Σε 60αρι πιάτο ποιος δορυφόρος?

Τώρα στο 60αρι εχω κέντρο hellasat 39e και παράκεντρα πρόχειρα τοποθετημένο lnb στον turksat 42e. Έχουν κατέβει κάποια κανάλια από τον Τούρκο αλλά με χαμηλό σήμα. Μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλω το 85χ90 πιάτο κέντρο στον Τούρκο παράκεντρα 39ε και 46ε? μήπως θα εχω θέμα με τα lnb, (δεν είναι slim), και το 60αρι στον 0.8w και ότι κατέβει?
συγνωμη αν γίνομαι κουραστικός.

Προσωπικά το ίδιο θα έκανα... προτείνεται ή χρήση slim lnb, μην πάρεις όμως inverto multi connect, .λευκό χρωμα που μοιάζουν με πυραυλακι, γιατί στη βροχή δεν το έχουν

Στάλθηκε από το HUAWEI G610-U00 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και γενικότερα πάντα κέντρο βάζουμε δορυφόρους που μας προσφέρουν πολλά κανάλια όπως ο turksat 42E ο Hellas sat και παράκεντρα κανει δουλειά. Εν κατακλείδι βάζεις σε ένα μεγαλύτερο πιάτο όπως λες κέντρο 42E και παράκεντρα 39E και 46E.

Θα διαφωνησω εν μέρει... σε πιάτο 95χ103 είχα κέντρο 42 και παρακεντρα 39-46 και είχα φτάσει μέχρι 57 και 62. Με αυτον το τρόπο και λόγω κακής ποιότητας lnb, εχανα πολλά feed από τον hellasat. (Κύπελλο Ελλάδος -μπάσκετ κ.α.). Έκανα αλλαγή και τώρα έβαλα κεντρο 39 και παρακεντρα 42-46. Δεν είδα τρομερή διαφορά στα σήματα στις 42-46...

Εχω 2 τέτοια INVERTO LNB SINGLE BLACK PREMIUM τα οποία δεν είναι slim αλλά είναι μικρότερα από κάτι αλλά που εχω. Το προγράμμα sathunter το γνωρίζει κανείς? είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις που δίνει ειδικά στο multifeed?

Λοιπόν μετά από πολλές ώρες δοκιμών και αλλαγών η εγκατάσταση είναι αυτή που φαίνεται στην υπογραφή μου. Το 60αρι πιάτο είναι κενό πλέον. Ποιον δορυφόρο θα μπορούσα να βάλω? τον 16e, μήπως τον 26e, κάποιον άλλο ίσως?

Μπράβο για την επιμονή και υπομονή σου... εγώ τις 16° τις είχα πάρα κέντρα σε λίγο μεγαλύτερο από το μεγάλο σου , είναι δύστροπος δορυφόρος για εξηνταρι πιάτο. Μία δοκιμή θα άξιζε για πολλούς φίλους σαν σημείο αναφοράς ή λήψη των ερτ και digea στις 3,1(πολλοί λένε ότι δεν θα βγει, εγώ πάντως επιμένω ότι υπάρχει πιθανότητα 24ωρης λήψης, εκτός εάν ρίχνει καρέκλες). Αυτά εάν σε ενδιαφέρουν τα ελληνικά κανάλια... ίσως να πηγαινες και στις 4 ή 5 δυτικά για δοκιμή..

Για τα mbc θα έβαζα τις 26°E (εκτός αν θέλεις τις 16°E). Όπως ανέφερε και ο προλαλήσας, μπορείς να βάλεις και τις 3,1°E για τα ελληνικά κανάλια. Δες τι θα σε ενδιέφερε περισσότερο και πράξε. Ή δοκίμασε πρώτα και καταλήγεις έπειτα.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Θα κάνω κάποιες δοκιμές τις επόμενες ημέρες και ότι προκύψει. Ότι βρω ποιο ενδιαφέρον θα κρατήσω και θα σας ενημερώσω.

Πόσα κανάλια βγάζεις στον 16e?

Από ποσότητα είσαι άριστα, από ποιότητα καλά είσαι με το πιάτο που εχεις.