ScreensSaver για Plasma

arkaz

New member
2 January 2008
19
Π.Φάληρο
Καλησπέρα σε όλους,

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει για τις δυνατότητες χρήσης κάποιας μορφής "screensaver" σε τηλεόραση Plasma (Panasonic 42PZ70)?

Θα με ενδιέφερε κάποιες φορές η τηλεόραση να λειτουργεί ως φωτεινός πίνακας είτε για να προβάλω φωτογραφίες, είτε για πίνακες ζωγραφικής(είτε μέσω της θύρας SD είτε μέσω του DVD player)

Πόσος είναι ένας ασφαλής χρόνος προβολής παγωμένης εικόνας σε μια οθόνη πλάσμα; Η εναλλαγή από μια παγωμένη εικόνα σε μια άλλη παγωμένη εικόνα ανά 30sec ή 1min μπορεί να προκαλέσει ζημιά;

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των πλάσμα έναντι των LCD αλλά...αυτήν έχω.

Ευχαριστώ,

Άρις

Καλησπέρα σε όλους,

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει για τις δυνατότητες χρήσης κάποιας μορφής "screensaver" σε τηλεόραση Plasma (Panasonic 42PZ70)?

Θα με ενδιέφερε κάποιες φορές η τηλεόραση να λειτουργεί ως φωτεινός πίνακας είτε για να προβάλω φωτογραφίες, είτε για πίνακες ζωγραφικής(είτε μέσω της θύρας SD είτε μέσω του DVD player)

Πόσος είναι ένας ασφαλής χρόνος προβολής παγωμένης εικόνας σε μια οθόνη πλάσμα; Η εναλλαγή από μια παγωμένη εικόνα σε μια άλλη παγωμένη εικόνα ανά 30sec ή 1min μπορεί να προκαλέσει ζημιά;

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των πλάσμα έναντι των LCD αλλά...αυτήν έχω.

Ευχαριστώ,

Άρις

Δεν έχω ιδέα πως θα πετύχεις το slideshow που θες, αλλά η τηλεόραση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν η στατική εικόνα παραμένει μόνο για λίγα λεπτά.

Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση.
Το ξέρω ότι αν η στατική εικόνα μείνει για λίγα λεπτά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά τί γίνεται σε περίπτωση συνεχούς προβολής στατικών εικόνων για 2-3 ώρες με ρυθμό εναλλαγής τα 30 sec ή το 1 λεπτό;
Θα έχω πρόβλημα;

Απάντηση: Re: ScreensSaver για Plasma

Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση.
Το ξέρω ότι αν η στατική εικόνα μείνει για λίγα λεπτά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά τί γίνεται σε περίπτωση συνεχούς προβολής στατικών εικόνων για 2-3 ώρες με ρυθμό εναλλαγής τα 30 sec ή το 1 λεπτό;
Θα έχω πρόβλημα;

Από την στιγμή που οι εικόνες θα είναι διαφορετικές και θα καλύπτουν όλη την οθόνη δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Χαμήλωσε και την φωτεινότητα κάτω από την μέση και θα είσαι ΟΚ. Άλλωστε υποθέτω πως αυτή θα είναι η δευτερεύουσα λειτουργία της τηλεόρασης και θα παίζει και κάποιες ώρες την ημέρα τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινίες.

ggeorgecv πώς το εννοείς; Γιατί η απορία μου δεν αφορά κάποια περιστασιακή χρήση αλλά κάποια επιπλέον χρήση της τηλεόρασης που ενδέχεται και να γίνεται σε καθημερινή βάση. Ξέρω ότι δε θα πάθει τίποτα η τηλεόραση αν περιστασιακά μένει μια παγωμένη εικόνα στην οθόνη της.
Η ερώτησή μου όμως αφορά την παρατεταμένη προβολή στατικών εικόνων για κάποιες ώρες της ημέρας με το ρυθμό εναλλαγής που αναφέρω πιο πάνω.

Οχι, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με την προϋπόθεση ότι οι φωτογραφίες που θα προβάλλονται τα γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη και δεν θα αφήνουν μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά.

Eγω πιστευω οτι δεν ειναι και τοσο ευαισθητες οσο φοβομαστε. Αρκει να εναλλασονται οι εικονες. Τωρα οσον αφορα τις μαυρες μπαρες δεξια αριστερα κατα την θεαση τηλεοπτικων προγραμματων, δεν ξερω αν δημιουργουν προβλημα.Το εχω κι εγω απορια. Πως παρακολουθειτε τα καναλια; Με μπαρες; Με παραμορφωση ή με ζουμ;

Τα παρακολουθούμε χωρίς μπάρες, και όχι με ζουμ γιατί χαλάει η ποιότητα της ήδη χάλια εικόνας....
Στην Panasonic υπάρχει μια ρύθμιση "Just" που ουσιαστικά βελτιώνει ελαφρώς την οριζόντια παραμόρφωση σε σχέση με την επιλογή 16:9. Δεν ξέρω αν αν και άλλες μάρκες έχουν αντίστοιχη ρύθμιση. Επίσης βλέπω ΣΚΑΙ σε σημαντικό ποσοστό γιατί με τα άλλα μπάζα......
Πάντως περίμενα από τα κρατικά κανάλια (που πληρώνονται και μια συνδρομή τέλως πάντων) να μετατρέψουν κι αυτές το σήμα σε 16:9. Πέρα από τα προφανή οφέλη, θα αποκτούσαν και μια καλή δικαιολογία για επιπλέον προσλήψεις, νέους διαγωνισμούς με τεράστιο όφελος για τις τσέπες "επιχηρηματιών". αυξήσεις στα τιμολόγια και πάει λέγοντας.
Τί έγινε, καταργήθηκε το brainstorming στο δημόσιο;

Συγχωρέστε με πήρα φόρα.
Ευχαριστώ πάντως για το input σας!

Παντως εγω που παρακολουθω τα καναλια με μπαρες δεξια αριστερα σε μια PHILIPS 32 LCD μου παρουσιαστηκε διαφορα στην φωτεινοτητα. (Το κομματι που προβαλλοταν η εικονα ειχε πτωση φωτεινοτητας σε σχεση με το υπολοιπο.)

Δυστυχως αυτο διαπiστωσα. Σκεφτομαι μαλιστα να την παω στην PHILIPS αφου καλυπτομαι απο την εγγυηση.Ισως εχει προβλημα το panel.