Σχόλιo πάνω σε ένα editorial

18 June 2006
811
Ο σημερινός Ηχος αρχίζει όπως πάντα με ένα άρθρο πάνω στην κατάσταση των πραγμάτων από τον κο Φωτιάδη.
Διαβάζω λοιπόν '' δεν θα ξεχάσω τα λόγια του CEO της Panasonic -θα εστιάσουμε πια στις 32 και 36 ίντσες ,εκεί είναι η αγορά-'' και μετά το σχόλιο του κου Φωτιάδη ''Ποιός ο λόγος ύπαρξης τηλεοράσεων -ενεργοβόρων θηρίων μεγέθους 55+ ιντσών ; Κανείς.''

Καλά μιλάμε με σπουδαιοφάνεια αλλά μιλάμε σοβαρα;Δηλαδή δεν πρέπει να βλέπουμε σε μεγάλες ίντσες;Φθάνουν οι 32 για να απολαύσει ο κος Φωτιάδης μια ταινεία ,ή έναν αγώνα;Δεν είναι ανθρωποκεντρική μία τηλεόραση που χαρίζει τέτοια εμπειρία;
Το να μην έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις ένα τέτοιο έργο τέχνης και τεχνολογίας είναι σημάδι πως δεν έχει λόγο ύπαρξης;

Είναι αλήθεια πως η υπερκατανάλωση οδήγησε στην σημερινή κρίση .Όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως δεν οδηγούμαστε στο ξεπέρασμά της με αφορισμούς και μεγάλα λόγια τύπου ''σας τα λέγαμε'' αλλά με το να ονειρευόμαστε και ,όσοι μπορούμε ,αγοράζοντας τέτοια προχωρημένα έργα τέχνης.

χαχαχα, έργο τέχνης μια τηλεόραση? Μια συλλογή μικροηλεκτρονικών στοιχείων, μέσα σε ένα γυαλιστερό κουτί? Εντάξει, δε λέω, προσφέρουν απόλαυση, αλλά το ποστ αυτό για μένα είναι δείγμα των καιρών, δείγμα της αλλοτροίωσης και του πόσο σοβαρά έχουμε παρασυρθεί από τον υπεκαταναλωτισμό. Έργο τέχνης φίλε μου είναι οι γάμοι της Κανά, με πολύ περισσότερες ίντσες διαγώνιο, πολύ καλύτερη απεικόνιση όλων των χρωμάτων που πασχίζουμε να δούμε στα σπίτια μας, πολύ καλύτερη κίνηση μέσα στη στατικότητά του, πολύ περισσότερο βάθος πεδίου και αληθοφάνεια. Και πάνω απ' όλα? Με πολύ λιγότερο υπεροπτισμό απέναντι στους "μη έχοντες". Τις καλημέρες μου.

Aν από αυτά που έγραψα με κατέταξες στους έχοντες κάτι έγραψα λάθος.Μίλησα για όνειρο και άν κάποιοι μπορούμε -μπορούν γιατί όχι ρε γαμώτο;Δηλαδή είναι κακό να υπάρχει και το κάτι παραπάνω;Εμένα μου αρέσει η ''ύβρις'' και ναι θεωρώ κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές έργα τέχνης που μου δίνουν μεγαλύτερη χαρά από ένα πίνακα.

καλημέρα,
να προσθέσω την γνώμη μου, σε ένα κόσμο που πλέον δεν σε παίρνει οικονομικά να επιβιώσεις ταξιδεύοντας,τρώγοντας έξω συνέχεια σε όμορφα μέρη,πίνοντας ποτάκι σε καθημερινή βάση στα πανάκριβα μπαρ,βλέποντας τις ταινίες όλες στο σινεμά...κτλ κτλ..σε έναν τόσο ακριβό πλέον κόσμο οι περισσότεροι έχουν βρει μια οικονομική λύση στην τηλεόραση και περνάνε πολύ περισσότερο χρόνο μπροστά της είτε για χαλάρωση μετά την δουλειά είτε για διασκέδαση βλέποντας μια ταινία με φίλους, είτε για ενημέρωση. Η ουσία είναι ότι εφόσων οι περισσότεροι περνάμε 3-4 ώρες τουλάχιστον μπροστά στην ηλεκτρονική αυτή συσκευή, ας είναι η καλύτερη δυνατή....

