Screwfix και Borderlinx

ghost277

New member
28 November 2011
51
Καταρχήν συγνώμη αν είμαι σε λάθος κατηγορία (ας το μεταφέρει κάποιος admin στη σωστή, παρακαλώ!).
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα κρουστικό δράπανο μπαταρίας. Έχω καταλήξει σε κάποια από το screwfix, το οποίο φυσικά
δεν στέλνει στην Ελλάδα :(

Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μια από τις υπηρεσίες προώθησης δεμάτων(parcel forwarding services). Μου πρότεινε γνωστός την borderlinx.
Έχει κανείς δοκιμάσει το screwfix; Έχει κάνει χρήση της borderlinx ή άλλων τέτοιων υπηρεσιών;
Σχόλια, εμπειρίες ή παράπονα που θα με βοηθήσουν να αποφύγω παρόμοιες κακοτοπιές;

Τα 2 tools που έχω καταλήξει είναι τα:
Περιλαμβάνουν μπαταρίες (1 και 2 αντίστοιχα). Η borderlinx λέει πως πρέπει να είναι μεταξύ 2-100Wh και όχι πάνω από 2 σε κάθε δέμα.
Έχει κανείς εμπειρία αν στέλνουν αυτού του είδους μπαταρίες. Λογικά είμαι μέσα στα όρια τους (18*3=54WH), σωστά;

Τα Link δεν λειτουργούν εάν δεν είναι Μέλος ...

Σε τι τιμή τα βρήκες στο UK ?

Γιατί δεν τα παίρνεις από Amazon.de που στέλνουν Ελλάδα ?

Re: Απάντηση: Screwfix και Borderlinx

Δείτε εδώ αν δεν έχετε πρόσβαση στο UK store τους:
BOSCH GSB18-2-LI PLUS 18V 1.5AH LI-ION CORDLESS COMBI DRILL
BOSCH GSB 1800 18V 3AH LI-ION CORDLESS COMBI DRILL

Και τα δυο είναι στα 99.99 GBP έκαστο, στο UK store.

Στα amazon δεν τα βρήκω ή δεν τα στέλνουν. Έτσι και αλλιώς είναι σε ακριβότερες τιμές δίχως ταχυδρομικά. Οπότε τη διαφορά τη δίνω στη borderlinx και περισσεύουν, αν όλα
έχουν υπολογιστεί σωστά :)

Το screwfix ξεχάστε το. Παραθέτω email που έλαβα ως απάντηση στις 4/1/2016. Ποίος ξέρει τι τους έκαναν κάποιοι πονηροί Έλληνες. Λέω τώρα...

Dear Panagiotis
Thank you for your email regarding delivery to Greece.
I can advise that unfortunately we no longer deliver to Greece.
Please accept my apologies for any inconvenience this may cause
Kind regards
Nikita Coombs
Customer Resolution Team
Screwfix Direct Ltd
Tel - (01935) 385685
email: [email protected]

από ebay.co.uk
£127.77 + £16.52 μεταφορικά 195 ευρώ. Πάλι πιο φτηνά από εδώ.
http://www.ebay.co.uk/itm/5-ONLY-Bo...480172?hash=item1a0b6778ac:g:emQAAOSwZG9WhVTf

Για αυτό κοιτάζω για borderlinx.
Είχα και εγώ απάντηση από τη Nikita που μου έλεγε τα ίδια. Αλλά μου είπε να μιλήσω τηλεφωνικά με το Αγγλικό store για να κανονισω από εκεί αποστολή. Ακόμη περιμένω απάντηση τους .

Αν κάνεις κάτι, ενημέρωσε το φόρουμ να ξέρουμε τι παίζει με την borderlinx.

Η φωτογραφία στον link για το BOSCH GSB 1800 είναι από άλλο μοντέλο. Το 1800 εάν δεν κάνω λάθος έχει καταργηθεί.

