Σε αναζήτηση DAC

Ναι, το αγόρασα. Η τιμή ειναι 1580, μικρή απόσταση από αυτήν του Mytec και επειδή ο ήχος με ικανοποίησε είπα να μην ψαχτώ άλλο, ελπίζω να έπραξα σωστά.

Τώρα ακούω Pete Escovedo Live από Audirvana, καθαρός ήχος που γεμίζει σωστά το χώρο, για τα δικά μου αυτιά - δεν ξέρω τι θα λέγανε τα πιο έμπειρα δικά σας :operator:

Ναι, το αγόρασα. Η τιμή ειναι 1580, μικρή απόσταση από αυτήν του Mytec και επειδή ο ήχος με ικανοποίησε είπα να μην ψαχτώ άλλο, ελπίζω να έπραξα σωστά.

Μα φυσικά και έπραξες σωστά αφού νώθεις τόσο ικανοποιημένος και σε μία λογική τιμή! ..Εντάξει γαμάτο είναι το Mytek αλλα δεν βρήκαμε και το "φάρμακο του καρκίνου".. Μεγειά να σου ευχηθώ καλόστρωτο και καλοάκουστο, χρόνο νάχεις να το απολαμβάνεις!..

για τα δικά μου αυτιά - δεν ξέρω τι θα λέγανε τα πιο έμπειρα δικά σας :operator:

Πιστεψέ με δεν έχει και τόση σημασία. Ζήσε τις μεγάλες σου στιγμές, απόλαυσε και χόρτασε τες καί άσε το μυαλό σου στην άκρη..

πολύ ενδιαφέρον φαίνεται. Και σε γήινη τιμή. Θα προτιμούσα αν είχες ακουσει και το mytek για να μας έλεγες εντυπώσεις και για αυτό βέβαια. Καλοάκουστος σε κάθε περίπτωση. Τον προενισχυτή του και τον ενισχυτή ακουστικών τα τσέκαρες ή το χρησιμοποίησες μόνο σα dac? Αυτό που πήρες για δοκιμή να υποθέσω πως το είχαν στρώσει στον Ορφέα σωστά?

Καλοάκουστο το μηχάνημα φίλε,να χαίρεσαι τις μουσικές σου...

Να πώ κάτι γενικό και σχετικό για την κουβέντα που γίνεται...
Τα ντάκ είναι απλή μανιφατούρα πλέον.Κοπτική-ραπτική.Ασχετα άν κάποιοι τα παρουσιάζουν σαν κατασκευή διαστημόπλοιου.

Πιστέψτε με απ' όσα έχω ακούσει τελευταία σε σύγκριση με το Esoteric X03 μου,ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσετε πάνω απο 500-600-700 ευρό.Υπάρχουν βέβαια κι οι σούπερ-ντούπερ κατασκευές μεγάλων εταιρειών,αλλά εκέι μιλάμε για άλλα λεφτά και συστήματα.Πολύ άλλα.

Επίσης θα συνιστούσα αυτά να τα δώσετε σε δικά μας παιδιά,έλληνες κατασκευαστές που ασχολούνται με κατασκευή ντάκ.

Το έκανα για πλάκα και για να κατεβάζω-ακούω κι εγώ απο το λαπτοπ και τώρα σπάνια ακούω χωρίς αυτό.Βέβαια το δικό μου έιναι ιδιάιτερη περίπτωση απο άποψη φιλοσοφίας κατασκευής και βασίζεται (και) σε δικές μου απαιτήσεις,αλλά δώστε ευκαιρία σε έλληνες.Θα γλυτώσετε χρήμα και βάσανα.

Last edited:
Επίσης θα συνιστούσα αυτά να τα δώσετε σε δικά μας παιδιά,έλληνες κατασκευαστές που ασχολούνται με κατασκευή ντάκ.

Το έκανα για πλάκα και για να κατεβάζω-ακούω κι εγώ απο το λαπτοπ και τώρα σπάνια ακούω χωρίς αυτό.Βέβαια το δικό μου έιναι ιδιάιτερη περίπτωση απο άποψη φιλοσοφίας κατασκευής και βασίζεται (και) σε δικές μου απαιτήσεις,αλλά δώστε ευκαιρία σε έλληνες.Θα γλυτώσετε χρήμα και βάσανα.

Προσωπικά αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω όταν έρθει η ώρα του.
Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως οι ντακ που υλοποιούν τα παιδιά που ασχολούνται σοβαρά δεν υπολείπονται σε τίποτα,αντιθέτως έχει κανείς την δυνατότητα να πάρει κάτι που θα είναι απολύτως στα μέτρα και στις απαιτήσεις του.

Οι Έλληνες κατασκευστές δεν υπολείπονται των Κινεζοευρωπαίων,σε πολλά σημεία τους ξεπερνούν.
Made in Greece λοιπόν!!!
Τό'χω ήδη κάνει και δεν το μετανιώνω

Φυσικά αν βρει κανείς κάτι με το οποίο είναι ευχαριστημένος όπως ο φίλος παραπάνω,σε μια τόσο πολυποίκιλη αγορά είναι τυχερός.
Συνονόματε καλοάκουστο!