Άλλος ένας λόγος είναι ότι δεν βολεύουν όλα τα σπίτια για εγκατάσταση προβολέα. Το αμέσως καλύτερο είναι μια μεγάλη καλή τβ.
Άλλωστε η υψηλή ευκρίνεια "χάνεται" σε μικρές οθόνες.

καλημέρα,
να προσθέσω την γνώμη μου, σε ένα κόσμο που πλέον δεν σε παίρνει οικονομικά να επιβιώσεις ταξιδεύοντας,τρώγοντας έξω συνέχεια σε όμορφα μέρη,πίνοντας ποτάκι σε καθημερινή βάση στα πανάκριβα μπαρ,βλέποντας τις ταινίες όλες στο σινεμά...κτλ κτλ..σε έναν τόσο ακριβό πλέον κόσμο οι περισσότεροι έχουν βρει μια οικονομική λύση στην τηλεόραση και περνάνε πολύ περισσότερο χρόνο μπροστά της είτε για χαλάρωση μετά την δουλειά είτε για διασκέδαση βλέποντας μια ταινία με φίλους, είτε για ενημέρωση. Η ουσία είναι ότι εφόσων οι περισσότεροι περνάμε 3-4 ώρες τουλάχιστον μπροστά στην ηλεκτρονική αυτή συσκευή, ας είναι η καλύτερη δυνατή....

Χ 2

Καμια ταινιουλα και καμια καλη σειρα ειναι η διασκεδαση μας πλεον.

Χ 2

Καμια ταινιουλα και καμια καλη σειρα ειναι η διασκεδαση μας πλεον.

εκει φτασαμε πλεον φιλε.... παντως στο παταρι εχω μια 14αρα οθονη θα τη κατεβασω να τη βαλω διπλα στη 50αρα να δω την υγεια μου!!!

Ούτε εγώ συμφωνώ με τον κύριο Φωτιάδη. Λόγοι για μεγαλύτερα μεγέθη σίγουρα υπάρχουν όπως υπάρχουν και 46άρες σήμερα που είναι λιγότερο ενεργοβόρες από 32άρες CRT που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Πάντως η δήλωση του CEO της Panasonic είναι αξιοσημείωτη αν υπολογίσουμε πως έρχεται από την εταιρία που έχει την δυνατότητα να παράγει τα μεγαλύτερα flat panels και με διαφορά (+50%) από τον δεύτερο. Πιθανολογώ πως μπορεί να έγινε σε κάποια παρουσίαση των LCD της εταιρίας που περιορίζονται μέχρι τις 37 ίντσες.

Μία υπόθεση:

2000: Έτος όπου αρχίζουν και αυξάνονται οι πωλήσεις τηλεοράσεων CRT 16:9 στις 32" και 36", λόγω της αυξανόμενης διάδοσης του DVD και της πτώσης των τιμών (επίσης, περίοδος όπου κάτι ενδιάμεσα μεγέθη τύπου 17", 19", 25", 26" , 28" έχουν πρακτικά καταργηθεί από τις περισσότερες εταιρείες).

Ο CEO της Panasonic δηλώνει: "θα εστιάσουμε πια στις 32 και 36 ίντσες ,εκεί είναι η αγορά".

:flipout: :flipout: :flipout:

:grandpa: Ποιός ο λόγος για 50άρα όταν μπορείς με τα ίδια σχεδόν χρήματα να έχεις μία 36άρα για να χαρχαλεύει και ένα προβόλι 100'' για τις ταινίες σου;

Δεν είναι σε όλα τα σπίτια πρακτικός ο προβολέας.
Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι που νοικιάζουν το σπίτι που μένουν, καθώς και άλλοι που δεν θέλουν ενισχυτή και ηχεία.

Τέλος, πολλοί προτιμούν την ζωντάνια της τβ σε σχέση με την εικόνα του προβολέα, τουλάχιστον των φθηνών.

