Screenline Othello 100' και BENQ W5000

Honest John

New member
11 October 2007
35
Καλημέρα σε όλους.

Αποφάσισα και εγώ με την σειρά μου να μπω στο χώρο των προβολικών και ετοιμάζομαι για την πρώτη μου αγορά.

Κατόπιν ανάγνωσης σχετικών θεμάτων στο φόρουμ, προσανατολίζομαι σε:

α) ηλεκτρικά ανοιγόμενη SCREENLINE OTHELLO 100' 16:9 gain 1,2.

β) προβολέα BENQ W5000 (δεν βλέπω rainbow).

Οι διαστάσεις του δωματίου είναι, μήκος 5,5 μέτρα και πλάτος 4 περίπου, η χρήση θα είναι αποκλειστικά και μόνο ταινίες από PS3 και HTPC, η απόσταση θέασης επιτρέπει άνετα 4 μέτρα, το δωμάτιο είναι επαρκούντως σκοτεινό και οι τοίχοι σκούροι.

Η ερώτησή μου αφορά την συμβατότητα της συγκεκριμένης οθόνης με τον προβολέα.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

HJ

Εχω δει το συγκεκριμενο συνδιασμο και ειναι μια χαρα !

Καλες θεασεις !

φίλε Browser, σε ευχαριστώ για την faster than light απάντησή σου! :ernaehrung004:

HJ

Δυστυχώς λόγω εξελίξεων μη διαθεσιμότητας οθόνης κλπ. θέλω να τροποποιήσω την ερώτησή μου και να ρωτήσω εάν οι 110' θα ήταν ενδεδειγμένη επιλογή για τον συγκεκριμένο χώρο, ή μήπως παραείναι πολλές???.

Η άλλη επιλογή που έχω είναι οι 92' που νομίζω ότι για θέαση από 4μ δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη....

Μπορεί να με συμβουλευσει κάποιος??.....

Ευχαριστώ και πάλι,

HJ

110"
Από 4 μέτρα είσαι μιά χαρά... Κι ο προβολέας έχει αρκετό φώς γι' αυτές τις ίντσες.

Last edited by a moderator:
110 για θεαση απο τα 4 μετρα χωρις σκεψη. Αρκει να μπει πιο πισω ο benq για να ανοιξει τις ιντσες.

Απλώς περιμένεις συνονόματε!

Ή αλλιώς πας για 120' που είναι και η κατάλληλη για το χώρο σου. Σε μία εβδομάδα με την 92άρα από τα 5,5 μ. θα βαράς το κεφάλι σου...-bye-

Re: Screenline [EDIT: JAGO 110'] OTHELLO 100' και BENQ W5000

Ευχαριστώ!!! νόμιζα ότι με τις 110' θα είχα πρόβλημα για τον χώρο μου, ή ότι ο προβολέας δεν θα ήταν αρκετά φωτεινός για τις ίντσες αυτές....

Α, και η οθόνη πλέον είναι η SCREENLINE JAGO 110' gain 1,2 με πανί High DLP. (τροποποίησα και τον τίτλο αναλόγως).

έχει κανεις δει αυτό τον συνδυασμό????

HJ

Απάντηση: Re: Screenline [EDIT: JAGO 110'] OTHELLO 100' και BENQ W5000

Ευχαριστώ!!! νόμιζα ότι με τις 110' θα είχα πρόβλημα για τον χώρο μου, ή ότι ο προβολέας δεν θα ήταν αρκετά φωτεινός για τις ίντσες αυτές....

Α, και η οθόνη πλέον είναι η SCREENLINE JAGO 110' gain 1,2 με πανί High DLP. (τροποποίησα και τον τίτλο αναλόγως).

έχει κανεις δει αυτό τον συνδυασμό????

HJ

Φιλε μου ειναι το ιδιο πανι ακρβως. Η διαφορα της jago με την othello ειναι η διαμετρος του τυμπανου που "τυλιγετε" το πανι , και σαφως η ταχυτητα που ανεβοκατεβαινει που ειναι ταχυτερη στη jago , παλι λογο τυμπανου , αφου το μοτερ τους ειναι το ιδιο !

edit. επισης να σου πω οτι οι 110 ιντσες ειναι η μονη διασταση της screenline που μπορεις να διαλεξεις αν θελεις othello η jago τυπο !!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Screenline [EDIT: JAGO 110'] OTHELLO 100' και BENQ W5000

Φιλε μου ειναι το ιδιο πανι ακρβως. Η διαφορα της jago με την othello ειναι η διαμετρος του τυμπανου που "τυλιγετε" το πανι , και σαφως η ταχυτητα που ανεβοκατεβαινει που ειναι ταχυτερη στη jago , παλι λογο τυμπανου , αφου το μοτερ τους ειναι το ιδιο !

edit. επισης να σου πω οτι οι 110 ιντσες ειναι η μονη διασταση της screenline που μπορεις να διαλεξεις αν θελεις othello η jago τυπο !!