Τώρα ακούω Pete Escovedo Live από Audirvana, καθαρός ήχος που γεμίζει σωστά το χώρο, για τα δικά μου αυτιά - δεν ξέρω τι θα λέγανε τα πιο έμπειρα δικά σας :operator:

καλά...αυτόν τον δίσκο σε μολύβι να τον γυρίσεις θα γεμίσει σωστά το χώρο...

1. α)Τον προενισχυτή του και β) τον ενισχυτή ακουστικών τα τσέκαρες ή το χρησιμοποίησες μόνο σα dac? 2. Αυτό που πήρες για δοκιμή να υποθέσω πως το είχαν στρώσει στον Ορφέα σωστά?
1α. Δεν τον τσεκαρα γιατι δεν ξερω τον τρόπο, κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Απλά "έπαιξα" με το volume στέλνοντας το σήμα στον ενισχυτή, χωρίς να προσδιορίσω ακόμα σε ποιά στάθμη πρέπει.
1β. Τον ενισχυτή ακουστικών δεν τον τσέκαρα σωστά, έχω ακουστικά μόνο για φορητές συσκευές με μικρό βύσμα και όταν δοκίμασα να ακούσω με τον αντάπτορα ο ήχος δεν μου άρεσε. Ο ενισχυτής που έχω δεν έχει έξοδο ακουστικών και έτσι δεν έχω ακουστικά.
2. Υποθέτω πως ναι. Είχαν κλειδωμένο το volume σε κάποια στάθμη (προφανώς για να μήν κάψει κανείς τα ηχεία) που βλακωδώς δεν έψαξα να βρω ποιά ήταν.
Και εγω για να ομολογήσω την αμαρτία μου θα ήθελα να δοκιμάσω και το Μytek, ελπίζω να το καταφέρω εκ των υστέρων.

Dipie, ευχαριστώ για τις ευχές σου. Συμφωνώ πως και στην Ελλάδα υπάρχουν αξιοπρεπέστατες κατασκευές, έχω μια ιδιαίτερη ευασθησία για το made in Greece και επιλέγω συνειδητά όσο μπορώ για λόγους που δεν ταιριάζει να αναλυθούν σε αυτό το νήμα ελληνικά προιόντα (μπάς και γυρίσει επιτέλους ο τροχός) αλλά για το συγκεκριμένο είδος μηχάνηματος δεν είχα καμία πληροφόρηση για Ελληνικές προτάσεις. Διάβασα το άρθρο για τα κατα παραγγελία ηχεία, για τις κατασκευές της εταιρείας Τσακιρίδη αλλά οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι εδώ και μακάρι να τις εμβαθύνετε. Θα είναι πολύ καλό να παρουσιάζονται σε αυτό το φόρουμ περισσότερες ελληνικές προτάσεις.

Για να πάω σε πιό πρακτικά θέματα, ας ξεκινήσω με τη σύνδεση μέσω usb. To καλώδιο usb που έχω στο σπίτι ήταν πολύ κοντό για να χειρίζομαι ξεκουραστα το mbp, έτσι έφερα απο το γραφείο ένα καλώδιο 4,5 m με διάμετρο μακαρόνια spaghettini. H ακρόαση είναι υποδεέστερη και δεν νομίζω πως οι λόγοι είναι ψυχολογικοί. Ο κατασκευαστής προτείνει καλώδιο μέχρι 3 μέτρα, το ιδανικό μήκος για άνετη σύνδεση απο τον καναπέ του σαλονιου είναι στα 3,5-4 μέτρα. Tι αγορά μου προτείνετε για να καταλήξω σε ένα σωστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές;

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση DAC

Για να πάω σε πιό πρακτικά θέματα, ας ξεκινήσω με τη σύνδεση μέσω usb. To καλώδιο usb που έχω στο σπίτι ήταν πολύ κοντό για να χειρίζομαι ξεκουραστα το mbp, έτσι έφερα απο το γραφείο ένα καλώδιο 4,5 m με διάμετρο μακαρόνια spaghettini. H ακρόαση είναι υποδεέστερη και δεν νομίζω πως οι λόγοι είναι ψυχολογικοί. Ο κατασκευαστής προτείνει καλώδιο μέχρι 3 μέτρα, το ιδανικό μήκος για άνετη σύνδεση απο τον καναπέ του σαλονιου είναι στα 3,5-4 μέτρα. Tι αγορά μου προτείνετε για να καταλήξω σε ένα σωστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές;

Από τον καναπέ;
Αν θέλεις μας εξηγείς την διάταξη των μηχανημάτων;
Γιατί θα πρέπει ο ντακ να είναι στον καναπέ;

Edit

Το λαπ εννοείς θα είναι στον καναπέ μάλλον,κατάλαβα,οκ.

Με το μηκος παντως θα το εχεις το θεμα. Ενα αντιστοιχης ποιοτητας και μικροτερου μηκους θα παιζει καλυτερα παντα νομιζω. App δεν υπαρχει για ελεγχο μεσω κινητου; καμια τηλεοραση; καλα... που κοιταν ρα επιπλα; Ο.Ο