιας και αφορα Αμερικανικο site που δεν στελνει Ευρωπη (και αν εστελνε θα ειχε εκτελωνισμο) για refurbished προιον και χωρις εγγυηση στην ευρωπη αυτα (τα αμερικανικα) τα bosch.

Βιάζεστε λίγο.

1) Αντίστοιχο σετάκι είχε βγάλει το axmister με τιμή κοντά στα 250 κάτι ευρώ απλά χωρίς το μεγάλο δραπανοκατσάβιδο αλλά με το "απλό" GSB και μάλιστα με ασύρματο φορτιστή που είναι ακριβότερος από τον απλό και με 2 l boxx που κοστίζουν 3-4 φορές παραπάνω από την υφασμάτινη τσάντα

2) Τα συγκεκριμένα εργαλεία είναι reconditioned, που σημαίνει ότι είναι επισκευασμένα κ.λπ.
Μπορεί εξωτερικά να έχουν σημάδια κ.ο.κ και καμία φωτογραφία από αυτές που έχουν δεν το δείχνει.

3) Με υπηρεσίες όπως το shipito.com με μεταφορικά γύρω στα 60-70 ευρώ το σετάκι έρχεται άνετα Ελλάδα.
Το θέμα είναι όμως ότι και ο φορτιστής είναι στα 110V αλλά και η εγγύηση δεν ισχύει στην Ευρώπη.

Οπότε μια η άλλη η τιμή είναι πολύ κοντά σε αυτά μιας καλής προσφοράς στην Ευρώπη.

Χώρια φυσικά ότι το συγκεκριμένο δραπανοκατσάβιδο είναι γομάρι και για πολύ ειδική χρήση (αυτό το ξέρει ο Γιάννης και ο Κυριάκος πολύ καλά).

Υ.Γ: Φυσικά γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι τα εργαλεία στην Αμερική είναι φτηνότερα.

Εγω ειδα και αυτο.
http://www.cpooutlets.com/bosch-clp...ver-combo-kit/bshnclpk222-181,default,pd.html
bshnclpk222-181_d.jpg

Και τι βλεπουμε?
Πως με 300 ευρωπαικα οι Αμερικανοι αγοραζουν 2 εργαλεια με 4Αρες μπαταριες και μαλιστα εργαλεια.

Νικο το Robust για εμενα ειναι εργαλειο που βγαζει δουλεια. Μη κοιτας που δεν αγορασα του Γιαννη οταν το εδινε 200 ευρω.
Τοτε εψαχνα εργαλειο για γυναικεια χερια.

Απάντηση: Re: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Πολυ ακυρη η προσφορα μιας και αφορα Αμερικανικο site που δεν στελνει Ευρωπη (και αν εστελνε θα ειχε εκτελωνισμο) για refurbished προιον και χωρις εγγυηση στην ευρωπη αυτα (τα αμερικανικα) τα bosch.

Δυστυχώς.
Απλά είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε και να σκεφτείτε πόσο μακακες μας θεωρούν εδώ με τα τιμολόγια που μας έχουν.

Απλά το ανέφερα κυρίως για τους λόγους που σχολιάζει παρακάτω ο Κυριάκος, και εγώ δεν θέλησα να επεκταθώ και να αναλύσω. :confused: Refurbished πάντως, εντελώς ενημερωτικά, προϊόν από εξωτερικό (...Αγγλία) έχω αγοράσει από κατάστημα και εκτός του ότι μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό, (το έχω στην κατοχή μου 7 χρόνια) δεν καταλάβαινες, ούτε ξεχώριζες αν δεν μου το είχε αναφέρει ο πωλητής (...στην προκειμένη κατάστημα) την διαφορά του, από ένα καινούργιο.

http://www.axminster.co.uk/bosch-gs...-combi-gdr-impact-kit-li-ion-18v-4-0ah-506192

http://www.axminster.co.uk/bosch-gsb-18-ve-2-li-combi-gdx-18-v-ec-impact-driver-kit-18v-4-0ah-101777

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στα χέρια ενός χομπίστα ή ακόμα και ημιεπαγγελματία είναι το κατάλληλο εργαλείο.
Ντούκι είναι και δεν βολεύει.