Όσο ζω, μαθαίνω.... Φίλε Browser σ'ευχαριστώ!!!:ernaehrung004:

HJ

Θυμισου μονο να βαλεις τον BenQ κοντα στα 5 μετρα απο το πανι για να σου βγαλει αυτες τις ιντζες...

Καλη συνεχεια και καλες θεασεις! :a0210:

Προς αποφυγή πιθανής παρεξήγησης:

Άλλο τα μοντέλα των οθονών / κουτιών (Othello, Jago) άλλο τα πανιά (DLP, Home Vision κλπ).

Το κάθε μοντέλο μπορεί να φοράει σχεδόν κάθε πανί.

Η Jago δλδ δεν έρχεται αναγκαστικά με DLP αλλά μπορεί να έρθει και με Home Vision (που είναι και το πιο συνηθισμένο μάλιστα).

Το DLP πανί ʽγκριζάρειʼ (σαν το High Contrast της Dalite) ενώ το Home Vision είναι πιο ουδέτερο / λευκό και είναι σχεδόν το ίδιο με το Matte Vision (απλώς το τελευταίο δεν είναι μαύρο από πίσω – προς αποφυγή προβλημάτων από φως πίσω από την οθόνη).

Στα περί επιλογής γκρι ή όχι οθόνης θα ακούσεις πολλές γνώμες αλλά προσωπικά θεωρώ ότι πλέον (με το καλό contrast σχεδόν όλων των σύγχρονων προβολέων) οι γκρίζες οθόνες δεν έχουν τόσο μεγάλο νόημα και μια ʽλευκήʼ είναι πιο safe επιλογή.

Προσωπικά δλδ θα σου πρότεινα την Jago σε Home Vision πανί (και αν μπορείς να την πάρεις και με εντατήρες (tensioned) ακόμα καλύτερα (ακόμα και με ενταντήρες η πλήρης αποφυγή ζαρών δεν είναι απολύτως διασφαλισμένη).

ΥΓ Τα παραπάνω μοντέλα πανιών ίσχυαν μέχρι πριν λίγο καιρό που είχα κοιτάξει. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο.

Προς αποφυγή πιθανής παρεξήγησης:

Άλλο τα μοντέλα των οθονών / κουτιών (Othello, Jago) άλλο τα πανιά (DLP, Home Vision κλπ).

Το κάθε μοντέλο μπορεί να φοράει σχεδόν κάθε πανί.

Η Jago δλδ δεν έρχεται αναγκαστικά με DLP αλλά μπορεί να έρθει και με Home Vision (που είναι και το πιο συνηθισμένο μάλιστα).

Το DLP πανί ʽγκριζάρειʼ (σαν το High Contrast της Dalite) ενώ το Home Vision είναι πιο ουδέτερο / λευκό και είναι σχεδόν το ίδιο με το Matte Vision (απλώς το τελευταίο δεν είναι μαύρο από πίσω – προς αποφυγή προβλημάτων από φως πίσω από την οθόνη).

Στα περί επιλογής γκρι ή όχι οθόνης θα ακούσεις πολλές γνώμες αλλά προσωπικά θεωρώ ότι πλέον (με το καλό contrast σχεδόν όλων των σύγχρονων προβολέων) οι γκρίζες οθόνες δεν έχουν τόσο μεγάλο νόημα και μια ʽλευκήʼ είναι πιο safe επιλογή.

Προσωπικά δλδ θα σου πρότεινα την Jago σε Home Vision πανί (και αν μπορείς να την πάρεις και με εντατήρες (tensioned) ακόμα καλύτερα (ακόμα και με ενταντήρες η πλήρης αποφυγή ζαρών δεν είναι απολύτως διασφαλισμένη).

ΥΓ Τα παραπάνω μοντέλα πανιών ίσχυαν μέχρι πριν λίγο καιρό που είχα κοιτάξει. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο.

...Τέλεια! Σ'ευχαριστώ, για πραγματικά δεν είχα ιδέα περί πανιών και σκοπιμότητας χρώματός τους.....

και μία ερώτηση, σχετικά με το gain, μια και τώρα διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα μεγέθους οθόνης/αποστάσεως. Μήπως χρειάζομαι περισσότερο gain από 1.2, για να επιτύχω την ίδια φωτεινότητα στις 110'????

HJ