Σε 60αρι πιάτο ποιος δορυφόρος?

Αφού κατάφερα να πιάσω τους 39e και 42ε ξεχωριστά τώρα προσπαθώ με κέντρο τον 39ε να πιάσω παράκεντρα τον 42ε στο 60αρι πιάτο μου. Δεν το έχω καταφέρει αλλά θα συνεχίσω την προσπάθεια. Σκέφτομαι την αγορά ενός μεγαλύτερου πιάτου ίσως 90αρι.

Κάτι τέτοιο με 3-4 lnb να έχω να παιζω 😄😄😄

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε τέτοιο πιάτο με κέντρο τον Thor ποιον άλλο δορυφόρο θα μπορούσα να έχω? ας πούμε ότι διαθέτω μέχρι 4 lnb ακόμα.

[/COLOR]Σε τέτοιο πιάτο με κέντρο τον Thor ποιον άλλο δορυφόρο θα μπορούσα να έχω? ας πούμε ότι διαθέτω μέχρι 4 lnb ακόμα.

Eutelsat 3B 3.1E , Astra 4A / SES-5 4.9E, Amos 2/3 4W, Eutelsat 5 West A 5W.

Έγινε αγορά πιάτου 85χ90 και μπήκε κέντρο ο Thor 0.8w. Τώρα σκέφτομαι τι να βάλω παράκεντρα. 4w, 5w, 7w ???επισης έγινε αγορά και του δεκτη Edision os mini με τον οποίο εχω ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες του.

Πόσα κανάλια κατεβαίνουν? Δώσε μου μια ένδειξη για την 12609 V. Απο intelsat στις 1° βγαζεις τίποτα (λογικά τα σποτ 3).

Στάλθηκε από το HUAWEI G610-U00 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν θυμάμαι ποσά κανάλια κατέβασε ο mini και δεν ξέρω που μπορώ να το δω. Ούτε το σποτ 3 βλέπω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρήκα το σποτ 3, εχω snr 12.2db

Επειδή δεν έχω δέκτη με μέτρηση db ,για πες μου σε ενδείξεις επί τις 100%...με κάποιο τρόπο μέσω μενού ή πλήκτρων θα μπορείς να πας σε εναν μόνο δορυφόρο για να δεις πόσα κανάλια κατέβασε. Ευχαριστώ

Πιθανόν να είναι 12607v σε σένα... πιστεύω ότι είσαι μια χαρά... οι δέσμες Τ2,Κ2 των thor είναι αρκετά δυνατές.. ή spot 3 δέσμη είναι από τον δορυφόρο Intelsat που είναι στις 1w.
http://www.flysat.com/1west.php

Όπως προειπα μια χαρά είσαι, τώρα πάμε για άλλα που λένε. Θα δοκιμάσεις για 4/5w? Ίσως και τα ελληνικά απο τις 3e να βγαίνουν αρκετά καλά!

ναι εχω 3 lnb ακομα. θα δοκιμασω σε 4w/5w, 7w, και σε 3e 4.8e. στους δυτικους μπορει να δωσει καποιος αναφορες ληψεις? ευχαριστω εκ τον προτερων.

Ξέρω με ιδία αντίληψη ότι κάποια γαλλικά από τις 5w βγαίνουν άνετα, τα εβγαζα παρακεντρα με πιάτο 1,10 με κέντρο τις 13°…ο Amos στις 4w ,είναι περίεργος δορυφόρος γιατί έχει δυο δέσμες, μία Ισραήλ και μία ευρωπαϊκή, όμως οι συχνότητες είναι κοινές με αποτέλεσμα ή Ελλάδα που βρίσκεται στο μέσω και των δυο δεσμών, να αλληλοταπωνονται οι συχνότητες και πιθανόν να μην βγει καμμία. Λογικά αφού μένεις Αθήνα θεωρώ οτι θα κοιταξεις τα κανάλια της ευρωπαϊκής δέσμης (όπως λογικά και οι βορεοτεροι στη Χώρα μας, ενώ οι νότιοι την δέσμη Ισραήλ ).από αλλες δυτικά δεν ξέρω...

Κάπου το έχω πει και γω αυτό , αλλά δεν εισακούστηκε η άποψή μου ....

Γενικά πάντως με ένα πιάτο 60cm δεν έχεις πολλές επιλογές, πάντα στοχευεις δυνατούς δορυφόρους και δεν μπορείς να κανεις παράκεντρες ικανοποιητικές λήψεις.

Κάποτε χάριζαν σε κάποιον ενα γάιδαρο και αυτός κοίταζε τα δόντια του...