Screen Mirroring (απο κινητο σε tv samsung h6200)

@topos

New member
23 September 2008
46
Καλησπερα στο forum,
Θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος περισσοτερα πανω στο συγκεκριμενο feature που πλεων εχουν διαφορες tv.

Συγκεκριμενα εχω μια samsung h6200 50' που το υποστηριζει καθως και ενα xiaomi redmi 1s(4πυρηνο στο 1.6/1gb ram/1280χ720 αναλυση οθονης)

Σε ορισμενες ταινιες(συνηθως τα αρχεια ειναι hd/fhd μεγεθους ~1,5gb) βλεπω ενα μικρο jutter συνηθως στην αρχη (ας πουμε του στυλ 17καρε/sec) που ομως κατα την διαρκεια της ταινιας εξομαλυνετε και μπορει να μην ξαναεμφανιστει μεχρι το τελος,ειτε μπορει να ξαναεμφανιστει..

Γενικα μαλλων ειναι random φαινομενο και αρχικα υπεθεσα πως μαλλων το κινητο τρωει κολληματα, αλλα εαν παρακολουθησεις την ταινια στο κινητο (ενω δουλευει το screen mirroring) ειναι μια χαρα-απροβληματιστη η ροη.

Οποτε ερχομαστε στο τι φταει?Ειναι θεμα δικτυου?Θεμα hardware της τηλεορασης?

Επιπλεων θα ηθελα να ρωτησω εαν ξερετε και τι αναλυση δειχνει η τηλεοραση η μπορει να δειξει. Π.χ εχω αρχειο 1080p αλλα η αναλυση της οθονης του κινητου ειναι 720p τι θα δειχνει η tv?Λογικα το δευτερο...
Εαν ομως η οθονη του κινητου ηταν fhd θα ειχε την δυνατοτητα η τηλεοραση να δειξει 1080p?(ρωταω γιατι σκεφτομαι να αλλαξω κινητο κυριως για αυτην την δυνατοτητα..)

Οσο και εαν εψαξα στο net δεν βρηκα περαιτερω πληροφοριες για το screen mirroring..

Τα μεγαλυτερα προβλήματα ειναι θέμα decoder της tv, δηλαδη επεξεργαστης (που η συγκεκριμενη δεν εχει κ πολυ δυνατό και codecs που εχουν πχ καλυτερα τα media boxes) το κινητο δεν εχει θεμα μη το αλλαξεις

Αν έχω καταλάβει σωστά, προσπαθείς να δεις ένα βίντεο που παίζει το κινητό σου με screen mirror στην TV που αναφέρεις.

Κατά πάσα πιθανότητα το judder που βλέπεις είναι είτε γιατί τα Hz της TV δεν ταιριάζουν με το frame rate της ταινίας, (πχ 60Hz με frame rate 24fps) είτε το κινητό σου (όπως και όλα τα android) δεν μπορεί να αναπαράγει σωστά τα 23,976fps.
Στο κινητό δεν το προσέχεις γιατί είναι πολύ μικρή η οθόνη και δεν το καταλαβαίνεις.

Αν έχω καταλάβει σωστά, προσπαθείς να δεις ένα βίντεο που παίζει το κινητό σου με screen mirror στην TV που αναφέρεις.

Κατά πάσα πιθανότητα το judder που βλέπεις είναι είτε γιατί τα Hz της TV δεν ταιριάζουν με το frame rate της ταινίας, (πχ 60Hz με frame rate 24fps) είτε το κινητό σου (όπως και όλα τα android) δεν μπορεί να αναπαράγει σωστά τα 23,976fps.
Στο κινητό δεν το προσέχεις γιατί είναι πολύ μικρή η οθόνη και δεν το καταλαβαίνεις.

Ok, το ειχα σκεφτει αυτο με την οθονη του κινητου(οτι επειδη ειναι μικρη δεν αντιλαμβανεσαι το προβλημα).
Αλλα η απορεια παραμενει...Μιας και στην tv οπως τυχαια εμφανιζετε ετσι τυχαια εξαφανιζετε.
Εχω παρατηρησει πως εχω ~90% ας πουμε απροβληματιστη θεαση.
Και δεν ειναι οτι εμφανιζετε σε σκηνες με εντονη κινηση/εναλλαγες γραφικων(που να πεις οτι ανεβαινει το bitrate...).

Αλλα μου κανει εντυπωση πως δεν μπορω να βρω πουθενα documentation με το τι ακριβως υποστηριζει η διαμεταγωγη screen mirroring...(bitrate/ειδος αρχειου κτλ).

Θα το τσεκαρω να παιξω τα αρχεια κ με αλλα app(vlc) και βλεπουμε...

Εσεις ομως γενικα το χρησιμοποιειτε?Εχετε συναντησεις αντιστοιχα προβληματα?
Ειναι τρομερα βολικο παντως...

Υστερα απο ψαξιμο βρηκα αυτο->
http://www.gadgetnutz.com/2013/02/22/samsung-allshare-cast-dongle-review/

Το review αναφερετε σε ενα samsung dongle (EAD-T10) που υποθετω το ενσωματωσανε μεταγενεστερα στις smartv samsung.
Εαν κανετε τον κοπο να το διαβασετε(πηγαιντε οσοι ενδιαφερεστε στο κατω μερος του αρθρου, στο conclusion)
ο reviewer αναφερει οτι η συσκευη κανει fhd mirror αλλα δεν μπορεσε να το επιβεβαιωση μιας και ειχε το s3 που εχει hd οθονη και επιπλεων εχει τους ιδιους προβληματισμους που ειχα και εγω οσο αφορα την συνδεση.

Γενικά το screen mirror δεν βγήκε για να βλέπεις ταινία/σειρές αν αυτός είναι ο σκοπός σου. Ούτε για games καθώς αυτό το έστω μικρό lag καθιστά εκνευριστικό το gameplay.

Ένα laptop i7/hd3000 και ένα windows tablet atom z3775 που έχω δοκιμάσει, ταινίες ή σειρές 1080p τις έπαιζε με σπάσιμο και αυτές. Θεωρώ πως το screen mirror ήταν αυτό που το δημιουργούσε καθώς και οι 2 συσκευές παίζουν σωστά 23,976fps. Τότε που το έψαχνα και εγώ δεν βρήκα άκρη. Δοκίμασα μια φορά και με το Asus Zenfon 2 που έχω αλλά επειδή ταυτόχρονα με το screen mirror στρίμαρε και το video, crashάρανε τα πάντα. Θα δοκιμάσω σήμερα με τοπικό αρχείο και θα σου πω αποτελέσματα.