Scott S40 επισκευή?

petran1350

New member
19 April 2010
1
Καλησπεριζω ολη την παρεα...
Εχω ενα ζευγαρι ηχεια λιγο παλαια..
Παραθετω αυτουσια την ετικετα:

Scott S40 - Controlled Impedance Widerange Loudspeaker
Drivers:10" high compliance woofer
5" mid range
1 3/4" tweeter
Acoustic Adjustment: Your Scott speakers are equipped with two-three position switches to independently adjust the mid range and/or the tweeter response levels to compensate for room acoustics or personal taste.
In position #1 speaker response is flat
#2 mid-range and/or tweeter response is reduced by 6db
#3 mid-range and/or tweeter response is reduced by 3db

Τα ηχεια χρηζουν καινουργιου woofer, και τα 2, οπως και δεν ξερω για τα tweeter αν θυμαμαι το ενα δεν παιζει..
Ο προαναφερομενος διακοπτης με τις 2-3 θεσεις που βρισκεται???οσο και αν εψαξα φως δεν ειδα..:idea:

Αξιζει η επισκευη τους ή να παν απο κει που ρθαν?
Που να απευθυνθω για μεγαφωνα στην Αθηνα και ποιες οι τιμες?
Ευχαριστώ

Άμα χρειάζεσαι δυο φούφερ και ένα τουίτερ, μάλλον η επισκευή είναι ασύμφορη... Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ παλιό μοντέλο και δεν πρόκειται να βρεις τα σωστά ανταλλακτικά. Άρα θα κάνεις μια επισκευή στο "περίπου". Άν σε ενδιαφέρει για DIY project ίσως να παίξεις.

Θα είναι σα να φτιάχνεις από την αρχή καινούρια ηχεία. Κερδίζεις τα κουτιά και τα crossover. Θα είναι και λίγο τυχαίο το αποτέλεσμα αν δεν ξέρεις από DIY (ούτε εγώ ξέρω) και από επιλογή μεγαφώνων.

Εγώ θα το δοκίμαζα ακόμη και για τη φάση.

Καλωσηρθες φιλε...νομιζω καλυτερα να ρωτησεις στην diy κατηγορια!..αλλα δεν νομιζω να σε συμφερει να τα φτιαξεις..

Καταρχήν τα μεγάφωνα που τα'χεις;

Αν έχεις έστω και τα καλάθια σκέτα τα πας σε κάποιον που επισκεύαζει μεγάφωνα και κάτι μπορεί να γίνει.

Αν δεν τα χεις και θες να κάνεις κάτι για την πλάκα σου,βρες δυό μεγάφωνα PA με βασικά χαρακτηριστικά,κάνε ένα simulation της καμπίνας με τα χαρακτηριστικά των woofer στο WinISD να δεις αν σου βγάζει κάτι ικανοποιητικό,πέτα τα πάνω και έτοιμα.

Κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρίσκεις ανταλλακτικά.