Οι παραγωγή των μπαταριών 1,5Ah/3,0Ah απλών όχι Coolpack έχει σταματήσει και κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία παραγωγής τους είναι το 2014 ή και πιο πριν και όσο πιο παλιές είναι τόσο λιγότερος χρόνος ζωής τους έχει απομείνει.

Όλα τα καινούρια μοντέλα της Bosch όπως και το BOSCH GSB 18-2-LI PLUS έρχονται σε L-Boxx.

Στην Γερμανία η προσφορά είναι με μπαταρίες Coolpack στα 2,0Ah σε L-Boxx και όχι με την παλιού τύπου βαλίτσα ή σε νάυλον τσάντα εργασίας όπως είναι η αντίστοιχη προσφορά για Ελλάδα με μπαταρίες 1,5Ah απλές.

Άρα η συγκεκριμένες συσκευασίες πως προκύπτουν ?

Μήπως έχουν μαζέψει ότι τους έχει απομείνει από βαλίτσες/τσάντες και μπαταρίες και τα έχουν συσκευάσει μαζί με ένα solo εργαλείο για να τα πουλήσουν (ή ξεφορτωθούν) πιο γρήγορα σε αγορές εκτός Γερμανίας ?

Στο screwfix.de οι συγκεκριμένες αυτές προσφορές δεν υπάρχουν.

To link του χρήστη panava στο www.ebay.co.uk είναι με μπαταρίες CoolPack στα 2,0Ah με ένδειξη επιπέδου φόρτισης σε L-Boxx και όχι με τις απλές 1,5Ah σε βαλίτσα ή τσάντα.

Έxουν διαφορά τιμής αλλά δεν είναι ίδια set.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις μέχρι στιγμής. Θα προσπαθήσω να βρω πιο ξεκάθαρες λεπτομέρειες για τα δύο σετ.
Να προτείνω έναν τρόπο για να δείτε τα αρχικά links από το Αγγλικό χωρίς εγγραφή; Πηγαίνετε στο http://www.screwfix.com και θα σας ζητήσει με ένα pop up, να επιλέξετε site. Κλείστε το pop up και από πίσω δίπλα σε μια αγγλική σημαία έχει ένα μήνυμα "Click here to switch to UK mode". Πατήστε το και θα σας πάει στο αγγλικό. Η προφορά είναι το 18-2-LI . Λογικά μετα θα παίζουν και τα links του αρχικού ποστ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σχετικά με το 1800 βρήκα αυτό ως απάντηση σε ερώτηση κάποιου στο screfix:
Ερ. "What's the difference between this drill GSB 1800 and Bosch GSB 18V-LIDS Professional 18v ?"
Απ. "Hi, the GSB 1800 is a promotional model made exclusively for Screwfix, it does share its design and many features with our standard model GSB 18 V-Li but the biggest practical differences you'll notice are with the supplied batteries, chargers and cases, since the GSB 18 V-Li is available in lots of different versions. The various batteries are interchangeable between the two though, as they are throughout our professional range of lithium-ion tools."
Αυτο ίσως εξηγεί και τι διαφορετική φώτο.

To link του χρήστη panava στο www.ebay.co.uk είναι με μπαταρίες CoolPack στα 2,0Ah με ένδειξη επιπέδου φόρτισης σε L-Boxx και όχι με τις απλές 1,5Ah σε βαλίτσα ή τσάντα.

Έxουν διαφορά τιμής αλλά δεν είναι ίδια set.

Το οτι είναι coolpack από που φαίνεται; Στο link του ebay δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Screwfix και Borderlinx

Το οτι είναι coolpack από που φαίνεται; Στο link του ebay δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι τέτοιο.

Όλες οι 18v μπαταρίες των 2Ah, 4Ah,5Ah ,6Ah είναι Coolpack
Στα 3Ah υπάρχουν Premium και Coolpack, οι Premium καταργήθηκαν με την έλευση των Coolpack αλλά υπάρχουν ακόμα σε κάποια παλιά σετ.