Σε οποιοδήποτε σπίτι μπορεί να μπει ένα μικρό προβόλι...
Εγώ π.χ. έχω ένα φορητό της Sony που όποτε θέλω να δω ταινία το βάζω πάνω στο τραπέζι του καθιστικού, μοστράρω στα δύο μέτρα μία πτυσσόμενη οθόνη 60 ιντσών και νάμαι...

Από εκεί και πέρα, σίγουρα η τηλεόραση έχει καλύτερη εικόνα (ειδικά η δική μου που είναι CRT) αλλά άλλο πράγμα η 29'' και άλλο η 60''...

Μία υπόθεση:

2000: Έτος όπου αρχίζουν και αυξάνονται οι πωλήσεις τηλεοράσεων CRT 16:9 στις 32" και 36", λόγω της αυξανόμενης διάδοσης του DVD και της πτώσης των τιμών (επίσης, περίοδος όπου κάτι ενδιάμεσα μεγέθη τύπου 17", 19", 25", 26" , 28" έχουν πρακτικά καταργηθεί από τις περισσότερες εταιρείες).

Ο CEO της Panasonic δηλώνει: "θα εστιάσουμε πια στις 32 και 36 ίντσες ,εκεί είναι η αγορά".

Οντως αυτη η δηλωση παραπεμπει σε μια δεκαετια πισω...αλλωστε δεν υπαρχουν 36αρες LCD.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα η τηλεόραση έχει καλύτερη εικόνα (ειδικά η δική μου που είναι CRT) αλλά άλλο πράγμα η 29'' και άλλο η 60''...

Ενταξει ολα τα υπολοιπα αλλα αυτο τι το ηθελες?:D

Last edited:
Ενταξει ολα τα υπολοιπα αλλα αυτο τι το ηθελες?:D

Ε τι να κάνω; Έχω συνηθίσει στην Vega και όποτε βλέπω τηλεόραση (ειδικά LCD) μου θυμίζει κάτι τζην που είχα πλύνει κατά λάθος με χλωρίνη...

Διάβασα κι εγώ το editorial. Είμαι κι εγώ ένας από εκείνους που αδυνατούν να καταλάβουν το νόημα αυτού του αφορισμού.

Ποιός θα αγοράσει τις ενεργοβόρες τηλεοράσεις των πολλών ιντσών? Εκείνος που με το όμορφο ακριβό κρεμαστό φωτιστικό στο ταβάνι που δε γουστάρει προβολέα ούτε πάνω ούτε πίσω από το κεφάλι του. Να ποιός. Ένας καλός προβολέας δηλαδή, με τις καλωδιώσεις, τις γυψοσανίδες, την ανάρτηση και την οθόνη στοιχίζει λιγότερο?

Εν πάσει περιπτώσει, ο κ. CEO δε μας τα λέει καλά γιατί η νέα σειρά LCD και PLASMA των Panasonic είναι τίγκα στα γομάρια 50+ ιντσών. Και σε λίγο τις 32'' θα τις έχουμε στην οθόνη του κινητού μας.

Ο κ. Φωτειάδης από την άλλη καταδικάζει τη σύγχρονη απληστεία σε ίντσες αλλά μας καλεί στο τέλος να υποστηρίξουμε το hi-end εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πετάγομαι αμέσως να πάρω καμια δεκαριά TIDAL. Και 2-3 Hegel. Μιας και θα βγω, θα τοιχοκολλήσω και καμια αγγελία για την Kuro. Είναι πλεονασμός πια. Άκου 50 ίντσες.

Απάντηση: Re: Σχόλιo πάνω σε ένα editorial

Ε τι να κάνω; Έχω συνηθίσει στην Vega και όποτε βλέπω τηλεόραση (ειδικά LCD) μου θυμίζει κάτι τζην που είχα πλύνει κατά λάθος με χλωρίνη...

βλεπεις και χαι ντεφινισια στην Βεγγα ;;;:flipout:

γιατι και εγω ακομα Σι ερ τι ΣΟΝΥ εχω :BDGBGDB55:
αλλα αυτες με το τζην δειχνουν τα χαιντεφινισια κλασεις καλυτερα .......

