Σε αναζήτηση DAC

Με το μηκος παντως θα το εχεις το θεμα. Ενα αντιστοιχης ποιοτητας και μικροτερου μηκους θα παιζει καλυτερα παντα νομιζω. App δεν υπαρχει για ελεγχο μεσω κινητου; καμια τηλεοραση; καλα... που κοιταν ρα επιπλα; Ο.Ο
Ελεγχος μέσω κινητου γίνεται άν ακούω απο audirvana συνδεμένο με το itunes (itunes integrated mode), όχι αν τα αρχεία είναι flac αποθηκευμένα αλλού. Τον έλεγχο μέσω τηλεόρασης του mbp τη δοκίμασα παλιότερα με άλλες εφαρμογές (σε επεξεργασία βίντεο μέσω final cut pro x) αλλα o χειρισμος ήταν κουραστικός και δεν το προσπάθησα.

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση DAC

Αυτη τη μαγεια να κανεις quote στο ονομα μου με παρατηρηση του sokmav πως την καταφερες; χιχιχιχοχο!

:flipout:

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση DAC

Ελεγχος μέσω κινητου γίνεται άν ακούω απο audirvana συνδεμένο με το itunes (itunes integrated mode), όχι αν τα αρχεία είναι flac αποθηκευμένα αλλού. Τον έλεγχο μέσω τηλεόρασης του mbp τη δοκίμασα παλιότερα με άλλες εφαρμογές (σε επεξεργασία βίντεο μέσω final cut pro x) αλλα o χειρισμος ήταν κουραστικός και δεν το προσπάθησα.

Πάντως αν ακούς κι από foobar κλπ,είναι πολύ απλός ο έλεγχος,Mediamonkey και καθάρισες.

Δεν ξερω, μπορει να ειμαι εκτος της πραγματικοτητας του συστηματος σου αλλα ενα ασυρματο πληκτρολογιο και το mac να προβαλλει στην tv σε χαμηλη αναλυση για να ειναι ολα ορατα δε γινεται; μην μακραινεις το usb. Περα των καλωδιων επιβαρυνεις τον ηχο σου. Για τις εφαρμογες που λες δεν εχω ιδεα. Windows user here.

Θα δοκιμάσω αύριο τη σύνδεση με χαμηλη ανάλυση ή 'οτι μπορέσω τέλος πάντων, ας όψεται η κούραση... ασύρματα πληκτρολόγια, ποντίκια, γάτες κλπ υπάρχουν στο σπίτι.

Θές να σου πώ πως την έκανα εγώ τη δουλειά?

MAcMini πάνω σε 50ρα με HDMI και μετά εγκατάσταση στο iPhone το "Logitech Touch Mouse" και στο Mini το "Logitech Touch Mouse Server" και έτοιμος. Εννοείται Free App.
Mouse & Keyboard από το iPhone μου, στον καναπέ μου. Mouse / keyboard τα έχω ξεχασμένα σε ένα συρτάρι... :grinning-smiley-043

Βέβαια, είναι εφικτό μόνο αν έχεις μεγάλη τηλεόραση ώστε να μπορείς να βλέπεις τον κέρσορα... αλλιώς δεν γίνεται η λύση που σου προτείνω.

Last edited:
Για να πάω σε πιό πρακτικά θέματα, ας ξεκινήσω με τη σύνδεση μέσω usb. To καλώδιο usb που έχω στο σπίτι ήταν πολύ κοντό για να χειρίζομαι ξεκουραστα το mbp, έτσι έφερα απο το γραφείο ένα καλώδιο 4,5 m με διάμετρο μακαρόνια spaghettini. H ακρόαση είναι υποδεέστερη και δεν νομίζω πως οι λόγοι είναι ψυχολογικοί. Ο κατασκευαστής προτείνει καλώδιο μέχρι 3 μέτρα, το ιδανικό μήκος για άνετη σύνδεση απο τον καναπέ του σαλονιου είναι στα 3,5-4 μέτρα. Tι αγορά μου προτείνετε για να καταλήξω σε ένα σωστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές;

https://www.hama.com/00053742/hama-usb-20-cable-metal-24k-gold-plated-double-shielded-180-m-
Αριστο τα εχει ολα και συμφερει

μιας και μιλαμε για καλωδια usb....αγορασα πριν λιγο καιρο ενα audioquest forest με μηκος 0,75μ και η διαφορα με το απλο καλωδιο usb που χρησιμοποιουσα ηταν ακουστη ακομα και στο απλο δικο μου setup. Νομιζω οποιος εχει συνδεση υπολογιστη usbdac αξιζει αν δωσει μερικα χρηματα για ενα καλωδιο αλλα οχι μεγαλου μηκους.