Οι υπόλοιπες 1,3Ah, 2.6Ah, 1.5Ah ήταν/είναι απλές.

Bosch_gba.jpg

Μπράβο ioannistsa. Πολύ χρήσιμο το παραπάνω γράφημα.

Ευχαριστώ πολύ IOANNISTSA! Στη φώτο του ebay δείχνει το GSR και όχι το GSB. Έστειλα μήνυμα στον πωλητή και περιμένω διευκρίνηση.
Από τα 2 πιο θα προτείνατε αν υποθέσουμε ότι οι τιμές είναι παραπλήσιες για παρόμοια set με αυτά που πόσταρα στην αρχή;
Είδα ότι στο 1800 μπορώ να βρω ανταλλακτικά brushes.
Για το 18-2-LI δεν βρήκα κάτι, άρα να υποθέσω πως δεν γίνεται αλλαγή;

Ευχαριστώ πολύ IOANNISTSA! Στη φώτο του ebay δείχνει το GSR και όχι το GSB. Έστειλα μήνυμα στον πωλητή και περιμένω διευκρίνηση.
Από τα 2 πιο θα προτείνατε αν υποθέσουμε ότι οι τιμές είναι παραπλήσιες για παρόμοια set με αυτά που πόσταρα στην αρχή;
Είδα ότι στο 1800 μπορώ να βρω ανταλλακτικά brushes.
Για το 18-2-LI δεν βρήκα κάτι, άρα να υποθέσω πως δεν γίνεται αλλαγή;

Το GSB 18-2-LI plus είναι μοντέλο του 2015, 6-9 μηνών, γιατί να κυκλοφορήσουν από τόσο νωρίς ανταλλακτικά brushes ?

Το GSB 18v-li (το 1800 όπως είπες είναι κλώνος του με μικροδιαφορές ) επίσημα στην Γερμανία έχει αποσυρθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κάλο εργαλείο αλλά απλώς έχει αντικατασταθεί από νεότερα μοντέλα όπως το GSB 18V-EC Brushless με EMP

To GSB 18-2-LI plus έχει Electronic Motor Protection (EMP) ενώ το 1800 και το 18v-li όχι.

Εγώ εάν δεν είχα GSB θα έπαιρνα το GSB 18V-EC.

(άλλο μοντέλο το Bosch GSB18-2-LI και άλλο μοντέλο το Bosch GSB18-2-LI Plus)

Re: Απάντηση: Re: Screwfix και Borderlinx

Το GSB 18-2-LI plus είναι μοντέλο του 2015, 6-9 μηνών, γιατί να κυκλοφορήσουν από τόσο νωρίς ανταλλακτικά brushes ?

Το GSB 18v-li (το 1800 όπως είπες είναι κλώνος του με μικροδιαφορές ) επίσημα στην Γερμανία έχει αποσυρθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κάλο εργαλείο αλλά απλώς έχει αντικατασταθεί από νεότερα μοντέλα όπως το GSB 18V-EC Brushless με EMP

To GSB 18-2-LI plus έχει Electronic Motor Protection (EMP) ενώ το 1800 και το 18v-li όχι.

Εγώ εάν δεν είχα GSB θα έπαιρνα το GSB 18V-EC.

(άλλο μοντέλο το Bosch GSB18-2-LI και άλλο μοντέλο το Bosch GSB18-2-LI Plus)

