Screenshots TW600 συνέχεια...

Καλύτερα αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Η φωτογραφία με βγάζει ένα 20% πιο λευκό απ' ότι στην πραγματική θέαση. Θα διορθώσω το λευκό στην φωτογραφική και θα διορθώσω κάποιες ρυθμίσεις αύριο και θα επανέλθω. Το screenshot είναι με τις νέες ρυθμίσεις.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    88.5 KB · Views: 38
Μολις ειδα και εγω τις photos και σιγουρα κατι δε παει καλα...Μπας και εχεις κανενα πολυφωτο ανοιχτο την ωρα που εχεις τραβιξει τις φωτος απο τον προτζεκτορα? (σοβαρα μιλαω!!!)

Απάντηση: Re: Screenshots TW600 συνέχεια...

Μολις ειδα και εγω τις photos και σιγουρα κατι δε παει καλα...Μπας και εχεις κανενα πολυφωτο ανοιχτο την ωρα που εχεις τραβιξει τις φωτος απο τον προτζεκτορα? (σοβαρα μιλαω!!!)

Οχι αρχηγέ μου. Το ένα πρόβλημα είναι η φωτογραφική όπου όταν τις τράβηξα δεν είχε ρυθμιστεί σωστά το λευκό με αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον με 20% πιο έντονο λευκό απ' ότι στην πραγματική θέαση. Αλλά το σημαντικότερο είναι οι ρυθμίσεις. Το παλεύουμε και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα έτσι για να δείτε (κι εγώ μαζί:flipout: ) τι κάνουν οι σωστές ρυθμίσεις.

Απάντηση: Re: Screenshots TW600 συνέχεια...

Aναφερομουν καθαρα σε θεμα φωτεινοτητας....κατα τη ταπεινη μου γνομη οι φωτος ειναι πολυ σκοτεινες.

Ποια από τις δύο; Η μία είναι φωτο και η άλλη καθαρό screenshot.

Μιχαλιο, τα καψες ολα, γιατι? :violent-smiley-030:

Βρε παλικαρι μου, ειναι δυνατον να ρυθμιζεις με βαση την οθονη του υπολογιστη??:afro:

Ενα ακομα τετοιο και θα μεινεις μετεξεταστεος! :drummer:

Αν και πριν αρκετό καιρό προσπάθησα να ρυθμίσω σωστά τον προβολέα μου, μάλιστα με το DVE, δεν κατάφερα όπως είπα και παραπάνω να προβάλλω όπως θέλω. Αδαής. Τελικά έμεινα μόνο στην "ευκρίνεια" του HD και ξέχασα το χρώμα, το οποίο σωστά ρυθμισμένο προσθέτει ευκρίνεια. Από τα screenshots και τις περιγραφές του Μανώλη κατάλαβα πόσο λάθος βλέπω. Εκτιμώ ότι αντιλαμβάνομαι το χρώμα σωστά αλλά οι γνώσεις μου στις ρυθμίσεις είναι πενιχρές. Τελικά πρέπει να ξανακατανοήσω τι κάνει επακριβώς η κάθε ρύθμιση και έχω πέσει από χθές το βράδυ με τα μούτρα στο διάβασμα.

Δεν φταίει το MacBook (ακούς Χρήστο; ) αλλά οι μηδαμινές ρυθμίσεις στον προβολέα μου. Μεγάλο πράγμα να ξέρεις τι κάνεις.

Λοιπόν ρωτάω τους όρους για να δώ αν τους αντιλαμβάνομαι σωστά...

skin tone = ρύθμιση τόνου επιδερμίδας
color temp. = ρύθμιση απόλυτης θερμοκρασίας χρωμάτων
Ρύθμιση RGB = Ρύθμιση (R)κόκκινο, (G)πράσινο, (Β)μπλέ
offset/gain = Μετατόπιση/Ενίσχυση
Ρύθμιση RGBCMY = Ρύθμιση απόχρωσης και καθαρότητας
hue/saturation = απόχρωση/καθαρότητα
white level/black level = Επίπεδο λευκού/επίπεδο μαύρου
brightness/contrast = φωτεινότητα/αντίθεση
gamma = επιπλέον συνολική ρύθμιση φωτεινότητας/αντίθεσης/χρωμάτων

Περί gamma στον macintosh βρήκα το εξής:

"The Macintosh has built-in gamma correction of 1.4. This means that after the software sends the signal to the framebuffer, there are internal hardware corrections which will further process the signal, specifically by gamma correcting it another 1.4 - That is, the signal is raised to the 1/1.4. Therefore, to get full correction, the software itself should first adjust the signal by raising it to the 1/1.8 power. (2.5/1.4 = 1.8) Thus the system gamma on a Macintosh is 1.8."

Παμε βημα βημα.

Βρες και περασε στο μακ ενα κολορ προφα ι λ, σε sRGB που να κανει το gamma του μακ 2.2

Αν δεν ισιωσει η πηγη, δεν κανουμε τιποτα παρακατω !

Σιγουρα κατι θα βρεις παντως.
Οταν ειχα σκαλισει του Μπαμπη λιγο , ειδαοτι εχει τετοιες επιλογες, αλλα ξερεις ποια ειναι η σχεση μου με τα μακ, και δεν τις πειραξα.
Εσυ θα τα βρεις σιγουρα !!

Μιχαλιο, τα καψες ολα, γιατι? :violent-smiley-030:

Βρε παλικαρι μου, ειναι δυνατον να ρυθμιζεις με βαση την οθονη του υπολογιστη??:afro:

Ενα ακομα τετοιο και θα μεινεις μετεξεταστεος! :drummer:

Τάκη δεν ρυθμίζω με βάση την οθόνη του υπολογιστή. Από τώρα θα με κόψεις;:bigcry: Θα μπω και στα patterns απόψε!

Προσπαθώ να μάθω και προσπαθώ να καταλάβω εάν το macBook παίζει ρόλο στο χρώμα που βλέπω.

Για τον macintosh βρήκα αυτά περί gamma.

Macintosh hardware correction:

input signal
scal-100.gif
grph-100.gif

build in hardware correction
scal-140.gif
grph-114.gif

output signal
scal-055.gif
grph-180.gif

Από κάτω λέει φαίνεται το software correction

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    25.9 KB · Views: 6
Παμε βημα βημα.

Βρες και περασε στο μακ ενα κολορ προφα ι λ, σε sRGB που να κανει το gamma του μακ 2.2

Αν δεν ισιωσει η πηγη, δεν κανουμε τιποτα παρακατω !

Σιγουρα κατι θα βρεις παντως.
Οταν ειχα σκαλισει του Μπαμπη λιγο , ειδαοτι εχει τετοιες επιλογες, αλλα ξερεις ποια ειναι η σχεση μου με τα μακ, και δεν τις πειραξα.
Εσυ θα τα βρεις σιγουρα !!

ok. πάμε παρακάτω... τα παραπάνω σου λένε τίποτα;

Οτι μαλλον πρεπει με καποιον τροπο να φυγει το " build in hardware correction" , δηλαδη απο τη συνημενη φωτο που εχεις βαλει, το τριτο διαγραμμα απο 1/2.5 να γινει 1/2.2 με καποιον τροπο !

Μιχάλη, όπως βλέπεις, το gamma είναι η ρύθμιση-μετατόπιση των μεσαίων τόνων του γκρί.

Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από το color profile.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    84.4 KB · Views: 8
  • 2.jpg
    2.jpg
    73.9 KB · Views: 6
  • 3.jpg
    3.jpg
    92.4 KB · Views: 6
  • 4.jpg
    4.jpg