Re: Απάντηση: Re: Σχόλιo πάνω σε ένα editorial

βλεπεις και χαι ντεφινισια στην Βεγγα ;;;

Αμέ! Βλέπω την Πετρούλα και το Όλα! :flipout:

Η τηλεόραση είναι καθαρά διακοσμητική στο σπίτι μου...
Ταινίες βλέπω (όποτε και αν) στο προβόλι.
Η τουβού παίζει μόνο τηλεοπτικό σήμα...

Αγόρασα και εγώ σήμερα τον ΗΧΟ και ομολογώ πως με εκνεύρισε αφάνταστα το editorial του Κ.Φωτιάδη.
Και μόνον ο τίτλος "Αφορμή για εξυγίανση" ,(λες και οι μεγάλες ίντσες αποτελούν ρεμούλα) είναι άκρως χοντροκομμένος,για να το θέσω κομψά.

Αντιγράφω τα σημεία που μου χτύπησαν.

"..Το ίδιο θα συμβεί και στην αγορά μεγάλων τηλεοράσεων και βιντεοπροβολέων..
...Ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης ενεργοβόρων θηρίων-τηλεοράσεων μεγέθους 55+ιντσών και πάνω ; Κανείς!
Τώρα πιά όλοι δηλώνουν οτι θα πρέπει να σχεδιάζουμε "πράσινες" και ανθρωποκεντρικές συσκευές,παρά ανούσια gadget ή μεγάλες "φούσκες" όπως οι εν λόγω υλοποιήσεις..

....Ας σώσουμε το Hi-End και μετά όλα τα άλλα."

Μαλιστα..
Φούσκες οι Kuro, λες και μιλάμε για το φάρμακο κατά της φαλάκρας.
Φούσκες και οι Samsung , Sony κλπ οι 55άρες.!
Θα 'πέσουν στην κρίση και οι βιντεοπροβολείς..
Ζήτω οι 32άρες λοιπόν !.

Ποιός θα δεί High Definition στις 32 " κ Φωτιάδη ?
Δεν καταλαβαίνει ο κύριος αυτός πως εκθέτει και αδειάζει τους συνεργάτες του?

Θα φωνάξω τον Μανώλη τον Καστρουνή να μου ρυθμίσει την μελλοντική ,ανθρωποκεντρική και "πράσινη" 32"άρα μου ???????

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά και βάζει και τέτοιο τιτλο Εξυγίανσης ?

Μιλάει μετά για ανούσια gadget και τις επόμενες σελίδες τις αφιερώνει σε τέτοια.!
Χρωματιστά ακουστικά,χρωματιστά καλώδια USB και Bluetooth-Κόσμημα , με χρυσό,διαμάντια και πέρλες "για..τις κυρίες που θέλουν να ξεχωρίζουν"..
Ανθρωποκεντρικότατα όλα,indeed.

Και στο φινάλε "Ας σώσουμε το Hi-End και μετά τα άλλα."
Αυτό και αν είναι ανθρωποκεντρικό. !
Ευχαριστούμε κ.Φωτιάδη που μας λέτε κατάφατσα να αφήσουμε την Εικονα και να ασχοληθούμε μόνο με τον Ηχο των 10,20 και 30 χιλιάδων ευρώ.
Τουλάχιστον ο άνθρωπος είναι ειλικρινής...

Εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά το συγκεκριμμένο περιοδικό.
Μετά από αυτήν την τοποθέτηση δεν με αφορά πλέον.

οντως το editorial αυτο ειναι λιγο αλλου
σαν να το εχει γραψει με σκοπο να προκαλεσει μονο και τιποτα αλλο
γενικα τα επιχειρηματα του ειναι λιγο παιδιαστικα. δηλαδη το να χαλας δεκαδες χιλιαδες ευρω για hi end θεωρειται κοινωνικα ευσυνειδητη συμπεριφορα? ενω μια τβ των 1500 ευρω δεν ειναι?
φασκει και αντιφασκει
κριμα για τα παιδια που γραφουν στο φορουμ και συνεργαζονται μαζι του