Έχεις δίκιο για τα μοντέλα, 18-2-LI, απλά δεν πρόσθεσα το PLUS μιας και θεώρησα πως ήταν σαφής η σύνδεση με τις 2 επιλογές που είχα στο αρχικό ποστ. Συγνώμη αν μπέρδεψα.
GSB 18V-EC μου βγαίνει εκτός budget αλλά καταλαβαίνω τα οφέλη του, αν και κάπως πιο αδύναμο (50Nm max). Η ιδέα ήταν να πάρω ένα καλό "πολυ-εργαλείο" που θα με
καλύψει σε 'οτι τρύπημα/βίδωμα κάνω στο σπίτι. Δεν είμαι DIYer έτσι δεν έχω απαιτήσεις για βάρος, αυτονομία. Αλλά έχω χρειαστεί 12mm τρύπημα για τη βάση της πολύ παλιάς τηλεόρασης μου :).
Αν το σκέφτομαι καλά, με τη χρήση που κάνω και τις προστασίες του 18-2-LI Plus, η φθορά μάλλον θα είναι στις μπαταρίες.
Οπότε ίσως δε χρειαστώ brushes πριν φτάσω να κοιτάω για νέες μπαταρίες. Αλλά φυσικά καλό είναι να υπάρχει και η δυνατότητα.

Τελικά 2 πωλητές που ρώτησα παραδέχτηκαν πως η φώτο είναι λάθος και με καθησύχασαν πως πρόκειται για το GSB.

To GSB 18V-EC έχει λιγότερη ροπή αλλά έχει τις ίδιες δυνατότητες διάτρησης με το GSB 18-2-LI plus και μεγαλύτερη ικανότητα στο βίδωμα 10mm vs 8mm και αυτό (μάλλον) οφείλετε στον τύπο του κινητήρα εάν δεν είναι marketing trick.

Η φτηνότερη τιμή που έχω βρει για το GSB 18-2-LI plus (κωδικός UK 06019E7170), γύρο στα 180 ευρώ :

Re: Απάντηση: Screwfix και Borderlinx

Σε ευχαριστώ και πάλι IOANNISTSA. Και εγώ αυτους τους 2 έχω στο watch list μου και ρώτησα για το προβλημα με τις φώτο τους. Οπότε αν και προτείνεις το GSB 18V-EC, δε θεωρείς και το GSB 18-2-LI plus κακή επιλογή για αυτά που ζητάω, σωστά;
Από ότι φαινεται, εκτός και αν χάσω τις "προσφορές" των 2 αυτών πωλητών, θα παραγγείλω από εκεί στα μέσα της εβδομάδας μολίς πάει το έμβασμα στο paypal.

Σας ευχαριστώ όλους και φυσικά, για ακόμη μια φορά, τον IOANNISTSA! Η κάρτα πέρασε, οπότε δε χρειάστηκε να περιμένω μέχρι να φύγουν τα εμβάσματα :) Περιμένω επιβεβαίωση παραγγελίας και παραλαβή σε 10-13 εργάσιμες!

Ίσως, αν μπορούσε κάποιος moderator, να αλλάξει ελαφρώς τον τίτλο του νήματος, ώστε να περιέχει και το bosch εργαλεία μπαταρίας, για να βοηθήσει και άλλους που σκέφτονται να αγοράσουν κάτι παρόμοιο.

Να εκμεταλλευτώ για λίγο ακόμη τις γνώσεις σας; Ψάχνω για ένα σέτ μύτες για το GSB 18-2-LI plus. Από βλακεία δεν παράγγειλα το σετ που προτείνει η Bosch στο site της από τον ίδιο πωλητή στο ebay. Προσπάθησα να του ζητήσω να το προσθέσει αλλά δεν είδε το email μου και η αποστολή έχει ήδη γίνει. Τεσπα κοιτάω αυτό εδώ: Σετ μύτες, καρυδάκια και τρυπάνια CYL-3 35 τεμαχίων. Θα κάνει; Έχει θέμα που είναι με hex ακρούλα, αν βλέπω καλά στη φώτο; Λογικά όχι, αλλά αν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει θα του ήμουν υπόχρεος. Υπάρχει άλλη πρόταση σε κοντινές τιμές;

Κανένα θέμα δε θα έχει.
Έχω και εγώ δύο σετακια, ένα με μυτες και τρυπάνια μπετου και ένα μόνο με μυτες από αυτά της Bosch και είναι αξιόλογα.
Σε ευχαριστώ enduras. Θα προχωρησω στην παραγγελία.