Eγω που το εχω να σου πω οτι δεν με κουραζει καθολου οταν το δουλευω ερασιτεχνικα.
Τι εννοω: Οταν εφτιαχνα το ελκηθρο εκανα ολες τις τρυπες και βιδωματα μουφων καθως και ζευγαρωματα κομματιων για να περασουν ρουτερ. Συνολικα πανω απο 100+ βιδωματα και τρυπηματα. Αλλα δεν τα εκανα ολα την ιδια μερα γιατι τρυπουσα/βιδωνα καθως προχωρουσε η δουλεια.
Οταν ομως εστησα ενα μικρο κουζινακι με 4 πανω και 4 κατω ντουλαπια + τον παγκο + πορτακια σε 5 ωρες μονος μου, εκει την ακουσε λιγο ο βραχιονας μου.
Νομιζω οτι με το βαρυ εργαλειο περισσοτερο κουραζεται ο επαγγελματιας παρα ο ερασιτεχνης που δεν τον κυνηγαει και κανενας να τελειωσει.
Μεγαλυτερο μειονεκτημα ειναι το λιγο μεγαλο μεγεθος. Το ελκηθρο το μονταρισα και ξεμονταρισα μονο με την γωνιακη του λιντλ πανω.
Αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Αν π.χ. ειχα και ενα 10.8V και εκανα το 70% της δουλειας με αυτο τοτε στην ουσια το 18V θα παλιωνε και οι μπαταρια θα χαλουσε σε 5 χρονια χωρις να εχει δουλεψει καθολου.
Αντι να εχω 1 μικρο και 1 μεγαλο ή 1 μονο μικρο και να περιοριζομαι, πιστευω ειναι καλυτερο ενα για ολα με καποια μειονεκτηματα σε καποιες δουλειες.

Σε φίλο που πήρα το 18αρι GSB που είναι επαγγελματιας, δεν μπορεί να το συνηθίσει με τίποτα.
Είναι ακριβώς όπως τα λες αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο δεν αξίζει για έναν ερασιτέχνη καθώς δεν πρόκειται ποτέ να το ταλαιπωρήσει τόσο πολύ (το συγκεκριμένο αντέχει σε πτώσεις από πολλά μέτρα και χτυπήματα με βαριοπούλα).

Το 18άρι GSB το χρησιμοποίησα ξανά πριν από λίγες μέρες, πρώτη φορά μετά από (μπορεί και πάνω από) 1,5 χρόνο. Ο μόνος λόγος ήταν ότι είχα αφήσει τα 10αράκια μου (GDR/GSR) στη δουλειά. Στις αρχές και μέχρι να πάρω το GDR το δούλευα περισσότερο, αλλά τώρα είναι αφοπλισμένο σχεδόν πλήρως (δυστυχώς). Τόσο που σκέφτομαι να το δώσω, εκτός κι αν πάρω κι άλλα 18άρια (πχ δισκοπρίονο).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...παροπλισμένο μωρέ, όχι αφοπλισμένο! :flipout:

Τελικά το 18βολτο είναι να το αγοράζει ο μάστορας και να το δίνει στον βοηθό να βγάζει την δουλειά. :flipout::flipout::flipout::flipout:

Τελικά το 18βολτο είναι να το αγοράζει ο μάστορας και να το δίνει στον βοηθό να βγάζει την δουλειά. :flipout::flipout::flipout::flipout:

Για κορόϊδο τον έχεις το βοηθό;

Ο Μήτσος ο βοθρατζής ξεκινά με τον βοηθό του τον τον Γιακουμή για να ξεβουλώσουν έναν βόθρο. Με το που φθάνουν ο Μήτσος φοράει μια μάσκα και βουτάει μέσα στον βόθρο. Σε δυο λεπτά βγάζει το κεφάλι από τα σκατά και λέει στον Γιακουμή:
- Φέρε μου το κατσαβίδι.
Ξαναπέφτει μέσα. Μετά από λίγο βγάζει το κεφάλι και λέει στον Γιακουμή:
- Φέρε την πένσα.
Ξαναπέφτει μέσα. Αφού ζήτησε κι αλλά εργαλεία από τον Γιακουμή σε είκοσι λεπτά τελειώνει και βγαίνει από το βόθρο. Όπως σκουπιζόταν γυρίζει στον Γιακουμή και λέει:
- Κοίτα κωλόπαιδο να μάθεις γρήγορα την δουλειά, γιατί μια ζωή εργαλεία θα δίνεις.

Για κορόϊδο τον έχεις το βοηθό;

Ο Μήτσος ο βοθρατζής ξεκινά με τον βοηθό του τον τον Γιακουμή για να ξεβουλώσουν έναν βόθρο. Με το που φθάνουν ο Μήτσος φοράει μια μάσκα και βουτάει μέσα στον βόθρο. Σε δυο λεπτά βγάζει το κεφάλι από τα σκατά και λέει στον Γιακουμή:
- Φέρε μου το κατσαβίδι.
Ξαναπέφτει μέσα. Μετά από λίγο βγάζει το κεφάλι και λέει στον Γιακουμή:
- Φέρε την πένσα.
Ξαναπέφτει μέσα. Αφού ζήτησε κι αλλά εργαλεία από τον Γιακουμή σε είκοσι λεπτά τελειώνει και βγαίνει από το βόθρο. Όπως σκουπιζόταν γυρίζει στον Γιακουμή και λέει:
- Κοίτα κωλόπαιδο να μάθεις γρήγορα την δουλειά, γιατί μια ζωή εργαλεία θα δίνεις.

Χα χα το ξέρω αλλά Μπάμπη αυτός είναι βοηθός υδραυλικού...No power tools...

Re: Απάντηση: Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

αν τα πάρουμε όλα εγω θέλω ενα σετ...
16118473_10207862130660387_1481889221_n.png

16128440_10207862102699688_191095762_n.png