προσωπική άποψη, αλλά μου φαίνεται υπερβολή να ανάβεις 50άρα για να χειριστείς music player,
τη στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές και για android και για ios, ακόμη και για δωρεάν linux music servers,
άσε που πολλοί δεν έχουν τηλεόραση μαζί με το ηχοσύστημα
τα λεφτά που θα χώσεις σε mac και tv, χώστα στο σύστημα (εκτός και θέλεις και το mac και την Tv)

προσωπική άποψη, αλλά μου φαίνεται υπερβολή να ανάβεις 50άρα για να χειριστείς music player,
τη στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές και για android και για ios, ακόμη και για δωρεάν linux music servers,
άσε που πολλοί δεν έχουν τηλεόραση μαζί με το ηχοσύστημα
τα λεφτά που θα χώσεις σε mac και tv, χώστα στο σύστημα (εκτός και θέλεις και το mac και την Tv)

Η πρότασή μου αφορούσε σενάριο όπου προυπάρχει η τηλεόραση.
Σαφέστατα και δεν θα πρότεινα αγορά (οποιασδήποτε) τηλεόρασης για χρήση με music server.
Εγώ την είχα προφανώς... και επειδή το μινι είναι από κάτω της, ε, είναι προφανής η χρήση της.
Ούτως ή αλλως μένει ανοικτή μέχρι να φτιάξω την playlist, μετά σβήνει και μένουν μόνο οι μουσικές!

ΥΓ. Ρε γμτ, έχει βρεί κανείς σας τρόπο να χειρίζεται το Α+ από κινητό;;;
Το foobar έχει δικό του app, το Α+ δεν έχω βρεί... υπάρχει κανάς άλλος τρόπος να βλέπω το Α+ στο κινητό;
Από κανά teamviewer τύπου app θα βόλευε λέτε;

MAcMini πάνω σε 50ρα με HDMI και μετά εγκατάσταση στο iPhone το "Logitech Touch Mouse" και στο Mini το "Logitech Touch Mouse Server" και έτοιμος. Εννοείται Free App.
Mouse & Keyboard από το iPhone μου, στον καναπέ μου. Mouse / keyboard τα έχω ξεχασμένα σε ένα συρτάρι... :grinning-smiley-043

Βέβαια, είναι εφικτό μόνο αν έχεις μεγάλη τηλεόραση ώστε να μπορείς να βλέπεις τον κέρσορα... αλλιώς δεν γίνεται η λύση που σου προτείνω.
55ρα έχω αλλά σήμερα η κούραση δεν μου επιτρεπει να μαστορέψω τέτοια πράγματα, θα δοκιμάσω με τον παραδοσιακό τρόπο που ξέρω: σύνδεση της τηλεόρασης με firewire, ασύρματα ποντίκι και πληκτρολόγιο, σύνδεση του dac με κοντό καλώδιο και ακροασούλα για χαλάρωση.

Βεβαια ο παραδοσιακός τρόπος που έγραψα μου τη σπάει αρκετά γιατι α) το magic mouse μόνο magic δεν ειναι και β) εξαφανίζεται απο την οθόνη της τηλεόρασης η πάνω μπάρα του μακ. Το μόνο καλό είναι πως δεν χρειάζεται να φοράω τα γυαλιά της πρεσβυωπίας για να διαβάζω.
Υ.Γ. Τεράστια η διαφορά με κοντό καλώδιο.

Βεβαια ο παραδοσιακός τρόπος που έγραψα μου τη σπάει αρκετά γιατι α) το magic mouse μόνο magic δεν ειναι και β) εξαφανίζεται απο την οθόνη της τηλεόρασης η πάνω μπάρα του μακ. Το μόνο καλό είναι πως δεν χρειάζεται να φοράω τα γυαλιά της πρεσβυωπίας για να διαβάζω.
Υ.Γ. Τεράστια η διαφορά με κοντό καλώδιο.
Magic trackpad rulezzz...

Εμα βρε παιδακι μου κ εσυ 4,5 μετρα καλώδιο usb;;;; Δεν λέει.....

Ρε γμτ, έχει βρεί κανείς σας τρόπο να χειρίζεται το Α+ από κινητό;;;
Το foobar έχει δικό του app, το Α+ δεν έχω βρεί... υπάρχει κανάς άλλος τρόπος να βλέπω το Α+ στο κινητό;
Δεν έχει για iPad ή i Phone; νομιζα πως έχει....
Κάποια στιγμή ρώτησα στο φορουμ στο CA αν υπάρχει περίπτωση να βγάλει κάτι για Android αλλα δεν πήρα απάντηση....
Και εγω πολύ θα το ήθελα κατι τέτοιο...
Οπως λες teamviewer κλπ δεν...

ΥΓ. Ρε γμτ, έχει βρεί κανείς σας τρόπο να χειρίζεται το Α+ από κινητό;;;

remote appstore
http://www.apple.com/apps/remote/
παιζεις με itunes σαν playlist

τοτε θα πληρωσεις αυτο ειναι τσαμπα,δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος. :)
τι θα πλερωσει;
ουτε πληρωτο remote του Α+ υπάρχει...
ασε που ερκετοι χρηστες του Α+ αναφερουν διαφορα προβληματάκια στην χρήση του σε headless server σε συνδυασμό με το iTunes!

+1 για το iTunes! To λιγότερο δυνατον... Το ριπάρισμα σε alac δε έχει σταματησει εδω και καιρό...

εμενα το itunes μου αρεσει,ουτως η αλλως η μηχανη του βγαινει off με το Α+,μια χαρα ειναι για να το κοντρολαρεις απο μακρυα και να βλεπεις και τα εξωφυλακια,
αλλα περι ορεξεως....